Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Akkor meg kell mérned, amikor be van kapcsolva, hogy eljut-e a bojlerig az áram. Ha igen akkor belül kell keresni a hibát. Sok dolog nem okozhatja ezt. Vagy a fűtőbetét, vagy a hőkapcsoló, vagy a hőkioldó, vagy a vezetékek. Más nem igen lehet. Nem egy bonyolult szerkezet az.
Még nem mértem meg de ha nincs benne anyag akkor vezeték csere?De hogy amikor az émász leblombázta az egészet?
Nem valószínű, hogy mindjárt az óránál lenne rossz a vezeték. Inkább valahol "útközben" éghetett el valamelyik kötődobozban. Esetleg mindjárt a bojler mellettiben. De hát mindenképp előbb mérni kell. Az óra után mindjárt van egy kismegszakító. Ott kezd a mérést, persze amikor az ÉMÁSZ bekapcsolta.
Az a baj,hogy a kismegszakitó is le van blombázva meg hál istennek nincs doboz sehol.Ugyhogy nincs kötés sehol mert doboz sincs.
Vagy le van vakolva...... (a doboz)!
Ma jött haza keresztapám németböl ö csinálta megkérdem töle.
Egy "elmenő" kismegszakító és egy leválasztó kapcsoló csak van tán?! Az kötelező és van olyan áramszolgáltató amely nélküle be sem kapcsolja a fogyhelyet. A régi bakelit -barna v. fehér- leválasztó kapcsolók szokták a galiba nagy részét okozni. "Remekül" be tud égni és hol van áram hol nincs.
A leírtakból valóban kötéslazulás lesz.... Véleményem szerint mindenekelőtt a biztonságra törekedj! Hívj egy szakembert aki megcsinálja. Az internetes "távgyógyítást" ne vedd sose alapul! Mindent látni, mérni kell... A bojler különösen veszélyes villamos berendezés! Egy kis tévedés és bárki beleragadhat a kádba. Sok sikert!
Azért riogatni nem kell. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy mit csinál. :yes: Ha mér abból baj nem lehet, ha megfelelő körültekintéssel teszi.
Senkit nem riogatok, a tényeket irtam le. Lásd az utolsó 2 mondatot.
A balesetvédelem mindenben az első, addig nincs baj, mig nincs baj! Feltételezve aki a tanácsot kéri nem hozzáértő, szakember. Ebből következtetve minden veszélyre illik felhívni a figyelmet!
hello szerintem a fűtőszállal van a gond. Hidegen bekapcsolod nem vágja le mert a fütőszál halyszálrepedései közé még nem jutott be a víz de amint eléri azt a bizonyos hőmérsékletet a repedés kitágul melegedés hatására víz beszivárog hibaáram létrejön
egyik ismerősőm szaunakályhával szivta meg ugyan így
Üdv mindenkinek!
Tudja-e valaki, hogy ELNETT boyler-ben hogyan lehet kiszerelni a szabályozót, ill. a fútőbetétet? Lehet, hogy csak egyben az egészet, vagy van valami trükkje? Ilyet még nem javítottam! Előre is köszi!
Szia!
Rántsd le azt a kerek szabályzórészt a sarus felfogatásáról. Előtte kösd ki a hálózati vezetékeket és a visszajelző lámpa vezetékét.
Kössz a gyors választ !
Sajnos belülről jön a víz. Lehetne-e vajon legalább ideiglenesen "sziló"-val javítani, vagy gyári nélkül eleve reménytelen? (Nincs véletlenül egy "robbantott" képed a gépről, vagy link, ahol megtalálható?) Üdv!
Ha leveszed a szabályzót, akkor meglátod a folyás helyét. Általában a tömítés megy szét vagy kilyukad a fűtőszál és azon keresztül jön. Semmilyen rajz nem kell hozzá, mert minden adja magát.
Köszi a választ!
Nem a fútőszálnál, hanem a hőérzékelő csövénél jön a víz, - egyelőre csak lassan csepeg. Talán ha a tartályt kiüritem és sziló-val teszem vissza a szabályzót megfogja. Hátha nem kell szétszedni az egészet. Üdv!
Az kevés lesz. A tartályt ürítsd le, csavarozd le az alját, majd hegeszd vagy forraszd meg a repedésnél. Utána új tömítéssel rakd össze.
Sziasztok
Engem az érdekelne, hogy egy 1800W 120L villanybojler mennyit fogyaszt havonta ha azt két személy használja? Köszönöm!
Én is így gondoltam, csak napokba telhet, mire sikerül tömítést szereznem, addig se csöpögjön, ha nem muszáj.
Kívülről nem tudod megállítani. A nyomás kilökné rövid távon a szilót.
Igazad lehet. (Akkor egy-két napig csepegjen)
Szia!
Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy bárki is meg tudja saccolni, hogy Te hogyan veszed igénybe a 120L melegvizet. Kihasználod-e a teljes kapacitást, vagy csak a felét? Szóval elég összetett a dolog ahhoz, hogy egyszerűen ki lehessen számolni és megválaszolni a kérdést. Minden esetre sokat fog fogyasztani, főleg ha valami hidegebb helyre lesz felszerelve, mint a fürdőszoba.
A sziló tényleg nem jó, az a lehető legrosszabb megoldás!
A mi 120 literesünket 3 személy fogyasztja, kb. 80°C-ra van felberhelve (eredetileg csak 60°C-ra lehetne állítani). Este 10-re kb. kifogy. Így kb. 300 kWh-t fogyaszt havonta.
Hellósziasztok, tegnap nem működött a bojler most szedtem szét és figyelmes lettem egy dologra hogy elmált a vezeték.. valami oka volt hogy így történt de kizárásos alapon a kábel csak oda tartozhat igazat megvalva nem voltam annyira bátor hogy visszakössem azért kérdezem tőletek. ha tudtok segíteni megköszönném na meg hogy mi lehetett az oka hogy ez van :\ (képet csatoltam)
A visszajelző izző a fűtőbetéttel párhuzamos, tehát mindkét vége a főtőbetétre csatlakozik.
A csatlakozókat letisztítod a szennyeződéstől, oxidtól és vásárolsz egy javító készletet. Pár évig ismét bírni fogja.
Szia!
Megette a melegedés. Cseréld ki az összes sarus vezetéket. Villamossági boltban kapsz vezeték-egységcsomagot Hajdu bojlerhez. Ha esetleg folyik a víz az aljából, akkor azt is meg kell javítani.
Köszönöm a gyors segítséget :$
|
Bejelentkezés
Hirdetés |