Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Kalibrációs jelalakot?
Nem csináltam képet róla. Az a kérdés, hogy kell kalibrálni? Akkor keresek neked egy linket a jutubon.
Igen. Neked is osztályon felüli minőségű, és állapotú szkópjaid szoktak lenni. Nem is értem hogy csinálod. :yes: Olyan mejdnem mind, mintha új lenne.
Köszönöm pozitív dicsérő válaszodat.
Most is hirdetek egyet, de lesz más is. Lehet hogy lesz javítandó szkóp is, ha van rá igény. Érdekelne ilyen valakit? Természetesen olcsóbb áron és nem igazán komoly(cső) hibával.
Szerintem félre írta, nem "teszel", hanem "teszek". Az l és a k egymás mellett van a billentyűzeten.
Már szóltam, de jelzem ismét, kell ilyen szkóp mérőzsinór.
Szervusz!
Köszönöm, igen, valóban félregépeltem, elnézést. Szóval én teszek fel róla Kedves Freddy, úgy látom téged pedig félreértettelek. Azt hittem moderátori dorgálásban volt részem, mert megemlítettem a topikban :hide: Így viszont megnyugodtam
A szkóp CAL. 2V-os pontját mérve:
1.jpg: 1:1 osztás 0.2ms/DIV, 0.5V/DIV 2.jpg: 1:10 osztás 0.2ms/DIV, 50mV/DIV 3.jpg: 1:10 osztás 0.1ms/DIV, 50mV/DIV
Üdv!
Megtenné nekem olyasvalaki, akinek van Rigol DS1052E szkópja, hogy ráköti a CH1-et a négyszögjel teszt kimenetre 50ms/div időalappal, majd amikor már kirajzolta a képet megállítja a mérést és eltekeri az időalapot 100ms-es állásba? Mert nekem érdekes módon egy nagy tüske látszódik a jelalak végén (lásd csatolt ábra) és érdekes módon ez csak 50ms és/vagy feletti időalap esetén. (Nem találtam a rigolnak külön topikot, nyitni meg ezért nem akartam és láttam, hogy itt jópáran vettek ilyen szkópot.)
Délután átmegyek a műhelybe, és meg nézem neked.
Megvételre keresek jó állapotú szkópot! Persze olcsón
Meg csináltam neked a mérést. Nálam ilyen.
Keresd föl itt a Hobbielektronikán Meszi bácsit. Neki mindig osztályon felüli szkópjai szoktak lenni.
Köszönöm, közben további mérések során kiderült, hogy nem mindig csinálja. Amúgy megerősítették a gyártó részéről, hogy szoftverhiba.
Na hálistennek.
Mi lesz a megoldás? Ki kell küldeni a cuccot kínába? Vagy küldenek firmware-t?
Semmi. Egészen pontosan az volt a válasz, hogy ez a hiba (ahogy ők írták "small bug") nem ront a készülék specifikációján és működésbeli hibát sem okoz.
Firmware-ről egy szó sem esett. Kiküldeni meg ezért tényleg nincs értelme. Ez van.
Ez kis hiba tényleg nem okoz problémát a használat során. Ez tényleg egy "bug" Ettől még tuti a gép nem? Úgy értem, hogy minden funkciója rendben van.
Különben amióta ez a szkópom van, imádok méricskélni vele. Előtte a régi analóg szkópot csak akkor kapcsoltam be, ha nagyon kellett. Ennél meg ráteszek valami cuccot amit mérni kell, és azon veszem észre magamat, hogy olyanokat is méricskélek meg beállítgatok, ami nem is lenne fontos. Hozzá teszem én hobbiból szoktam ilyesmivel foglalkozni. Ismerek olyanokat akik elektronikai szarvízben dolgoznak 1000 éve, és ők már teljesen ki égtek. Nem érdekli őket az újdonság.
Én napi szinten használok a munkahelyemen digitális szkópot, egy kicsivel nagyobbat (4 csatorna, 500MHz), szóval nekem ez annyira nem újdonság, inkább már azért kellett, hogy lecseréljem az otthoni régi 100MHz-es EMG szkópomat aminek a bemeneti fokozata már picit gyengélkedett, meg a tároló funkció nagyon hiányzott a szkópnál.
A hibától eltekintve teljesen jól működik a szkóp.
Üdvözletem!
Nemrég lőttem egy kisebb packot az ebay-en: - Tektronix 434-es szkóp - HAMEG HM 8030-2 szignálgen - HAMEG HM 8030-4 szignálgen - HAMEG HM 8001 rack, a szignálgen modulokhoz Ez volt az első komolyabb vásárlásom, én az ebay-t csak ajánlani tudom mindenkinek. A szkóp gyönyörű állapotban van, hibátlanul működik, 132 Euro lett a vége és 28 volt a szállítás. Már csak mérőfejet és egy labortápot kell vadásznom, és kész az alap műhely.
Nem rossz!
Az egész kijött durván 75ből? A Meszi árul itt a hirdetések között mérőfejet. 5500Ft a 2 db ha jól tudom.
Az egész a szállításokkal együtt 480 Euro körül volt. Ebbe beletartozik az is, hogy a szignálgennel volt egy kis huza-vona, az első az én balf*szságom, mert nem néztem eléggé utána, csak a megvétel után derült ki, hogy ez a szignálgen modulrendszerű, és csak a HM8001-es keretbe rakva működőképes, mert abban van a tápegysége. Nekiállhattam volna tápot faragni hozzá, de az végeredményben gányolás, így meg mégiscsak gyári. A másik gond meg az volt, hogy megvettem a 8030-4 generátort és 8030-2 jött helyette. Írtam, hogy ez így nem jó, cseréljük ki, de az lett a vége, hogy ráfizettem egy 50-est (Euro) így lett a két szignálgen
130 körül volt a vége forintban, de szerintem még így is megérte. Még kb 5ezret költöttem műszerkábelre, raktam össze 4 BNC-BNC kábelt, pár banándugós jószágot, BNC T-dugó, kifejtő, lezárás, aztán el is fogyott a fejlesztési keret Most tartok ott hogy nagyon kell mérőfej, meg is keresem Meszit ezzel kapcsolatban.
Fúú Hát én is zudok cifra dolgokat, hogy az emberek hogy megjárták az e-bay-el. Pontosabban inkább a Bábeli csűrcsavar áldozatai. A nyelv tudás hiányosságai, meg a felületesség. Én is jártam már így.
Fő hogy minden jó, ha a vége jó. Tápot meg szerintem építs magadnak, és tényleg meg vagy mindennel. Azaz a jelgenerátorod jelét mivel máred? Fesz, freki, stb. Arra nem veszel műszert? Nekem a jelgenerátoromon van egy freki mérő bemenet. Azzal tudok akár külső jelet is mérni. A Szkópom mondjuk pontosabb, és ki is írja. Tehát az meg oldva. közép frekis fesz mérésre van egy csővoltmérőm, de az analóg. A szkópom azt is elvégzi helyettem, tehát az is kipipálva. Ezekre neked is szükséged lehet. Mit tud pontosan a generátorod?
Én végső soron nem érzem úgy hogy megjártam ebay-el, végeredményt tekintve szerintem jobban jártam, mintha az országban próbáltam volna meg műszereket vásárolni, ráadásul eléggé rá voltam indulva, hogy na most aztán műszerparkot kell csinálni, és gyakorlatilag az elhatározást követő héten megvolt minden. A német ebay-el az a jó, hogy a németek nagyon korrektek, és jóindulatúak, nem az a lehúzós zsugoriság megy mint itt sok helyen. Tudom mindennek megvan az oka, nem akarom szétoffolni a topikot, nem is mennék bele mélyebben ebbe a részébe, az ebay-t egyelőre csak dícsérni tudom.
Az építéssel úgy vagyok, hogy szignálgen építéssel akartam kezdeni, sőt neki is álltam megtervezni, aztán elkezdtem számolgatni, hogy mire minden úgy nézne ki ahogy én azt szeretném, jóval többe kerülne az egész mint egy gyári megoldás ráadásul ki tudja hogy úgy működne-e, ahogy én azt elvárnám tőle. Aztán amikor megláttam mennyiért mennek ilyen műszerek gyorsan rájöttem, hogy ez nem az a kategória amit manapság érdemes lenne megépíteni. Amit mindenképpen építeni fogok (aztán lehet hogy közben veszek gyárit is ) az egy nagypontosságú GHz-es tartományt is mérő frekimérő, valamint egy LC-mérő. Csővoltmérő az fel van írva a beszerzési listára, pontosan a tápegység után következik A szignálgen téma sem hagyott nyugodni, beszereztem DDS IC-t, mikrokontroller meg van itthon egy vödörrel, ha időm engedi abból is biztosan kikerekedik majd valami Ezek a generátorok nagyon hasonlóak, mind a kettő elmegy mHz-es tartománytól 3MHz-ig, szinusz-négyszög-háromszög, az egyik tud külső FM-et, a másikban pedig van belső sweep generátor és értelemszerűen külső FM csatlakozás. Egyszerű, nem nagy tudású cuccok, de már sokat használtam őket, kísérletezéshez, fejlesztéshez. Egyből befejeztem 3-4 olyan dolgot ami a műszerek hiánya miatt csúszott.
Üdv!
Kinéztem a PDS5022S típusú oszcilloszkópot (Bővebben: Link). Nem tudjátok esetleg, hogy ebben van-e FFT funkció? Mert találtam a NET-en kétféle User's manual-t, s az egyik szerint van benne ilyen, míg a másikban említést sem tesz róla. A forgalmazó szerint van benne, de nem szeretném megszívni. Szerintetek mire lehet gyakorlatban ténylegesen használni a hozzá tartozó szoftvert? Lehet vele FFT analízist végezni? (Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy spektrumalanízátor szintű funkció a készülékben.) Nektek milyen tapasztalatok/véleményetek van ezzel a szkóppal ill. PC-s szoftverével kapcsolatosan? Inkább digitális dolgokat szeretnék vele mérni + spektrumot nézni. Szerintetek hol érdemes megvenni? Vagy tudtok esetleg ennyiért jobbat? Előre is köszi.
Sziasztok,
Vásároltam egy szkópot: http://n1.vatera.hu/photos/09/33/64b_3_big.jpg Meguro gyártmány, MO-1255-ös, 3 ch, kettős alap, 100 MHz-es. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ismeri valaki a típust? Kissé sérült a gép, a fémháza és a műanyag keret. Írtam vasárnap este a gyárnak, hétfőn reggel megérkezett a válasz Japánból sajnálják, de úgy kb 20 éve nem gyártják már ezt a típust (persze ezt én is tudtam. .P) Egy lába is hiányzik. A részletes vizsgálatakor, persze amikor már megvettem, és nyugodtan teszteltem, azt vettem észre, hogy a ch1 sugár beállításakor a függőleges pozíciót egy rasztervonalra állítva a vonal szépen megáll, majd a Volt/DIV forgatót állítva a sugár vonala elugrik, nem marad meg a 0 szintnél. Ez lehet egyszerű kontakthiba? Hogy javítható? köszi a válaszokat, minden segítségnek örülnék ( egy lelkes kezdő ) másik link: http://kepfeltoltes.hu/101206/64b_3_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezek a régi japán szkópok nagyon jók tudnak lenni, ha vigyázott rá a régi tulaj. Meguro még nem volt nálam, de szerintem nem nagyon különböznek belül ezek a 20-25 éves japán szkópok. Egy kaptaka, még a kinézet is nagyon hasonló.
Vonal ugrálás beállítási hiba, szervíz manual és kapcs rajz kell hozzá. Ha nem sokat ugrik akkor hagyni kell, nem hiszem hogy ez fogja megakadályozni, hogy bemérd a Hi-Fi erősítődet.
Ez az FFT funkció engem is érdekelne, hogy miként működik ezeken az egyszerűbb digi szkópokon.
Sziasztok kaptam kölcsönbe 1 VOLTCRAFT DSO-2090 USB Szkópot, kérdésem az lenne hogy esetleg valakinek nem lenne hozzá valamiféle magyar nyelvű használati leírása?
keresgettem a neten de kevés sikerrel! előre is köszönöm.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új oszcilloszkópot. Legyen könnyen használható, 2 sugaras, időtálló, szeretném ha sokáig szolgálna. Tudnátok pár típust ajánlani? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |