Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ezzel sokra mentem xD
a távirányítón nem látom hog hol az előre hátra és balra jobbra ill. kikapcsoló gombot
Hat en nem tudom, 0.5 mW -tal nem tudom meddig menne el az a hajo... Ill 'el' menne de annak vissza is kellene jonnie
En nem vacakolnek ilyenekkel, modellezo boltban vennek rendes taviranyitot...
Sziasztok.
Kapott a fiam egy régi rc autót amit nagyon sokáig nem használtak. kb 10 perc játék után előre menetben elkezdett lelassulni majd végleg meg is állt. Mintha egy kis füstöt is láttam volna illetve érezni az égett szagot is. Hátra menetben tökéletes és kanyarodni is lehet vele. A kérdésem az lenne,hogy javít-e valaki ilyet? A választ köszönöm.
Szeretnék egy szabályzót építeni rc repülőhöz.Lehetséges ez? ha igen akkor valami kapcsolási rajzot légyszives.Köszi
Építenék házilag rc repülőhöz Adót/vevőt szabályzót .Ehez kérnék nyáktervet kapcsolási rajzot.
Előre is köszönöm.
Eloszor is, az RC repulogep az nem jatek! Par eve halalos baleset tortent Magyarorszagon egy nemzetkozi versenyen, csupan mert a radio vetelben zavar keletkezett. Emiatt sajat magad csak akkor epits ado-vevot ha a redio epitesben nagyon otthon vagy es megvannak a megfelelo muszereid is.
Masodszor a radio frekvenciaja, savszelessege, teljesitmenye es hatotavolsaga szabalyozva van, azt is be kellene tartani, mar csak azert is, hogy a szomszedod TV-jet ne zavardd, de ami meg ennel is fontosabb, hogy Te magad ne idezz elo radio zavart aminek kovetkezmenye egy halalos baleset... Harmadszor pedig ezek tudataban jo lenne specifikalni mit is szeretnel. Tehat milyen tupusu atvitelt szeretnel (PPM, PCM vagy valami egeszen mas?), milyen hatotavolsagra kell, mekkora geprol van szo (baleset megelozese valamint anyagi kar elkerulese vegett)
Csak kiegészítésként: a modellező társaid gépeinek irányítását sem zavarhatod az előbb említett okok miatt. Úgyhogy egy ilyen vezérlés építése igen komoly feladat, szaktudás, műszerek gyakorlat nélkül nem megy. Ez nemcsak nyákterv/kapcsolási rajz kérdése.
OK.Értem akkor csak szabályzót építek.(ha kapok valahonnan valami kapcsolási rajzot)
Nézz szét itt a fórumon a modellirányítós topikjaiban. A fórum keresője segít. Találsz megoldásokat.
Üdv!
Teljesen felesleges építened. Manapság olyan röhejes árban vannak a szabályzók hogy nem éri meg építgetni. Arról nem is beszélve hogy a mai szabályzók olyan dolgokat tudnak amit ha bele szeretnél építeni a saját szabályzódba akkor mindenképp mikrokontroller programozás kell. Kezdjük ott hogy milyen motorhoz kell? Kefés vagy 3 fázisú? Mekkora a motor? Milyen a várható terhelés a szabályzón? Milyen akku fogja hajtani a repülőt? Ha ezeket tudom, hamar ajánlok neked szabályzót nagyon jó árban.
Lehetni éppen lehet, de a távirányítók úgy vannak elkészítve, hogy ameddíg látod, addíg el is éred, utánna meg már minek.
Ha ez nem így van, akkor meghibásodás van, amit meg kell (lehet is) javítani.
Az elso es legegyszerubb az antennaval kezdeni. Jol van meretezve a hossza?
Akkor annak baja van. Vagy az adónak, vagy a vevőnek, vagy mindkettőnek. Javítani kellene. ha ez eredetileg is csak ennyit tudott volna, eladni se lehetett volna. Nem az antenna hosszával van a baj, ha az eredeti.
Szerintem nem az antennával van a baj mert eltörött de raktam bele másikat és úgyis ugyan addig ment csak.
szia csiki
Valószínű hamarosan érkezik nekem nekem ilyen ic páros de mivel Kínából rendeltem ezért tetemes szállítási költség terheli az 1 pár ic kb 1000 Ft plusz posta.
Ezért a pénzért kaptál volna egy tecsós RC autót, és van benne rádió, és motor meghajtó hidak is
Szabályzót már lehet kapni 20-30A-est 10$-ért.
Komoly programmal, három fázisú motorhoz. 50-60A-es 20$. Ezt Te otthon többszörös anyagköltségért hoznád össze majd elprogramozgatsz 1évig. Megérné?
Az RC modell távirányításban már teljesen átállnak a 2,4Ghz-re. Lehet kapni Diy végfok modulokat.
Ha valaki építeni akar akkor előbb vegyen egy ilyen modult, ezt otthon elég nehéz lenne összerakni. Kb. olyan mint egy rádiótelefon.
Keresd meg a Budapesti modell klubot.
X.-ker Hangár u.-6. Ott segítenek. De adó/vevőt ne építs, ezt meg kell venni készen! Röhelyes árak vannak, különösen használt cuccnál.
Igen, annak sok elonye van - pl az antenna nyulfarknyi, no meg ha jol tudom ott mar az ado es a vevo valahogy automatikusan valaszt csatornat tehat kevesebb osszeakadas lehet a mezon a modellezo tarsakkal. De meg nem olvastam utana valosagban mennyire megbizhatok ezek?
Elcsépelt szavak:
"Helló mindenki, gondom van a homemade szabályzómmal", highrate mini esc ( google a haverod). 4ch-s távot vevőt használok. 3-as chn van a gázkarom, amikor az 1-2cht tologatom( mozgatom körkörösen a joyt), akkor beletol, vagy visszalassítja a motort. A problémát feltártam kiveséztem, csak a megoldás nem találtam meg. Úgyebár üzemszerűen 1től 2ms ig állítgatjuk csatornánként a jeleket, nnamost: egy csatornát nézve 15ms után érkezik a következő jel, ha joyok alaphelyzetben vannak. 3-as csatornát nézem szóppal ( pc mikrofon aljzat stb.. ), 1-es 2-es csatornát állítgatva 14ms -és 16ms ra tolódik húzódik a következő szervójel. Üzemszerü, és tökéletes amit mérek. (vagy nem? ) Megköktem monostabillal a szervó jelet, és a difivel kellene valamit kezdenem. kondi-jelnyújtás szerintem kilőve( sürübb imulzus, vagy nagyobb kitöltési tényező, majdnem ugyanott vagyok) . ha valakinek van tippje örömmel fogadom
Nem az szamit elsosorban, hogy mikor erkezik meg a jel, hanem, hogy milyen szeles az impulzus. Tehat elsosorban arrol kellene meggyozodnod, hogy a jel szelessege nem vatozik meg mielott a szabalyozoba bele menne. Ha valtozik akkor vagy a PPM kodoloban (az ado egysegben) vagy a vevoben a shift regiszter korul keresnem a problemat.
Ha azonban a jel szelessege megfelelo, akkor nyilvan az lehet a gond, hogy tul gyorsan erkezik meg az impulzus es a szabalyozo ezt nem kepes elturni. Ezt ki lehetne vedeni ha kozbe iktatnal egy mikrokontrollert es azzal kondicionalnad a jelsuruseget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |