Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   207 / 443
(#) Sendi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Csak board van.
És ha új alkatrészként teszem fel önmagában, akkor is rossz. De ha új boardot nyitok ott jó, úgy ahogy neked is.
Ez a rejtély.
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Értem !

Azt próbáltad amit írtam, hogy a régi board-on a régi wire-t törlöd és mented a board-ot, utána teszed fel az új wire-t ?
Azért lenne jó ha ezt megpróbálnád, mert a board fájl maga őrzi az alkatrészek leírását. Persze ez csak gondolat, de lehet hiába teszed fel az újat, az a régi kinézetre asszociál.

Szia.
Kitöröltem a wire-t, kitöröltem a wirepad-t. Mentés, bezárás, kilépés, megnyitás, add wirepad, wire, minden ugyan az, azaz hibás.

csatolj egy ilyen "régi" board fájlt amiben nem működik.

Helló.
Mindent kijelöltem, kivágás, új board, paste, és ok.
De itt a "hibás"

3x3 LED.brd

Nem tudom mi lehet nálad, megnyitottam a fájlt kiválasztottam, rátettem, jó.
Nézd meg a fájlt nálad most hogy jelenik meg ?

3x3 LED.brd

(#) proba hozzászólása Dec 9, 2010 /

Hogyan lehet azt előírni ,megoldani ,hogyha egy nyáktervet beolvasok az eagle-val -amit nem ő hozott létre - akkor a furatokban /padokban megjelennek az odavezető vezetősávok végei megnehezítve a fúrást.
(#) Szamy válasza proba hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Ha kinyomtatod, nem lesz ott.
(#) Szamy válasza comp1948 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Eagle-ben az új alkatrész rajzolása nem egyszerű mutatvány , én is inkább sokszor feldobok valami más alkatrészt ugyanavval a tokkal. Így néha furán néz ki az elvi rajz , de ha gyorsan kell...
Viszont az új alkatrész létrehozására van magyar leírás is ,keress rá , itt leírni húzós lenne.
(#) proba válasza Szamy hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Ebben reménykedtem én is az első nyomtatásig. Sajna ott volt.Amíg projekt-ként kezeltem tudta ,mihelyst boardként vittem át már nem.Mint projekt sajnos elhalálozott az akkori eaglével együtt,az új meg ilyen eszement módon kezeli.Pedig szerintem a verziószámuk is azonos .
(#) Szamy válasza proba hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Fura.. én most megnyitottam egy nagyon régi board-ot(direkt csak board-ot), kinyomtattam, jó lett .Sorry , passz.
(#) proba válasza Szamy hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Most másutt nyitottam meg ott is jó lett.
(#) adamhollos hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok azt szretném megkérdezni, hogy hogyan kel bekötni pl. a nor kapu táplábát?
(#) (Felhasználó 37481) válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Ajánlom figyelmedbe: 841446
(#) davidovics hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok,az eagle-ben meglehet-e csinálni,hogy a felesleges nyák részt(ahol nincsenek vezetősávok,de a nyákon van) ne hagyja üresen hanem töltse ki,de úgy,hogy ne érjen hozzá a vezetősávokhoz,és ha van ilyen funkció akkor hol?
Remélem érthetően fogalmaztam...
(#) edison14 válasza davidovics hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Hali.

Polygon nevű parancsnak nevezik és megtalálod a bal oldali eszközöknél. Ha esetleg valamilyen vezetősávot szeretnél hozzácsatolni mint pl a GND akkor egyszerűen csak nevezd el a réteget GND-nek. Meghúzod a körvonalát annak a résznek ahol rézréteget szeretnél és nyomsz egy ratsnest (zöld kereszt a bal menüsorban) parancsot. Ezután megjelenik a rézterület. Ha bal gombbal rákattintasz és kiválasztod a properties (beállítások) menüt akkor testre tudod szabni az egész területet. Beállíthatod hogy mekkora legyen a terület és a huzal közötti vastagság valamint hogy négyzethálós vagy teli legyen e a befedett terület. Ezeket akár a körvonal meghúzása előtt is beállíthatod a polygon parancs eszköztárában.
(#) davidovics válasza edison14 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Magamtól erre nem jövök rá,nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!! királyság
(#) davidovics válasza edison14 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Még annyi kérdésem lenne,hogy pdf-ből a képet hogyan tudnám átvinni word-be?
(#) qvasz2 válasza davidovics hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Mégis minek? A word nem mérethelyesen nyomtat, a pdf igen. Csak elcseszed vele, még az oldalarányokat sem tartja.
(#) vilmosd válasza davidovics hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Hali
Lehet exportalni kep formatumban, es utana ha doksit csinalsz word formatumban (nagy vetek), be tudod illeszteni. Lehet clipbordra is exportalni. Utana a PDF nyomtatoval kinyomtatod PDF formatumban, es mar kuldheted is a hobbielektronika forumra. Persze vannak akik megrogzott office rajongok azoknak kulon elkuldheted docx formatumban is.
Csa Vili
(#) davidovics válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Nekem eddig prímán megtartotta az arányokat,ahogy a pdf is és köszönöm a válaszokat.(amúgy meg azért akartam berakni wordbe,mert nem akartam elpazarolni egy egész lapot egy kb.6x5cm-es nyákra)
(#) pluto válasza DanyyX hozzászólására (») Dec 15, 2010 / 1

Egy késői válasz DanyyXnek, akit igen érdekeltek a Finish, Milling és Reference rétegek.

Milling: CNC-maró pálya adatai, ide rajzoljuk a kontúrokat. Prototípusoknál használják, amikor nem akarnak vesződni levilágítással, maratással, stb.. Különböző ULP programok állnak rendelkezésre, amik létrehozzák kontúrokat, mint az outlines.ulp és a mill-outlines.ulp. Természetesen nem csak magát az áramkőrt lehet így előállítani, hanem magának a nyáklemeznek is adhatunk különböző formákat. Hogy egy képet kapjunk a dologról, itt egy linkBővebben: Link. A lap alján lévő videó.

Finish: Egy maszk, felületkezelésre. A név vélhetően a fémfeldolgozó iparból jön, jelesül: super finishing. Ami egy bizonyos felület szinte utolsó megmunkálási fázisa, ahol extrém sima felület a cél. Itt a rézfelület nemesítéséről van szó, például: befuttatás arannyal.

Reference: Itt jelölésekről beszélhetünk, melyek pontos helyzet meghatározók. Esetenként célszerű lehet helyzetjelzőket meghatározni ezen a rétegen a marks.lbr könyvtár felhasználásával, a gyártási folyamat érdekében. A gyártáshoz szükséges adatok előállításánál a helyzet meghatározók a Signallayer-el (egy vagy több) együtt kerülnek kiadásra. A különböző rétegek pontos rögzítése céljából a gyártási folyamatban általában laponként három jelzést használnak.
Persze tudom, hogy ez egy rém egyszerű összefoglalás.
(#) edison14 válasza davidovics hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Foxit PDF Editor-t használj. Nagyon jó kis program és tudod vele másolni a nyákot egy lapra többször és még a méreteket sem cseszi el.
(#) soskajoska hozzászólása Dec 17, 2010 /

Sziaztok!

Eagle 5.8.0-t használok. Előadódott agy olyan szitu, hogy sorozatban kellene egy panelt gyártatni. A gerbert már sikerült kiénekelni belőle, azonban a beültetéshez egy pozícionáló txt fájl kellene, ami tartalmazza az alkatrészek számozását, tokozását, az XY koordinátáit és az elforgatás szögét. Meg tudná valaki mondani, hogy ezt hogyan tudom előállítani? ( Ja Egyoldalas a panel)
(#) DanyyX válasza pluto hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Köszönöm, sokat segítettél!

A CNC-s videó irtózatosan tetszik, anno az iskolában volt prototípus gyártás cnc maróval (ennél sokkal egyszerűbb típussal) de én pont akkor végeztem amikor elkezdték használni a technológiát. El tudnék képzelni itthon egy ehhez hasonló kis gépet

Gyártattam már nyákot, helyzetjelzőt eddig még nem használtam, utánanézek a használatának, hogy milyen körülmények között szokták használni és hogyan...

Az aranyozás meg épp most vált aktuálissá, az egyik munkám kapcsán
(#) pcroland hozzászólása Dec 20, 2010 /

Hello! Megszeretném csinálni Novak LED-es karacsonyfáját ,de nem tudom,hogyan kell kinyomtatni úgy hogy a szöveg meg ezek lemaradjanak szóval,hogy csak a forrpontokat és a sávokat nyomtassa.Hogy kell?(nem értek az eagle-höz SL-t használok)
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Bocs,megvan

Akadt más probléma...a forrpontoknál nem egy pont lesz hanem kis pontokból rakja ki(ha értitek)Mit csináljak?
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Senkinek sincs semmi ötlete?

Megoldódott.
Következő: »»   207 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem