Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 120
(#) jancsi8511 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Akkor a hangfalat gyártó cég is vaktában lövöldözött?Ha a gyári dobozban is xarul szolt?
(#) shalafi.66 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Könnyen előfordulhat. Vagy csak épp így sikerült.

Az igen na így vegyél valamit
(#) jancsi8511 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Van egy ötletem, addig adom neki a kakaót hogy elkezdjen kopogni egy darabig úgy hagyom,addig bedugom a fülem majd szétszedem és megnézem mi kopott szét benne.Ennek már úgy is mindegy ha nem lehet normálisan hallgatni.

Nem jó ötlet. Hacsak tényleg nem akarod már használni. De javítani, vagy módosítani is könnyebb a hangszórót, ha nincs, vagy csak kisebb fizikai sérülései vannak.

Igazából nem szeretném szétgyalázni,de nem szeretem ha valami nem úgy szól ahogy kéne.Egyébként a hangszóró alján semmi adat sincs róla.Szerintem csak nem bírja a W-okat.

Könnyen előfordulhat. Én is javítottam már olyan kínai PA hszt, amire 300 volt írva, és kevesebb volt terhelhetőségben, mint egy VT HA31.
(#) jancsi8511 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Na ez a mélynyomó eredetileg pont zárt dobozban volt.Autókba készült mélyláda szerűség.
(#) torokb hozzászólása Szept 11, 2010 /

Sziasztok!

Hangszóró témában laikusként kérnék tanácsot:
Van egy hangszóróm. ha szemből ránézek akkor ugye ott a tölcsér ami rezeg, és a hangot adja. Tölcsér közepén egy kis kidomborodó rész. Na, ez van behorpadva. Teendő?
(#) szamóca válasza torokb hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Horpadástól, porvédősapka anyagától is függ.
Ha kicsi, és olyan jellegű, akkor porszívóval esetleg tűvel kókányolható. Vagy ha olyan mérvű, csere.
(#) zsa hozzászólása Szept 20, 2010 /

Sziasztok.
Lenne egy Infiniti hangfalpárom (hangsugárzópárom) aminél a mélysúgárzók (mély-hangszórók) membránszéle elvan öregedve (tán 25cm habszivacs). Milyen fajta membránszélet javasoltok hozzá , hogy a minősége (hangzása) ne romoljon? És ha esetleg valaki megtudná adni a 25cm-es membrán javítóelem belső és kűlső méretét az ívig , mert szerintem ez nem szabvány méretű hangszóró.

Köszönöm
(#) shalafi.66 válasza zsa hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Nincs rá szabvány, mindenki olyan mérettel gyárt, amivel tud/akar. Van háromféle lehetőség, a H2000 habszéle, a TVM-es gumi, egy német 250-es gumiszél, és negyedik a nem ajánlott SAL membránszél.
Inkább mérd le te a membrán külső, és a kosár ragasztási felületének belső átmérőjét, és majd keresek hozzá valamit.
(#) ticseboy hozzászólása Szept 26, 2010 /

Sziasztok. Tudnátok segiteni abban, hogy ezt a magas hszórót életre keltsem? Ez egy 40 éves rádióból való. Összerakva nem tudtam ellenállást mérni rajta, de azt sem tudom hogy lehet e.
(#) shalafi.66 válasza ticseboy hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Ez nem valami sztatik?
(#) ticseboy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

De nagyon valószinű. Csöves meghajtásról üzemelt, amig jó volt.
(#) shalafi.66 válasza ticseboy hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Akkor ellenállása nem lesz, viszont ha jól rakja össze, akkor is kell neki száz V nagyságrendű jel, h. megszólaljon.
(#) ticseboy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Hát, gondolom a csöves erősitő kimenőjéből ezt megkapná, ha jó lenne. Szétszedtem, összeraktam, kitakaritottam, túl sok dolog nincs ami szakadna vagy "elromolhatna". Összerakom a rádigót és próba. Ha jó lesz örülök, ha nem akkor...
(#) Tyutyu hozzászólása Okt 5, 2010 /

Helló Mindenki!
Valami jó ötlet kellene hangszóró javításhoz. Van egy 15" MNC FOREVER enroute hangszóróm és levált a mágnes a ragasztásnál. A javítást tovább nehezíti hogy az erős mágneses térrel meg kell küzdeni míg középre pozícionálja az ember. Tehát ha valami erős ragasztóval vissza ragasztjuk és az nem jó helyen van akkor nincs több esély. Ha esteleg valakinek van-e erre javaslata vagy tapasztalata? Előre is Köszi...

IM004645.JPG

(#) shalafi.66 válasza Tyutyu hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Egyrészt lemágnesezik, majd újra fel, másrészt nem biztonságos így összerakni a mágneskört, inkább érdemes kivenni a lágyrészeket előtte.
(#) Tyutyu válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Köszi a gyors reagálást, még gyűjtök egy kis infót...
(#) kopasz hozzászólása Okt 6, 2010 /

üdv!
egy gyors kérdésem lenne.
van egy pár videoton hangfal, aminek a mélyei körül a szilikon avagy gumigyűrű szétrohadt, ami meggondolásom szerint membránt támasztotta. lehet ezt könnyen javítani, hogy miután új gyűrűt ragasztok be, a membrán pont az eredeti helyén legyen, és ne recsegjen majd? ha igen, hol lehet ilyen gyűrűt kapni (pesten), kb mennyiért, mivel érdemes ragasztani, mire kell még figyelni?
köszi a segítséget előre is!
(#) shalafi.66 válasza kopasz hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Javítható a membránszél, de figyelni kell, hogy az eredeti méretével megegyező legyen, amivel dolgozol, és ne a kínai SAL-féle. A H2000 gyárt ilyen habszéleket, talán a Három az Egyben Bt.-nél a Bajcsy-Zsilinszky út 41. alatt van fehérvári membránszél is, vagy az Incomp Bp-nél, 1074 Budapest, Vörösmarty utca 5.

Volt már hasonló kérdés korábban is: Bővebben: Link
(#) ticseboy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Szia. Pont a "kopasz" féle kérdést szerettem volna feltenni annyi külömbséggel, hogy itt Győrben kapható hozzá membrán, de mivel lehet ezt a habszélet ragasztani?
(#) shalafi.66 válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Először is a válasz ugyanúgy kezdődik, vigyázni kell, hogy ne a kínai membránszélt adják a kezedbe, mert érezhetően, sokkal rosszabb lesz a hangszóró vele, mint eredeti állapotában, és élettartamában is kb. feleannyi mint egy itthon gyártott.

A ragasztás a tiszta felületeknél kezdődik, a régi habszél és ragasztó maradványait maradéktalanul el kell távolítani, utána pedig lehet pl. palmatexel felragasztani. Kereskedelmi forgalomban nem kapható sajnos ennél jobb.

Nem akarok senkit megsérteni de eszembe se jutna ,gagyi sal és társai hangszórókkal kezdeni. Eredeti videoton habszéllel szeretném javitani, de itt megint fenn áll aza a kérdés, hogy nem marja meg a pálmatex? Vagy vizes bázisuval?

A fehérváron készülő habszéleket általában nem oldja láthatóan a pálmatex oldószere. Vizessel is lehet, de úgy lassabb és nehezebb a folyamat.

Köszönöm a segitségedet. Remélem sikerül központra ragasztanom.

Először a membránhoz ragaszd, utána ha a porvédőnél központosan befelé nyomod a membránt, a pille valószínűleg központba húzza a mozgórészeket.
(#) Gafly válasza vicsys hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Vicsys, ez a mai magyar valóság...
És én mit tegyek a két "hursogós Pacsirta" hangszórómmal?
Amitt ugye itt vettem fórumtárstól, csak arról nem volt szó hogy hursog (hursog: megnyomkodva súrlódik, azaz le van égve vagy eldeformálódott a membrán és belelóg a légrésbe)...
Na ezzel mit tegyek (úgymint hogyan javítsam meg őket)?
(#) Gafly válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Még nekem is elsőre sikerült, tehát nem egy nagy mágia.
A neheze inkább abban rejlik, hogy le kell kaparni a régit és a ragasztóját (legalábbis nekem ez volt ).
Következő: »»   23 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem