Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon jó lenne tudni, hogy step-dir hajtáshoz miért kell encoder?
Ha nem egyformák az enkóderek, azt a vezérlő/plc opciólistájában kell megfelelően konfigurálni, ha egyik osztása nem többszöröse a másiknak,akkor minimális hiba előállhat. Persze nem csak az enkóder számít, hanem az enkóder és a tengely mozgatás áttétele is. A legcélszerűbb ha az egy milliméter elmozdulásra eső inkrementek száma megegyezik, és a megengedett minimális hibához is legalább 10 lépés tartozik, ekkor már van remény, hogy a vezérlő határozottan tud rá szabályozni.
Összetákoltam magamnak egy kis cnc-t. Luberth féle Cstep-pel probáltam eddig, ma lett működőképes.
Kicsit nagy az X tengely lépéshossza, de amúgy szépen működik. Eredetileg nyákok fúrására és smd beültetésre szerettem volna használni, de fába tudok vele marni elég szépen. Smd beültetés még kicsit odébb lesz vele. A Maró motor egy rc heliből származik, meglepően gyors és erős, igaz 12V-ról hajtom...
Köszi!
Rájöttem hogy egy eléggé régi verziót raktam fel, most a frisebb már nem fagyasztja, viszont szörnyen ugrál az ábra és hibás értékeket ad. Ez a Idézet: Pontosan mit jelent? Mert így valahogy nem esik le. „Ezközkezelő, Számítógép, és tedd újra a drivert szabványos pc ként”
Megtaláltam, csak értelmeznem kellett a mondatot...
25000... jajj, majdnem rosszul lettem
Ezek a gyorsacál cuccok meddig bírják az üvegszálast ?
Sziasztok!
Hol lehetne bilincset szerezni a maró(fúró)géphez, amivel a Z tendelyre lehet rögzíteni? A fúrógép befogható átmérője 47mm. Valami kb. 25mm vastag lapra gondolok, közepén kifúrva, majd félbevágva? Esetleg valaki le tudná gyártani (Bp-en)? Köszi
Megoldódott, szabványos PC módban telepítve teljesen jól működik a driver.
Milyen a mechanikád?
Az ami a hobbyCNC honlapján a főoldalon látszik. Igazából félig romokban került a kollégiumba és most az élesztgetésével szórakozok, meg próbálkozok majd valami értelmeset alkotni vele. Viccesek azok a fióksínek mert nem egy pontos dolgok.
Viszont most hogy rajzolgattam vele vonalakat, kedvem támadt egy pontosabb CNC építéséhez.
A legdrágábbat írtam, hogy ne érhessen meglepetés, nem akartam kétségbeesést okozni. 8-10000 -ért már nagyon jót lehet kapni de vannak üzletek ahol kihasználják a vásárlót, és a kicsivel jobb minőséget arany áron adják..
A gyorsacél marótűk élettartama pedig leginkább a gyorsacél csigafúrókéval hasonlítható össze... vagyis a nagyon agresszív üvegszálak között szánalmas. Ha lágy fémbe (alumíniumba, rézbe, aranyba) vagy nem üvegszálas műanyagba kell marni, akkor nagyon sokáig bírják. Nekünk a nemesített acél miatt kell a legjobb.
Hát a 10 e sem nevezhető olcsó hobbinak
Egyébként a 0,8-as spriál fúróval lehet panelt gravírozni vagy az teljesen használhatatlan erre a célra ?
Ha nem kell, akkor nem lesz. Egy gonddal kevesebb.
Jelenleg itt tartok: képek
A lézer és a generátor már megvan, de lövésem sincs, hogy hogyan lesznek a léptetőmotor hajtásaim összekötve a számítógépemmel
Gratulálok. Ezt a víz vagy hidraulika szerelvényes rúdrögzítést az életben ki nem találtam volna.... Nagyon tetszik.
Köszi.
ahogy a topik címe is adja " házi alkatrészekből" Gondba voltam a tengellyel, mivel 3/8 inch, éppen még fúróm lett volna, de hogy 4 darabot pont ugyanott fúrjak ki, hát az nem ment volna. Kis túrás után ez lett belőle. Pneumatikai holmi, zsír egyformák és patentul tarják a tengelyt. Kapott egy M8-as menetet és puszi. Ha kell így még emelni is tudok rajta.
A hirdetés jellegű hozzászólás, és válasza eltávolítva!
Hirdetni az Apróhirdetési szekcióban tessék, vagy privátban beszéljétek meg!
Jó kis cucc, igazi barkács anyagokból
Hogyan tudtad a motor tengelyét összekötni a marószárral, hogy egyvonalba legyen és ne üssön ?
Fém tollbetét, a marószárra meg tekertem kis rézdrótót, rá forrasztóvíz és befuttatam ónnal. Aztán fúróba fogtam és addig "esztergáltam" amíg passzosan belemegy a tollbettétbe ami amúgy két csapágyban forog. Ott van a kis parkettadarabban. Meg celluxot szoktam tekerni a vékonyabb tengelyekre, hogy vastagabbak legyenek csapágyba is így van behézagolva a tollbetét azt hiszem.
Tényleg nagyon leleményes vagy. Várjuk a többi képet is.
Az ötlet jó, hogy fúrsz lyukat és szétvágod, csak én előbb szoktam szétfűrészelni majd össze csavarozom és úgy fúron bele a lyukat, mert így a fűrészlap vastagság nem zavar bele.
Viszont van a vizeseknek profi csőbilincsük. Van ebből olyan ami 43-52 mm között tud szorítani, szerintem az pont jó lenne neked.
Csak a csőbilincsnél, meg maga a bilincs aljának rögzítése a kérdéses
A dremelt, ha vágásra, köszörülésre használom, akkor a képeken látható módon rögzítem. Anyaga 30mm textilbakelit.
A csőbilincs legegyszerűbb módja, ha a menetes résszel szemben fúrsz rajta egy lyukat és ott rögzíted csavarral. Én legalább is így csinálom.
Mekkora belső átmérő kell a dremmelhez? Csak mert van hasonlóm acélból vagy 50 darab
Reggelről írtam Sir-nyeteg kollégának, de most nem találom.
Már nem emlékszem, de valaki kérdezte a menetesszáras megoldást mozgatásra: Itt talál képeket, összereaktam egyet piciben. A csapágy 608 2Z, mindkét felén anyával, egy 22mm-re felfúrt apró anyában. Az a hatszőgletű hosszú anya, sima menetesszár toldó, jobb mint az anya mert jóval kisebbet kottyan és nagyobb felületen érintkezik a szárral. Igény szerint még zsírzószem is rakható rá.
Igen, ilyenre gondolok, de nincs anyagom, meg reszelővel nem tudnám így kifaragni Tudsz ajánlani ahol megcsinálják?
Köszi
Egy valószínűleg olcsó megoldás (véleményem szerint), ha keresel egy bútorlapszabászattal foglalkozó műhelyt, vállalkozást, kisiparost, stb, és konyhai munkalapból legyártatod. A fúrást ebben az esetben célszerű telectro fórumtárs javaslata alapján készíteni. Az MDF lap elég erős, főleg 30mm vastagságban, biztosan rögzít egy kisgépet. A többi szóbajöhető anyag nem minden sarkon található, és a megmunkálása is gépműhelyt igényel.
Volt a topikban egy törlés és elvesztettem a fonalat, pedig elég hosszú hsz-t írtam ide. Azóta nem tudom, hogy ki hol tart
Én ilyent tudok csinálni itthon: Bővebben: Link Hátránya, hogy csak 5mm-es vastagságban van anyagom. És még csak max 8mm mélyen tudok dolgozni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |