Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Igen tudom hogy ott fent van de nekem viszont olyan kellene ami assembly nyelven van, mert a hex-eket nem nagyon tudom visszafordítani, így ezáltal nem tudom elolvasni a forráskódokat. Ezért kérném hogy akinek megvan az tegye már fel légyszi, ha lehet akkor mind 3 részegységhez, de az sem baj ha csak a táviránytóhoz van. Az előbb rosszul írtam és a távirányítóban 16f84 es pic van. köszi fontos lenne
most még nincs menü kb azt tudja mint a 886 os , bár arról csak képeket láttam a forrását nem.
amit most tud : óra analóg óra digital felő byte-on futó szöveg felső byte-on álló szöveg kép megjelenítés animáció félig kész hőmérés még mincs tick működik analóg mutató 3 féle óra számok római és arab kb ennyi itt egy kapcsirajz : Bővebben: Link ezen még nincs rajta a hőmérő de a gyári panelen már rajta lesz. üdv
Szia! Azért kérdezem mert véleményem szerint ha sok a funkció akkor a legjobb a menüs rendszer.. Láttam olyat,hogy öt gombos távival lehetett irányítani és még lehetett szöveget is beleírni a pörgetős menürendszer segítségével. a rajz egyszerűbb mint a mi óránké a sok tranzisztor és ellenállás miatt leegyszerűsödik. Nincs olyan kontroller miben van RTC akkor az sem kéne külön.
tervbe van csak ez ám soksok idő , lehet össze kéne fognom valakivel aki nagyon ráér programozni?
az a szívás hogy nem lehet infrán felprogramozni így mindíg le kell állni rádugni elindulni....
Tudom,hogy nagy meló csak javasoltam,hogy az elején vagy akkor melyik irányban menj tovább.. Te döntesz.) Amúgy mekkora az órajele?
picbe fér még cucc. jelenleg 90kB a HEX de ezen még sokat lehet faragni mivel a most még nem használt eeprom tök üres
Úristen! Ebből van több verzió is? :wilting:
Prop 16F886 SMD_jo.gif
A nagyfrekis átvitel kiválóan működik, kb 1200bit/sec sebességgel. Természetesen oda-vissza. A base station kimenő teljesítményét vissza kell vennem, mert sorra elpukkannak a LED-ek a breadboardon. Vagy a tápfeszt kell kisebbre választani, vagy kell egy szintszabályzó (poti) a végfok FET-ek elé. Azt hiszem, hogy ez lesz a legegyszerűbb megoldás. A működési elvét már leírtam néhány hozzászólással ezelőtt. A kapcsolási rajzot (persze, hibásat) mellékeltem pdf-ben. De a lelkes építők, majd kérdeznek. Hangolt tekercsek, színuszos meghajtás, burkológörbe detektor, PPM moduláció.
A szoffer? Hát igen. Az én is úgy loptam egy másik fórumból átírtam benne néhány bájtot és ezért sajnos nem publikus. Majd a komoly érdeklődők kapnak egy hex állományt.
Szia! Nem tudom miért ne lenne bekötve a TSOP?? A kimenet fel van húzva 10k-val tápra és egy diódán megy az ICSP 1 lábára..
Ezen a rajzon speciel nincs bekötve. És nekem csak ez az egy rajzom van.
Szia!
Szerintünk be van kötve, csak a Vdd felirat helyett Vpp kellene. A TSOP kimenetét az R49 a tápra húzza, továbbá a D31 -en kereresztül a pic 1. lábára megy.
Most akkor én nem látom vagy hülye vagyok?? Így van már több mint tíz óra mi működik!
Szia! Igen az tényleg el lett írva! Köszi javítom!
Szia sysy!
Gratulálok a sikeres adatátvitelhez! Visszalapoztam, de nem találom a kapcsolási rajzot, amire hivatkoztál. A cél IC-s megoldásról készül fotókra emlékszem. Mi publikus a megoldásodból? Engem érdekelne. Ha netán lenne rá időm és kedvem megcsinálnám a saját változatomat belőle.
(#834477) hozzászólás. Ez az base station adója. A vevő a propelleren van, szintén LM567. Az adatlapjában megnézhető az FM demodulátor kapcsolása. Nagyon egyszerű, kb 5 alaktrész kell bele.
Kly!
A csehek lelopták az ötletedet. Még a kapcsolási rajz is ugyanaz, mint a tiéd. Szerintem olvassák ezt a fórumot, mert az egyik szerzőnek magyaros a neve: Marian Kuruc. A panelodat szinte egy az egyben lemásolták. Csak azt nem értem, hogyan került a programod az ő weboldalukra? Még az általad felrakott képeket is felhasználták a videójukban: ITT! Nagyon kell vigyázni ezekkel! ITT reklamálhatsz náluk. Lehet, ha nem vigyázunk és egyszer a HP41C programját is le lehet tölteni valami idegennyelvű honlapról. Idézet: Ezt kétlem! „Lehet, ha nem vigyázunk és egyszer a HP41C programját is le lehet tölteni valami idegennyelvű honlapról.”
szia
Nem hiszem ,hogy tőlem lopták mivel nem az én öltletem (nem is mondtam soha) egy ismerősömtől kaptam a félig kész forrást és azt fejlesztgetem. és még egy pár képet meg ötletet ez alapján fogtam bele.Ami náluk van az nem tudom milyen szoftware de nem az ami nálam van az biztos. Egyébként meg az alapprogram még azonos is lehet. az eredeti forrásban voltak szlovák bejegyzések is az angol mellett, meg volt még egy nyelv amit nem ismertem fel. üdv
igen megnéztem biztos ugyanaz , de ha megnézed a dátumokat ők kezdték előbb nem én. Ezek egyetemista srácok szerintem ők csinálták meg és az ő félkész forrásuk juthatott el hozzám. ŐK előrébb vannak mint én....sajnos ....sőt volt náluk a v1 verzió is. valszeg annak a software lehet az enyém alapja. (az ami hozzám került le se fordult csak javítás után)
szép a nyákjuk jövőhéten teszem fel én is a gyári nyákos képeket. de ez nem aggasz mivel tudtam hogy valahonnan származik (bár nem gondoltam ,hogy publikus) csak éppen azt nem hogy honnan,rágyúrok a programra és az enyém jobb lesz. ( 1db leddel biztos mivel ma raktam fel a nyáktervre )
megnéztem a videót is, az enyém ettől már többet tud
megpróbálom leszedni a forrásukat hátha kapok 5leteket belőle.
Köszi!
Így már sejtem a dolgot. Az egyik irány így oké. A másik irány még kérdés - már ha szükség van másik irányba kommunikálni...
Helló.
Gondoltam hogy nem olyan jó. Akkor érdemes mégis beszereznem egy Mbr10100-at?
Szerintem nem kell visszafele kommunikálni. ( mindjárt leherapják ezért a fejemet )
Én leszedtem a 2.0 verziót. Elküldjem, vagy boldogulsz magad is?
Mindenesetre ideteszem.
Szia!
Szerintem sem kell visszafelé kommunikálni. Az adatokat a propeller felé elég átküldeni, amit szeretnénk is megjeleníteni, pl. különböző szövegek kiírása. (Nem harap senki, ha "normális" a párbeszéd.)
Ok. Az lesz már be is forrasztottam. Ha minden jól megy hétvégén méregetem a cuccokat. Kösz a segítséget.
Szia!
Több szinten lehet elképzelni a propeller működését: - A rotor önálló egység, az adatokat maga állítja elő és jeleníti meg: Ez az eredeti terv filozófiája - nincs kommunikáció. - A rotor csak egy megjelenítő - minden kijelzendő adatot a bázis küld át, a rotor megjeleníti. Ekkor elég az egyirányú kommunikáció. De előfordulhat, hogy a hibásan vett adat lesz a kijelzőn, vagy egy darabig a kijelzés kihagy a vételi hiba miatt. - A rotor önállóan jelenít meg szövegeket, ábrákat, stb, amiket a számítógépről lehetne betölteni, vezérelni. Az adatforgalom mehet a bázison keresztül, de mehet közvetlenül is. Ekkor már nem lesz elég az egyirányú kommunikáció. Pl. a beprogramozott szöveget, képet szeretnéd visszaolvasni. De legfőképen a hibajelzések miatt nem elég az egyirányú kommunikáció. Persze mindenki olyat épít, amihez kedve van... |
Bejelentkezés
Hirdetés |