Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CCS PIC Compiler

Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 3, 2006
Lapozás: OK   42 / 118
(#) sysy válasza pepe33 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Ilyen utasítás van valahol a set_timer1() előtt:
setup_timer_1(T1_INTERNAL|T1_DIV_BY_8)?
Vagy valami hasonló?
(#) sirály12 válasza sysy hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

A progi nem saját, de ez gondolom látszik is.
Ahol találtam, ott 16f-es piccel volt használva, én 18f-es piccel használtam, amíg nem írtam saját progit, mert akkor kiváltottam saját kóddal.
Nem tetszett benne, hogy delay-al volt megoldva az időzítés, és ilyenkor áll a progim többi része.
De ez a legbiztosabban működő ilyen progi, amit találtam! Bolondbiztos!!!
(#) pepe33 válasza sysy hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Igen van a progi elején pont ilyen van a main() ban.
De mellékeltem a teljes kódot is.
(#) Dempsey hozzászólása Nov 9, 2010 /

Sziasztok!
Tudtok segíteni hogy mi lehet a hiba? Az lenne a progi értelme, ha megnyomom a gombot akkor az i nevű változót növelje eggyel és ha az i értéke eléri a hármat akkor gyújtson ki egy ledet. Valamiért nem működik.
  1. #include "16f84a.h"
  2. #fuses rc,nowdt,noprotect,noput
  3. #use delay(clock=1000000)
  4.  
  5.  
  6. void main(void){
  7. int i=0;
  8. output_a(0xFF);
  9. output_b(0xFF);
  10. set_tris_b(0);
  11. set_tris_a(0b00000010);
  12.   while(1) {
  13. if (!input(pin_a1)){
  14.         i=i+1;
  15. }
  16. if (i==3){
  17. output_b(0b11111110);
  18. } else output_b(0xFF);
  19.  }
  20. }
(#) El_Pinyo válasza Dempsey hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Szia!
Annyira tüzetesen nem vettem szemügyre a kódod helyességét, de megfelelő regiszter beállítások esetén is problémás az algoritmus. Lenyomott gomb mellett az i változód 3 és 4 állapota közötti átmenet olyan gyors, hogy a szemünk képtelen feldolgozni ezt a nagy sebességű impulzust, így nem veszünk észre semmit sem. Az if feltételben az (i==3) helyett az (i>=3) feltétel teljesülését vizsgáld. Arra kell még figyelni, hogy az int változó túlcsordulásakor újra el fog aludni a LED. Ha ezt nem szeretnéd, akkor az else ágat hagyd ki és ebben az esetben maradhat az i==3 feltétel is.
(#) vicsys válasza El_Pinyo hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Vagy esetleg a gomb figyelés után tegyen be egy delay_ms(200); késleltetést. Látom Te is prell-re gondoltál.
(#) Dempsey válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Köszi mindkettőtöknek! Tényleg a prellegés volt a probléma ! Most már működik.
(#) pepe33 hozzászólása Nov 10, 2010 /

Elolvasgattam a belinkelt IR dekódolásról szóló oldalt, de valahogy nem tiszta még a dolog.
PK2 vel rögzítettem a jelsorozatot, amit lehet fogni TSOP1736 kimenetén. Akárhogy számolom 14 bitnél több, van. Több féle távkapcsolót próbáltam, szinte mind egy nagy hosszú jellel kezd, egyedül a SONY végez gyorsan az valóban 12 bit lehet mint a leírás szerint.
Esetleg valakinek van ötlete?
(#) sysy válasza pepe33 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Teljesen jó a távirányítók jelalakja, csak fejjel lefelé állnak. A Leadtek és a lapos távi valószinűleg NEC klón lehet, aminek a végén meg van ismételve a komplett adatsorozat, csak negálva vannak a bitek.
(#) messer hozzászólása Nov 11, 2010 /

10f220-nál szeretném ccsc-ben írni az osccal regisztert ehhez kéne segítség, mert valamiért táp rezet után néha gp2 nem üzemel kimenetként!
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Hali
Kb igy :
  1. #BYTE osc_cal = 0x05
  2. #BIT  fosc4 = osc_cal.0
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7. void main()
  8. {
  9.         fosc4=0;
  10.         .
  11.         .
  12.         .
  13.         .
  14. }

Udv Vili
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

El tudod mondani hogy mit is takar ez? addig értem, hogy az osc-_al nak adsz értéket... Te is találkoztál már hasonló problémával? Amúgy köszönöm a gyors válaszodat holnap kipróbálom.
(#) icserny válasza messer hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

A CCS C Helpjében vagy a Referencia kézikönyvében keress rá a #BYTE és #BIT kulcsszavakra!
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Nov 11, 2010 / 1

Hali
A #BYTE xxx= cim Egy SFR regiszterhez rendel valtozot. Tehat a regiszter dikrekt irhato (nem kell hasznalni a CCS C beepitett fvenyet). A #BIT pedig az elobb deklaralt valtozo egy bitjet deklaralja mint valtozo.
Udv Vili
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Köszönöm
(#) pepe33 hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sikerült végre az infra jeleket fogadnom.

A TECHDESIGN oldalon aláható egy infrás távirányító projekt, ebben találtam rá a NEC távirányítók kezeléséhez szükséges protokollra.

NEC és SONY távirányítókkal teszteltem azokkal működik a program, mással nem tudtam kipróbálni.

Elég furcsa hogy a NEC szabvány volt leggyakoribb az itthon fellelhető kapcsolók között.

Ha valakinek még van ötlete hogy hogyan lehet javítani, illetve tudja tesztelni más kapcsolókkal is várom az ötletet.
(#) sirály12 válasza pepe33 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Az előző oldal alján már ketten is linkeltünk egy oldalt, ahol elég sok távirányító protokoll van leírva. Nagyon jó oldal. Én csupán ezt az oldalt használva írom a progikat.

Ide is beteszem: Bővebben: Link
(#) whalaky hozzászólása Nov 19, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Valakinek sikerült már 18F2550-be CCS IPStack-et életrekelteni?
Hiába küzdök vele, nem megy. Olyan mintha az SPI nem kommunikálna, de szkópom az nincs, hogy az ENC egyáltalán elindult-e fogalmam sincs hogy kéne megtudni.... Lehet hogy valamit nagyon benéztem. Roppant hálás lennék ha valaki tudna admi egy működő kódot (persze a hozzávaló kapcsolással együtt)
W.
(#) whalaky válasza whalaky hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Hoppsz! Úgy tűnik megijedt valamitől, mostmár túljut az ENC inicializáláson, hogy kommunikálni is hajlandó lesz-e az a hétvégén kiderül, hátha addig megfejtem mitől indult el
(#) whalaky válasza whalaky hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Úgy néz ki mégiscsak segítségre szorulok....
Odáig sikerült elérnem, hogy összeáll a kapcsolat, az Ethernet link LED világít, a data led villog ha van forgalom a hálózaton, de valami nem jó...... nagyon nm jó....
Az ipstack-ben (ccshelp.c) átjírtam a display_ip_lcd fgv-t hogy lássam mi történik.
A jelenség az, hogy a kapcsolat szakadozik. Egy két másodpercig van, aztán megszakad, megint van és így továbbb. Gondolom ez valami hardwer hiba lehet, de nem tudok rájönni. Az RBIAS ellenállást már minden féle fellelhető értékkel próbáltan (az egyik fórumon ezt javasolták) de semmi eredmény.
Az hogy csak pingelni sem tudom az ezek után nem is lep meg.
Ha valaki összerakott már ilyet (18F2550+ENC28J60) CCS stack-el ossza meg velem a kapcsolást és a programot legyen szíves! Ez lenne az első TCP-s projectem, jó lenne ha nem az utólsó is lenne egyben.
(#) vicsys válasza whalaky hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Azt szabadna megkérdeznem (ha már segíteni nem tudok), hogy konkrétan mire tudod majd használni? Mindig is érdekelt a téma, de jelentős felhasználási példát még nem láttam...
Ja, és szorítok, hogy összejöjjön!
(#) messer hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok! 30f2010-es dspic-el szeretnék dmx jeleket fogadni, egy SN75176 - DIFFERENTIAL BUS TRANSCEIVER-el megoldottam az illesztést a pic-hez. A problémám az, hogy még kezdő vagyok a c programozásban, viszont nem szeretném asm-ben írni. Így segítségeteket szeretném kérni, ahhoz, hogyan kell initializálni a pic-ben (ccsc-ben) a uart modult a következő beállításokhoz: 250kbaud-on menjen,8 bites vétel,1db stop bit. Jó lenne valamilyen alkalmazási példa, hogy hogyan kell egyáltalán c-ben kezelni az uart modult. Már kerestem a google-ban de nem találtam. Segítségeteket köszönöm.
(#) whalaky válasza vicsys hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ennek a konkrét célja az hogy használni tudjam. Ha ez összejön, akkor van egy légnyomás víz és levegő hőmérős kütyüm az egyik horgásztavon, és a honlapon akarom megjeleníteni a pillanatnyilag mért értékeket, és hogy a tulaj otthon le tudja tölteni a tárolt adatokat neten keresztül. A halászoknál nagyon fontos a víz hűlése-melegedése, de a horgászoknak is ad némi támpontot.
A másik hajtóerő hogy eddig nem sikerült megoldani, és ez türhetetlen állapot
W
(#) whalaky válasza messer hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

1. #use rs232(UART1,baud=250000,parity=N,bits=8,stream=UART)

Ha minden igaz.....
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hali
Nezz szet a CCS forumon.
Udv Vili
(#) messer válasza whalaky hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Köszönöm.
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ezt áttanulmányozom köszönöm szépen.

Sajnos ez nem az igazi nekem dsPic-hez kellenek az infók.

első lépésként el kéne jutnom addig, hogy mikor adat érkezik a pic rx lábára történjen meg a megszakítás.
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hali
Forras szinten nincs sok kulonbseg. Majd a fordito leforditja a megfelelo PIC-re. Ajanlom tovabbra is az emlitett forumot, mert nagyon sok problemara talalhatsz megoldast. Valamint erdemes vegignezni a fordito mellekleteben levo peldakat. Ott talalsz soros vonali kezelest megszakitassal.
Udv Vili

Azt vettem észre, hogy egész más parancsokat használ a ccsc a 16bites kontrollereknél mint a 8 biteseknél.
Következő: »»   42 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem