Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   72 / 244
(#) sound.man válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Vannak azok az mnc driverek tuti ismered őket. Mindig elpattan a bevezetőszál és a tekercs végénél a forrasztás. Ott mindig szétmegy. Amúgy nem ég le csak ott szétmegy. Mit lehet vele kezdeni? Mit kell vele csinálni, hogy ott ne menjen szét?
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Például, jobb erősitöt használni, aminek nins kereszvezetése.
Nagyon igénybeveszi a hangszorót, a kvázi végtelen merekségü jel
Egyébbként melyik modelról van szó ? Esetleg fénykép megkönnyitené az azonositást
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Vannak jó német kivezetőszálak nálam, vagy fehérváron, azokat kell használni, és a megfelelő ragasztóval, megfelelő pontokon rögzíteni.

Vagy pedig váltáskor figyelni a hangszóró mechanikai korlátaira.
(#) sound.man válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Hát a végfok elött aktív váltó volt 350Hz-nél vágtam plusz 5kHz-en vágtam kondival lehet meredekebben kéne vágni? Az a baj, hogy ott nincs is ragasztva csak van a tekercsen egy forrpont oda van forrasztva a kivezetőszál ami lényegébe az a forr pont mert ilyen vékony réz fóliaés arra van ráforrasztva a tekercs vége és ott mindig lepattan. Nem ég le meg semmi csak lepattan. Szeritnem ha meredekebben vágnám akkor is lepattanna ott.
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Semmi baj nincs az erősítővel mert a Beaq magas amive jóval kisebb a tekercs átmérője is simán bírja egy kondival is és limiterrel fogva van. Bővebben: Link ez a driver.
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Na jó, hát azért egy HT 101-et nem kell összehasonlítani a kínai tölcséres driverrel.
(#) sound.man válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Jó jó igen, de már nem elég. Driverrel mit lehetne csinálni, hogy ne essen szét ott a kivezetésnél?
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Hja, a pillét azt láttam, de sztem megoldható ez a gondjuk.

Az elsőrendű vágás azért nem jó, mert rezonancia környékén, ahol áramrezonancia szerűen megemelkedik az impedancia, és ahol a membránkitérés is legnagyobb, a soros kondenzátor ellenére nagyobb feszültség jut a hangszóróra, tehát a szűrő hatása szinte alig érvényesül.
(#) sound.man válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Másodrendű váltóval hány Hz-től lehetne engedni biztonságosan? 3kHz-től már mehet? Viszont ha kondi tekercs kondi, ilyen váltót csinálok az még meredekebben vág nem? Az már nem 18 db/oktáv?
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Lehet azt a 101-et duplázni. Ha négy darab HX 301 mellett (95dB@1W) működőképes volt a HTP-90-ben....
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 5, 2010 /
 
Meg kéne nézni legalább az impedanciamenetet. Elviekben a 3k 12dB/oktáv levágás nem kéne, hogy gondot okozzon.
(#) sound.man hozzászólása Nov 11, 2010 /
 
Bővebben: Link Ami ebbe a ládába van hangszóró az milyen? Sal szintű lehet igaz? Vagy jobb? Valakinek valami infó róla?
(#) Action2K válasza sound.man hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Ha sal-os szintű lenne benne, akkor negyed ennyibe kerülne a láda.
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
De abban müanyagmembrán van, és nagyon flexibilis drót a kivezetése
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Igen, pont ugyanaz az SPA-szerű olcsókínai vonal.
(#) hannibal2000 hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Egy sportteremben kéne koncertet hangosítani, de jön a régi probléma: A Visszhang. korábban már csináltam discot abban a teremben, onnan tudom hogy elég komoly gondom lesz vele. *** magas és az akusztikája is katasztrófa. Valkinek tipp?
(#) bgsf válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Tömd meg a termet emberekkel...
(#) hannibal2000 válasza (») Nov 16, 2010 /
 
köszi sokat segítettél... témanyitás elött kerestem eleget a témák között és találtam "visszhang-effektet" meg "Visszhangosító építése" meg stb... csak éppen ezt nem...
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
És ha van egy két segítő (női) kéz a dekorációra, akkor még előnyére is válhat a bulinak. Főleg függönyök, de akár papírkarton is jól jön vagy bármi ami megtöri a teret, és rendelkezik hangelnyelő tulajdonságokkal. Nem kell az egészet beborítani, csak a felülethez arányos, és megfelelő helyen lévő, hangcsapdákat kell kialakítani. Akár bútorok, asztalok, székek, szőnyeg(!!!)Persze ezek elhelyezése komoly szakma, viszont egy kis kísérletezéssel is sikerrel járhatsz. Előfordult már velem, hogy egy farsangi mulatság damilra felfüggesztett szerpentinjei törték meg fölfele a teret, vagy akármi ami az adott koncerthez bulihoz stílusban illeszkedik. A kosárpalánkot kartonnal borították be esztétikusan meg ilyenek. Persze én is csak később jöttem rá, hogy némán semmi zengés. Egyébként mikor zenéltem, mindig egyet mondtam a zenekarnak, csak tornaterembe ne menjünk soha.
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
No meg még az jutott az eszembe, hogy itt szerintem célszerűbb, sok helyen kisebb hangerővel jobb minőségben szórni a hangot, és a hangerőt mindenütt az alatt a küszöbérték alatt tartani, hogy elkezdjen pattogni a hang a falakról. Így egészében akár szólhat jól is a dolog, főleg akkor érdemes ezt, ha nem csak zenei, hanem szöveges műsor is van, ahol fontos a beszéd érthetősége.
Sajnos egy rosszabb minőségű hangrendszer lehet, hogy jól szól egyébként, de ilyen helyen egyszerűen az egyenetlen frekvenciagörbéivel, csúcsaival, teljesen érthetetlenné teheti a zenét. Sokszor jártam már úgy, hogy csak néznek rám a szereplők, hogy mi ez a zene. Mondom ez az! Aztán tíz percig vitatkoztunk, mire kiderült, hogy mégis.
Viszont sokan szokták, hogy leteszik a hangmotyót a színpad elé aztán küldik neki had szóljon, és a hangminőséget leginkább sör fogyasztásával pótolják.
(#) hannibal2000 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Hát igen... ismerősök is mondták hogy a tornaterem egy rémálom ha hangosÍtani kell. Én meg általában a minőséget tartom szem elött, nem azt hogy minnél nagyobb zajt csapjak. Van kb 1.5 KW teljesitmény amivel azért Peak-elés nélkül is élvezhetövé lehet tenni a dolgot, remélem a nép elég lesz hogy csillapitsa a visszhangot, mert más nem nagyon áll rendelkezésre
(#) Rober_4 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Vigyél valami jó ekvalizert, próbálj ki több hangfalpozíciót, illetve variációt buli előtt, illetve ha eltűnnek az emberek buli közben, az akár a túlzott hangerő miatt is lehet. Ja és a sör csak mértékkel.
(#) hannibal2000 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Majd eljátszok pár trukkot a hangfal poziciokkal meg lehet rákuldom az EQ-t is aztán ha ha jol sül el a dolog akkor jöhet a sör is...(persze csak a koncert utáni bulin) köszi a segitséget remelem nem lesz égés
(#) Rober_4 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 17, 2010 / 1
 
Még nem próbáltam, de lehet, hogy a terem rezonanciafrekvenciáit kéne megkeresni, egy jó, akár digitális eq-val, (vstplugin stb, fontos hogy nagy meredekséggel tudjon emelni, vágni) úgy hogy ráadod, és megkeresed melyik a legbántóbb. És ha megvannak a frekvenciák, azokat egyszerűen kivonod, leszűröd a jelről, és előállítasz egy kellemes hangzást. Mondjuk erre kell egy kis idő, no meg csend, mert zajos teremben már lehetetlen megcsinálni, ja meg változni is fog a frekimenet a tömött teremben, csak hogy ne legyen ilyen egyszerű
(#) hannibal2000 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
ez már sok lenne mivel előtte is müsor van... egész egyszeruen nincs rá idö... behangolunk amennyire a körulmények engedik aztán lesz ami lesz :yes:
(#) V.Cs. válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Hol lesz a buli? Mert van ilyen automata EQ-m.
Behringer DSP-8000
(#) hannibal2000 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /
 
Na megvolt a koncert és elég jol sikerult Szerncsere az emberektöl csokkent a visszhang is mindent egybevéve jo volt...
(#) jonnybrown hozzászólása Nov 22, 2010 /
 
egy olyan dolgon filózok ami nem egyszerű és hogy is mondjam gáz! a tények... hogy a régi rendszer kb.: 15éves tölcséres rendszernek számomra szebb a hangja, mint a 3éves aktív rendszernek... mondjuk azért ruháztunk be rá, mert jól jött némi extra cucc, mert kevés volt 2 helyre a színpadhoz, szépen szól az aktív cucc is de "nem üt mellbe a lábdob" ... teljesítmény ugyanannyi és a hangnyomása az újnak még több is így hangosabbnak is kellene lennie de nem
(#) Bassmester válasza jonnybrown hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Konkrétan mit hasonlítasz mihez? Írhatnál tipust is, hogy képben legyünk. A manapság divatos aktív rendszereket én sem szeretem. Hallottam már párszor 700 ezer Ft-os RCF rendszert (1 szub, 2 top) de nem fogott meg egyszer sem. A harmadából is ki lehet hozni egy jobbat, megfelelő összeállítással.
(#) krissz555 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Helló! Problémádat megoldaotta volna az, ha a top ládát kb. 2m magason beriggeled! A dőtési fokot adja a terem magassága és hosszasága. Nem nehéz megoldani és a viszhangot így elég jól ki lehet küszöbölni ilyen helyeken.

V.Cs. Behringer DSP-8000 És az egyéb hasonló "gerjedésgátlók" "hangzásjavítók" akkor tesznek jót a rendszernek ha nem kötöd be! Ne vedd sértésnek ez az én véleményem (tapasztalatom).
Következő: »»   72 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem