Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangtechnika PIC-kel

Témaindító: t0bi, idő: Nov 10, 2010
Lapozás: OK   2 / 5
(#) hadnagyakos válasza vicsys hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Az LCD kijelző szerintem elhagyható lenne, amúgy én is kíváncsi lennék a programra. Egy kis karácsonyi zenélő dobozka lenne. Hogy oldottad meg a az RTTTF dekódolását.
(#) t0bi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Kösz a segítséget, ha megengenéd, szívesen megpróbálnám. Az LCD vezérlést már ismerem, Hála a frekimérődnek, ami azóta is szuperul működik ,a zenélőprogit megkaptuk hadnagyakostól, csak össze kell társítani a kettőt bár nekem még a C és az assembly összeillesztése lesz nehéz. Csak a zenék RTTTL formáját kérném, ha nem titkos. (mellesleg találtam MIDI -RTTTL konvertert is, csak 15 napos próba)
Talán karácsonyra, vagy utána kész is lesz
(#) hadnagyakos válasza vicsys hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Esetleg a Für Elise "dallamgépet" nem lehetne átalakítani valami karácsonyi hangulatúra?
(#) vicsys válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Ha tudsz kottát olvasni és leírod a hangjegyek nevét és hosszát, át lehet alakítani.
(#) t0bi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Nyitott kapukat döngetek, csak keresni, meg olvasni kell megtanulnom.
Közben találtam egy csokorra való karácsonyi dalt, be kell illeszteni a programba és zene.
Bővebben: Link
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Felteszem a forrást, bár ez azon a weblapon van (beyondlogic), amit te raktál fel még régebben. (a kapcsi rajz is ott van) Ha meg tudod mondani, milyen PIC-be akarod égetni, akkor ki kell majd találni a Config bytokat, meg hogy milyen egyéb változtatás kell a progiban. Jelenleg 887-esre van írva és a Jingle bell-t játsza le. Nekem szépen szól
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Köszi!

Én valószínűleg 16F628-ra fogom írni. A Jingle Bells-t csak bemásoltad a Mission impossible helyére?
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Megpróbálom addig átírni a progit 628-ra, bár lehet, hogy ebbe Vicsys segítségét kéne kérni, mert a 887-re való átírásnál is egy csomószor csak ide-oda próbálkoztam, mint kiskutya a fánál. 628-asom nincs, tehát nem tudom ellenőrizni, hogy tényleg jó lesz-e. Aztán tényleg csak be kell másolni a zenét.
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Szerintem a 16F628 tökéletesen megfelelne a célnak, elég nagy a mómóriája, ha több dallam kell, akkor 16F690, ennek sokkal több memóriája van és nem is sokkal drágább.
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Sikerült átírni a progit 690-esre, szépen muzsikál.
Fel tudom rakni a c fájlt, vagy a hex-et, ha megmondod, melyik zene kell, akkor beírom a programba. Sajna a C programozáshoz még nem értek, pedig az lenne a jó, ha több zenét is le tudna játszani, az összeset sorban, vagy kiválasztható lenne néhány gombnyomásra. A memóriába bőven beleférne egy koncertre való.
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szia!

Szívesen venném, ha felraknád ide a programot.
A gombnyomásra való váltás már nem egy nagy dolog, azt talán meg tudom csinálni neked. A zenét is verakom én.
(#) vicsys válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez nem az? Bővebben: Link
(#) hadnagyakos válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Az a 887-re írt. Én a 16F690-re írtra gondoltam.
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez működő zene, remélem, neked is sikerül.
A Config fájlt kell majd HS-re és Watchdog offra állítani.
(#) t0bi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Végül is igazad volt, a két c fájl megegyezik, de az eredetihez képest be kellett tenni egy ANSELH = 0x00 sort a 887-esbe. Valami isteni sugallatra a 690-esnél az RA2 lábra tettem a kimenetet, ezért ott ANSEL.
Ha tovább gondolkodtam volna és mondjuk az RB4- re tettem volna, akkor a két progi hajszálra ugyanaz.
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szerintem az összes sorban való lejátszása megoldható úgy, hogy egymás mögé illeszted a dallamokat egy kis szünettel közöttük. Így nem kell módosítani a programon, csak meg kell keresni, hogy hogyan lehet szünetet varázsolni RTTTF módra.
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Hát persze, a legegyszerűbb ötlet a legzseniálisabb !
Kipróbáltam, ha "p" betűket beraksz a dallamba (persze közöttük vesszővel), akkor szünetet tart. Így be lehet írni egymás után a dalokat, kis szünettel elválasztva.
Sajnos a sorrend adott lesz, mint egy CD lemezen, meg még egy kérdés: vajon bármilyen hosszú zenét le lehet játszani?
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szerintem van valami korlátozás, hogy mennyi karakter kerülhet egy változóba. Ezt csak egyféleképpen lehet megtudni.
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Most kipróbáltam, sajnos nem lehet csak úgy beömleszteni a dallamokat, valami más megoldást kell keresni. Ezzel a megoldással csak 39%-ig sikerült megraknom a memóriát.
(#) t0bi válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Nagyon jó kis oldalt ajánlottál, köszi még egyszer. Most már volt időm megcsinálni az áramkört, már régóta kíváncsi voltam rá és rengeteg mindenhez lehet kiegészítésképpen használni. Nyákrajzot nem találtam, ezért megterveztem az áramkört, de kis módosításokkal.
A két darab 24LC512-es memória kb 25 mp zenét, vagy beszédet bír el, de ez több különálló darabból is állhat. Szerintem több és nagyobb memóriát is bele lehet tenni, akkor nő a felvételi idő (pl 4 db 24LC1025-ös). A btl fájl az un. 1 bites konvertálás eredménye, a lapon megtalálható a konverter és a Sendfile program is
(#) hadnagyakos válasza t0bi hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Esetleg egy hangmintát hallhatunk?
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Nem egy hájtek, de azért lehet hallani pici lányom régebbi felvételét. Mikrofonnal vettem fel, az 1 bites konvertálás után az áramkör kis hangszóróját a PC mikrofonjához tettem, és ez lett belőle.

Megmondom őszintén rosszabb hangminőségre számítottam. Ezek után úgy érzem, nekem is meg kell építenem.
(#) vicsys válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Nekem is viszket a pénztárcám...
(#) slogan válasza vicsys hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

A program futtatása közben nem túl jó a hangminőség
(#) t0bi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Szívesen segítek a megépítésben, legalább több tapasztalatunk lesz. Ez a kütyü úgyse a végcélom, szerintem ennél többet is ki lehet hozni a PIC-ből.
Elküldöm a paneltervet, ez életem első smd panelja (meg is látszik ). Ajánlom az smd panelt, ezentúl, ha egy mód van rá, csakis ilyet készítek. A terven már kijavítottam a megépített panel hibáit: nem vettem észre, hogy a memória nem SN, hanem SM, ezért nem fért a helyére, hajlítgatni kellett a lábakat. Persze lehet vékonyabb vezetékeket használni, az is menne vasalással, kisebb lenne az egész. Van még néhány módosítás, ha érdekel, leírom majd.

Köszönöm szépen!
Ahogy lesz egy kis idő és keret rá, megépítem!
(#) t0bi válasza slogan hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Bocs, ezt nem értem, milyen futtatás közbenre gondolsz.
A hangminőség beszédhangnál és effekteknél élvezhető, de kipróbáltam zenei fájlokkal is, hát az :csodalk:
(#) vicsys válasza t0bi hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Gondolom arra, hogy a pic más feladatot is ellát menet közben. Pl.: beszélő óra...
(#) t0bi válasza vicsys hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Igen, így már igaz lehet. A cikkben is az van, hogy ez egy kisegítő áramkör, ami egy vezérlő egységtől kapja a jeleket (az egyes hangeffektek lejátszására, szervo feladatok végrehajtására, stb). Azért kíváncsi vagyok, össze lehetne-e hozni pl egy óra progival.
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem