Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsánat!
Én bemutattam mit tudok! Megmondtam mennyiből és látszik hogy milyen szinten. Az hogy gulasoft továbbra sem hisz a szemének az az ő problémája. Ez a hitetlenség az ami felbosszant. Engem megtaláltok személyesen, ha kell valami. Bárkinek állok a rendelkezésére a szabadidőm erejéig! Megmutattam hogyan lehet 2ezer és 10 ezer ftból hobby cnct készíteni házi alkatrészekből és elérhető áru alkatrészekből. Elektronika része: A vezérlő megvehető ebayen, túl sok kockázat nincs. Ez a harmadik legolcsóbb megoldás. Az másodikat hamarosan apróban megtaláljátok. Avagy a legolcsóbb: Léptetőmotor vezérlő topik olvasgatása! Ne adjátok fel!
A saját készítésű cnc-m munka közben: http://www.youtube.com/watch?v=DnSSmfA264M&feature=related
Gyönyörű! Ez igen! Szerszámcsere meg minden....
Én elhiszem.
Ha megnézed írtam is egy 10.000-es ajánlatot már vagy 15-20 beírással ezelőtt. De megkereslek privátban, 10.000-ért nagyon szép!
Saját készítés... nem inkább saját építés?
Csak a szerszám-meier fél milla, ez nem kisipari alkotás.
Ja, nem is házi alkatrészekből van ...
Éppen ezért Bádzsó fórumtárs gépe nekem sokkal jobban tetszett.
Persze, hogy nem házikészítésű a marómotor, sőt a szervók és a lineáris csapágyak és a számítógép sem. te talán a gépedhez ezeket otthon faragtad?
amúgy a szerszámok sokkal olcsóbbak voltak mint ahogy gondolod, és a többi is. sokat kell ebayozni.
Tudod nem úgy készült, hogy bementem a cnc boltba és pont olyan alkatrészek voltak amik nekem kellettek, aztán hazavittem, összecsavaroztam, bedugtam a konnektorba azt jóidő.
Hamár egyszer nekiállok egy ilyen gépnek akkor az már legyen frankó. Bútorlapból és fiókcsúszókból nem lehet jó mechanikát építeni. az enyém aluból van, de már kicsit megbántam, hogy nem öntettem le vasból egy fasza gépvázat. ez sem elég merev, és meglátszik a munkadarabok felületén.
Építettem át egy megmunkálóközpontot CNC-vé, pontosan értem mit jelent összehozni, hogy a mechanika lehetővé tegye a vezérlés munkáját.
Az öntött szerkezetet nem javaslom, hegesztett megmunkált acélszerkezetet töredék áron meg lehet csinálni. Szépséghibája, hogy egy feszültségmentesítést be kell vállalni, hogy ne érjen meglepetés 3 nappal a felköszörülés után.
Ez a feszültségmentesítés miként zajlik pontosan? Lehet erről valahol bővebben olvasni, tudtok valami ajánlást adni? Könyv vagy link, vagy bármi?
Régen úgy csinálták, hogy az öntött darabokat kirakták a szabad ég alá 1-3 évre, a folyamatos hőmérséklet-változások és az idő lehetővé tette a szerkezet feszültségeinek kiegyenlítődését, így megmunkálás után már volt számottevő alakváltozás. Később ezt az öregbítés váltotta föl, lassú felmelegítés (több óra) néhány óra hőntartás, és nagyon lassú hűtés, (forró homok alatt, vagy kemencével együtt). Az acélszerkezetek esetében is hasonló az eljárás, a különbség az, hogy az öntöttvas sokkal merevebb, az acél rugalmassága a feszültségek csökkentését is megnehezíti. A hőkezelés ideje az elérendő céltól függ, az utólagos alakváltozás megengedett mértéke szerint általában tapasztalati úton határozzák meg. Ha nem szerszámgépről vagy más nagy pontosságú dologról van szó, akkor csak dinamikusan igénybe vett nagy terhelésű szerkezetek esetében (pl. bányaművelési gépek) használják. A hőmérséklet 580-620°C. A 727°c-ot nem szabad átlépni, sőt megközelíteni is kockázatos a szerkezet megváltozása miatt.
Szia sajnos én nem jöttem rá a megoldásra,igen az eagle azt le lehet forditani g kodra de én sajna a protelben vagyok otthon és az összes nyáktervem protelben van.A pcbmill alkazmazást probáltam ami free és megeszi a gerbert a protel is tud gerbert kreálni de a pcbmill nem eszi meg talán a formátum nem felel meg vagy valamit elbénáztam ha tudmátok megoldást az jo lenne.A google sem hozott értelmes találatot pedig a barátom .
köszi
CopperCAM
Illetve protelböl tudok exportálni furo és nyáktervet de vmf formátumba amit megint nem eszik meg semmi .Csatolom a formátumot.
Probáltam de csak demo van meg de rajta vagyok a full verzion aztmondod az segit?
Ha a demo segít, akkor a full is. Gerbert olvas.
Ok probálom ha nem megy megkereslek.
A warez tevékenységet nem tolerálja és nem tűri meg az oldal! Legközelebb súlyosabb következménnyel járó szankcionálást alkalmazunk.
Sziasztok! Segítsetek légyszives adott egy jellegre e3n eszterga ezt alakítanánk át "cnc"-re. Fémforgácsolásra használnánk, nembaj ha rádiuszt is tudna. Mechanika megoldva, trapézorsó helyett golyósorsó használva, szervó motorok beszerzése nem lesz gond. Elektromos megvalósítás érdekelne, ilyen teljesítményhez mérethez mit ajánlotok. Számítógépröl lenne vezérelve. Minden segitséget szivesen fogadok.
Összeraktam a fa cnc-met, fém egy darabig nem lesz, hiába van ugyanis alumínium profil, Sir-el történt levélváltásból kiderült, hogy azok az olcsó alkatrészek igencsak időszakosan elcsíphető darabok, ami nem is biztos, hogy megfelelő méret, azt tudta mondani, hogy vegyek boltit, azt meg belinkeltem mennyi.
Még a trapézorsó azzal az anyával megoldást jelentene, de azt meg nem tudom legyártatni mert olyan ismerősöm akinek ehhez megvan a szerszáma nincs. Ha valaki ez ügyben ki tud segíteni egy gyártással, akkor azt megköszönném, és kifizetném a költségeit. Tehát maradt a fa és a menetes szár. Hogy ez Sir-nek hogy lett egy század pontos és kottyanásmentes azt el nem tudom képzelni, nekem rugós feszítéssel is több lesz ennél, mert vagy úgy meghúzom, hogy ne kottyanjon, de akkor nagyon nehéz forgatni, vagy kiengedem a rugót de akkor meg kottyanhat. Mindenesetre összeraktam, beállítottam egy olyan sebességet amit biztosan tud hajtani a motor, belőttem a lépésszámot, este odaadok neki egy eagle nyákot papíron kinyomva, azt felragasztom egy parkettalapra, azt felrakom a tárgyasztalra, és megnézem mennyire pontos. Mondjuk tegyük hozzá azt is, hogy az én gépem cirka 45*45 centit tud megmunkálni, tehát jócskán nagyobb mint a hobbycnc-n látott fa gépek, és ehhez képest a rugós feszítéssel remélem 0.05mm-eres pontosságot fog tudni. Most 1mm 114.2 lépésből jön össze, úgy hogy nincs bekapcsolva a mikrostepp, mert akkor legerősebb a motor, egy pontos mechanikával ugye ez 0.01 körüli pontosságot adna.
Szükség van a forgácsolási alapadatokra:kívánt előtolási sebesség, mellékmozgásokhoz szükséges erő, villámmozgások kívánt sebessége, stb.
Talán ezt nem vetted észre, anyát is kihozod fillérekből, ha van egy valamilyen kis CNC maró.
Dehogynem, pont ezért írtam:
Még a trapézorsó azzal az anyával megoldást jelentene, de azt meg nem tudom legyártatni mert olyan ismerősöm akinek ehhez megvan a szerszáma nincs. Ha valaki ez ügyben ki tud segíteni egy gyártással, akkor azt megköszönném, és kifizetném a költségeit.
Kibicként tanácsolnám a menetes szál drótkefézését. Fúrógéppel megforgatva, ha szükséges középen alátámasztva, a menet felületét alaposan átkefézve normál drótkefével, a felületi érdességet nagyban lehet finomítani. Így csökken a súrlódás, kevesebb a lépésvesztés esélye. Az anyát danamidból (persze teflon lenne a legjobb) készíteném, ezt felhasítva rugós előfeszítés nélkül is elérhető a holtjátékmentes működés.
És itt a probléma. 12-es a mentesszáram de 12-es menetmetszőm nincs. (esetleg enek a danamind-nek a beszerzési forrását szeretném elkérni) A súrlódást szerintem egész jól kiküszöböltem cirka 20 deka gépzsírt vittem fel az tengelyre, az anyák fába vannak beszorítva, mind a két végén alátét van felfogva, hogy ne tudjon kijönni. A feszítő anya mögött a fában cirka 2 centi hely van, oda olyan kasán bevitte a gépzsír felét, hogy a folyamatos zsírozás egy évig meg van oldva.
Lehet hogy olyan embert tudok aki tud 12-es menetet metszeni, de trapézorsót ő sem tud esztergálni. A lépésvesztés a rugós feszítés miatti nehezebb forgatás miatt lehetne, de levettem a sebességet a felére, így 50 mozgatás pontos volt, persze megette a fene, ha mondjuk az 51.-nél meg téveszt, bár egy lépés nem olyan nagy eltérés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |