Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   389 / 1271
(#) Orion90 hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Üdv!

Egy Osaka(Recor) típusú tv-t próbálok javítani. Eredetileg nem indult készenlétből. Bedugva a hálózatba, egy kis idő után a sortápfeszültség szűrő kondija elkezdett füstölni. Mérni már nem volt időm, gondoltam a táp megszaladt. A kondi cseréje után, a tápban lévő 47 µF-ot is cseréltem, már csak 21 µF-ot mértem rajta. Ezután jó lett a táp (123V), de még mindig nem indult, mert a 9 V-os ágban elszállt a zener, meg a tranzisztor. Ezek cseréje után a gép elindult, de a sorkimenő áthúzott. Sikerült beszereznem egy ilyet, de ezzel a történet még mindig nem ért véget. A kép vízszintes és függőleges irányban is fut. Sorfázist, sorfrekvenciát hiába állítgatom.
Mi lehet ez?
Rajzot csatolom.

Kösz előre is!
(#) BarnaPili válasza kolesz hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Valamelyik tekercs a sorvégfokban,vagy maga a sorkimenő.De a sorvégfok környékét nézd át nagyítóval,lehet egy rossz forrasztás.Egy papírcsővel ki tudod hallgatni,hogy hol sípol.Folpack cső vagy ilyesmi.
István
(#) Fery válasza Orion90 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Phúúú, nagyon régen javítottam ilyen TV-t, Ezen még a Dinók nézték az esti mesét...
Ha jól emlékszem,a KF serleg mellett találsz két diódát meg egy tranyót, azt a kört cseréld ki mert, ha a táp megfutott akkor ezeket is kinyírta, és nem kap normális tápot a KF sem így szinkronleválasztás sincs normálisan. Sajna már nem emlékszem az alkatrészekre de azt hiszem 11 volt körüli zéner, van meg egy 1N4148. a Tranyót keresd meg a rajzon, ezen amit belinkeltél nem látszik, annyira nem tudtam felnagyítani még lementve sem. Fery
(#) lapose válasza Orion90 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Szia!

Szerintem a sorkimenő rácsapott a TXT panelra, legalábbis ez előforduló hiba. A szinkronjel átmegy a TXT panelon, ha az rossz, vagy hiányzik nincs szinkron. Ha jól emlékszem a TXT nélküli TV-ben a ST801 csatlakozó 1-3 kivezetése egyszerűen rövidre van zárva, próbáld ki.
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Kicseréltem a megnyúlt ellenállást, és egy pillanatra bekapcsolt.
Mondjuk kb a harmadik indításra. Rendesen megijedtem (a nagy sípolástól) , azt hiszem erre gondoltál mikor kérdezted, hogy felsercen-e a nagyfesz. Most felsercent, utána hallani is lehetett a pattogást mint kikapcsolás után.

Megvígasztalhatnátok, hogy nem fog az arcomba rombanni valami, nem merem közel hajolva bekapcsolni
(#) tiboree hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
sziasztok nekem van egy régi sony tv-ém és elkezdett most zöld csíkokkal mutatni vizszintesen az egész kijelzőn végig olyan 1 cm renként és olyan szélesen mint a tv kijelző szélessége és kicsit szürkült is a kép hogyan tudom ezt a problémát megoldani ?

tv zöld.jpg
    
(#) kadarist válasza tiboree hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szia!
Nem inkább bezöldült a kép a beszürkült helyett? Ebben az esetben a zöld vidovégfokozat ment tönkre. Lehet, hogy egy forrasztás engedett el, de lehet, hogy tranzisztor vagy IC ment tönkre. A képcsőpanelt kellene átnézni. Mi a tévé típusa?
(#) tiboree hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
SONY KV-C25 Tipusu
hát amikor hangot adok rá amit zölden szokott jelezni a menüben is akkor sokkal jobban bezöldül az egész és amikor eltűnik a hangerő ikon akkor egyből már eltűnik ez a zöldülés. viszont a csíkok ugyanúgy ott maradnak elejénte kb 2 honappal ezelőtt csak bekapcsoláskor voltak zöld csikok aztán eltüntek de mostmár el sem tünnek mindig ott vannak.
(#) kadarist válasza tiboree hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szereld le a hátulját és nézd át a képcső végén lévő képcsőpanel forrasztásait. Teljes rajz:kattints a Get Manual-ra A mellékelt rajzban kiemeltem a zöld végfokot.
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Ezek nem olyan terrorista gépek.Pont ezért vannak benne a védelmi áramkörök.A hangos sípolás nem jó dolog.De annak örülök,hogy beröffent.Most még mérd meg a megnyúlt ellenállással párhuzamos diódát,továbbá a függ. elt. ák. tápelleátását.Miután elindul,rögtön leáll?
István
(#) Tonybacsi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szisztokjóestét!

Most sikerült végre beleásnom magam egy kicsit a Beijing 837 TV-be. Sok, gyors, és jó tippeket kaptam Tőletek, neki is álltam (ill. ültem...), átnéztem a javasolt (pirossal bekarikázott) kondikat, ki is cseréltem javarészt mindet (kivéve a C807-et.....ilyenem pont nem volt ) plusz a kékkel jelölt kondikat is .Lépésről lépésre cseréltem az alkatrészeket egyesével, utána mindíg teszt....sajna ez idáig semmi nem változott :eek2: Pontosan ugyan azt a hibajelenséget és pontosan ugyanúgy produkálja a TV. A mért fesz. értékek a képen vannak. ill a cserélt alk.részek bekarikázva,és jó lenne ha valaki megmagyarázná mi az a (zölddel bekereteztem) S301 kapcsoló ? Ami nekem talán kicsit furcsa hogy az IC 301 hatos lábán 1.7V-ot mérek a 0V helyett, és ez pont a verikális erősítő meghajtója, meg a C312-n az a 28.8V, a többi fesz érték kb. stimmel (csak digitmultival mértem).
Az én tudásom nagyjából ki is merült ezért kérném a segitségeteket.
(#) aknic hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Sziasztok! Van nekem egy Samsung 100hz 72cm-es tvm. Pár napja az alsó 5cm-ben fekete sáv jelent meg,mintha szélesvásznú filmnek csak az alsó fekete sávja lenne meg.Kérdésem, hogy javitható-e.Előre is köszönöm a segitséget.
(#) robi08 hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régi Videoton TS 2020 színes tv-m. A probléma az vele , hogy ha bekapcsolom egy pár perc után magától kikapcsol, aztán várni kell vele egy kicsit mire újra be tudom kapcsolni, de ez után már még gyorsabban kikapcsol. Szerintetek mi lehet a baja?
(#) BarnaPili válasza robi08 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szia!
Nézd át a sorkimenő és a táp környékét,valószínűleg lesz egy pár rossz forrasztásod.Erős lámpa,nagyító...
István
(#) kadarist válasza Tonybacsi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
A C807-et is cseréld ki. a kapcsoló a kép függőleges pozícióját állítja (V.POSI).
(#) BarnaPili válasza Tonybacsi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szia!
Azzal tudod a vertikális képpozíciót beállítani.Magyarul föl le tologatja a képet.
Amiket kadarist mester bejelölt kondikat,azokat kicserélted?
Kékkel bejelöltem,hogy még miket nézz át.Biztos hogy elkó gond lesz.
István
(#) dragon0 hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Helló mindenki van egy AEG TV se kép se hang teljes ko nézegettem találtam egyzárlatos diódát a tápegységbe ki cseréltem hát semmi tovább mentem és a táp egység leg nagyobb kondija 0 ki szerelve jónak tűnik ha tud valaki akkor segítsen mellékelek pár képet !!
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Nézd meg, hogy mit táplál ez a tápvonal, és ellenőrizd.
(#) BarnaPili válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
A bekarikázott alkatrészeket mérd meg.

AEGsasszi.jpg
    
(#) dragon0 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
ok holnap neki esek
(#) kolesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni!
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Csak azért volt hangos, mert közel voltam és a halk kis nyüszögésre számítottam. Amúgy ilyen volt előtte is. Vettem egy kupac ellenállást, ami elszíneződött vagy gyanús, azt kicserélem.
(#) Tonybacsi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Köszi, gondoltam rá én is, amint lesz kondi cserélem.
(#) tiboree válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
KÖSZÖNÖM SZÉPEN megnézem irok ha sikerült. amugy még nagyon régen volt olyan hogy az AV-a 9 es csatorna volt. be kellett állitani aztán valahogy ez a beállitás törlödött de ugy hogy még a A 9 re kapcsolok olyan már nincs is csak nyolcas meg 10 es csatorna van olyan a tv-én hogy ujrainítás vagyis mindent a gyárila állít be ujra valami hard reset dolog?
(#) Tonybacsi válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Szia!
Azokat a kondikat már igen plusz azokat is amiket én karikáztam be kékkel. Viszont a C449, C450-re nem gondoltam, megnézem azokat is, és most már tudom mit kapcsol az S301. Köszönöm.
(#) tiboree hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
elektrotanya oldalra meghívót tud valaki küldeni ?? fontos lenne a

tiboree@hotmail.com
(#) Tonybacsi válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
A C807 kondi 120u/400V.
Mennyire fontos az értéke ,pl. 100u nem jó ?
(#) BarnaPili válasza Tonybacsi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
De elmegy vele.Ha esetleg vacakol,köss rá párhuzamosan egy 22µF-ot.
(#) Tonybacsi válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Köszi
(#) katona.t válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Kicseréltem pár gyanús ellenállást a nagyfesz résznél illetve az eltérítő közelében. Most folyamatosan próbálkozik elindulni, a negyfesz "felsercen" minden alkalommal. Ezt ütemesen csinálja, míg ki nem kapcsolom.
Szóval haladunk!
Most kicsit "amper" szaga van, indítgatás után. Kikapcsolás után a jellegzetes percegés hallható.
Következő: »»   389 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem