Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv!
Egy Osaka(Recor) típusú tv-t próbálok javítani. Eredetileg nem indult készenlétből. Bedugva a hálózatba, egy kis idő után a sortápfeszültség szűrő kondija elkezdett füstölni. Mérni már nem volt időm, gondoltam a táp megszaladt. A kondi cseréje után, a tápban lévő 47 µF-ot is cseréltem, már csak 21 µF-ot mértem rajta. Ezután jó lett a táp (123V), de még mindig nem indult, mert a 9 V-os ágban elszállt a zener, meg a tranzisztor. Ezek cseréje után a gép elindult, de a sorkimenő áthúzott. Sikerült beszereznem egy ilyet, de ezzel a történet még mindig nem ért véget. A kép vízszintes és függőleges irányban is fut. Sorfázist, sorfrekvenciát hiába állítgatom. Mi lehet ez? Rajzot csatolom. Kösz előre is!
Valamelyik tekercs a sorvégfokban,vagy maga a sorkimenő.De a sorvégfok környékét nézd át nagyítóval,lehet egy rossz forrasztás.Egy papírcsővel ki tudod hallgatni,hogy hol sípol.Folpack cső vagy ilyesmi.
István
Phúúú, nagyon régen javítottam ilyen TV-t, Ezen még a Dinók nézték az esti mesét...
Ha jól emlékszem,a KF serleg mellett találsz két diódát meg egy tranyót, azt a kört cseréld ki mert, ha a táp megfutott akkor ezeket is kinyírta, és nem kap normális tápot a KF sem így szinkronleválasztás sincs normálisan. Sajna már nem emlékszem az alkatrészekre de azt hiszem 11 volt körüli zéner, van meg egy 1N4148. a Tranyót keresd meg a rajzon, ezen amit belinkeltél nem látszik, annyira nem tudtam felnagyítani még lementve sem. Fery
Szia!
Szerintem a sorkimenő rácsapott a TXT panelra, legalábbis ez előforduló hiba. A szinkronjel átmegy a TXT panelon, ha az rossz, vagy hiányzik nincs szinkron. Ha jól emlékszem a TXT nélküli TV-ben a ST801 csatlakozó 1-3 kivezetése egyszerűen rövidre van zárva, próbáld ki.
Kicseréltem a megnyúlt ellenállást, és egy pillanatra bekapcsolt.
Mondjuk kb a harmadik indításra. Rendesen megijedtem (a nagy sípolástól) , azt hiszem erre gondoltál mikor kérdezted, hogy felsercen-e a nagyfesz. Most felsercent, utána hallani is lehetett a pattogást mint kikapcsolás után. Megvígasztalhatnátok, hogy nem fog az arcomba rombanni valami, nem merem közel hajolva bekapcsolni
sziasztok nekem van egy régi sony tv-ém és elkezdett most zöld csíkokkal mutatni vizszintesen az egész kijelzőn végig olyan 1 cm renként és olyan szélesen mint a tv kijelző szélessége és kicsit szürkült is a kép hogyan tudom ezt a problémát megoldani ?
Szia!
Nem inkább bezöldült a kép a beszürkült helyett? Ebben az esetben a zöld vidovégfokozat ment tönkre. Lehet, hogy egy forrasztás engedett el, de lehet, hogy tranzisztor vagy IC ment tönkre. A képcsőpanelt kellene átnézni. Mi a tévé típusa?
SONY KV-C25 Tipusu
hát amikor hangot adok rá amit zölden szokott jelezni a menüben is akkor sokkal jobban bezöldül az egész és amikor eltűnik a hangerő ikon akkor egyből már eltűnik ez a zöldülés. viszont a csíkok ugyanúgy ott maradnak elejénte kb 2 honappal ezelőtt csak bekapcsoláskor voltak zöld csikok aztán eltüntek de mostmár el sem tünnek mindig ott vannak.
Szereld le a hátulját és nézd át a képcső végén lévő képcsőpanel forrasztásait. Teljes rajz:kattints a Get Manual-ra A mellékelt rajzban kiemeltem a zöld végfokot.
Ezek nem olyan terrorista gépek.Pont ezért vannak benne a védelmi áramkörök.A hangos sípolás nem jó dolog.De annak örülök,hogy beröffent.Most még mérd meg a megnyúlt ellenállással párhuzamos diódát,továbbá a függ. elt. ák. tápelleátását.Miután elindul,rögtön leáll?
István
Szisztokjóestét!
Most sikerült végre beleásnom magam egy kicsit a Beijing 837 TV-be. Sok, gyors, és jó tippeket kaptam Tőletek, neki is álltam (ill. ültem...), átnéztem a javasolt (pirossal bekarikázott) kondikat, ki is cseréltem javarészt mindet (kivéve a C807-et.....ilyenem pont nem volt ) plusz a kékkel jelölt kondikat is .Lépésről lépésre cseréltem az alkatrészeket egyesével, utána mindíg teszt....sajna ez idáig semmi nem változott :eek2: Pontosan ugyan azt a hibajelenséget és pontosan ugyanúgy produkálja a TV. A mért fesz. értékek a képen vannak. ill a cserélt alk.részek bekarikázva,és jó lenne ha valaki megmagyarázná mi az a (zölddel bekereteztem) S301 kapcsoló ? Ami nekem talán kicsit furcsa hogy az IC 301 hatos lábán 1.7V-ot mérek a 0V helyett, és ez pont a verikális erősítő meghajtója, meg a C312-n az a 28.8V, a többi fesz érték kb. stimmel (csak digitmultival mértem). Az én tudásom nagyjából ki is merült ezért kérném a segitségeteket.
Sziasztok! Van nekem egy Samsung 100hz 72cm-es tvm. Pár napja az alsó 5cm-ben fekete sáv jelent meg,mintha szélesvásznú filmnek csak az alsó fekete sávja lenne meg.Kérdésem, hogy javitható-e.Előre is köszönöm a segitséget.
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régi Videoton TS 2020 színes tv-m. A probléma az vele , hogy ha bekapcsolom egy pár perc után magától kikapcsol, aztán várni kell vele egy kicsit mire újra be tudom kapcsolni, de ez után már még gyorsabban kikapcsol. Szerintetek mi lehet a baja?
Szia!
Nézd át a sorkimenő és a táp környékét,valószínűleg lesz egy pár rossz forrasztásod.Erős lámpa,nagyító... István
A C807-et is cseréld ki. a kapcsoló a kép függőleges pozícióját állítja (V.POSI).
Szia!
Azzal tudod a vertikális képpozíciót beállítani.Magyarul föl le tologatja a képet. Amiket kadarist mester bejelölt kondikat,azokat kicserélted? Kékkel bejelöltem,hogy még miket nézz át.Biztos hogy elkó gond lesz. István
Helló mindenki van egy AEG TV se kép se hang teljes ko nézegettem találtam egyzárlatos diódát a tápegységbe ki cseréltem hát semmi tovább mentem és a táp egység leg nagyobb kondija 0 ki szerelve jónak tűnik ha tud valaki akkor segítsen mellékelek pár képet !!
Nézd meg, hogy mit táplál ez a tápvonal, és ellenőrizd.
A bekarikázott alkatrészeket mérd meg.
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni!
Csak azért volt hangos, mert közel voltam és a halk kis nyüszögésre számítottam. Amúgy ilyen volt előtte is. Vettem egy kupac ellenállást, ami elszíneződött vagy gyanús, azt kicserélem.
Köszi, gondoltam rá én is, amint lesz kondi cserélem.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN megnézem irok ha sikerült. amugy még nagyon régen volt olyan hogy az AV-a 9 es csatorna volt. be kellett állitani aztán valahogy ez a beállitás törlödött de ugy hogy még a A 9 re kapcsolok olyan már nincs is csak nyolcas meg 10 es csatorna van olyan a tv-én hogy ujrainítás vagyis mindent a gyárila állít be ujra valami hard reset dolog?
Szia!
Azokat a kondikat már igen plusz azokat is amiket én karikáztam be kékkel. Viszont a C449, C450-re nem gondoltam, megnézem azokat is, és most már tudom mit kapcsol az S301. Köszönöm.
elektrotanya oldalra meghívót tud valaki küldeni ?? fontos lenne a
tiboree@hotmail.com
A C807 kondi 120u/400V.
Mennyire fontos az értéke ,pl. 100u nem jó ?
De elmegy vele.Ha esetleg vacakol,köss rá párhuzamosan egy 22µF-ot.
Kicseréltem pár gyanús ellenállást a nagyfesz résznél illetve az eltérítő közelében. Most folyamatosan próbálkozik elindulni, a negyfesz "felsercen" minden alkalommal. Ezt ütemesen csinálja, míg ki nem kapcsolom.
Szóval haladunk! Most kicsit "amper" szaga van, indítgatás után. Kikapcsolás után a jellegzetes percegés hallható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |