Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Kedves Zoltán...
Nem kell hűtőborda, mivel 9V-os adapterről megy, így nem melegszik annyira, hogy szükség legyen rá. [OFF]Düddőborda, hát ez jó... [OFF]
és ha még össze is kötöd a számítógép hangkártyájával akkor még ritmusban is villogna amúgy nagyon ügyes vagy grat!
én egy detektoros rádiót raktam össze két adót tudok vele fogni :p A pirossal jelölt betűk, szeretnének megnőni. --vicsys
Szia, mi alapján építetted a fotó kupolát? Publikus?
Hi Mesterek!
Elkészült a jelgenerátorom beépített pic-es frekvenciamérővel és kapott még egy TDA2005 hídba kötve ha esetleg hajtani kellene valamit - Jelgenerátor 8038 Ic-vel van - Frekimérő a Vicsys féle Köszönöm a segítséget és a kapcsolásokat!
Nekem tetszik. Én is most fejlesztem a sajátom. (Már lassan egy éve.) De már annyi mindent fog tudni, hogy csak az előlapi kezelő szervek és műszerek miatt hatalmas doboz kell neki.
Nagyon szép! A szmájlit kivéve, tiszta gyári! Gratula!
Köszönöm, de szmile nélkül nem az igazi
Itt a bele
Dehogyis nem! Csak öregedned kell 5-10 évet!
Jó lett. Látom videó ujrahaznositás volt.
interferi :
Nem mondod ,hogy Te is a Korndor II. be jártál ? Üdv
Nagyon jó lett, gratlálok! Ötletes a levehető szenzor és kezlőszervek kialakítása.
Szuper lett, gratulálok!
Egyetlen apróság, ami zavar (a szmájlit nem tekintve), mégpedig a feliratok közül a "Power"... A sok, szép, magyar felirat között zaaróan hat az az egy szem angol szó...
Én is ezt szoktam mondani, hogy teszt céllal... Figyelmetlen voltam és rajta maradt a szenzoron a fűtőbetét. Fél óra múlva vettem észre, amikor már 214°C-nál járt. Miután visszahűlt teszteltem és nem lett baja.
Végre sikerült egy igazán jó minőségü zenegépet alkotni!
Hadnagyakos találta a neten és némi munka után megszólalt. Millió letölthető zene van az interneten, de saját számokat is lehet vele komponálni. A kapcsolás egy akármilyen PIC, egy kvarc és három kondi. Ebből már tényleg egy szép karácsonyi ajándék lehet! A kapcsolást, a forrást és az egyéb infókat felteszem a "Hangtechnika PIC-kel" topikra.
Tudjuk, de legalább működik, s itt ez a lényeg egyenlőre.
Sziasztok.
Epitettem egy szobatermosztatot a nemreg felszerelt kazanhoz. Keznel volt egy PIC16F74-es mikrovezerlo, amit felhasznaltam. A homero szenzor egy DS1820, mig a kijelzo egy Siemens M55-os telefonbol lett bontva. (LM15SGFNZ07) A keszuleken 4 nyomogomb is helyet foglal. Ket nyil, egy ki-bekapcsolo gomb, es egy a kirajzolt diagramm idointervallumanak a valtoztatasara szolgalo gomb. Ezenkivul harom darab LED is az elolapra kerult, (elso ranezesre olyan parasztvakitos hatast kelthet, de tulajdonkeppen nagyon hasznos es kenyelmes szerepet tolt be.) Par informacio a keszulekrol: -Elore beallithato homerseklet -Fel fok pontossag -30 percig tarto hattervilagitas (minden lenyomott gombtol szamitva) A hattervilagitas nem kapcsol ki teljesen, igy nappal is jol lathato a kijelzo -Egy gombnyomasra kikapcsolhato a futes, minden mas funkcio megmarad. Ezt az eddig ego piros led villogassal jelzi -1 Celziusz fokos hiszterezis van elore beallitva, tehat csak akkor kapcsol vissza a futes, ha a mert homerseklet a beallitott ala esik egy fokkal. (kicsit soknak tunhet, de ugye a szenzor felbontasa fel fok!) -Ejszakai mod. A jobb oldalan talalhato LDR segitsegevel a keszulek, ha egymas utan hatszor nem eszlel valtozast, (ot percenkent vegez merest) ami fel oranak felel meg, akkor atvalt ejszakai/nappali uzemmodba. Ezt a narancs szinu LED jelzi. Ilyenkor a beallitott homerseklet csokken, vagy no 2,5 fokkal. (erdekessegkeppen nem hasznaltam A/D atalakitot, csupan a portlab ST tulajdonsaga elegendo volt) -A kepernyon egy grafikon is helyett kapott. Fuggolegesen fel fok felbontassal 15 es 25 fok kozott van a skala. A vizszintes beosztas a negyedik nyomogombbal valtoztathato egy es tiz ora kozott. Az elobbinel 1 pixel 1 perc, mig egy beosztas 10 percnek felel meg. A tiz oras skalanal pedig 1 pixel 10 perc, mig 1 beosztas 1 ora. (a keszulek masodpercenkent vegez homerseklet merest, amit majd a grafikonhoz atlagol) -A kijelzon kulonbozo ikonok jelzik az eppen aktualis funkciokat. Nyilak lenyomasa, futes aktivitasa, (amit agy zold LED villogasa is kovet) es beallitas mod. Beallitas modban a mert ertek helyett a ballitottat lathatjuk pirossal. Az utolso lenyomott (nyil) gombtol szamitott 5 masodperc utan visszaall normal uzemmodba. Picit hosszura sikeredett, remelem mindent leirtam. Csatolok nehany kepet, es egy videot is: >>Video<<
Gratulálok, nagyon jó lett! Mikor várhatjuk a cikket, mert azt mindenképp megérdemelne!
Szép munka, gratula!
(A pontos időt nem mutatja? )
Sziasztok. Gondoltam felteszem legújabb művemet. A képeken egy vízkőmentesítő készülék látható.
Szép lett! Ha még azt a két nagy bojlert kiváltottad volna, (akár több darab) SMD elkóval, még gusztább lett volna!
Szép darab. Gratulálok hozzá. Majd írd le a topicjában, hogy működik. Ott ugyanis sok a kételkedő. :yes:
Gratulálok kolléga! Jók lettek a képek!
A valóságban kisebbnek tűnik.. de szép, tényleg!
Látom Te sem szereted nyáktervezéskor a 90 fokos sarkokat!
Nekem sem tetszenek, én is inkább úgy csinálom nyáktervezéskor, ahogy Te.(bekarikázva, "Tetszik") Kép csatolva, hogy mire gondolok. . Bocsi, hogy összefirkáltam a rajzod |
Bejelentkezés
Hirdetés |