Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Szia!
Ha betartod a megfelelő szabályokat nem lesz semmi gond! Nem tudom mire szeretnéd használni, ellenállásmérésre, egyenfeszültségre tűrhető, de a váltófeszültség mérő része nagyon pontatlan, csak saccolásra jó.
Egyet értek. Nem lesz vele gond, ha ésszel hsználod. Ha meg nem, akkor más mérőeszköz használata közben is megrázhat az áram.
Köszönöm a gyors válaszotokat. Igazából én még soha nem használtam ilyen műszert.
Mit értünk azon hogy ha betartom a megfelelő szabályokat?? Amire használni szeretném, az elsősorban az autó körüli dolgok, ott mondjuk csak 12volt van, úgyhogy nagy gond ott biztos nem lehet, a lakásban már más tészta akkor. Bár akkor oda ezek szerint nem is igazán alkalmas. Magyar használatit tudtok hozzá esetleg valahol? Idézet: „Mit értünk azon hogy ha betartom a megfelelő szabályokat??” Sérült, megbontott készüléket, mérőzsinórt nem használunk. A méréseket, különösen ha azt 230V-os hálózaton végezzük kellő körültekintéssel tegyük. Mindig ellenőrizd mérés előtt, hogy a megfelelő méréshatárt állítottad, be. Magyar használatit megnézem.
Ez DT830D, de majdnem ugyanaz.
Értem, köszönöm!
A készüléknek semmi baj (már fizikálisan) a zsinórok rendben vannak, nem sérült a szigetelés. Megfelelő méréshatárra pedig majd igyekszem figyelni. Mint mondtam még nem használtam ilyet, de talán az a használati utasítás amit belinkeltél segíteni fog. Ezt köszönöm! Ha esetleg majd akarnék venni 1normálisabb középkategóriájú gépet, (nem csúcsmodellt) de ennél jobbat, mi ajánlanál?
Ez a DT830L jó lehet valamire?
Abszolút hobbi szinten használnám, a régi tönkrement és kell valami olcsó, ami viszonylag pontos, más elvárásom nincs. A DT9205(A/B)-ről hallottam már mindent, nem derült ki számomra, hogy mégis mennyire pontatlan, nem merem így megvenni. Ja, nem az oldalon látható áron venném, annyit biztos nem ér meg.
Köszi a tippet, meg is vettem, kemény 1450Ft.-ért
Egyen és váltófeszültséget is jól mér szerintem. A 12V-os halogén lámpára 12,3V-ot mutatott. A 12V-os stab IC-s tápegység kimenetén pedig 12,04V-ot mértem vele. Egyenáramot is relatíve jól mér. A kondenzátor méréstől nem vártam sokat, saccolásra jó (10µF helyett 8 körüli értéket adott) Szerintem ennyi pénzért jó vétel otthoni, barkács célokra.
Hali!
„Maxwell mx-25306” és „UNI-T UT70A” multiméterekkel van valakinek valami tapasztalata? Ki melyiket venné,ha arról lenne szó? Annyit tudok,hogy az UNI-T kínai,és a kínai cuccokkal való tapasztalataimat itt nem részletezném,mert csúnya szavak használatára kényszerülnék.De azért remélem,hogy legalább a maxwell nem az.Véleményeket ezzel kapcsolatban szívesen vennék. Kösz előre is!
Sziasztok!
Milyen multiméter ajánlotok 12-14 ezer forint értékben? Nézegettem elég sokat, de nem tudtam eldönteni, hogy milyet lenne érdemes venni. Szeretném ha lenne rajt tranzisztor ellenőrzés, hőmérő, háttérvilágítás. Találtam egy olyat, amit COM-porton keresztül számítógépre lehet csatlakoztatni, de az nem mért feszültséget, ellenállást, áramerősséget semmit csak páratartalmat, hőmérsékletet, fényerőt. Gondolom ami mindent mér abból már drágább a gépre dughatós. Köszi
Szia!
EZ kicsit drágább, gépre köthető, viszont bétát nem mér. A Maxwell multiméterek elég elterjedtek, sokan használják, nem sok panasz van rájuk. Bővebben: Link Mastech multimétereket, (leginkább MY-64 -et) használ több elektroműszerész, szerelő ismerősöm is. Napi használatban is éveket bírnak és viszonylag olcsók. szerk. Ez most csak két gyors példa volt. Ha nem ragaszkodsz a géppel összekötéshez, a választék lényegesen bővül.
Szia. Szerintem tedd félre az előítéleteket, hiszen a mai világban ami nem kínai, az szinte biztosan hamis... Az általad megjelölt márkák hobbi használatra megfelelnek, válassz a funkciók alapján!
Hello!
Igen,elsősorban a mérési fungciók miatt tetszettek meg.Az épp lehet,hogy nem a legprofibb kategóriába tartoznak,de szerintem a legfontosabb méréseket azért bőven el lehet végezni velük,és ráadásul nem egetverő összegért be is szerezhetők.Mondjuk nálam nem csak hobbi célokat szolgálna,mivel mellékállásban elektronikával is foglalkozom,megaztán szabadidőmben is javítgatok ezt azt,szóval jó szolgálatot tenne. Üdv!
Nah,végülis a maxwell mellett döntöttem.A minap meg is érkezett,és így elsőre tetszik,meg vagyok vele elégedve.De remélem,hogy a továbbiakban sem lesz rá panasz...
DT830B Mano multimeteremet szétkaptam, és a kapcsolótárcsából kiestek a csúszó érintkezők. Nagyon megköszönném, ha a helyes pozíciókat megadnád.
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan nem drága, de pontos multimétert, amivel lehet smd kondenzátorokat mérni, és amivel kiforrasztás nélkül meg lehet állapítani, hogy az elektrolit kondenzátorok jók-e? Lehetőleg olyan kéne, ami nem megy könnyen tönkre. És jó lenne, ha induktivitást is mérne.
Üdv!
Persze hogy tudnánk ajánlani ilyen multimétert ha ezek a szavak konkrét dolgokat jelentenének! Az hogy pontos az nagyon relatív, mérlegelni kellene hogy mit szeretnél mérni vele mert ha csak otthonra kellene és nem laborba akkor bőven elég 1%-os pontosság amit általában minden műszer teljesít. A másik megfoghatatlan dolog az hogy neked mi az ami nem drága, ez megint felhasználási terület és pénztárca kérdése.
Otthonra kell, de láttam már párat, és olvastam is, ami egész voltokkal mér mást, és ami nem nagyon akar konkrét értéket adni, még ellenállásban sem, csak ingázik feljebb-lejjebb. A nem drága, az nem annyira relatív, mert ha úgy nézzük, hogy van olyan műszer ami ezeket tudja olcsóbban, és biztos tudja egy nagyon drága műszer is, engem az olcsóbbak érdekelnek. A pontosság annyira számít, hogy minden olyan alkatrészt be tudjak azonosítani, amin nincs érték. Jó, nem mindent, csak C;R;L-re gondoltam, de a kis értékűeket is. És azért írtam, hogy ami bírja a strapát, mert olvastam olyat, hogy valaki véletlenül rosszat mért vele, és vége is lett. Nem akarok véletlenül sem rosszat mérni, de nyugodtabb lennék, ha kevésbé kéne féltenem.
Szia !
...tudom, hogy nagyon régen volt már, de nem írtál az UT81B műszerrel kapcsolatos tapasztalatokról. Lehetne pár mondatban ? Főleg a szkóp rész érdekelne. Köszönöm üdv: sector99
Helló
Szétszedtem neked hasonló műszerem, és készítettem néhány fotót.
Nagyon köszönöm. Összeraktam, jó lett. Egyik lamella elpattant, az hiányzott. Ebből tudtam, hogy meg kell keresnem.
Mégsem tudtok?
Ilyen műszer nem létezik!
Mely része miatt?
Ha kicsit következtetsz,szerintem magad is rájösz.
Szerintem csak azért írtátok, hogy írjatok valamit.
Részben igazad van! Csak a magam nevében írtam!
Na jól van,látom nem megy.Akkor azt áruld el nekem,hogy mióta lehetséges egy áramkörben kiforrasztás nélkül leellenőrizni egy elkót anélkül,hogy a vele közvetlen összeköttetésben lévő más elektronikai komponensek ne befolyásolják a méréseredményt.Hát ne haragudj,de a feltett kérdésed még a kezdő topikba sem való. :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |