Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Balról fent a legelső az miből van? Tiszta fém? Vagy vmi más anyagból van az eleje, ami olyan gömbszerű?
Mert ha az eleje gyémántszemcsés-beütésű, akkor azzal is lehetne elvileg gravírozni... Egyébként apám ugyanilyen hasonló kinézetű marófejjel csinálta a gravírozást, csak az a gömb része a hegyén gyémántszemcsés volt :yes:
Szerintem ebből a készletből a marófejek (egyenes és a gömb) + a vágó korongok a leghasználhatóbbak.
Nekem is hasonló készletem van az enyém csak kicsivel nagyobb.
Amúgy bal oldalon felül, az első három az kisebb üregek tágítására szolgál úgy általábavéve
A következő három pedig furatok tágítására való, persze ilyenkor tágítva a furat már nem lesz 100%-osan körvonalú...
Én is majd ilyent akarok venni, csak nem találok sehol. Jól mondták a többiek, hogy az a felsősorban marókések. fát vagy akár nyák lemezt tudsz vele kivágni. pl nagy furat vagy nem szabványos vonal stb...
Az OBI-ban nézz körül.
ALU dobozon lévő furatokat tágítottam egyszer a jobb szélső hengeres marófejjel. Úgy kikapta a kezemből a szerszámot hogy alig tudtam megfogni. Próbáltam fára is de csak megég. Persze ehhez a 150001/min lehet hogy sok. De éle sincs a maróknak.
Aha értem. Köszi majd megnézem ha arrafelé megyek. Árban kb mennyi?
3600 Ft ha jól emlékszem. Én a Conrad-tól vettem majdnem kétszer ennyiért. Mikor megláttam az OBI-ban kicsit felment bennem a pumpa.
Még a héten megyek az OBI-ba (dunaújvárosi) , aztán megnézem. Át akarok állni az SMD-re. Kellene egy jó nagyítós fejpánt meg megnézem hátha látok valami értelmes hőlégfúvót.
Sok sikert! köszi az infót, még kell egy kicsit spórolnom. Most P20 meg HGLI van tervbe véve
ugyanezt vettem a lidl ben 1000 ft ért csak a polírpaszta van megszáradva sajna viszont sokkal több barna vágókorong van hozzá
Hirtelen azt se tudtam mi az lidl. Látom hozzánk a sárbogárdi a legközelebbi. A polírpaszta viaszos, azért kemény.
"A polírpaszta viaszos, azért kemény." igen de ez (kő)kemény csavarhúzóval is alig tudom megkarcolgatni a tetejét
Tudom, az enyémben is. Használni úgyan még nem használtam, de lakatos az alapszakmám. Még onnan emlékszek rá hogy a kőkemény pasztát neki nyomtuk a filckorongnak (normál nagyméretű köszörűre valót) aztán megolvadt a súrlódástól. Engem is meglepett, mert én is folyékonyra számítottam.
Kipróbáltam és úgy van ahogy mondtam. kb. fél percig kell odanyomni., de csak finoman.
A dunaújvárosi OBI-ban most voltam, de nem láttam ilyen fadobozos csiszoló szettet. Viszont vettem egy újabb minidrillt. 3999 Ft + 2év grancia. Ebben is van mindenféle jó holmi. Ami kellemesen meglepet hogy 0.7mm-es fúrót is sikerült bele fogatni. Nem épp ipari dizájn és 10 évet sem fog kihúzni, de ennyi pénzért szerintem megéri. 2db. gömbfejű gyémánt csiszoló stift is van hozzá. A hozzá adott marófej tényleg viszi a fát is.
Nah, ez tök jó. Nekem is van minidrill. Asszem praktikrben lett véve. Valami német gyármány. Szeretem
nekem is ilyen van 2990 ért vettem akcióban , klasz cucc
Hát ez nem igaz, mindig mindenki olcsóbban vásárol nálam.
Arra nemtudtok valami tippet hogy speciális smd-hez való hőlégfúvót honnan tudok rendelni? Rákerestettem a googleval , 25eFt-ért találtam egyet, de amilyen szerencsém van mindent drágában veszek. Hátha van olcsóbb.
Szerintem megéri az árát, mert fém fűtőmag van benne, nem cekasz. így sokkal tovább bírja
Igen. Amikor telefonos boltban dolgoztam, akkor ilyennel cseréltük a végfokokat.
Egyébként meg ér ennyi pénz? gondolom igen
Na jó , délután még nézelődök a neten , aztán megrendelem.
A képen használhatónak tűnik.
nekem is ugyanez van csak kékben csak nem találok hozzá tokmányt venni meg ujat nem akarok
amugy én meg 1990Ft ért vettem
a témával kapcsolatban szeretném össze gyűjteni a műnyomó papírral kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat,illetve akik már ezzel a technológiával készített el nyomtatott áramköri panelokat. természetesen én is ki próbáltam a technológiát több kevesebb sikerrel.
Új téma nyitása előtt használjátok a keresőt-légyszi!
Varjj csak hogyhogy 1990Ft-ert vetted? ilyen olcson ami 25eFt kerulne? Nekem is szugsegem lenne egy holegfuvora pontosan smd, suru labkivezetesu ic-k (<0.8mm) forrasztasahoz... de csak nezek, mint "bornyu az uj kapura" mert nem tudom mient erdemes venni,. En ilyen olcso holegfuvot nem lattam, csak mind a tizezres tartomanyban. Na mindegy talan erdemes rasszanni egy "kis' penzt egy minosegi fuvora. De milyen tipust tudnatok ajanlani? ami bevalt smd forrasztashoz.. esetleg hasznaltatok is...>
|
Bejelentkezés
Hirdetés |