Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   60 / 1387
(#) Norberto válasza bbatka hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Balról fent a legelső az miből van? Tiszta fém? Vagy vmi más anyagból van az eleje, ami olyan gömbszerű?

Mert ha az eleje gyémántszemcsés-beütésű, akkor azzal is lehetne elvileg gravírozni...

Egyébként apám ugyanilyen hasonló kinézetű marófejjel csinálta a gravírozást, csak az a gömb része a hegyén gyémántszemcsés volt :yes:
(#) bbatka válasza Norberto hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Tiszta fémből van.
(#) Tomee válasza bbatka hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Szerintem ebből a készletből a marófejek (egyenes és a gömb) + a vágó korongok a leghasználhatóbbak.
Nekem is hasonló készletem van az enyém csak kicsivel nagyobb.
(#) Norberto válasza bbatka hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Amúgy bal oldalon felül, az első három az kisebb üregek tágítására szolgál úgy általábavéve

A következő három pedig furatok tágítására való, persze ilyenkor tágítva a furat már nem lesz 100%-osan körvonalú...
(#) tbence3 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Én is majd ilyent akarok venni, csak nem találok sehol. Jól mondták a többiek, hogy az a felsősorban marókések. fát vagy akár nyák lemezt tudsz vele kivágni. pl nagy furat vagy nem szabványos vonal stb...
(#) bbatka válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Az OBI-ban nézz körül.

ALU dobozon lévő furatokat tágítottam egyszer a jobb szélső hengeres marófejjel. Úgy kikapta a kezemből a szerszámot hogy alig tudtam megfogni. Próbáltam fára is de csak megég. Persze ehhez a 150001/min lehet hogy sok. De éle sincs a maróknak.
(#) tbence3 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Aha értem. Köszi majd megnézem ha arrafelé megyek. Árban kb mennyi?
(#) bbatka válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

3600 Ft ha jól emlékszem. Én a Conrad-tól vettem majdnem kétszer ennyiért. Mikor megláttam az OBI-ban kicsit felment bennem a pumpa.
Még a héten megyek az OBI-ba (dunaújvárosi) , aztán megnézem. Át akarok állni az SMD-re. Kellene egy jó nagyítós fejpánt meg megnézem hátha látok valami értelmes hőlégfúvót.
(#) tbence3 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Sok sikert! köszi az infót, még kell egy kicsit spórolnom. Most P20 meg HGLI van tervbe véve
(#) Braf válasza bbatka hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

ugyanezt vettem a lidl ben 1000 ft ért csak a polírpaszta van megszáradva sajna viszont sokkal több barna vágókorong van hozzá
(#) bbatka válasza Braf hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Hirtelen azt se tudtam mi az lidl. Látom hozzánk a sárbogárdi a legközelebbi. A polírpaszta viaszos, azért kemény.
(#) Braf válasza bbatka hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

"A polírpaszta viaszos, azért kemény." igen de ez (kő)kemény csavarhúzóval is alig tudom megkarcolgatni a tetejét
(#) bbatka válasza Braf hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Tudom, az enyémben is. Használni úgyan még nem használtam, de lakatos az alapszakmám. Még onnan emlékszek rá hogy a kőkemény pasztát neki nyomtuk a filckorongnak (normál nagyméretű köszörűre valót) aztán megolvadt a súrlódástól. Engem is meglepett, mert én is folyékonyra számítottam.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Kipróbáltam és úgy van ahogy mondtam. kb. fél percig kell odanyomni., de csak finoman.
(#) bbatka válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

A dunaújvárosi OBI-ban most voltam, de nem láttam ilyen fadobozos csiszoló szettet. Viszont vettem egy újabb minidrillt. 3999 Ft + 2év grancia. Ebben is van mindenféle jó holmi. Ami kellemesen meglepet hogy 0.7mm-es fúrót is sikerült bele fogatni. Nem épp ipari dizájn és 10 évet sem fog kihúzni, de ennyi pénzért szerintem megéri. 2db. gömbfejű gyémánt csiszoló stift is van hozzá. A hozzá adott marófej tényleg viszi a fát is.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

A képet meg elfelejtettem.

IMG_0377.JPG

(#) tbence3 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Nah, ez tök jó. Nekem is van minidrill. Asszem praktikrben lett véve. Valami német gyármány. Szeretem
(#) szabi83 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

nekem is ilyen van 2990 ért vettem akcióban , klasz cucc
(#) bbatka válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Hát ez nem igaz, mindig mindenki olcsóbban vásárol nálam.

Arra nemtudtok valami tippet hogy speciális smd-hez való hőlégfúvót honnan tudok rendelni? Rákerestettem a googleval , 25eFt-ért találtam egyet, de amilyen szerencsém van mindent drágában veszek. Hátha van olcsóbb.
(#) bbatka hozzászólása Máj 10, 2007 /

Ez lenne az. Mi a véleményetek?
(#) Ricsa válasza bbatka hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Szerintem megéri az árát, mert fém fűtőmag van benne, nem cekasz. így sokkal tovább bírja
(#) tbence3 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Ilyent az SMD-k hez használnak?
(#) Ricsa válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Igen. Amikor telefonos boltban dolgoztam, akkor ilyennel cseréltük a végfokokat.
(#) tbence3 válasza Ricsa hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Egyébként meg ér ennyi pénz? gondolom igen
(#) bbatka válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Na jó , délután még nézelődök a neten , aztán megrendelem.
A képen használhatónak tűnik.
(#) Braf válasza bbatka hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

nekem is ugyanez van csak kékben csak nem találok hozzá tokmányt venni meg ujat nem akarok

amugy én meg 1990Ft ért vettem
(#) Nagy istván zsolt hozzászólása Máj 11, 2007 /

a témával kapcsolatban szeretném össze gyűjteni a műnyomó papírral kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat,illetve akik már ezzel a technológiával készített el nyomtatott áramköri panelokat. természetesen én is ki próbáltam a technológiát több kevesebb sikerrel.
(#) Moderátor hozzászólása Máj 11, 2007

Új téma nyitása előtt használjátok a keresőt-légyszi!
(#) Csabix válasza Braf hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Varjj csak hogyhogy 1990Ft-ert vetted? ilyen olcson ami 25eFt kerulne? Nekem is szugsegem lenne egy holegfuvora pontosan smd, suru labkivezetesu ic-k (<0.8mm) forrasztasahoz... de csak nezek, mint "bornyu az uj kapura" mert nem tudom mient erdemes venni,. En ilyen olcso holegfuvot nem lattam, csak mind a tizezres tartomanyban. Na mindegy talan erdemes rasszanni egy "kis' penzt egy minosegi fuvora. De milyen tipust tudnatok ajanlani? ami bevalt smd forrasztashoz.. esetleg hasznaltatok is...>
(#) bbatka válasza Csabix hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Megrendeltem a 25e Ft-st. Hétfőn megérkezik. Majd írok a tapasztalatokról.
Következő: »»   60 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem