Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Robotika kezdőknek
Szuper! Várom nagyon! Az én 3310-esemet már lassan másfél hete lektorálják. Ha valamit találnak, azt javítják ők, vagy hogy veszik fel a kapcsolatot?
Ha eliras, vagy helyesirasi hiba, akkor azt javitjak, ha az abrakon van hiba, vagy ha fogalmi tevedes van, akkor azt jelzik, es azt neked kell javitani. Amugy mukodott a link, meg tudtad nezni?
Nem is tudtam, hogy a cikkeket lektorálni szokták. És kik a lektorok? A moderátorok és a szerkesztők?
Annó a sulink nevezett a Magyarok a Marson-ra és a rover tetején volt 1 iránytűs IC, de a rover felett egy fél méteres műanyag rúdon, pontosan a zavarok miatt...
Üdv!
Mennyire volt pontos így a navigáció? A sok elektronika (másik csapat, saját rádió...) nem zavarta?
Jó kérdés, csak az építésnél voltam jelen, aztán vizsgákra készültem, most meg meló. De egyik volt tanárommal együtt járok továbbképzésre, majd megkérdezem csütörtökön.
Fizikus hamarosan megjelenő cikkének alanyát használja a Garmin sok túra GPS-ébe, többek között a GPSmap 60CSx-ben is (mellékelt kép). Több ismerősömnek is van ilyen típusú GPS készüléke és elég stabilan működik (akadnak hibák "ritkán meghülyül, de amúgy nagyon stabil").
Üdv!
Várom a cikket. Arra kíváncsi lennék mennyire befolyásolja az eredményt a sok rádiójel pl a versenyen. Ott használnak 27MHz 434MHz, 868MHz, 2,4GHz... frekiket, főleg előző nap zsúfolt.
Már megvan, hiába frissítettem a főoldalt nem változott, nem láttam eddig .
Nagyon tetszik a cikk, ha lesz időm ki fogom próbálni a modult.
Sziasztok!
Én is olvastam Fiziuks gyorsulásmérőről szóló írásait. Én is szerettem volna gyorsulásmérőt építeni, de sok dolog hátráltat még. Nyomai láthatók ebben a topicban: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_3426_2.html Jelenleg egy PicstartPlus égető, és usb-soros átalakító, vagy "normál" soros port és próbapanel-nyák áll rendelkezésemre. Első problémám az eszközbeszerzés lenne, nem találtam olyan foglalatot, lehetőséget, amivel a kis méretű szenzorokat be tudnám forrasztani. A megrendelés pedig még egy probléma. Mivel Budapesten nem kapható, egyszerűsíteném a kérdést: A Pololu gyorsulásmérő panelt honnan sikerült beszerezni? (Gyártó vagy disztribútor?) A noDNA disztribútort néztem ki, nagyjából értem a nyelvüket, és PayPal-lal is lehet fizetni, de kb 2szeres áron van minden, mint a gyári oldalon. Ha azt, vagy hasonlót tudnék szerezni, akkor már csak egy megfelelő PIC-re, max232 soros illesztőre lenne szükségem. ( Ugye? )
Kis szenzorokat forraszthatsz hőlégfúvóval, vagy ha asszony nem harapja le fejed a sütőben. (nekem az előmelegített sütő eddig mindig működött) Visszanézel van is fent milyen lett miután elkövettem.
Ha errol az oldalrol rendelsz 50$ feleletti ertekben, akkor ingyenes a postakoltseg (a rendeles vegen kell kivalasztani a lap aljan). Ha tobben kozosen rendeltek, akkor megeri...
MMA7260 gyorsulasmero
Köszönöm, egyedül biztos nem tudok 50$ ért vásárolni, minél olcsóbban szeretném kihozni.
Találtam hasonlót, csak a szenzort, magyarul is rendelhető: Link: MMA7455LT. Ez tűnik a legolcsóbbnak, de a csatlakoztatás, tápellátás kigondolása még nagyobb probléma. Ilyen problémákra is kérdezhetek itt, vagy jobb ha felkeresek más topicot?
Nem biztos hogy az a legolcsobb, ha csak a szenzor IC-t veszed meg, mert amint te is emlitetted, ha a tapellatast, feszultsegillesztest es a illeszteset/beforrasztast nezed, akkor ez eleg korulmenyes lehet es a vegen nem biztos hogy olcsobban jossz ki (plane ha pl beforrasztasnal tonkreteszed a szenzort).
Hm.. ha osztozkodásra kerül a sor, én is beszállnék. Kicsit sokallom a linkelt több mint 3000Ft-os árat érte, de a netto 1600 már egész barátságos. Ráadásul 3+ rendelés esetén már csak 1400Ft! Szóval egynek itt vagyok én is!
link A forrasztás annyira szerintem nem lehet gáz. Volt aki már megoldotta. Ugye Zozi86? link
Ha valaki osztozkodna, nekem az eszköz kialakítása miatt jobban tetszene a fenti 50$-os megoldás.
A szlovén disztribútortól 21€ egy szenzor postaköltséggel, ez még mindig olcsóbb a német boltoknál. Ha csak szenzort szereznék, nem mernék forrasztással kísérletezni. Valahogy egy kis darab nyákra szorítanám, és valami IC foglalatra raknám, azt lehetne forrasztgatni. Még egy kérdés, milyen hosszú vezetéket lehetne hagyni a szenzor és kontroller között? Ha egy nyákra pakolnék mindent, szerintem túl nagy lenne az egész, ahhoz hogy egy inga végére rakjam. Jó lenne csak magát a szenzort ott rögzíteni, a többi vezeték menne az inga szárán.
Ma probalgattam egy ilyen BT modult: BlueSMIRF, es az alabbi erdekessegeket tapasztaltam:
Egy USB-TTL soros atalakiton keresztul kozvetlenul probaltam beallitani a Hercules 323 terminalprogrammal, de semmilyen AT parancsra nem reagalt. Az volt a megoldas, hogy minden AT parancs utan egy
A masik dolog: megprobaltam a BT robotomhoz egy grafikus tavvezerlo progit kesziteni Processing-gel, de mindig hibauzeneteket kaptam. Mint vegul kiderult a Processing az altalam hasznalt Bluesoleil2.6.0.8 Release 070517 programmal nem tudott mit kezdeni. Miutan leszedtem, ment a BT soros kapcsolat Processing alatt is. Nincs valakinek meg a legujabb BlueSoleil verzio? Esetleg mas BT manager program?
Én kb. 2hete vettem új BT modult. Ahhoz BlueSoeil egy elég régi (talán 1 éves) verzióját adták. Próbáltam neten keresgélni de annál újabb nem volt. Megtaláltam,a verzió számát is. 2.6.0.9 Ha ez kell akkor valahogyan eljuttatom.
Koszi, elfogadom. Egy probat mindenkeppen meger...
Valószínűleg otthon hagytam a cd-t mert itt az albiban nem találom. Sajnos csütörtök este tudom csak elküldeni.
Hali. Nekem kellene egy MMA 7260 as gyorsulás mérő, beszállok egy közös rendelésbe. A szerelt lap előnyösebb, mert én már forrasztottam fel - hát nem egyszerű. Tehát 3 axis, analóg kimenetű rendelésébe számoljatok bele.
Hello, én is beszállnék egy MMA 7260 as gyorsulás mérő vásárlásba!
Akkor 2 dollar hijan meg is van az 50 dollar. Rendeljetek meg nehany IC-t is ...
Üdv! Megépítettem Vili-t, és működik is, csak a PWM problémás egy kicsit. Ha a mozgás függvényeket 100-as paraméterrel hívom, akkor minden rendben. Ellenben ha ettől eltérő értékkel, akkor a motorok megállnak, illetve nem veszik figyelembe a parancsot. Kipróbáltam két másik motorral, azok mennek rendesen. A robotba szánt motorok egy SLR autoloader vezérlését végezték, de nem látok rajtuk semmi különlegeset. Mi lehet velük a gond?
Esetleg ha szánnál rá egy fotót, talán több ötletet kapnál..
Engem is érdekelne a HMC6352 iránytűmodul. Nemtudom találtatok -e idehaza beszerzési forrást, de én rábukkantam HR Elektronikánál nettó 10.940 Ft ért.
Szentetek ez jó ár? |
Bejelentkezés
Hirdetés |