Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   10 / 308
(#) csikosgabi válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

A forrasztóállomás mögött az a számítógép táp...
azon mi az a sok kezelőszerv????
(#) tbence3 válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Nem valami jó az, majd szeretnék csinálni egy labortápot. Nos de van ott 3 kapcsoló
1. a ventit lehet vele kapcsolgatni
2. nál van egy 1,5A-es greac híd annak van egy kapcsolója
3. meg váltó 9V
(#) raron válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Labortápot lehet építeni. oscillocscope-t nem igazán. Talán egy PCs
(#) Topi válasza raron hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Lehet szkópot is... Nézd meg Materfoxx kolléga digitális LCD kijelzős szkópját...

Az már persze megint más téma, hogy megéri-e... Egy tárolós digitális színes tft-s többszáz megás szkóp már 200 körül kapható. Ezt a tudást nehezen lehet otthon kivitelezni, de persze ha veszed, akkor fele annyiba kerül csak hiányzik az alkotás öröme, és a sok bosszankodás...
(#) tbence3 válasza Topi hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Nálunk suliban van tárolós és azt mondtál 1-1,5mFt volt. Akkor ténleg olyan jó vagy csak azért mondták hogy hülyítsenek mindket?
(#) Topi válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Van annyiért is, de iskolákban általában TDS akárhányas Tektronix szkóp szokott lenni, mivel a Tektronix cég iskoláknak tömeges vásárlás esetén fél áron adja a szkópokat...

Többet azért mondanak, hogy vigyázzatok rá. Az igaz, hogy nem másfél milla egy rendes tárolós digit szkóp, de egy profibb már olyan 500 körül van. Kapható 3 milliós Teki szkóp is, de az nem iskolába való kategória...
(#) tbence3 válasza Topi hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Nah majd akkor megnézem milyen van.
(#) elektro válasza Topi hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Hy
a mi sulinkba HAMEG szkópok vannak azokat is ha nem is féláron de sokkal olcsóbban vették és még így 650evolt. Nagyon komoly szkóp mindent tud amit kell. Egy baj van velük és teljesen felesleges volt belő sokat venni. Nincs aki használja. A diákok nagy része nem tud külömbséget teni feszültség meg áramerősség között és ami rosz nem is akar. Meg ha lát egy forrasztót az a cél hogy minél több padban othaggya a lenyomatát. Az ilyeneknek tök felesleges milliós cuccokat venni. Amúgy 20-40e körül ugyan jó szkópot lehet venni nekem elhiheted. Igaz az enyém analog de tárolós bár egyszer sikerült tárolni vele azóta sem tudom hogy kell. Nem is izgat különösen.
(#) raron válasza elektro hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

20-40ezer is elég sok, főleg fiatalonhobbinak.
(#) elektro válasza raron hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

igen sok de erre érdemes befektetni. Mert ha ez egy sokrétű műszer szintem mindig kell olyan mint a forrasztó szinte. Ha okosan használod nagyon hamar viszahozza az árát. Én pl ez után tudtam vállalni javításokat ammivel kitermeltem a fügvénygenyámat másik tápegységet meg alapból a műhelyemet. Ahogy gyűlnek a műszered úgy nő a tudásod feltévemegfelelően kihasználod őket. Én alapból nem akartam szkópot nagyon azt sem tudtam mire jó. Aztán mikor építettem az első erősítőmet akor rájöttem most csak jó lenne mert tudtam hogy gerjed de hogy honnan indul. Aztán nagyon nehezn sikerült hozzájutnom. Úgy különösden nem nagyon tudtam használni. Utána csak utána néztem hogy nem csak fesz mérésre jók meg hogy mit hove kell tekerni. Majd építettem egy kis fögvénygenyát. Amit hamar leváltott egy komolyabb darab. Én aztmondom légy kitartó és legyél leleményes meg csinálj mindenből pénzt használ ki tudásodat.
(#) tgpetrjan hozzászólása Máj 9, 2007 /

sziasztok
én most fogom átalakítani a műhelyt és lenne egy pár kérdésem
meg szeretném csinálni üvegesre az asztalomat, volt már olyanom és nagyon bejött és annyi a kérdésem hogy azokban az asztalokban sima üvegek vannak vagy spéci
hűkezelt csak azért mert van egy pár üvegtáblám és nem akarok mást venni
most költöttem kb 40000 a műhelyre
jövőhéten befelyezem a felujjítást és csinálom a képeket.
előre is kössz a válaszokat

ja és 15 vok
(#) elektro válasza tgpetrjan hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

te is az jó mert én is . Milyen műszereid vannak?

hát fejlesztés alatt de 1 pár labortáp ,erősítő mérő
20000 ft s multiméter (versenyen nyertem)
meg profikkal építek egy pci os táp/erősítő/minden mérőt
(#) elektro válasza tgpetrjan hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

hy
erősítő mérő? az meg mi még nem hallotam olyat. Van szkóp fügvénygenya spektrum analizátor torzításmérők. De egy multiméterrel is lehet erősítőt mérni.
(#) raron válasza elektro hozzászólására (») Máj 9, 2007 /

Én is 15 vagyok, de nekem nincs más, mint egy táp(0-12V nem tudom mennyi A) egy forrasztóállomás(150-450fokC), és egy jó öreg orosz szkóp, de a rács sincs rajta.
(#) elektro válasza raron hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

hy
hát récsnélkül nemsokra mész bár a semminél lényegesen többet ér. A osztókón ott vannak a beszosztások mert ha igen akor kicsit nehezen de lehetne csinálni hozzá rácsot
(#) isamisa hozzászólása Máj 10, 2007 /

Szkóp az nagyon jó dolog! Szerencsére én is hozzájutottam 15-ért egy kicsit régebbi fajta EMG kétcsatornás szkóphoz. És nagyon összebarátkoztam már vele. De nekem meg egy normális mérőkábel kéne hozzá... és akkor arany életem lenne. Meg a tervezett függvénygenya-frekimérő kombó. Amit már itt anyian megépítetek...
(#) Topi hozzászólása Máj 10, 2007 /

Új cikk íródik multiplex vezérlésről, és ha már fotóztam, megörökítettem, hogy ne nézzen ki az asztalotok munka közben.

Nem csak munka közben nem szeretek elpakolni, hanem munka után sem... Ez nem erény, csak tulajdonság
(#) bbatka válasza Topi hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Miért ? Szerintem elég rendezett.
(#) Slope válasza Topi hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

A notival vigyázz az asztal szélén... nekem egyszer így sikerült lezúznom az LCD-t. Az asztal alatt lévő kábelgombóc rátekeredett a lábamra, sajnos egy hirtelen mozdulatnál az egyik legkényesebb kábelt rántottam meg elsőnek... a notiét

(#) elektro válasza Topi hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

hamarosan teszek fel képeket bár még csak a cuccok fele van meg a műhlybe de majd teszekfel én is ujjakat. Csak nagyon drágák cuccok főleg a villanyszerelő cuccok. Nem akarok kókányt és így drága lesz. Topi osztom a rendel kapcsolatos véleményed. Nálamis csak nagyritkán van rend. Most jutottam el hogy a 2évvel ezelőtti felujjítás után kipakoljam az utolsó ládát.
(#) Topi válasza Slope hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Van alatta egy másik asztal... Nem úgy a szélén van, hanem van egy szekrény az asztal mellett, ami ugyan olyan magas mint az... Ha jól megnézed, sárgás színnel ott kandikál ki a széle!
(#) Slope válasza Topi hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

ja látom már
(#) tgpetrjan hozzászólása Máj 10, 2007 /

sziasztok
majd nyitok egy új témát számítógépről egy rakás dolgot mérni + rögzíteni is lehet
e régebbi verziója 220 at mért és elemezte a frekit feszt
és ezt ábrázolta
(#) elektro válasza tgpetrjan hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

szerintem felesleges de te tudod. Ezek a programok nem ujdonságok egyáltalán. A rádió és technika is már vagy2éve cikkezik a progikról anizátorokhozzá a hardwerral együt. Hangfrekin a SpestraPlusal szoktam nézni a frekvenciamenetet de torzítást és kis ügyességelmég rengetegmindent ki tud számolni a hardwer részét érdemes megépíteni az egyik rádió s technika ujságban meg is jelet egyáltalán nem nehéz ajálom mindenkinek. Jah az hogy 220mér az egyáltalán nem nagy valami egy simamérőosztó van benne. Veszel egy szkópkábel abban van a legtöbjükben 10 de van már 100as osztóval is
(#) Slope válasza elektro hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Hallod komoly munkát igényel a hozzászólásod elolvasása. Ékezetek, szóközök, ragok hiányoznak.
Írj egy picit lassabban és olvasd vissza küldés előtt!

Köszi!
(#) elektro válasza Slope hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

oksa
(#) isamisa hozzászólása Máj 10, 2007 /

[off]Most nem azért, de én sem értem most tgpetrjan hsz.-ét.

Ott sincs pont... milyen számítógépes topicot? Olyat nem kell...azt már megbeszéltük...

Mi tud mérni?? a számítógép?? elsőnek ez igen csak hülyén hangzik.., Program??
220-at? Mióta van már 230...?
és az tényleg nem nagy dolog szerintem sem....

Az az erősítő mérő kicsit nagyot mondósnak tünik...

szerk...
(#) t-dani válasza elektro hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Szia Elektro!

Látom megszállott erősítő építő vagy!
Mi volt az első erősítőd?
Milyet szoktál építeni?

Üdv
Dani
Következő: »»   10 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem