Fórum témák
» Több friss téma |
Az hogy birad vagy ring ( citromfacsaró), az szinte teljesen mindegy, egyik sem túl jó. A kisipari módszerekkel készült alu membrános betétek elég sok kívánnivalót hagynak maguk után, mind terhelhetőségben, megbízhatóságban de leginkább hangminőségben. Olyan aluhangja van. Az egész "mega" rossz úgy ahogy van. Hallgatva is, mérve meg főleg. Régi HI-FI magazin véleményt idézve: se mély se magas és különben is csöng mint a telefon.Ha van rá lehetőséged, próbálj bele egy új váltót tervezni, gyártani mert az eredeti, hát az nem jó.(azt nem mondom, hoyg cserélgess hangszórót, meg ládát, mert az ugye már nem a mega, hanem valami más) Egyébként én úgy emlékszem, hogy 3 utas van benne. Valami egyszerű felülvágó van a mélyen, max egy tekercs.
UI.: A kritika természetesen nem neked szól, hanem a ládának!!! Shalafi.66: "szabvány szerinti jellel és módszerrel megmérve" - melyikre gondolsz, mert van belőle egy kazallal, és egyre több lesz, ahogy mindenki megpróbál variálni valamit, egyre inkább az erősítők terén. Csinálok valamit, kitalálom, hogy az 1kW, aztán gyártok egy olyan szabványt, hogy tudja is amit kitaláltam. A legnevesebb gyártók is kezdenek elkurvulni...4x5kW professzionális végfok max. áramfelvétele a hálózatból 3700W. Ugyan már kérem.
Értem köszi
![]() ![]() ![]()
A tölcséres magas verziós, két utas az már HPS néven fut, futott. Abból az a verzió, ami beymás készlettel készült, az használható. Aztán elkezdtek variálni, hogy saját gyártású magasbetét, meg mágnes meg mittomén. Na az már nem az.
Használjuk mi is, de került bele egy teljesen egyedi tervezésű váltó, beyma cp380 magas+beyma 15k200 mély, csillapítóanyag, cstlakozótálca - szóval csak a fadoboz maradt reflex. 400-500W-al hajtva monitorozásra, kisebb helyeken PA-ra. De a gyári váltóval az is használhatatlan volt. A helyzet az, hogy voltak egységes váltók, aztán hangszórókészlettől függetlenül ment bele mindenbe.
Ahham.Amugy nem a hps-ről beszéltem,hanem volt régebbifajta mega aminek a tetején külön volt egy tölcséres magas ami irgalmatlanul tudott szólni
![]() ![]()
Amugy tényleg volt olyan r400as mega amiben nem 8"os hanem 10"os közép volt?Amit én akarok felújítani abba 10"os közép kell de ilyen szórót nemláttam még.....csak a régebbifajta "kocka" kosarasba.
Mivel már nem nagyon gyártanak Reflexék hangszórót, ezért ők is szívesebben szerelik beymával a saját dobozaikat. A passzív váltók itt szinte kizárólag védelmi célokat szolgálnak, hogy hogyan szól, azt senki nem figyelte.
Meg mondjuk teljesen más lesz maga a hangszóró is, mert másféle lágyrészek kerülnek a kosárba. Az eredeti állapotához nem sok köze lesz.
![]()
Azért csakbelerakható lesz még a dobozba
![]() ![]()
Én is.
Amilyen volt attól csak jobblehet
![]() ![]()
Sziasztok! Ennek a ládának a terv rajzát meg tudná nekem adni valaki???
Múltkor hallotam két Martin WSX-et. Nagyon megtetszett a hangja és az is, hogy 600W-al kb 100 méterig éreztem kültéren a mélyet két ládától. A ládánként 1 darab 18"-os nyomó dolgozik. Bővebben: Link ő lenne az. Az a baj, hogy nekem nincs 18"-os nyomóm csak 15"-os, de abból viszont négy. Most mind a négy rutse-ba van, de annyira messzire nem érzem a mélyet mint a martin wsx-nél viszont közelebbre jobban. Nem tudtok olyan ládát amibe beletenném a két 15"-os nyomót és olyan nyomást érnék el mint az a martin láda? Vagy két láda oldalanként, csak az lenne a lényeg, hogy olyan messzire toljon mint a WSX. Amit hallottam az házi építés volt és a nyomó se beyma volt benne még is nagoyn jól szólt. Esetleg megpróbáljam a ládát 18"-os nyomó helyett 15"-os nyomóval? Bár ez nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne... Remélem ti tudtok olyan tervet amivel eltudom érni azt a hatást mint ami ott volt. Előre is köszi a válaszokat és a segítségeket.
Lehet hogy hülye kérdés, de miért kell hogy érezd a mélyet 100 méteren? A középmagas tartományban még a legnagyobb line array rendszereknek is vége 50 méteren, oda kerül a delay torony. Lehet hogy tévedek, de nem hiszem, hogy ekkora méretekben gondolkozol, ilyen felszereléssel rendelkezel. Ha meg tényleg nem, akkor olyan láda kell ami 0-50méterig szól, és nem 20-nál kezd el szólni és 100- on van a vége.
Ilyen felszerelés? Nincs ilyen felszerelésem azért szeretnék építeni. Szerszámunk meg van hozzá összetudjuk rakni. Inkább segíts.
Azért ezt nem gondolod Te sem komolyan. A szerszám az édes kevés. Mondjuk semmi. De nekem édes mindegy.
1. Milyen hangszóróid vannak most? 2. Mit akarsz hangosítani, mekkora felszerelést akarsz. ( nagyot az kevés) 3. Milyen rendszerben gondolkozol - Stackelt vagy line array 4. Mennyi pénzed van rá. ( a sok az kevés ) A 100 métert az felejtsd el még egyszer mondom. Hacsak nincs mondjuk 50 millád erre a projektre. És ez most halálosan komoly.
Na mindegy. Beszélek azzal a sráccal akié a motyó megkérdezem a dolgokat.
Azért ha már Te kértél segítséget, legalább a feltett kérdésekre válaszolhattál volna.
RH Sound hangszóróim vannak. Tudom h nem jók meg mittudomén, de erre volt pénzem sajnos. Kisebb falunapokat szeretnék hangosítani. Amúgy hallottam a ládát és nekem az tetszett.
Tipus?
Csak mélyeket építenél? Középmagasok vannak?
1565. Mélyeket szeretném lecserélni. Nem tetszik valahogy ez a négy rutse. Marint WSX sokkal jobban tetszett hangra is meg sokkal nagyobbat is tolt.
Eddig tölcséres top volt mnc driverrel meg sound king középpel. Viszont most csere lesz szerintem sima topra. Viszont nekem most mélyláda kell a top az a másik srác feladata akivel csin. Martin WSX kell nekem csak nem tudom még, hogy hogyan. :/
Hát ha WSX kell, akkor meg kell venned bele ezt..
Mással nem fog működni. Voltak olyan emberkék, akik megpróbálták pl. felső kategóriás beyma és B&C-hangszórókkal, és azok a szó szoros értelemben véve szétszakadtak. Fizikailag megsemmisültek. A fent nevezett hangszóró a gyári, vagy a legközelebb álló a gyári customhoz-képest. A 15"-al szerintem nem érdemes próbálkozni. Egyébként nem is egy drága termék, nem érdemes variálgatni hogy most 18Sound B&C, PD vagy valami, mert az eredeti elérhető áron van. Mások szerint ez az eredeti hangszóró.
Szia!
Egy fél éve már a szekrény tetején várja egy pár 18" "lökő" hogy valamibe belekerüljenek. Elkezdte az én fantáziámat is megmozgatni ez a láda, nézelődök már vagy félórája. Itt bontogatja a gyerek, hogy milyen hangszóró van benne: Bővebben: Link Konkrét tervet találtál már róla? Én csak pár utánépített képet meg a gyári bemutató pdf-et.
Helló. Igen, meg van a pontos rajza a ládának.
Neten találtad? Ha igen akkor egy linket tehetnél be.
![]() Tényleg és mit szólsz andras1 véleményéhez ami hangszórót érő erőhatásokat illeti?
Szerintem annyira nincs kitéve akkora hatásoknak mint pl egy rutse ládába mert itt a nyomó zárt térbe van és visszafogja. Elküldöm mail-ba, ha küldesz privátba egy címet, mert túl nagy a mérete és már nem tudom honnan szedtem le a rajzot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |