Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A kapcsolás lehetőséget ad SRPP alkalmazására is, de a két csőfél párhuzamoan is kapcsolható,kinek hogyan tetszik...
Nekem így is bejött.
Igen, de ne feledd légréssel szerelni (a magfelek közé vékony karton (prespán) darabot tenni)
Ez hálózati trafó lesz. Ha kétutas az egyenirányítás, akkor nem kell légrés.
Az előbb sajnos rosszul írtam: hálózati trafónak szeretném használni, de két végfokhoz. Így is elég lenne?
Köszönöm! Hálám üldözni fog! Bele is vetem magam a trafó-méretezésbe.
ő, van olyan hálózati trafó aminek kell légrés ;?
Erről én se tudtam. Egyutas egyenirányítást nyugodt szívvel kötöttem rendesen lemezelt trafóra.
[off] Kapcsolóüzemű tápokba szoktak légréses trafót rakni, ha együtemben van hajtva.
Hali!
Lenne valakinek egy jól bevált füles erősítő kapcsolása? Amiben ECC85-88 van!
Ezzel szerintem futok egy kört, tetszik, hogy egszerű!
Hány Ohm-os füleshez kellene?
Rengeteg rajz van a neten szanaszét, de bármelyiket is építed meg, biztosan finomítani kell rajta az igényeknek megfelelően. Nekem is jól meg kellett modolgatnom a jónak mondott OTL-emet, hogy nekem tetsző hangot adjon a fülesemen.
32ohm-os De én normális kapcsolást nem nagyon találtam.
Maximum ECC88 vagy 85-ös csövet pakolnék bele.
Ha az a maximum akkor csak hibridbe gondolkodhatsz. Esetleg 3db ecc88-ból lehet csinálni de az a Te fülesedhez nem lesz ideális.
Akkor milyen csövet ajánlasz?
Valaki aki vakerázik mert én nem, megkérdezné az eladót ebből a KT88 ból van-e több? mennyi?
Volt neki régen 6P3S-e is arra is rá kellene kérdezni van-e...KT88 túl olcsó
Szia !
Megkérdeztem tőle , csak válaszol Gábor
Cső!
Megkérdeztem és nincs neki, csak egy darab.
Ahogy már kifejtettem, a sok ECC88-at nem ajánlom (ez persze szubjektív vélemény). A 6H13C-s sokkal jobb nála.
Köszi mindkettőtöknek.
Esetleg a 6N8S- megkérdeznéd még mennyi van abból? 1db KT88 azt érdekes eladni... Sok jófajta kondija is van, de ezekszerint lehet mindenből 1-1 db vagy esetleg az egyik kondiból írt 1 párat, ezekszerint nem elirás, hanem iylen talált darabok. A 6n8S ből lehetne neki 6db, főleg ezért az árért.
Ami 32 Ohm-ra nagyon jó lenne, az egy db 6N13SZ, amit meghajthatnál az ECC88 -cal vagy 85-tel. Én is ilyet hallgatok mostanság, 6N23P, vagy 6N1P meghajtással.
Még az előző aukció alatt kérdeztem meg a KT88-at. Én komolyan gondolkodtam rajta, mert egyszer majd szeretnék egy Williamsont építeni, de a KT88 nagyon drága cső (mármint nekem) és nem mertem ezt megvenni egyedül, de az a 3500, ha új, akkor jó ár érte (próbáltam lejebb menni, de ragaszkodott a minimum 3500-hoz). A 6N8S-ből Urbánnál van 950Ft-ért új, így nem akartam neten venni. (amin gondolkodtam, az a GU81M, ebből van neki és ha jól rémlik 4000-ért ad egyet. Már csak poénból lámpának is jó egy ilyen ).
Amúgy az ECC88 helyére az említett kapcsolásban bedugtam kísérletképpen ECC85-öt is. Működött szépen, de a 88-as széria jobb bele (illetve nálam most a 6N1P megy).
Azt meg tudja valaki mondani, hogy E81L-el érdemes foglalkozni erősítő terén? Kapcsolást nem találtam nagyon hozzá, maximum oszcilloszkópban.
Esetleg?Bővebben: Link
Á, ez 15Kohm-on megy. Olyasmire gondoltam, hogy meghajtócsőként, bár biztosan nem véletlenül nem alkalmazzák sehol.
Az E88CC-nek olyan visszafogott, szolid hangja van benne, a 6N1P meg olyan dögösen szól, erős, dinamikus méllyel és nagy térrel. Nálad is hasonló a helyzet?
Audio célra nem alkalmas.
Audio felhasználásra csak az oda gyártott csövek alkalmasak. Ha lehet én eltekintek az "öszvér" megoldásoktól, pár ritka kivételt leszámitva.
PL 82-ből épített már valaki erősítőt?
Találtam itthon 2 db-ot, újnak látszanak. Ránézésre olyasmi mint az EL 84.
Hát pedig ott azt írják, hogy telefon erősítő. A 300B is eredetileg az volt .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |