Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   129 / 1152
(#) belfi2 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Az XP alapértelmezésben be van kapcsolva a visszaállítás.Próbáld így:Start>Kellékek>Rendszereszközök>Rendszer-visszaállítás ,és ott a "Tovább" gomb, és onnan már menni fog.
Ameddig eljutottál ott a "Figyelés" volt kiírva?Kép1 és ez az amit keresel Kép2
(#) ha9pi.feri válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Igen, a figyelés be volt kapcsolva, de onnan nem lehet tovább lépni.

Akkor amit már írtam -írtak,Start>Kellékek>Rendszereszközök>Rendszer-visszaállítás ,és ott a "Tovább" gomb de ha nem ad fel lehetőséget akkor XP újra.

Nekem így lehet elérni: start > vezérlőpult > rendszer > rendszer tulajdonságok > rendszer visszaállítása > beállítások > figyelés.

Start>Kellékek>Rendszereszközök>Rendszer-visszaállítás ,és ott nem a Rendszer visszaállítások beállítása hanem a jobb oldalon lent a "Tovább" gombra klikk.
Vagy: Satrt->Súgó,és támogatás->Eszközök-> Baloldalon Rendszer-visszaállítás(egy piros négyzet van mellette)

Nincs olyan lehetőség.

A "Kép 2" ig eljutottál? vagy eddig Kép3

Kép 3.jpg

Nem, ez nem elérhető nálam egyik sem.

Akkor mentsd ami menthető!
Az XP-nek meg :violent:

Így lesz! Köszi.
(#) golem hozzászólása Dec 1, 2010 /

Sziasztok van egy képen látható pc és ki ment belőle a táp sajnos tápot már nem kapni hozzá és egy 24 pines tápot kéne valahogy át alakitani 14 tüsre hogy be tudjam inditani.
(#) ludus válasza golem hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

24 pin csatlakozó kiosztása: Bővebben: Link
14-es:Bővebben: Link
Remélem segítettem!
Üdv: ludus
(#) ptesza válasza golem hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Javíthatóak ,ha nem a trafó égett le . Habár az sem olyan nagy probléma. Van erre itt topik is.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 2, 2010 /

Sziasztok.Van egy ilyen gépünkBővebben: Link és van benne egy ilyen memória kártya Bővebben: Link szerettem volna bővíteni aztán vettem bele egy tök ugyan ilyen kártyát(használt) csak annyi különbséggel hogy 2Rx16(ez nem tudom mit jelent)-a többi minden ugyan az rajta.Beletettem el is fogadta ki is írta hogy most 1,75 Gb ram.a probléma ott kezdődik,hogy állandóan összeomlott a Mozilla. (Mondom magamban ennek semmi köze hozzá-hát vagy megy a memória vagy nem). Aztán egyszer csak kék halál csomó felirattal és hardver problémára hivatkozott.Kiszedtem most megint a régi felállás. Szerintetek mi a baja? (kuka úgy ahogy van)? Lehet ezt egyáltalán valahogy tesztelni?(ha igen hogyan ha mégis ilyen problémákat okoz)??? Van ilyen hogy elfogadja a gép,látja is de aztán egyszer csak összeomlik minden? Várom a válaszotokat,segítségeteket. Előre is :worship:
(#) marcall válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Üdv!

Így első "hallásra" memória hiba!
Persze lehet tesztelni!
Én egy Linux Live cdről szoktam boot-olni és aztán memória teszt!
Az egyből kidobja hogy hibás e a memória!
10.10 Netbook változat

üdv Marcall!
(#) vladcepes válasza marcall hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szia. Akkor ezt írjam ki egy cd-re és boot aztán teszt?(ez egy képfály amit mondjuk Neroval kiírjak ugye? A programban tudni kell valamit?(vagyis beállítás vagy hasonlók)? Vagy csak be boot aztán csinálja magának.Ha hibás mit ír ki? Ha nem hibás mit ír ki? Csak mert gondolom angol a program.
Szerinted hogy lenne a legjobb? Csak az"úgymond" rossz memóriát hagyjam a gépbe?,vagy legyen benne mindkettő? Köszöntem a választ.
(#) marcall válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Igen ahogy mondod pontosan!
Letölt!
Be mount-l mondjuk Daemon tools!
Aztán kiír!
Be boot-ol Cdről és índit!

De ha gondolod akkor nem kell sokat letölteni itt egy másik link ez kb 1mb!

Memtest86

Írd ki ezt!

Itt egy kis magyarázat!
Ha nem világos írj!
Alul van kék hátterű progi!
Ha hibát talál akkor pirossal kiírja azt neked!
Memtest86 leírás

Próbáld meg külön-külön!
Úgy egyszerűbben kitalálod melyik a rossz!
(#) bankimajki hozzászólása Dec 2, 2010 /

Sziasztok meg van az IBM lapitopi, de valamiért nem indul el a telepítés. (CD-ről bootolva) Addig elmegy hogy nyomjon meg egy gombot. És számítógép hardverkiép........ De utána semmi. Mi lehet a probléma? Illetve hogyan tudok hálózatról telepíteni? Ha simán összedugom a másik notimmal avval megvalósítható valahogy a feladat?

Köszönöm szépen.Mind a kettőt kipróbálom.
Este írok,mert csak este fogom tudni megcsinálni.

Üdv.

Szia. Be boot-oltattam az Ubuntu Cd-t aztán választottam a nyelvet ,aztán hogy Ubuntu kipróbálása ,majd kis idő múlva feljött hogy password. Itt megállt a tudomány. Tovább???
(#) eSDi válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Üdv!

Ha csak fekete képet mutat, akkor lehet nincs semmi gond. Előfordul néha, hogy kell várni vele. Olyan mintha nem csinálna semmit, de mégis...
De ha máshol áll meg, akkor az lehet CD olvasó, HDD probléma is. Legjobb lenne kicsit kipucolni. A memória foglalat és a modulok érintkezőit elsősorban.
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez így majdnem jó volt! A nyelv kiválasztása után ne a kipróbálásra menj, hanem a memória ellenőrzésre.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 2, 2010 /

Sziasztok.

Szereztem egy Card Bus portra illeszthető PCMCIA kártyát, amit nem nagyon értek mire találtak ki.

A kártya típusa a következő sztirngből kiolvasható:
SCM DVB_CA_Module

A matricán viaccess a France Telecom company olvasható.

Ebből azt veszem ki, hogy egy digitális fizetős műsorszórásra terezett előfizetői autentikációs modul ez, amibe az előfizetői kártyát lehet csatlakoztatni.

konkrétan illesztőprogramot nem találok hozzá.

Ebben szeretnék egy kis segtséget kérni.
Köszönöm.
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Pontosan az amit írtál! Másra nem jó. Szerintem illesztőprogram nem is lesz hozzá. Nekem a bankos SMART CARD-hoz sem talál drivert, de működik anélkül is.
TV-ben jobb hasznát veszed.
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Köszi az információt.

Még valami: szereztem egy PCMCIA Ethernet kártyát, és szeretném felhasználni, de egy speciális csatlakozón keresztül lehet illeszteni az R45 -ös csatlakozót.

A kártyát szétszedtem, és az illesztőtrafójának az adatlapjára rákerestem. Konkrétan erről van szó.

Jól gondoltam el a bekötést? Kerülni akarom a túlzott mértékben az újraforrasztás lehetőségét, mert vékonyak a vezetősávok.
RX + 16 -os láb
RX - 15 -ös láb

TX + 10 -ös láb
TX - 9 -es láb
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Igen a bekötése elvileg így van, de azt viszont nem tudom, hogy miért van kivezetve a középső ág... és hova kellene kötni.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szia. Köszöntem.Közben megcsináltam a Memtest-el és egyből kibukott a memória.Ha raknék fel róla fotót mondana valamit? Vagy kár vele foglalkozni? (kuka úgy ahogy van?
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Köszi a segítséget, a közép kivezetés az gnd pontra van kötve, mivel ehhez képest alakul ki a + / - feszültségérték.
Erre azért van szükség, hogyha egy tranzienst összeszed a vezeték érpár, akkor az adatfolyamba ne tudjon beleszólni mivel a pozitív és negatív ág is ugyan akkorát fog változni a tranziens által, így nem lesz különbség a két szál között az az a logikai szint egymáshoz képest nem változik meg. Ez adja annak a titkát, hogy ilyen távolra ki lehet húzni a vezetéket.

Remélem működni fog, mert ma már nem fogok vele foglalkozni, majd csak vasárnap amikor nem dolgozok.

Mindent köszönök.
(#) bankimajki válasza eSDi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez kicsit megkattant kb. fél nap próbálkozás után egyszer csak beadta a derekát és felment az XP. Egy win 98-cal sikerült leformattálnom a winyót előtte.
(#) ptesza válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szerintem előbb poroljad ki , és a ram modulok érintkezőit is tisztogassad meg . Pl WD40 spray -vel. Nekem már párszor gyógyult meg így . Sok sikert!

Ui. A ventilátorokat nem szabad sűrített levegővel!
Következő: »»   129 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem