Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha egy pici szerencséd van akkor ki tudod szedni , azt még elfelejtetem hogy valami vágó üregelő spay az kéne rá .
Ha nem boldogulsz vele akkor tudok segíteni ez ügyben . Szikra forgácsoló ![]()
Hűű ha nemsemmi gépek szivesen elfogadnék párat
![]()
Nem az enyémek csak csupán használom őket , ezeken szoktam barkácsolgatni ezt azt .
![]()
Üdv! Lenne egy jó kérdésem:
Szóval az a helyzet, hogy sz.gép ház nélkül összedugdostam egy számítógépet, aminek egy Gigabyte GA-60MM7E alaplapja volt. Egy darab vezetékkel érintettem össze a két megfelelő pontot, és úgy indítottam el a számítógépet. Kiírta, hogy "Your computer case had opened" Na ezt honnan tudta??? Mert nem volt az alaplap leföldelve azokon a csavarozási pontokon? Vagy mert sem HDD LED sem más visszajeleztetés nem volt bekötve? Vagy esetleg a HDD hiánya miatt?
Az alaplapon kellene lennie egy cassis switch bekötési pontnak. Ide jönne a ház nyitását érzékelő mikrokapcsoló. Ha van ilyen, zárd össze a két pontot és menni fog.
Köszönöm,
Ennyiből már illik majd tudni választani, bár a sima ledeknél szerintem mindegy hogy közös a negatív vagy közös a pozitív. Igen én a tranzisztor mezőknél kerestem de nem találtam /persze mert nem az/
Üdv mindenkinek!!!
Az lenne a kérdésem hogy egy akkut V-tól függetlenül,a saját feszültségének hányszorosával kell tölteni? ![]()
Szia!
Hagyományos savas, zselés, nimh, nicd akkumlátorokat cellánkénti 0,2V töblettel. A li-po, li-ion akkumlátorokat másképp. De nagyon sok töltős topik van ahol utána nézhetsz minden típusnak bővebben.
Töltéssel ( Q ) kell tölteni. De a töltéssebesség, azaz az áramerősség a lényeges. A potenciálkülönbség csak azért kell, hogy a töltések mozogjanak.
Sziasztok! Ehhez a kapcsoláshoz milyen fényellenállás(oka)t vegyek? Azt tervezem, hogy beleteszem az opcionálisnak megjelölt fényellenállást is... nemtudom oda különböző kell-e. Néztem HEStore-on, de nem tudom eldönteni melyik lesz a jó.
Helló. PICről lenne szó, viszont ide is illő a kérdésem. a Bemenet max 5V lehet, viszont én egy 12Vos jelet szeretnék mérni. (kivilágít egy 12Vos égő, és azt a jelet kötni PIC-re is) Elég egy ellenállás elé, hogy PIC-re ne 12V menjen?
Egy feszültségosztó kellene a bemenet elé.
Akkor egy ellenálás nem elég?.. (mert akkor kettő kellene) így meg 6 bemenetet kell figyelnem, az 12 ellenállás odasűrítve...)
Egy nem, de kettő már jó egy feszültség osztónak.
Bővebben: Link Esetleg az alsó taggal párhuzamosan köthetsz egy 5,6V-os zenert, hogy biztosra menj. (tüskék)
Heló!!!
Az akksi nimh és 4 cellás,tehát akkor 5.6v-tal kell tölteni. Ha 6v-os stabilizátort használok a töltéshez,akkor azzal lehet tölteni? ![]()
Szia!
Itt már gg630504 hozzászólását is figyelembe kell vedd vagyis az áramerősséget amivel töltöd. Töltőáramnak általában az akkumlátor kapacitásának 10edét ajánlják. Szóval 6V-al is töltheted ha az áramot figyeled és nem hagyod rajta a töltést, vagyis ha elérte az 5,6V-ot akkor lekapcsolod. De ennek már van topikja. Olvass bele ide és ha kérdésed marad akkor ott tedd fel.
Köszi a választ!!!
Üdv.: Peti ![]()
Köszönöm szépen a választ!!!
Üdv.: Peti ![]()
Sziasztok!
Kerámia és multilayer kondi közül melyiket érdemesebb használni?
Igazándiból a feladat szabja meg. Én a multilayer-t a mérete miatt szeretem használni. (A multilayer kondi több rétegből van összerakva)
A többrétegű kondi is lehet kerámia dielektrikumú, sőt.
Eddig ebbe bele sem gondoltam.
![]() Ezek szerint, ha hely van akkor azt használom ami épp van itthon? 4n7F és 47 nF -ról van szó. Az előbbiből csak ML van utóbbiból meg csak kerámia van itthon.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy vezetékeket ti honnan szereztek a cuccaitokba? Csak mert nekem kellene több keresztmetszetbe és színben a jó megkülönböztethetőség érdekében. Konkrétan egy TDA7294 végfok építéséhez kellenének. A HEstore.hu néztem, de ott csak 0,14mm2 vezetékek vannak. Nyilván erősítőben azért folyhatnak nagy áramok is és ott a hálózati feszültésg is stb. Szóval a 0,14-es az nagyon kevés ehhez. A válaszokat előre is köszönöm. ![]()
Nekem nagyon nem világos ez a LIFO memória ...
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a videó kamerámhoz infra fényszórót akarok venni éjszakai felvételekhez - de milyet??? ![]() Nem tudom milyen hullámhosszon mennek ezek? Konrádnál van kettő is az egyik : Műszaki adatok If=60 mA, Ub=kb. 6 VDC. Hullámhossz: 880 a másik: Műszaki adatok If=60 mA, Ub=kb. 6 VDC. Hullámhossz: 940 a kamera egy SONYY HDC mini dv ami ugyan tudja ugyan az éjszakait de 2m után vége . Köszönettel: MIKY
Keress rá a guglival...
Egy kis keresgélés után ebben a jegyzetben találtam a legjobb magyarázatot. Sajnos tele van a net mindenféle gazdasági, raktározási hivatkozásokkal is, mert olyan értelemben is használják ezt a rövidítést. De gondolom a sulliban is kellett erről hallanod, ha már ilyen feladatot adtak... |
Bejelentkezés
Hirdetés |