Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Csak board van.
És ha új alkatrészként teszem fel önmagában, akkor is rossz. De ha új boardot nyitok ott jó, úgy ahogy neked is. Ez a rejtély.
Értem !
Azt próbáltad amit írtam, hogy a régi board-on a régi wire-t törlöd és mented a board-ot, utána teszed fel az új wire-t ? Azért lenne jó ha ezt megpróbálnád, mert a board fájl maga őrzi az alkatrészek leírását. Persze ez csak gondolat, de lehet hiába teszed fel az újat, az a régi kinézetre asszociál.
Szia.
Kitöröltem a wire-t, kitöröltem a wirepad-t. Mentés, bezárás, kilépés, megnyitás, add wirepad, wire, minden ugyan az, azaz hibás.
csatolj egy ilyen "régi" board fájlt amiben nem működik.
Helló.
Mindent kijelöltem, kivágás, új board, paste, és ok. De itt a "hibás"
Nem tudom mi lehet nálad, megnyitottam a fájlt kiválasztottam, rátettem, jó.
Nézd meg a fájlt nálad most hogy jelenik meg ?
Hogyan lehet azt előírni ,megoldani ,hogyha egy nyáktervet beolvasok az eagle-val -amit nem ő hozott létre - akkor a furatokban /padokban megjelennek az odavezető vezetősávok végei megnehezítve a fúrást.
Eagle-ben az új alkatrész rajzolása nem egyszerű mutatvány , én is inkább sokszor feldobok valami más alkatrészt ugyanavval a tokkal. Így néha furán néz ki az elvi rajz , de ha gyorsan kell...
Viszont az új alkatrész létrehozására van magyar leírás is ,keress rá , itt leírni húzós lenne.
Ebben reménykedtem én is az első nyomtatásig. Sajna ott volt.Amíg projekt-ként kezeltem tudta ,mihelyst boardként vittem át már nem.Mint projekt sajnos elhalálozott az akkori eaglével együtt,az új meg ilyen eszement módon kezeli.Pedig szerintem a verziószámuk is azonos .
Fura.. én most megnyitottam egy nagyon régi board-ot(direkt csak board-ot), kinyomtattam, jó lett .Sorry , passz.
Sziasztok azt szretném megkérdezni, hogy hogyan kel bekötni pl. a nor kapu táplábát?
![]()
Ajánlom figyelmedbe: 841446
Sziasztok,az eagle-ben meglehet-e csinálni,hogy a felesleges nyák részt(ahol nincsenek vezetősávok,de a nyákon van) ne hagyja üresen hanem töltse ki,de úgy,hogy ne érjen hozzá a vezetősávokhoz,és ha van ilyen funkció akkor hol?
Remélem érthetően fogalmaztam... ![]()
Hali.
Polygon nevű parancsnak nevezik és megtalálod a bal oldali eszközöknél. Ha esetleg valamilyen vezetősávot szeretnél hozzácsatolni mint pl a GND akkor egyszerűen csak nevezd el a réteget GND-nek. Meghúzod a körvonalát annak a résznek ahol rézréteget szeretnél és nyomsz egy ratsnest (zöld kereszt a bal menüsorban) parancsot. Ezután megjelenik a rézterület. Ha bal gombbal rákattintasz és kiválasztod a properties (beállítások) menüt akkor testre tudod szabni az egész területet. Beállíthatod hogy mekkora legyen a terület és a huzal közötti vastagság valamint hogy négyzethálós vagy teli legyen e a befedett terület. Ezeket akár a körvonal meghúzása előtt is beállíthatod a polygon parancs eszköztárában.
Magamtól erre nem jövök rá,nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!!
![]() ![]()
Még annyi kérdésem lenne,hogy pdf-ből a képet hogyan tudnám átvinni word-be?
Mégis minek? A word nem mérethelyesen nyomtat, a pdf igen. Csak elcseszed vele, még az oldalarányokat sem tartja.
Hali
Lehet exportalni kep formatumban, es utana ha doksit csinalsz word formatumban (nagy vetek), be tudod illeszteni. Lehet clipbordra is exportalni. Utana a PDF nyomtatoval kinyomtatod PDF formatumban, es mar kuldheted is a hobbielektronika forumra. Persze vannak akik megrogzott office rajongok azoknak kulon elkuldheted docx formatumban is. ![]() Csa Vili
Nekem eddig prímán megtartotta az arányokat,ahogy a pdf is és köszönöm a válaszokat.(amúgy meg azért akartam berakni wordbe,mert nem akartam elpazarolni egy egész lapot egy kb.6x5cm-es nyákra)
Egy késői válasz DanyyXnek, akit igen érdekeltek a Finish, Milling és Reference rétegek.
Milling: CNC-maró pálya adatai, ide rajzoljuk a kontúrokat. Prototípusoknál használják, amikor nem akarnak vesződni levilágítással, maratással, stb.. Különböző ULP programok állnak rendelkezésre, amik létrehozzák kontúrokat, mint az outlines.ulp és a mill-outlines.ulp. Természetesen nem csak magát az áramkőrt lehet így előállítani, hanem magának a nyáklemeznek is adhatunk különböző formákat. Hogy egy képet kapjunk a dologról, itt egy linkBővebben: Link. A lap alján lévő videó. Finish: Egy maszk, felületkezelésre. A név vélhetően a fémfeldolgozó iparból jön, jelesül: super finishing. Ami egy bizonyos felület szinte utolsó megmunkálási fázisa, ahol extrém sima felület a cél. Itt a rézfelület nemesítéséről van szó, például: befuttatás arannyal. Reference: Itt jelölésekről beszélhetünk, melyek pontos helyzet meghatározók. Esetenként célszerű lehet helyzetjelzőket meghatározni ezen a rétegen a marks.lbr könyvtár felhasználásával, a gyártási folyamat érdekében. A gyártáshoz szükséges adatok előállításánál a helyzet meghatározók a Signallayer-el (egy vagy több) együtt kerülnek kiadásra. A különböző rétegek pontos rögzítése céljából a gyártási folyamatban általában laponként három jelzést használnak. Persze tudom, hogy ez egy rém egyszerű összefoglalás.
Foxit PDF Editor-t használj. Nagyon jó kis program és tudod vele másolni a nyákot egy lapra többször és még a méreteket sem cseszi el.
Sziaztok!
Eagle 5.8.0-t használok. Előadódott agy olyan szitu, hogy sorozatban kellene egy panelt gyártatni. A gerbert már sikerült kiénekelni belőle, azonban a beültetéshez egy pozícionáló txt fájl kellene, ami tartalmazza az alkatrészek számozását, tokozását, az XY koordinátáit és az elforgatás szögét. Meg tudná valaki mondani, hogy ezt hogyan tudom előállítani? ( Ja Egyoldalas a panel)
Köszönöm, sokat segítettél!
A CNC-s videó irtózatosan tetszik, anno az iskolában volt prototípus gyártás cnc maróval (ennél sokkal egyszerűbb típussal) de én pont akkor végeztem amikor elkezdték használni a technológiát. El tudnék képzelni itthon egy ehhez hasonló kis gépet ![]() Gyártattam már nyákot, helyzetjelzőt eddig még nem használtam, utánanézek a használatának, hogy milyen körülmények között szokták használni és hogyan... Az aranyozás meg épp most vált aktuálissá, az egyik munkám kapcsán ![]()
Hello! Megszeretném csinálni Novak LED-es karacsonyfáját ,de nem tudom,hogyan kell kinyomtatni úgy hogy a szöveg meg ezek lemaradjanak szóval,hogy csak a forrpontokat és a sávokat nyomtassa.Hogy kell?(nem értek az eagle-höz SL-t használok)
Akadt más probléma...a forrpontoknál nem egy pont lesz hanem kis pontokból rakja ki(ha értitek)Mit csináljak?
![]()
Senkinek sincs semmi ötlete?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |