Fórum témák
» Több friss téma |
Próbáltam már ezt is meg vagy 3-4 féle gyárit is de egyik sem volt jó hozzá. Az egyik fórumtárs ajánlott régebben egy drivert hozzá azzal egy ideig még elment, de utánna azzal is elkezdett szenvedni. Codec packot már cseréltem rajta, nemhiszem hogy az lenne a probléma.
Milyen régi az alaplap? Kb 5-6 év alatt az alaplapon található gombelem (CR2032-es tipusú) le szokott merülni, lehet persze, hogy hamarabb is kitudja melyik milyen, és ez felelős többek között az óra +dátum tárolásáért, ha kicseréled mert réginek gondolod már, akkor akár mérés nélkül is ha kicserélheted, vagy meg ismérheted 3Vnak legalább kell lennie nem baj ha több,aztán utána kinullázod a bios beállításaidat, biztos ami biztos alapon és újra beállítod remélhetőleg megszűnik a hiba...
Hát nem tudom, mi lehet, ezt az utángyártott drivert talán lehet teljesen leszedni meg újrarakni a gyári nem biztos, hogy ezt elvégzi teljesen, amúgy kodekpakk is lehet a hiba oka, azok elég sok furcsa helyre be tudnak épülni, pl az Adobe Premier és a Pinnacle studio ha egy gépen van valamelyik már nem tudom melyik nem hajlandó elindulni de ugyanez igaz bármelyik program és bizonyos video kodekek kombinációjára... szóval ez a kodek dolog elég macerás, és lehet hogy az utángyártott driver felülírt valami hozzárendelést amit aztán visszaírt most nemrégiben egy kodeked amikor egy lejátszóval pont azt a bizonyos kodeket használó filmet néztél/zenét hallgattál...
Ezt a VFD-t ha letöltöd ez elvileg jó, talán valamilyen japán fejlesztője volt, a letöltési link talán latinbetűs volt ha ott írja, hogy NT-t kezeli akkor valószínűleg kezeli is... próbáld ki, beállítod megy, garancia persze nincs, hogy ne omlana össze miatta valami, de hát mire van garancia, a szoftvert ki kel próbálni, próbáld meg az informatikusokat olyan pillanatban elkapni amikor nincs dolguk és ráérnek esetleg a problémáddal "játszani" próbálgatni... bár nem tudom napi/heti hány órában működtök...
Ez érdekes probléma, vagy a vinyó vezérlőjével lehet valami, ha esetleg kivehető a vinchester belőle akkor próbáld meg egy másik vezérlővel, hogy azzal mit csinál...
Illetve egyik haveromnak van egy hasonló problémája, neki a laptopján ha bedug egy pendrive-ot, mintha észre se venné a windows, aztán megjelenik, de üresnek/hibásnak látja és formázást kínál fel, persze ez nem jó, ilyenkor újra kell indítani bedugva hagyott pendrive-val és akkor már kezeli normálisan sőt már másikat is felismer, és ez nem is egy bizonyos meghajtóra ilyen az enyémre az övére meg mondta amit próbált mindre ilyen egy ideje... Szóval amúgy meg erre én várok esetleg ötletet, hogy mi okozhatja, mert eddig semmi használható nem jutott az eszembe...
Sziasztok!
Van egy winchesterem, valószínűleg szektrohinás, volt használva, én adatmentésre, külső hdd-ként szeretném használni.Nincsen erre egy program, ami helyrehozza a helyrehozható hibákat?Mert biztosan van hibája, mikor utoljára volt a gépen hd sentinel, 95 %-ot mutatott kondícióra, gondolom azóta gyengült, meg észrevettem, hogy hibádzik is néha, lehet rajta segíteni?Mert ilyen szektorjavítás nemigen volt még rajta csinálva.
Szia!
Most viccelsz? Hibás HDD -t adatmentésre? Vagy olyan adatot szeretnél menteni rá aminek mindegy? De akkor minek menteni? Javaslatom: kuka, vagy maximum teszt HDD -nek, de ott is fennáll a probléma, hogy nem tudhatod, a hibát nem okozza -e a HDD.
Üdv
Hdd regenerator 1.71 et töltsd le ha szerencséd van kijavít néhány hibát rajta ha nem akkor kapufa!
Csak ez az egy vezérlőm van, így kipróbáltam egy másik hdd-vel, azzal is ugyan ezt csinálta. Másik gépbe bedugva még nem próbáltam mert nincs itthon másik, viszont egy hirtelen ötlettől vezérleve kihúztam a gépből a mellette lévő portban az usb-s egérrel együtt, majd felcserélve őket visszadugtam. Így ismét pillanatok alatt felismerte a gép mind 2 eszközt... érdekes
Köszönöm válaszod. Ezt a lapot használtan vettem még vagy 3 éve. De már akkor is ezt csinálta. (Szerintem ezért adták el, meg azért mert az IDE portja selejt, 3 winchesteremet tett tönkre, míg a SATA teljesen jó rajta.)
AMD 1800+ lap, most nem jut eszembe a pontos neve a könyve meg a padláson van. Szóval az elem az jó benne. Azért gondoltam vírusra, mert olvastam, hogy létezik bios vírus is ami beülhet a biosba.
Ha a vezérlő másik vinyóval is ugyanezt csinálja akkor a vinyó talán jó Hát ez a csere érdekes, de hogyha most újra bedugod és csak a winchestert húzod ki előtt akkor mit csinál?
Honnan gondolod hogy az az alaplap tett tönkre 3 winchesteredet? Mi lett velük?
Elvileg létezhet bios vírus, bár nem tudom mennyire létezik is... Nem lehet hogy a tápegységed nem megfelelő vagy csak a winchesterek voltak korosak és hát az idő vas foga?
Ugyan azzal a porttal amiben korábban az egér volt tökéletes, huzigálhatom össze-vissza (persze hardver leállítással) de a mellette lévővel meg szórakozik... Nem nagyon értem mert nem kontaktos, mind a 2 port ugyan ahhoz a hub-hoz tartozik, pendrive-okat, fényképező gépet, mp4 lejátszókat felismeri csak pont ezt nem...
Onnan gondolom, hogy teljesen jó winchester volt, rá dugtam az IDE portra és azzal kezdett , hogy össze- vissza kalimpált benne a fej.
Ha elég gyors voltam és kikapcsoltam akkor a winchester túlélte és egy másik gépben hiba nélkül működött. Na ezt még 2 másik winchesterrel is eljátszotta az alaplap, csak éppen nem bekapcsoláskor, hanem használat közben. Azóta nem használom az IDE portját, de egyszer kíváncsiságból rátettem egy néhány Gb-os winyót és ugyanazt csinálta. Ha a táp annyira rossz lenne akkor szerintem a SATA winchestert is tönkre tette volna.
Ja de akkor azokat a winchestereket se tette tönkre szerencsére! Akkor így oké persze, leht az az ide port, vagy esetleg kábel?
Ez érdekes, esetleg nem lehet hogy a forrasztás a táp résznél repedt lehet ahhoz a porthoz? Nem diagnosztizáltam még ilyesmit konkrétan, csak tippelek, mert mondjuk a többi az nem vesz fel áramot esetleg annyit, mint a vinyó, vagy annak is van külső tápja?
Bár olyan furcsasággal már találkoztam hogy a nem megfelelő előlapi csatlakozóba dugott bármi működött viszont akkor az alplapon hátul lévő portokat nem látta egy alaplap na ehhez csináltam árnyékolt vezetékkel egy másik előlapi dugópárt a régi helyére és azóta meg is javult, meg előtte lepróbáltam másikkal azzal is jó volt, de a vicc, hogyha a hátsó portokat nem akartam közben használni az előlapikat is hibátlanul és gyorsan lehetett! Szóval tartogat talán furcsa dolgokat ez az usb...
Muszáj, ezenkívül 1db 40 gigás van, de az kevés, venni meg nem akarok.Úgyhogy muszáj.Meg kidobni nem akarom, bár mondjuk az ide csatlakozóból hiányzik az 1 es láb, nem tudom, hova lehetett...
Már találkoztam, 3 olyan laptoppal, aminek ez volt a hibája, sajnos a sok ki-be dugást nem bírják, sok USB csatlakozó ráadásul feszesen megy a helyére, és ahogy tolják be leszakad a felületforrasztás! Próbáld meg megfeszíteni egy kicsit valamelyik irányba, ha úgy megy akkor biztos hogy forrasztásrepedés a hiba!
Általában mind a 4 láb megreped, nem csak a táp. Már volt olyan nálam, aminek a nyákja repedt meg, de arra ráültek!
Ha szétszeded, és van hely, mindenképpen csinálj egy kengyelt, ami körbefogja a csati fémházát, és akkor nem csak a felületforrasztás tart!
Ez nekem jött válaszként, bár amire válaszoltál azt én valakinek írtam tippként, úgyhogy nincs nálam a laptopja!
Vagy ha a korábbi hozzászólásomra válaszoltál, amit írtam a haverom laptopjával, hogy a pendriveot csak újraindulás után érzékeli, arra meg hát nem tudom mert amúgy elvileg bármi mást érzékel, meg ezeket is csak nem ismeri fel hogy adat van rajtuk csak ha úgy hagyjuk pont hogy nem mozgatjuk újraindítjuk és megy... Vagy mire gondoltál?
Sziasztok!
Van egy HP C1526-00125 tip valamim, és a hozzávaló PCI illesztő(valószínűleg szalagos meghajtó) Lehet ezt valamire használni?
Igen egy SCSI szalagos adatrögzítő, DDT1. Lehet használni adatmentésre, vagy a SCSI kártyához szerzel vinyót, és akkor tudod használni winyó vezérlésre, ami a mai gépekhez viszonyítva lassú lesz! Szerintem ne akard használni, ami nekem volt, ment bontásra, van benne egy-két jó dolog!
Olcsóbb és egyszerűbb egy újraírható DVD mint azzal a szalagos izével menteni. Sok idő és eléggé megbízhatatlan is. Én használtam ilyet vagy 10 évvel ezelőtt és szinte minden 3ik szalagot nem tudtam visszolvasni végig.
Aztán azóta a szekrényben pihennek a szalagok is meg a meghajtó is.
Na ez már tényleg idegesítő, sehogy nem lehet már működésre bírni... (újraindításos módszert kivéve). Csatlakozó hibát nem hinném mert minden mást felismer és tökéletesen megy. Külső tápos a hdd, a többi cucc meg nem. Direkt ezért is próbáltam ki abban a portban amiben az egér van mert azt másra nem használom, nagyon ritkán van huzigálva. Viszont ha kontaktos lenne, újraindítás után miért jó? Egy újjal nem nyúlok hozzá, mégis egyből működik úgy. Tehát ez kb. ugyan az az eset mint azzal a pendrive-al. Mondjuk az hozzátartozik hogy nemrég élt túl egy olyan USB-s sokkot a gép amibe bele kellett volna halnia... (ne használjatok olcsó kínai USB-s dvd írót!) De ez a probléma már az előtt is fenn ált.
Köszi mindkettőtöknek!
Nem is akartam használni csak érdeklődtem hogy mire lehet még jó .Megy a múzeumba .(C vágány )
Helló!
Megpróbáltam felrakni W98-at, amit küldtél. A cd-képpel biztosan nincs semmi baj. Első probléma, újraindulás után kékhalál, ez a hibakód: 0028:ff02847b - ezt megszüntettem azzal, hogy az apci.sys-t, és ec.sys-t letöröltem. Ezután ment tovább a telepítés. Közben volt az, hogy az explorer hibával leállt 0167:00402541 hibakóddal. Ezt megszüntettem azzal, hogy töröltem a HDD-ről a W98 telepítőfájljait (másik partícióról). Ezután ismét tovább ment. Próbálta felrakni a szabványos plug and play kijelzőt. Megtalálja a windows/system/monitor.inf - fájlt, és ez alapján szeretné telepíteni. Megadom neki, hol vannak w98 telepítőfájlok, de itt ismét kifagy. Érdekesség: ha van usb pendrive a gépben, akkor nem indult el egyáltalán a w98 telepítés, gondolom az előtte induló scandisk-nek bekavar. Én itt lezártam ezt az ügyet, ezen a gépen sosem lesz w98, vagy wMe... Nem is csodálkozom, hogy fel van matricázva a Designed for MS Windows XP matricával a laptopom...
Hali!
Annyit beszéltünk róla hogy kíváncsi lettem erre a telepítésre.Nekem is van Win 98 illet ME fel akartam rakni az XP mellé.Elrejtettem a többi partíciót mire a telepítő azzal kezdte hogy a lemezen nem csak MS-DOS fájlok vannak,és hogy törölje e?Töröltettem erre eltüntette az XP-t is . Mondjuk sokat nem vesztettem de furcsáltam a dolgot.Miért nem a kijelölt helyre ment az WIN.De ha a 98-at teszem fel elsőnek akkor viszont működik.
Hát az újraírható dvd viszont kérdéses, hogy meddig őrzi az adatot, még talán kevesebb ideig mint egy egyszer, nem túl gyorsan megírt, egyszer írható dvd... Legalábbis tapasztaltam már ilyet konkrétan ,szerencsére nem a saját bőrömön, hogy direkt adatmentés +rw s lemezre gondolom "jó gyorsan" is írták meg és kb fél év múlva néztem a lemezt amire azt mondták, hogy nem igazán lehet olvasni miiééért vajon...
Nekem most is 3 OP rendszer van a gépen, 3 külön elsődleges partíción! Boot manager és PM, és bármelyiket telepíthetem újra büntetlenül!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |