Fórum témák
» Több friss téma |
A szalagpályával van gond, vagy a fej(ek) nincsenek pont függőlegesre állítva, vagy a görgö hibás, megkeményedett, vagy a szalag megnyúlt.
Lehet még szalaghiba is, ha a kazettákat nem kellő gondossággal tároltad, lehet hogy egy kicsit az orsón levö szalag egyik oldala kicsir lemágneseződött. Ezt megfigyelheted, ha a hullámzást a lecsévélő orsó fordulatához viszonyítod.
Üdv!
Ismét a segítségeteket kérném. Volna egy Sony TC-K490-es magnó a következő hibával: ha lejátszás vagy felvétel után megállítom (vagy pause-ra nyomok) a bal oldali csévélőtengely kap egy kis hajtást, de a rossz irányba, vagyis lefelé tekerné a szalagot, nem sokat, de annyit igen, hogy újra lejátszásra kapcsolva a mechanika ismét stopba áll, mert nem forog a bal orsó, újabb adag szalagot letekerve. mindeközben fogaskerék darálódik benne. közben belenéztem: ha menet közben lefogom az orsózótengelyt meghajtó motort, akkor szépen leáll, de ha "magától" áll meg akkor a 2. motor az bekapcsolva marad és emiatt van az a hang. próbálok róla videót készíteni, hátha ugy könnyebb megoldást találni a hibára.
Üdv!
Elnézést, de lehet, hogy nem olvastam eléggé vissza, de deckhez szíjat hol lehet venni (baráti áron?)
Sziasztok, látom a topik kissé lelassúlt. Segítségeteket szeretném kérni. Sony alkatrészeket keresek. Van 1 SonyTC WR-820-om, ehhez keresek komplett mechanikát (TCM-200R3), vagy HRPE 1001 komplett fejegységet, X 3356-643-1 lendkereket, és tartóval együtt kettő nyomógörgőt (x 3343-455 és x 3343-456). Elviekben ez a mechanika megegyezik a TC RX-470, RX-55 ,RX-77 WR-870-es magnók mechanikájával is. Jellemző, a műanyag fejtartó forgózsámoly, szalagvég érzékelő foto cellával. Kérném ha valaki tudna bontott de jó állapotú a fent említett alkatrészek bármelyikét, értesítsen. Nem sörgős. Előre is köszönöm, maradok tisztelettel: MI
Üdv mindenkinek!
Van nekem itthon egy Aiwa F220 magnódeck ami nem tudom, hogy miért de nem vesz fel. Tud valaki segíteni? A Record feliratú lámpa se világít. Mit tudnék csinálni?
Valószínűleg nem megy az előmágnesezés. Törölni, töröl?
Ha benyomom a RECORD meg a Play gombot együtt akkor is lejátszik.
Helló!
Nézd meg hogy a mechanikából a felvétel-lejátszás átkapcsolóba menő drót a helyén van-e! Valószínűleg hiába nyomod le a mechanika felvétel gombját, az elektronika ezt nem érzékeli, mert nem működik az átkapcsoló. Az erősítő panel közepén szokott lenni egy hosszú, sok pólusú tolókapcsoló, ha ezt a felvétel és lejátszás gomb benyomása után eltolod, akkor szerintem átkapcsol felvételre. Ha így jó, akkor tedd helyre a mechanika és a kapcsoló közti drótot és menni fog Remélem tudok segíteni! Tomi
Akkor nem megy a törlőoszcilátor. Innen kapja a felvevő fej az előmágnesezést is. Keresd meg, hogy miért nem megy az oszcillátor.
Megpróbáltam. Most meg az az érdekes helyzet állt elő, hogy most meg a lejátszás nem működik, mert a lejátszás gombot benyomva a felvétel működik úgy, hogy ki van kapcsolva a felvétel gomb.
Akkor azzal a hosszú kapcsolóval lessz a gond. Nézd meg mechanikusan, hogy mi akadályozza a könnyű, jól pozicionált mozgást. Meg is kellene takarítani kis kontakt spray -el
Megnéztem a mechanikát. A hosszú kapcsoló eredetileg ha nincs felvétel állásban akkor ki van engedve. Ha a felvétel és a lejátszás is be van kapcsolva, akkor be van húzva a kapcsoló. Ha kikapcsoljuk akkor ki kellene hogy engedje azt a kapcsolót és ha csak a lejátszást kapcsoljuk be akkor annak a kapcsolónak nem szabad, hogy behúzva legyen. Viszont az van, hogy a kapcsolót nem húzza be, ha meg van nyomva mind a felvétel mind a lejátszás gomb. Ha pedig rögzítjük a kapcsolót behúzott állásban (már pedig ezt is próbáltam) akkor a felvétel működik lejátszás állásban is.
A kapcsolót nem rögzíteni kell, mert akkor természetesen mindig felvétel állásban marad a magnó. Azt kellene kideríteni, hogy a mechanika miért nem húzza meg magától a felvétel és a lejátszás gomb egyidejű lenyomására. Elvileg ha a kapcsoló nem szorul, csak a felvétel és a lejátszás gomb egyszerre lenyomásakor szabadna meghúznia, és a felvétel kikapcsolásakor vissza kellene térnie alaphelyzetbe (akartam erről egy videót linkelni, de túl nagy a mérete, torrentet pedig tudtommal tilos a fórumon linkelni).
Próbáld ki amit pucuka is irt, kézzel mozgasd a felvétel-lejátszás kapcsolot,és kontaktal könnyitsd meg. a váltást.
A problémát sikerült megoldanom. A behúzódrót lazult meg, így ezért nem kapcsolt. Most már jól működik.
Gratulálok.
Érdemes mindig átnézni a kapcsoló mechanika útját, kenni,valamint az érintezéseket is tisztitani.
Sziasztok!
Már több üzletet bejártam (Debrecenben), valamint a HQ Video-nál sem kapható a Sony TC-K690 capstan lapszíjat.Igazából az eredeti méretét sem tudom pontosan, csak saccolom: 44 x 4 x 0,5 vagy 42 x 4 x 0,5 mm. A legkisebbet amit sikerült eddig vennem 46 x 4 x 0,5 mm, ez viszont nagy. Tudnátok ajánlani olyan üzletet ahol be tudnám szerezni? Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv:mano660
Kaptam egy aiwa nsx-s90-es hifitornyot aminek nem jó a magnó része. Ha nyomok egy play-t akkor kattan egyet de a fej meg se mozdul. Hol keressem a hibát?
Régebben nekem szegedről szereztek be szíjakat, a Sat-el Kft-ből. Bár azóta nevet változtattak, de megtaláltam a honlapjukat. Ugyan a weblapon nem nagy választékot találtam szíjakból, de talán érdemes lenne telefonon megérdeklődni.
Bővebben: Link A webáruházban az "elktromechanika" menüben keresd.
Köszönöm a segítségedet, megpróbálom talán sikerül.
Üdv: mano660
A sonynál biztos van hozzá,csak elég drágán.
Köszönöm a válaszodat.
Igen, az egyik szaküzletben felajánlották, hogy beszerzik a Sony-tól.Árajánlatot kértem és kaptam, már nem emlékszem pontosan csak arra, hogy 2000 Ft fölött volt darabja, ebből kifolyólag próbálkozom tovább, talán olcsóbban is sikerül szereznem. Üdv:mano660
szivesen.
Megjegyzem a gyártói szijak azért jobbak, mint az utángyártottak.
Tisztelt kollégák!
Azt szeretném kérdezni, hogy nincs meg véletlenül valakinek, az úgynevezett azimut beállító kazettának a méretezése? Szeretnék egy ilyet legyártatni, mert boltba megvásárolva, arany áron lenne, ha lehetne kapni. Válaszokat előre is köszönöm! Üdv:.Csaba
Sziasztok! A következő problémában kérnék segítséget:
Van nálam egy Technics kazettás deck, elektronikusan kifogástalan, a mechanikája is elég jó állapotban van, a fej, és a gumi alkatrészek az utóbbi két évben lettek cserélve. Viszont a kazetta elején, csak néhány kazettatípusnál tompán szól, mintha el lenne állítva a fejmerőlegesség. Először a görgőre gyanakodtam, de az is gyakorlatilag új benne, ezért tovább kerestem, és arra jutottam, hogy a tompa hangot a szalagfeszítés hibája okozhatja, mert ha menet közben lefogom a bal oldali orsót, akkor kitisztul a hangja. És ezzel függ össze, hogy gyors előretekerésből kikapcsolva is túlpörög a bal oldali tekercs. Kézzel megforgatva a bal orsót, a normálisnál kevesebb az ellenerő (összehasonlítva a többi deckemmel - van néhány, mert régi HiFi-berendezéseket gyűjtök, és van Akai, Marantz és Fisher magnóm is, melyek viszont tökéletesen működnek, mindnek rendben van a szalagfeszítése). Viszont, nem tudom, hogyan tudnám ebben a mechanikában növelni az ellenerőt, nem ismerem, hogyan oldották meg ebben a típusban ezt eredetileg, de gondolom, hogy nem így kéne működnie, az általam ismert megoldásoknak mindenesetre egyikét sem találtam meg benne, ezért erre várnék ötleteket. Néhány kép a mechanikáról, és a leeresztő orsóról: |
Bejelentkezés
Hirdetés |