Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hogy csak egyet említsek.. Pl: az időt,dátumot mutatja a kezelőprogram két részben mit azon beállítok és a géphez igazítok ,és utána ezt menti bele az órába ha kiadom a parancsot és valós időben látom az időt,dátumot egy másik ablakban..Persze meg lehetne sok mindent oldani az tekercses átvitellel is talán egyszer majd abból is lesz valami..
Hello!
Ismét lenne egy kérdésem! A trimmer kondival mit kell állítani és feltétlenül 7,5-30pF kell lennie vagy más határok közt is mozoghat? Bocs a alapkérdésekért, de folyton tanul az ember.
Szia! Azzal az RTC órajelet lehet állítani,hogy siet vagy késik .. Most kísérletezem vele,hogy milyen lenne jó mert ez kevésnek bizonyult kell vele párhuzamosan egy kondi még.. Olyan 50-60 pF közt lesz az optimális 8timmer+ kondi összkapacitása) szint úgy tapasztaltam. A 886 V5 nyáktervben egy kis kondinak is van hely hagyva de bele lehet forrasztani a régebbiekbe is majd.. Ha sikerül elérnem vele a kívánt pontosságot közzé teszem mekora érték a jó!Lehet kisebb kondi is de 10pF körül legyen azért az állíthatósága.
Nekem is késik, mondjuk én nem is építettem be a forgókondit
Egyébként a nyákot milyen verzióval készítetted? A progi gomdolom Sprint Layout. Nem ismerem, én protel-t használok. Ha letöltöm tudom vele szerkeszteni a .lay fájlt, ami itt is fent volt? Ha nem, akkor a "forrást" kiadod, vagy nem? Kicsit át akarom tervezni középen, mert a motoromhoz túl széles. Üdv.
Kedves patexati!
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem értem. Ha egy órán látom, hogy mennyi az idő, akkor minek azt a számgépen is megnézni, pláne valós időben? És mit igazítok a számgéphez? Egy másik példát is mondjál, ami sokkal szebben példázza, hogy mit is kell tudnunk a propellerről, amit nem látunk rajta? A vezérlő chip hőmérsékletét, a propeller pillanatnyi helyzetét a tér valamely pontjához képest? Ezért nem kell visszafelé irányulú adatmozgást csinálni.
Gondolom a te órád akkor egyirányú lesz sok sikert hozzá! Had én döntsem el milyen lesz az én órám és milyen adatforgalmazást végzek rejt! Szia...
Szia! Sprint Layout5 amivel terveztem. A terv fent van a fórumon..
Sziasztok!
Tekercses átvitellel mire jutottatok? Legalább elméletben. Egy PWM impulzus helyett több bit-impulzus? Esetleg fázishelyzet? Vagy kis amplitudójú jelet ráültetni?
Szia!
Ha például a buffer feszültségére lennél kíváncsi, máris egy viszonylag bonyolult helyzetben találnád magad: Álló propeller mellett nincs kijelzés, a bufferen magasabb lesz a feszültség, mint aktív kijelzéskor. Ha forog, nem tudsz egyszerűen mérni.
Szia!
A legegyszerűbb moduláció egyes impulzok kihagyása. Az energia átvitelére figyeli kell, ne villogjon a kijelzés.
Persze, hogy olyan lesz, amilyet csinálni fogsz. Nem akarok én beleszolni, csak tudatlan vagyok és meg szeretném érteni az okokat. Bocsánat, hogy kérdeztem.
Az én kísérleteim eredményesek voltak és teljesen korrektül megy 2Kbit/sec sebességen a kommunikáció. Hogy a patexati is megnyugodjon, oda-vissza. Több gyártó is gyárt erre a funkcióra IC-t, még a tekercsmeghajtó végfok is benne van 16 lábú SOIC tokban. 125kHz a tekercs meghajtása és amplitudó modulációval és PPM kódolással dolgozik. A másik oldalon mindössze egy burkológörbe detektor kell és máris készen van a dolog. Igaz, én építettem utána egy komplementer végfokot a nagyobb tekercsmeghajtás érdekében. Teljesen MCU kompatibilisek az interfész lábai a külvilág felé.
Szia! Én nyugodt vagyok ne aggódj Ha lehet kérni akkor majd pár fotót feltehetnél ide a topicba had lássuk mi is miről van szó!
Még mindig nincspublikálva valahol RGB propeller clock, amit bárki elkészíthet?
Szia!
Feltudnád rakni ennek a bázisnak a hex-ét? A venti már készül!
Bocs a másik kép lemaradt!
Erről lenne szó.
Neked el fér a csavar feje ?
Nem ér bele a tekercsbe ?
Szia! Nem fér el de egyszerűen megoldható! Egyszerűen kijjebb kell ütni a perselyt pár tizedet és kész Valami vastagabb csavarral kell hátulról előre ütni óvatosan úgy,hogy alul alá van támasztva a forgórész nélküli ventikeret)! A tekercsel óvatosan mert nagyon könnyen megszakad ha csak egy kicsit is hozzáér a csavar feje még a belepróbáláskor is!
Hát ....
Pont ezeket csináltam ,kivéve a tekercs szakítását Köszönöm !
Én süllyesztett fejű csavarokat használtam persze rendesen kisüllyesztve és nincs vele semmi gond.
Sziasztok! Feltöltöm a PC ventilátorba való végleges PIC12F683 kontrolleres bázisáramkört! Egy kis külön nyák is van mellette mi egy tekercstartó lenne de megoldható természetesen más módon is! A fetet el kell szigetelni a ventilátor hátára vágott alumínium hűtőtől az LM 2941 ne legyen elszigetelve azon keresztül a hűtő hátlap GND-re kerül és árnyékoló szerepe is van! Egy kis lyukat kell fúrni a motorfordulat szabályzó timmerpotinak!
Hello neke mannyi gondom lenne hogy BP103 as npn fototranyót nem találok sehol mivel lehetne esetleg helyetesiteni?
Ha az órába kell akkor Ez megteszi..De szinte mind jó bele..
Sziasztok!
A leegyszerűsített, 12F683 kontrolleren futó bázis programja. Az alapvető funkciókat tudja csak, nincs PC-s kapcsolata, nincs kijelzési lehetősége, nincs ébresztési lehetősége (a 8 láb miatt). A PWM kitöltési tényező (az aktuális állapothoz (Run ill. Standby) tartozó) infra parancsokkal állítható. Figyelem, a túl nagy kitöltési érték beállításakor a tekercsen állandóan folyhat áram, a tekercs le is éghet. Mivel nincs semilyen kijelzési lehetőség, a kitöltési értékek beállítását figyelmesen, a jelalakot nézve végezzük el. A beállított értékek a kontroller belső EEProm memóriájába menthetők, a következőkban a mentett értékeket használja. A programot mindenki a saját felelősségére használja egészséggel...
Néhány kép a kommunikációs kisérletekről... :wave:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |