Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   24 / 193
(#) Elektro Boy hozzászólása Aug 21, 2010 /

Helló!
Nekem van 2db fűtőszálas forrasztópákám 80 és 40W, elég szépen lehet dolgozni velük és olcsó is. Itt nincs forrasztóállomás.
Szerintetek jók ezek a pákák?
(#) icserny válasza m.joco hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Idézet:
„mitől jobb a forrasztóállomás?”
Attól, hogy szabályozottan fűt, a beállított hőmérsékleten tartja a pákahegyet. S természetesen attól, hogy beállíthatod rajta a kívánt hőmérsékletet.
(#) lsilent válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Na a gond nagy valószínűséggel, az állomással van. Tud e nekem vki segíteni, 1 kapcsolási rajzzal, vagy hogy pontosan milyen ic-k vannak benne? Mert ebbe bele van gányolva, és nem tudom milyen ic-nek kellene benne lenni, az egyik ki van cserélve, és csak lógo vezetékekkel van lábanként átkötögetve.

Pls fontos lenne.

Arra az ic-re lenne szükségem, amelyik a panel szélén lévő kalibráló poti vonalában volt. Most egy CA358 van oda bekötve, ha kell tudok képet küldeni, csak vki akinek van ilyen állomása tegye meg, hogy megnézi mi is van ott gyárilag, és hogy van bekötve.

Köszönöm. Szerintem a belseje WS50-es.
(#) embraced hozzászólása Szept 9, 2010 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy weller WS50 típusú állomás pákával 10e Ft használtan jóbb vásár lenne mint ezek közül valamelyik? link
link2
link3link4
(#) makai1 válasza embraced hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Sokkal!
ezek csak bohóckodásra jók
(#) edison14 válasza embraced hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Mondjuk ezt a típust ugyanennyi pénzért megkaphatod az SOS-nél újonnan. A suliban használnak ilyeneket és én is forrasztottam velük arra jók, hogy az ember hetente egyszer egy órát forrasszon velük de hosszabb és profibb forrasztásra már nem jók.
(#) csaby8919 hozzászólása Szept 9, 2010 /

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Segítséget szeretnék kérni. Mit jó tudni, mit kell tudni, mennyire jók az elemes forrasztópákák?
(#) csaby8919 válasza csaby8919 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

(#) embraced válasza edison14 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Tudnál küldeni egy linket mert én nem találtam meg a listájukban!
(#) oibacsi hozzászólása Szept 21, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Fahrenheit 28003 típusú állomásom, de sokszor kevésnek érzem a teljesítményét, illetve régen mintha jobb lett volna. Szeretnék valami nagyobb teljesítményűt is, főleg erősítőket építgetek illetve cd lejátszókat szoktam tuningolgatni. A weller W61-ről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm!
(#) albinolynx hozzászólása Okt 6, 2010 /

Hestore-ban is kapható solomon sl30-n állomással szemezek, kattogós weller mellé esetleges "társnak".
Mik ezzel a tapasztalatok?

A kifejezetten ólommentes forrasztáshoz kifejlesztett állomás mit takar?

Nekem igazából a könnyű, gyors, pontos hőfokszabályzás ami lényeges. Ha ez nem kellene, maradna a weller. (:
(#) vikipapa hozzászólása Okt 23, 2010 /

Helló mindenkinek. Valaki le tudná írni hogy a Weller pákába való hegyeken a számok hány fokot jelentenek? Előre is köszönöm.
(#) SzervízMacska válasza vikipapa hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Le vagyon az írva, csak meg kell keresni...
(#) vikipapa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Helló. Nagyon köszönöm!
(#) Laguna3 hozzászólása Okt 23, 2010 /

Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni,hogy érdemes-e ezt a pisztolyt megvenni?
A cél igazából néhai forrasztás lenne,nem mindennapi használat.A régi "tesco-s cucc" úgy lefüstölt ma,mint,ha soha nem is füstölt volna ennyire
Egy kalap hajító fát sem ért......soha sem tudtam vele forrasztan inormálisan csak szenvedve.....
Itt az ideje egy valami normálisabbhoz,még ,ha néha is,de legalább normális legyen.
Nos mi a véleményetek erről a pisztolyról?
Bővebben: Link
(#) Gery78 válasza Laguna3 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia!
Hát pisztollyal nem lehet valami szépen forrasztani, bár ha van némi gyakorlatod akkor azért megteszi. Én sem forrasztok olyan gyakran, de amióta kaptam nagybátyámtól egy Wellert, azóta elő sem vettem a pisztoly pákámat. Egy kicsit nagyobb ráfordítással (persze ha úgy gondolod) akkor inkább egy TCP 24V-os Wellert javasolnék. 15eFt-ért már lehet használtan hozzájutni. Vaterán is van ilyen. Ha van 24V-os 50W-os trafód akkor még olcsóbban kijössz, már 10-ért tudsz venni csak pákát. Ha beruházol egy ilyenre az gyakorlatilag örök darab lesz.

Például:

Weller trafóval

Vagy csak páka:

Csak Weller
(#) Laguna3 válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Köszönöm a szépen gyors választ
Értem igen,amit mondasz.Igaz,ami igaz.Forrasztani elég sokat forrasztottam és csak pisztollyal.Ilyennel is olyannal,mindegyikkel elégszépre sikerült mindig a forrasztás.Csak mostanában hanyagoltam a forrasztásokat,mert nem érdekelt az elktronika már annyira,de most valahogy kedvet kaptam ismét hozzá
Most az alany a saját hifim
Amit kifpukkantottam 6 éve
1 végfok IC szállt el,de az egész sort kicserélem,biztos,ami biztos alapon és ,akkor új lesz benne az össszes IC.
A következő meg a tv-m lesz
Jó ,hogy mindent elrontok így van mit megcsinálni
(#) Gery78 válasza Laguna3 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Nagyon szívesen, nézd meg légyszi a Weller hirdetéseket a vaterán, linkeltem Neked kettőt az előző hsz-ban, de még van ott egy jópár féle Weller. Hát igen így kezdődik a hobbizás. Ha javítani szeretnél akkor viszont tényleg érdemes a Wellerre beruházni, a pisztoly leégeti a nyákot is. Ha meg valami nem megy, vagy nem sikerül, akkor írj nyugodtan a fórumra, szívesen látunk.
(#) Laguna3 válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Köszönöm szépen
Érdekes,hogy ezzel a "tesco"-al kiforrasztottam az egyik IC-t (eddig bírta) nem égette el a nyákot,semmi baja nem lett.Az az igazság,hogy én kb. 10 éves korom óta forrasztottam majdnem,hogy napi szinten,még anno bátyám tanított meg rá hogyan kell és annyira hozzá szoktam már a pisztolyhoz.Természetesn megnéztem,amit linkeltél,köszönöm szépen.Csak most jelenleg nincs annyi zsezsé,hogy ezeket megvegyem,ezért gondoltam hirtelen megoldásra erre a pisztolyra.Régen ilyen fajta volt nekünk csak az zöld volt,de az nagyon vitte a pálmát csak bátyám pár éve oda ajándékozta valakinek
Kár volt.......
Nekem az a lényeg,hogy ne füstöljön le két forrasztástól a pisztoly
Láttam forrasztó állomást is neten 12 000 ft-értBővebben: Link
Ez milyen például?
Természetesen össze gyűjtöm ,majd a pénzt és veszek valami komoylabbat,de most.....
(#) Laguna3 hozzászólása Okt 24, 2010 /

Meg vaaaaaaaaaaaaaan : D
ÉN állat : D
A szembeszomszédnak ma modntam,hogy nézegettem forrasztó pisztolyokat aztán azt mondja neki van ,de mondom neki,hogy nekem ilyen műszerész páka kell,azt mondja olyan pisztoly.
Kérdem tőle, megnézhetem?
Odaadja és egy az egybe ez a Lidokov páka : D
Mondom neki pont ugyan ezt akartam rendelni egy az egyben : D
Az a lényeg,hogy most próbálom és teljesen tökéletes
Spóroltam 10 000 ft-ot
Azt mondta nyugodtan használhatom,mert ő csak nagyon ritkán használta

Juppijéééééééééééééééééééééééééééééééé
Forrasztásra fel
(#) Orbán József hozzászólása Okt 24, 2010 /

Üdv!
Pákaajánló: Goot RX802AS ólommentes forrasztásra fejlesztve. (azért viszi az ólmot is, magam is bánok még vele)
Jómagam a pillanatpáka, Weller, RX802AS utat jártam be...Az ajánlott páka se nem belépő szintű, se nem szuperbuherálással a NASA ovodások találmánya, hanem egy egyszerű japán forrasztópáka, állomás, súlyra, kézreállásra egy közepes golyóstollnak felel meg, hozzávezető kábele ca. 4mm, felfűtési idő 300Cels.-re 6 mp, 80W / 24V. Vagy 15 féle heggyel kínálják, betéttel, hőelemmel egybeépítve, 3 mp alatt kicserélhető hegy, szundi üzemmód, speciális smd hegyek, digitálisan programozható, akár jelszóval védett beállítások, etc.
Ez utóbbi nyilván a munkást kizárja abból, hogy a technológiától eltérő hőfokon dolgozzon a pákával.
Intézkedtem, hogy velem temessék a műszert, vagyis kizártnak tartom, hogy ha van is feljebb, minőségben, nekem arra valaha is szükségem lenne.Bővebben: Link

Ettől függetlenül van még Wellerem és valami olcsó 5-6ezres analóg pákám is, elvégre csatornát is kellhet néha forrasztani az eresz alatt
Viccet félretéve, smd-re és finom munkára nem tudnám nélkülözni a legutóbbi szerszámomat.
(#) Kari55 hozzászólása Nov 11, 2010 /

Sziasztok!
Vettem egy pákát, és azt szeretném tudni, hogy működik-e simán 24V AC-ról, vagy kell hozzá építeni egy szabályzót? Ha igen, ajánlanátok egy egyszerű megoldást?

Tudom, lehet venni is hozzá egy állomást, de nekem egy "kicsit" drága.

Köszönöm, és üdv mindenkinek.
(#) vzoole válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 11, 2010 / 1

Szia!

Kell hozzá szabályzó áramkör!
Találsz itt is:

És van neki saját topikja is:
JLT-02 analóg forrasztóállomás
(#) Kari55 válasza vzoole hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Köszi a segítséget, és bocsi.
(#) c27 hozzászólása Nov 13, 2010 /

Végre valahára elkészült a forrasztóállomásom. Köszönet érte dB_Thundernek! (Minimális igazítás még ráfér egy kapcsoló hiányzik ami majd az elszívót kapcsolja ami még csak félig van kész a teleje még nem került ezért, de üzemkész kipróbáltam és nem rossz. Hátránya csak annyi, hogy nagyon sok munka volt vele, főleg az előlap meghajlítása ilyen pontossággal.)
(#) icserny hozzászólása Nov 19, 2010 /

Valamit nem értek: A FAHRENHEIT 28003 forrasztóállomást hőszabályozósnak mondják, de a fűtőbetétből csak két vezeték jön ki. Akkor hol van a hőmérője?
(#) mate_x válasza icserny hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia!
Szerintem egy hőelem van a pákában, és ha a hőmérséklet, ezáltal a feszültség meghalad egy szintet, akkor kikapcsolja a fűtést, ha visszaereszkedik a feszültség, akkor pedig visszakapcsolja.

Üdv!
(#) icserny válasza mate_x hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

De vezeték nélkül honnan tudná, hogy milyen hőmérsékletre állítom be a szabályozó gombot?
(#) mate_x válasza icserny hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ez igaz , akkor lehet kikísérletezték, hogy bizonyos hőmérséklethez mekkora idő kell, hogy beálljon a hőmérséklet.
(#) p_istvan válasza icserny hozzászólására (») Nov 19, 2010 / 1

A fűtőbetét hőfokfüggő ellenállását méri.
Következő: »»   24 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem