Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » "Szélerőmű" lapát

Témaindító: drhati, idő: Máj 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) drhati hozzászólása Máj 11, 2007 /

Sziasztok!
Ez a téma nem igazán sorolható az elektronika témakörbe, de legalább annyira része a fizikának, mint az elektronikának. Nagyon sokat keresgéltam a neten, de nem taltáltam megfelelő leírást.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy "szélerőműhöz" milyen lapátok lennének a legmegfelelőbbek? Milyenekkel érnék el nagy hatásfokot? Igazából rajzok érdekelnének (keresztmetszet, hosszmetszet, stb.). Szeretnék utánépíteni.
Ja és még arra is kíváncsi lennék, hogy egy ilyen "erőműhöz" hogyan lehet házilag generátort készíteni?

Előre is köszi!
(#) huhuu válasza drhati hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Van itt a fórumon egy olyan topik, hogy szélgenerátor építése vagy hasonló. oda nyugodtan írhattad volna ezt a kérdést.
Amúgy sajnos nem tudok segíteni, nem sokat tudok a szélgenerátorokrol. Terveztem, hogy építek egyet, de mire megvalósul még sok idő....
(#) mefi01 hozzászólása Máj 11, 2007 /

a legjobb hogyha mutertól ellopsz 4 darab leveses mélykanalat és 4szög alakba rakod...
remélem értitek
(#) zoly15 válasza drhati hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

szia
van 1 papíron 1 tervem ami önkinyílós lapátokkal van megoldva ha +találom akkor felrakom

üdv:
zoly15
(#) drhati válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Az jó lenne! Előre is köszi!
(#) f27 válasza drhati hozzászólására (») Máj 12, 2007 / 4

nyitottam nemrég egy oldalt én is,ott szinte folyamatosan bemutatom hogyan pítettem meg egy szélgenerátort,nézd meg hátha találsz megoldást magadnak is és egy oldalt is betettem neked ahol sok megoldást találhatsz a problémádra,ga valami segítség kell az oldalamon kérdezhetsz bátran segítek http://www.otherpower.com/otherpower_wind.html
(#) NBalage hozzászólása Máj 12, 2007 / 1

Hali
Az hogy a legjobb hatásfokot kihozd. Ahhoz a profilnak meg az állásszögnek is állíthatónak kéne lennie
De gondolom ezt nem akarod emgvalósítani, meg nem is nagyon tudták eddig mindkettőt.... Szóval egy ideális profil meg 3-4-5-6 állítható lapát kell neki, akkor már elég jó lesz...
Mivel a szél energiáját fogja használni=> Levegőben működik és tulajdonképpen egy repülőgép szárnyához hasonlít a profil... Vagyis nem hasonlít hnem inkább ugyanaz
Nekem van néhány szárnyprofilom ha kell... Bár az vitorlázógéphez van de sztem tökéletesen beválik itt is mivel kicsit átvitt értelemben is "siklik" a lapát csak közben körbe körbe pörög....
Ha szeretnéd akkor majd leírom a profil megadott hozzárendelését X-Y szerint...
Üdv: BALyyy
(#) drhati válasza f27 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Egész jó az az oldal, amit belinkeltél!
Most már csak a te oldaladra lennék kíváncsi. Mi is a címe?
(#) drhati válasza NBalage hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Hello!
Igen... az állítható lenne az igazán tökéletes, de annyit nem akarok rajta dolgozni. Kösz ,de metszet jobb lenne (rajz).
(#) zoly15 válasza drhati hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

szia!
aqkkor kell még a rajz???

üdv:
zoly15
(#) drhati válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Persze!
Nem biztos, hogy asszerint fogom megépíteni, de ha fel tudod tenni, akkor jöhet!
(#) f27 válasza drhati hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

itt keress rá 0-60v stabkockára és ott a szélgenerátoral foglalkozunk meg a feszültség stabilizálásával egyben ott vannak kpek a generátoromrol is no meg egy kis videó a feszültségröl milyen fordulatot kell adni hogy meglegyen a 30V automata féke lett elektromosan fékezi a tekercs magát stb
(#) zoly15 válasza drhati hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

szia!
sajna rossz hírem van nem találom azt a papírt űgyhogy nem tudom felrakni BOCSI

üdv:
zoly15
(#) drhati válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 13, 2007 /

Semmi baj!
(#) kun dani hozzászólása Máj 17, 2007 /

szerez egy modellezörepülö légcsavart :violent: :violent:
(#) drhati válasza kun dani hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Jó ötlet!
De ebben az a jó, hogy magam csinálnám az egészet.
(#) bajo996 válasza drhati hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Hello!

Új vagyok a témában, és szeretnék egy lapát tervet.Egy 12V-os generátorra kötném rá.Kb.1-1,5m átmérőjű kellene.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem