Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   377 / 1274
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

GPM 3915 tipusú a tévé háulján találtam.

Kábelon használom csak tegnap bolondult meg és azóta minden csatorna hején szinte 1adó van ritkán van még 1 és ritkán nincs semmi ha álitom akkor rádió féle szól vagy más adó de hanygyás ahogy mentem utánna megen az az egy adót fogja.
Ha valaki megoldást lát az részletesen írja a hibát, mert kezdő vagyok!!!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A "tuning procedure"-nál megtalálod a beállítás leírását. Leírás: kattints a Get Manual-ra

De nem az a baja mert tudom hogy kell beálítani csak úgy egyszer az lett a baja amit írtam és már próbáltam programozni és hába a sáv az osd-n nem egy hejen van csak minden hol 1 adót fog.

Akkor elszállt az EEPROM memória. Szakembert javaslok.

Hát ez biztos hogy az epron tartalom a baj? Azt még lehet én is át birom írni persze attól függ milyen az epron ic most nincs előtem a tévé de holnap azzal kezdem.
(#) attila93 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!

Ma megjavítottuk OVP CTV 2028-as TV-t. A probléma az volt, hogy egyáltalán nem adott életjelet. A tápegységnél a FET-et vezérlő IC nem kapott elegendő feszültséget, mert egy kondenzátor zárlatos volt és lehúzta a feszt.
A kondenzátor csere után elsőre bekapcsolt, szépen működött. Viszont mintha szokatlanul hangosan sípolna, és mintha remegő hangot adna. Szerintetek mi lehet a baja?

A válaszokat előre is köszönöm!

A rajzban benne van az EEPROM. Ez egy ősrégi MN1220-as típus. Amikor ilyen memorizálási gondok vannak., akkor a memóriára kell gondolni. Van, hogy egy alapos portalanítás is segít.
(#) kadarist válasza attila93 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!
Cseréld ki a többi elkót is a tápegység körül. Lehet, hogy van még gyengélkedő példány.
(#) kadarist válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csinálj képet a video-végfokról. A készülék pontos típusát tudjuk?

Ok meg fogom próbálni de nem rég volt portalanítva még nem is olyan koszos a bele de azért portalnítom is. És egy más tipusú tévém is van rossz keysmart 35-ös kép átmérős vagy hsonló a mérete.
(#) moele válasza feerke hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Meg kellene mérni a videótól jövő jel színvezérlő feszültségeit, általában 1,8-2,2 V-körül kell lennie. Ezt a képcső panelon a nagy paneltől jövő három vezetéknél kell mérni ami a végfoktranzisztorok bázisát hajtja meg. Ha a piros lényegesen gyengébb a többitől, lehet, hogy a képcső elfáradt.
(#) nagy7702 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Van egy keysmart MODEL NR 14MO10
Az a baja hogy nem fog semmit és széles a kép is de azóta mióta nem fog semmit a programozást nem lehet meg találni a menüben azóta mi óta nem fog semmit.Volt egy pupos kondi azt cseréltem de nem változott semmit.Áramtalanítva is volt de azóta sem jó kb 2 hónapja ál. Ijenkor mi lehet a baja?Valaki ír részletesen írja le a hibát. Pénzem nincs serelőre mert az elég drágán dolgozik.
(#) nagy7702 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Valaki segítsen kérem amit írtam az előbb abban. Nem segít senki?
(#) adriano17 hozzászólása Nov 20, 2010 /

mindenképpen megszeretném csinálni a TV-m.... hogy szerelöhőz vigyem annyit nem ér, mert amúgy is veszek újat de attól még ezt megakarom csinálni...

kék háttér és kicsit világosabb kék vizszintes csikok vannak benne ez kb 3x jött elö a többinél sima fekete kép (amikor rossz volt) és 20 mp idő múlva bejött a rendesen a kép. ott is ahol hangyafoci lenne ott is olyan néha amikor bekapcsolom. A csatorna számát rendesen megjeleniti, de a többit nem

Talán a képcső RGB szineit nézzem meg, hogy jó-e a képcső? vagy van valamilyen más javaslatotok?
(forrasztási hiba nincs rajta, átforrasztottam amit gyanusnak tartottam)

TV-m: Samsung CK-566BT
(#) feerke válasza moele hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Megmértem a feszültségeket:
zöld: 2,8V
Piros: 2,7V
Kék: 2,6V

Kadarist, képeket itt találsz:
képek1
képek2
A tv típusa: CTV 2020S
(#) moele válasza feerke hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia !
Ezek a feszültségek jók ! Szerintem marad a képcső gyengesége. Meg kellene tuningolni a csövet, hátha egy picit észhez tér.
Üdv.: moele
(#) feerke válasza moele hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

A maradék színeknek nem kellene változni, ha a potit tekergetem? Nem reagál a poti tekergetésre sem.
(#) skarlik válasza ALEXB hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia.Mézd át a táp kiskondikat,de a szélét egy kis álópanel csinálja,amin 4-5db kis poti van,eltérítő íc mellett van.
(#) skarlik válasza feerke hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia.Egyszerü.Nézd meg,hogy a piros szín jelen mennyi a feszültség,és nézd meg a többit is hogy annyi-e?Ha nem,akkor panelon van difi,ha igen akkor képcső.
(#) feerke válasza skarlik hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Mind a 3 katódon 105V körüli értéket mértem.
(#) skarlik válasza pali_2006 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia.Milyen hangot ad,készenlétnél?zúgást?Akkor kondi száradás lessz.

Az oké,csak ami a alpanelből megy a képcsőpanelhoz,jel,1,5-2,5 v körül mozog,azok megvannak-e

Megvannak azok is:
zöld: 2,8V
Piros: 2,7V
Kék: 2,6V
(#) skarlik hozzászólása Nov 21, 2010 /

Tranzisztoros a színpanelja?a tranzisztor,és a képcső közötti ellenállások is jók?asszem 1kilos.

Itt vannak képek:
képek1
képek2
Az ellenállások jók 2,2K.

Egyenként testeld le a 3 színt a képcsőn! ha mind a három szín tökéletes,akkor a panelban van gond!
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Elvileg azonosak a katódfeszültségek. Így valóban képcsöves lesz. Csak az a furcsa, hogy mindhárom szín világított ha testre voltak kötve a katódok.
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Mind a 3szín tökéletes ha testelve vannak?Akkor nem képcsöves.
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

De a katódfeszek meg azonosak és így is csak csak piros van. Na erre kössél csomót.
Következő: »»   377 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem