Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   9 / 45
(#) edison14 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Mondjuk igen. A szimulációs program maga a proteus és amit le akar szimulálni az egy áramkör. Nem nehéz a használata de ahogy mondtad aki még arra sem képes hogy saját magától lerakjon egy ledet és egy telepet valamint ezeket összekösse és megnézze hogy világít e a led vagy sem az vagy lusta kísérletezni és azt hiszi hogy 5 perc alatt megtanulja a programot vagy nincs meg az a tudása ami kellene egy ilyen egyszerű áramkör megépítéséhez. Ezek szerint van még mit tanulnia ahhoz hogy ezt a programot használja.
(#) albinolynx hozzászólása Okt 18, 2010 /

Sprint Layout 5-öt használok elsődlegesen. Egyik barátom javaslatára néztem meg a proteus nyáktervezőt, az ARES-t.

Nem szoktam hozzá, meg nem is fogok - a tervezést én digitális kapcsolási rajz nélkül végzem.
ARES-ben is nekiláttam egy végtelenül egyszerű dolognak. Két forrpontot leraktam és összekötöttem őket egy egyenes vezetősávval.
Összekötéskor a forrpont közepéből indítottam a vezetősávot (megjelent a szaggatott körvonal), az összekötöttnél szintén. Ennek ellenére a program ezt adja DRC hibának:

Warning: route violates physical design rules!

Mellé pirossal körrel kiemeli a vezetősáv két végpontját.

Ez mire utal? Hiányolja a kapcsolási rajzot, ami alapján el tudná dönteni, hogy nincs-e elkötés esetleg?
Kikapcsolható ez a funkció?

Nagyon egyszerű a dolog, egy okból használnám a programot - van benne "gumivezeték funkció". A többit el tudom dönteni én magam, hogyan kötöm. Tehát ezt az ellenőrző DRC akármit likvidálni szeretném, ha lehet.

7.6 PRO SP4-es verzió
(#) lidi válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Mi az a gumivezeték ?
(#) albinolynx válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Persze, erről van szó.

Nem az isis-ből mentem ár ares-be.
Egyből az ares-t indítottam. Nem nagyon használok szimulátort, ha igen akkor circuit design suite-t.
Nem tartózkodnék a program váltástól, ne értsd félre.

Megnéztem a csatolmányt, ennél is 2 DRC hibát jelez nálam. Mellékletben a megnyitott .LYT.

drc_hiba.png

Van például egy ilyen nevű csatlakozó:

CON10_1X10_B

Ezt önmagában lerakom, már 10 DRC hibát jelez a forrszemeknél (10 pin-es). Ha lerakok egy DIL tokot, akkor még oké minden. Lerakok 2 azonos DIL tokot, összekötök két lábat, már pánikol. Teljesen mindegy, hogy BOTTOM-, vagy TOP Copperen kötözök-e.

A paraméterezés nem hozott eredményt, de kikapcsoltam a figyelést, így oké.

Ízlelgetem a programot, majd kiderül, de most legalább már ez a része radikális módon megoldva. (:
Köszi!

Esetleg meglévő sprint layout file-okkal tudna kezdeni valamit?
Hogyan lehet "háttérbe" illeszteni képet, amit át tudnék proteus-ban rajzolni? Úgy tudom van ilyen funkciója is.

Még egy dolog, bár ez általános inkább:
1 mil hány mm-nek felel meg? Hogyan történik az átváltás?
(#) vilmosd válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Idézet:
„1 mil hány mm-nek felel meg?”
mil/mm conversion
Udv Vili
(#) albinolynx válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Köszi!
(#) szitko hozzászólása Nov 20, 2010 /

Tanulmányozgatom a Proteus 7.6 sp4-et. Mikor elindítom a szimulációt egy ideig megy, majd bezáródik az egész progi. Tapasztalt már valaki ilyesmit?
(#) mazso1988 válasza szitko hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia

Én a Proteus 7.6 SP0 verzióját használom már jó ideje, de ilyen fajta jelenséget én személy szerint még nem tapasztaltam.
(#) szitko válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Már rájöttem, hogy csak annál a szimulációnál csinálja ami nem működik rendessen meg annál is kikapcsol ami régebbi verzióban lett készítve.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Kösz. Találtam a neten 7.7 sp2-t az tökéletesnek tűnik.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Köszi. A 7.7 stabil.
(#) brato hozzászólása Nov 23, 2010 /

Üdv!

A proteus-isisben hogyan lehet 6 vezeték helyett bus-t létrehozni?
Kék vastag vonalat sikerült húzni, csak nem tudom a portra csatlakoztatni.
(#) brato válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Köszi, sikerült.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Talán már kérdeztem, de nem akarsz készíteni a magyar nyelvű ismertetőt? Sokan nagy hasznát vennék...
(#) szitko hozzászólása Dec 1, 2010 /

Megtudná valaki mondani, hogy kell beállítani az auto placer -t, hogy ne egymásra pakolja az alkatrészeket?
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Sajnos ez egymás tetejére rakta az alkatrészeket, egyik ic-t a másikra, amúgy csak kipróbáltam hátha van benne valami logika, de nem találtam semmit.

valami.LYT

(#) brato hozzászólása Dec 5, 2010 /

Üdv!

Proteus Isis programban subcircuit modult csinálnék, de a szimuláció sehogyan sem akar működni.
Az áramkör külön működik, ezért gondolom valahol nagyon elrontom a dolgot.
Hogyan lehet ezt megoldani?
A rajzok mellékelve.
(#) szitko hozzászólása Dec 8, 2010 /

Egy kérdés. Meg lehet adni valahogy az Ares-ben, autorouter- ben, hogy az IC-k alatt nem vihet vezető sávot? Vagy kézzel kell megcsinálni?
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ez jó ötlet, erre nem is gondoltam .Igazából egy l6201-es ic-ről van szó és annak a hűtése az alján van, mivel smd ha beforrasztom rövidzárat csinál.
(#) brato válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Sikerült némi gyakorlatozás után megcsinálnom, később leírom hogyan kell.
(#) vicsys válasza brato hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Én is kíváncsian várom a tutorialt!
(#) brato válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 8, 2010 / 3

1. Először is a subcircuit mode ikonra katt, utána tetszés szerinti négyzet rajzolása.

2. A négyzeten jobb klikk és add module port menüben kiválasztani a szükséges csatlakozást, és a négyzet keretére tenni. Mikor az egérkurzor x lesz akkor kattintás és leteszi a portot. Ezt ismételni amég minden féle port megvan ami fog kelleni.

3. Dupla katt a cstlakozóra és az edit terminal label ablakban a csatlakozásokat el kell nevezni.

4. Ezután a négyzeten jobb klikk és a goto child set menüt kiválasztani.
Lesz egy üres szerkesztő ablak, ebbe kell belerajzolni vagy bemásolni a kellő áramkört.

5. Ha megvan, akkor a csatlakozási pontokat kell kialakítani amikkel a négyzetre előbb feltett csatlakozási pontokra kapcsolódik.
Itt ugyan úgy el kell nevezni a csatlakozási pontokat mint a 3. pontban.
A legördülő menüben már ott lesznek a nevek amit megadtunk csak ki kell választani.

6. Ha mindez megvan akkor jobbklikk a szerkesztőablakban és az exit to parent shet menü választása.
Ezután visszakerülünk az eredeti ablakba és már lehet is tesztelni a művet.
(#) brato hozzászólása Dec 8, 2010 /

Remélem valamennyire érthető a leírás.

Azt még nem próbáltam én sem ki.
Esetleg nem tudod, hogy egy trafót hogyan kell felparaméterezni, hogy pl.: 230/24 V-os legyen?

Köszi, erre van valami nagyon egyszerű számítás vagy táblázat? Vagy ki kell kísérletezzem.
Nem vagyok elektromos szakember.

Köszi.

Nekifekszem és megpróbálok valamit összehozni belőle.
(#) mgy hozzászólása Dec 9, 2010 /

Nekem a stabilizátor IC-kel van gondom. (7805,7824)
A 7.1 SP.2 verziót használom.
A PIC-kek szimulálásától kezdve, sok minden megy az ISIS-ben, de valahogy ezek stab IC-k nem mennek.

Próbálta már valaki ?

Kösz
Következő: »»   9 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem