Fórum témák
» Több friss téma |
Hát annyiból jönne ki készre mint egy ALPS poti (olyan 4-5 ezer), kérdés csak a minőség. Inkább ebbe fektetném a potira szánt pénzt alighanem, de kiváncsi vagyok a többiek véleményére is.
Van benne igazság, csak eddig úgy értékeltem, hogy felesleges belerakni a pénzt. Amúgy ha mondjuk a 100k poti rakoncátlankodik, ugyan úgy nem érintkezik, mint ha közvetlen a hangfrekvenciát kötnénk rá, az nem jelentkezik a led fényerejének változásában és ezzel a ténylegesen vezérelt jelben?
Ha a 100k poti rosszalkodik, akkor ez a hangfrekis jelben is észrevehető lesz, mivel a LED fénye is változik.
A kérdés az, hogy a LED-eknek illetve az ellenállásoknak mennyire azonosak a paraméterei. Mármint a jobb és bal oldal között.
Hát ennyi pénzért feltételezem, hogy rendesen összeválogatják őket (nem hinném hogy rosszabb lenne a szórásuk egy sima sztereó potiénál, bár a kettő jelen esetben összeszorzódhat...). Akkor nem lehetetlen ez a dolog. Az jutott hirtelen eszembe, hogy mivel a poti itt csak egyenáramú vezérlést csinál, ki lehetne egészíteni egy kondival, ami áthidalja az érintkezésbeli hibákat, de lehet, hogy rosszul gondolom.
Sziasztok!
Szeretnék egy hangerőszabályzót építeni pc-hez a legkönnyebb, és legolcsóbb módon. A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Ha a szoftveres hangerőszabályzás kevés, akkor egy sztereo potméterrel oszd le a line-out kimenet jelét. Egy csatornához:Bővebben: Link
Szia szamóca ! Honnét lehet ilyen nagyszerű tekerőket szerezni ??? nagyon szép
Esetleg a loudnessest nem akarod elboltolni?
A Puskás-börzéről, de már ott se nagyon láttam az utóbbi időben. Vagy innen, ha pénz, ékszer nem számít.
köszi de a potméter már megvan... ( ALPS ) én a gyönyörű alu potméter gombra lennék kíváncsi !
én gondoltam rá hogy fizetek érte vkinek hogy lopjon a media markt ból egy fajin 100-200 ezres erősítőről de ink nem mert ha lebukik beköp :yes:
ha egyre gondoltunk ( potméter forgató gomb )
Nem is tudtam hogy dzsekszli nagyhatalom is vagy.
A Fínommechanikai Műveknél esztergálták, húzott, alumínium rúdanyagból anno.
légyszives egy címet vagy valami hasonlót ( email , tel szám ) inkább az utóbbi kettő...nem muszáj most ha nemtudod csak fontos lenne vmikor....köszike
érdekelne egy olyasmi gomb lesz...m mennyibe kerül
Ismerős által lett készíttetve, amolyan viszont hála gyanánt. Megterveztem, a műszaki rajzát, és ennek alapján készíttették el. Szerintem egy igényes esztergályos bárhol elkészíti az országban, hisz ez csak egy egyszerű forgástest, jó minőségű anyagból. A gyáriakról felesleges lenne ellopikáztatnod több okból is.
Egyrészt gyalázatos, talpam is ökölbe szorul tett miatt. Másrészről azok többsége egy színezett, műanyag, fröcsi sapek, ami egy saját design-be nem illik bele, ráadásul nem is biztos hogy illeszkedik a te potid tengelyére. Amúgy meg kezd már el használni a nagybetűket mondatkezdésnél!
Kösz a tanítást ! Ezzel az a baj hogy nem igazán van időm esztergályost keresni . Ha meg tudnád csináltatni vagy vmi ilyesmi szépen megfizetném neked persze ezt most ne vedd kényszerítésnek mert tudom furán néz ki hogy 2 órája írtam ide először és máris be akarok rántani vkit , de természetesen nem erről van szó hanem arról hogy fizetek érte amennyit mond az illető persze azért van egy Szent István Királyos határ
Én mondjak? Hiszen ismersz te.
mind 1 ha nem kell érte 10 000 és még azt mondják hogy válságban van ez a csira ország umm dehogy...épülnek itt a jobbnál profibb gépek és még pénzt sem fogad el senki...tiszta svájc amúgy ismizek igen csak lusta vagyok vele foglalkozni inkáb megvenném jópénzért de lehet hogy inkább én is átmek profiba
azért is kéne tőled mert gondolom az profin meg lenne munkálva & ha már fizetek érte legyen szaga a tisztelt szamócáé kifejezetten tökéletes ! csak hogy tudd hol a limit ( nem gondolkozom nagyban )
Szia Mindenki ! Lenne egy érthető kérdésem...az MPSA tranyóknak ugye szabad melegedniük? persze nem olvadásig de úgy 40-60 fok ig...?? Kösszzzz
Szép estét mindenkinek
Szükségem lenne egy -20dB szimmetrikus passzív leosztásra illetve kapcsolásra +4dB-ről. Tudom léteznek diboxok de azért a pár ellenállásért nem vásárolnék drágáért egy ilyen dobozt. Előre is köszönöm a segítséget.
Trimerpoti feszültségosztóként?
És még szabályozható is.
Sziasztok!
Végre-valahára-hál-istennek szereztem yaxley kapcsolókat. 24 állásúak. A whitefül oldalon találtam egy ellenállás érték számolót, de embertelen, e192 soros értékeket ad ki, ami nem hogy a közeli kisboltban, de a lomexben se nagyon van. Egy 10 kilós poti helyére kéne varázsolnom, beszerezhető értékű ellenállásokból. Bújtam a guglit, de semmi használhatót nem találtam, szóval hátha itt valaki..
Szia mindenki. Vajon füllel hallható különbség van egy olcsóbb MKP 5 X2 vagy a képen látható VISHAY kondenzátor között ?Bővebben: Link
Értem tehát tök mind 1 legalábbis az a kettő MKP között.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |