Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   17 / 135
(#) zolika60 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Akkor meg kell mérned, amikor be van kapcsolva, hogy eljut-e a bojlerig az áram. Ha igen akkor belül kell keresni a hibát. Sok dolog nem okozhatja ezt. Vagy a fűtőbetét, vagy a hőkapcsoló, vagy a hőkioldó, vagy a vezetékek. Más nem igen lehet. Nem egy bonyolult szerkezet az.
(#) sanyi841224 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Még nem mértem meg de ha nincs benne anyag akkor vezeték csere?De hogy amikor az émász leblombázta az egészet?
(#) zolika60 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Nem valószínű, hogy mindjárt az óránál lenne rossz a vezeték. Inkább valahol "útközben" éghetett el valamelyik kötődobozban. Esetleg mindjárt a bojler mellettiben. De hát mindenképp előbb mérni kell. Az óra után mindjárt van egy kismegszakító. Ott kezd a mérést, persze amikor az ÉMÁSZ bekapcsolta.
(#) sanyi841224 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Az a baj,hogy a kismegszakitó is le van blombázva meg hál istennek nincs doboz sehol.Ugyhogy nincs kötés sehol mert doboz sincs.
(#) Imi65 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Vagy le van vakolva...... (a doboz)!
(#) sanyi841224 válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Ma jött haza keresztapám németböl ö csinálta megkérdem töle.
(#) Rumcájsz válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Egy "elmenő" kismegszakító és egy leválasztó kapcsoló csak van tán?! Az kötelező és van olyan áramszolgáltató amely nélküle be sem kapcsolja a fogyhelyet. A régi bakelit -barna v. fehér- leválasztó kapcsolók szokták a galiba nagy részét okozni. "Remekül" be tud égni és hol van áram hol nincs.
A leírtakból valóban kötéslazulás lesz....
Véleményem szerint mindenekelőtt a biztonságra törekedj!
Hívj egy szakembert aki megcsinálja. Az internetes "távgyógyítást" ne vedd sose alapul! Mindent látni, mérni kell... A bojler különösen veszélyes villamos berendezés! Egy kis tévedés és bárki beleragadhat a kádba.
Sok sikert!
(#) zolika60 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Azért riogatni nem kell. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy mit csinál. :yes: Ha mér abból baj nem lehet, ha megfelelő körültekintéssel teszi.
(#) Rumcájsz válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Senkit nem riogatok, a tényeket irtam le. Lásd az utolsó 2 mondatot.
A balesetvédelem mindenben az első, addig nincs baj, mig nincs baj! Feltételezve aki a tanácsot kéri nem hozzáértő, szakember. Ebből következtetve minden veszélyre illik felhívni a figyelmet!
(#) baxit16 válasza DCP hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

hello szerintem a fűtőszállal van a gond. Hidegen bekapcsolod nem vágja le mert a fütőszál halyszálrepedései közé még nem jutott be a víz de amint eléri azt a bizonyos hőmérsékletet a repedés kitágul melegedés hatására víz beszivárog hibaáram létrejön

egyik ismerősőm szaunakályhával szivta meg ugyan így
(#) gabusman hozzászólása Nov 13, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Tudja-e valaki, hogy ELNETT boyler-ben hogyan lehet kiszerelni a szabályozót, ill. a fútőbetétet? Lehet, hogy csak egyben az egészet, vagy van valami trükkje? Ilyet még nem javítottam!
Előre is köszi!

ELNETT.JPG

(#) kadarist válasza gabusman hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Szia!
Rántsd le azt a kerek szabályzórészt a sarus felfogatásáról. Előtte kösd ki a hálózati vezetékeket és a visszajelző lámpa vezetékét.
(#) gabusman válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Kössz a gyors választ !
Sajnos belülről jön a víz. Lehetne-e vajon legalább ideiglenesen "sziló"-val javítani, vagy gyári nélkül eleve reménytelen?
(Nincs véletlenül egy "robbantott" képed a gépről, vagy
link, ahol megtalálható?)
Üdv!

Elnett_2.JPG

Ha leveszed a szabályzót, akkor meglátod a folyás helyét. Általában a tömítés megy szét vagy kilyukad a fűtőszál és azon keresztül jön. Semmilyen rajz nem kell hozzá, mert minden adja magát.

Köszi a választ!
Nem a fútőszálnál, hanem a hőérzékelő csövénél jön a
víz, - egyelőre csak lassan csepeg. Talán ha a tartályt kiüritem és sziló-val teszem vissza a szabályzót megfogja.
Hátha nem kell szétszedni az egészet.
Üdv!

DSC00034.JPG

Az kevés lesz. A tartályt ürítsd le, csavarozd le az alját, majd hegeszd vagy forraszd meg a repedésnél. Utána új tömítéssel rakd össze.
(#) guliver83 hozzászólása Nov 13, 2010 /

Sziasztok
Engem az érdekelne, hogy egy 1800W 120L villanybojler mennyit fogyaszt havonta ha azt két személy használja?
Köszönöm!

Én is így gondoltam, csak napokba telhet, mire sikerül tömítést szereznem, addig se csöpögjön, ha nem muszáj.

Kívülről nem tudod megállítani. A nyomás kilökné rövid távon a szilót.

Igazad lehet. (Akkor egy-két napig csepegjen)
(#) VIM válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Szia!
Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy bárki is meg tudja saccolni, hogy Te hogyan veszed igénybe a 120L melegvizet. Kihasználod-e a teljes kapacitást, vagy csak a felét? Szóval elég összetett a dolog ahhoz, hogy egyszerűen ki lehessen számolni és megválaszolni a kérdést. Minden esetre sokat fog fogyasztani, főleg ha valami hidegebb helyre lesz felszerelve, mint a fürdőszoba.
(#) guliver83 válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Egy kb fogyasztásra gondoltam 100Kw
(#) Rumcájsz válasza gabusman hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

A sziló tényleg nem jó, az a lehető legrosszabb megoldás!
(#) kendre256 válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

A mi 120 literesünket 3 személy fogyasztja, kb. 80°C-ra van felberhelve (eredetileg csak 60°C-ra lehetne állítani). Este 10-re kb. kifogy. Így kb. 300 kWh-t fogyaszt havonta.
(#) guliver83 válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Köszönöm!
(#) Tibikee0214 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Hellósziasztok, tegnap nem működött a bojler most szedtem szét és figyelmes lettem egy dologra hogy elmált a vezeték.. valami oka volt hogy így történt de kizárásos alapon a kábel csak oda tartozhat igazat megvalva nem voltam annyira bátor hogy visszakössem azért kérdezem tőletek. ha tudtok segíteni megköszönném na meg hogy mi lehetett az oka hogy ez van :\ (képet csatoltam)
(#) Rumcájsz válasza Tibikee0214 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

A visszajelző izző a fűtőbetéttel párhuzamos, tehát mindkét vége a főtőbetétre csatlakozik.
A csatlakozókat letisztítod a szennyeződéstől, oxidtól és vásárolsz egy javító készletet. Pár évig ismét bírni fogja.
(#) kadarist válasza Tibikee0214 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szia!
Megette a melegedés. Cseréld ki az összes sarus vezetéket. Villamossági boltban kapsz vezeték-egységcsomagot Hajdu bojlerhez. Ha esetleg folyik a víz az aljából, akkor azt is meg kell javítani.
(#) Tibikee0214 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Köszönöm a gyors segítséget :$
(#) gabi20 hozzászólása Nov 24, 2010 /

Sziasztok! Nemrég átmértem a villanybojleromat, és a spirál és a földelés között kb.800 kohm ellenállást mértem.Szerintetek ez még megfelel vagy sürgősen cseréljem le a bojlret?
Következő: »»   17 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem