Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   208 / 443
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

szomorú vagyok! Pedig ez tünt a legjobb magyar nyelvű Eagle fórumnak.
(#) vilmosd válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Azert jobb cegek elfogadjak a Eagle BRD filet es ok legeneraljak a szukseges gyarto fileket. Lehet hogy keresni kellene masik ceget.
(#) Lucifer válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

A) keresel valami ULP-ot, ami valami hasonlót művel, és konvertálgatod a txt fájlodat.
B) írsz rá ULP-ot
(#) bberti261 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Hello!
Hogyan kell eagle-ben egy alkatrészt megváltoztatni?
Lábak megnevezését szeretném megváltoztatni.
Gondolom már elhangzott ez a kérdés a fórumon, belinkelné nekem valaki légyszi?
(#) bberti261 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Csináltam eagle-ben új alkatrészt (IC), de nem tudok neki nevet vagy értéket adni. Hol tudom ezt beállítani?
(#) edison14 válasza bberti261 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

A könyvtár szerkesztőjében kattints a szöveg elhelyezés (T) ikonra majd írd be ezt:

>NAME
>VALUE

Egyszerre csak az egyiket írd be. Miután beírtad nyomj egy OK-t és felül a legördülő menüben válaszd ki azt a réteget amelyet megadtál. Ezután helyezd le a szöveget ahol szeretnéd és már készen is vagy.
(#) MolnarG válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Kukkantsd meg ezt az ulp-t, csak a board-ból fut le, és pont azokat generálja le, ami neked kell.

parts_tk.ulp

(#) soskajoska válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

OK!
De hogyan csinálom meg az ULPt?
(#) soskajoska válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Bocsi!
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Arról van szó, hogy a legyártott panelra a beültetőgép lerakja az alkatrészeket. Annak a programozásához kell egy olyan lista, amelyik tartalmazza az alkatrész megnevezését, pozícióját, elforgatását, értékét, tokozását. Egyébként ezeket az adatokat látjuk, amikor az info gombra kattintás után kijelölöm az alkatrészt.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt.
(#) soskajoska válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Szia!
Szuper!!
Nagyon köszönöm.
Boldog Karácsonyt!
(#) ludasmatyi90 hozzászólása Dec 29, 2010 /

Jó napot kívánok.
Alkatrész tervezésben kérek segítséget.
Még pedig olyan alkatrészt szeretnék tervezni, ami schematicban egy A és egy B alkatrészből áll. Board nézetben pedig egy alkatrész.
Egy két számjegyes led kijelzőről van szó. Szeretném, hogy schematic nézetben a számjegyek egymástól függetlenül mozgathatóak legyenek.
Ebben kérnék ségítséget.
Köszönöm előre is.
(#) bberti261 hozzászólása Dec 29, 2010 /

Hello.
Hogyan tehetek forrasztási pontot eagle-ben a schematic-ra?
Bemenő jelet mivel jelölik eagle-ban? Hol találom ezt?
Előre is BUÉK
(#) edison14 válasza bberti261 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ha padot szeretnél letenni akkor keresd meg a wirepad.lbr vagy solpad.lbr nevű könyvtárakat. Ha esetleg konnektorra lenne szükséged azokat a CONN_ nevezetű könyvtárakban találod.
(#) bberti261 hozzászólása Dec 29, 2010 /

Köszi!
És graetz-et?
(#) edison14 válasza bberti261 hozzászólására (») Dec 29, 2010 / 1

RECTIFIER.lbr
(#) Frankye válasza ludasmatyi90 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Ugyan úgy készíted el, mint a többit, csak annyi a különbség, hogy amikor a sch. rajzát "párosítod" a brd.-ével, akkor figyelned kell a lábak kiosztására.
(#) Antal Miklós hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok. Sajnos az én verzióm (4.11) nem ismeri a 74LSxx sorozatot. Honnan tudnám azt letölteni? vagy valakinek meg van?

Köszi, és Boldog Új Évet Mindenkinek!
(#) kaqkk válasza Antal Miklós hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

A cadsoft oldalán tuti megtalálod
(#) edison14 válasza Antal Miklós hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szerintem használj újabb Eagle-t mivel elég sok minden nincs benne a régi verziókban.
(#) BlackStar hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Hogyan lehet megoldani bizonyos csatlakozók fém palástján (Shield) a GND-t átvinni
Mellékeltem egy teszt kapcsolást a könnyebb megértés végett.
Miért maradt meg a gumikötél a csatlakozó shield lába és a 3 láb között.
Biztos egyszerű a megoldás, de elakadtam
Előre is köszönöm a segítséget.

Shield.png

(#) niedziela válasza BlackStar hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Azért marad meg, mert nincs helye a sávnak átkötni.
(#) edison14 válasza BlackStar hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Talán így

javitott.jpg

(#) niedziela válasza edison14 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

MIndegy végül is mert a a 3.láb így is GND-n van a shield-n keresztül.
(#) edison14 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Igen valójában mindegy csak ő el akarta tüntetni a csúnya sárga gumikötést és ebben segítettem neki a javított rajzzal.
(#) BlackStar válasza edison14 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
A javított rajzon a 3.láb Net name már nem lehet GND. Pedig tudjuk, hogy az a fém palást miatt. Tegyük fel hogy a GND jelet szeretném tovább vinni egy másik alkatrészhez de a palást másik érintkezőjéről de akkor már nem adhatok neki GND nevet mert akkor össze gumi-pókozza. Elméletileg a szerkesztőnek tudnia kéne, hogy a két shield láb ugyan az (pl.GND) Ha az egyik palást lábra kötöm a GND akkor miért nem lehet a másik palást lábról folytatni a GND vonalat. Csak ugy lehet folytatni hogy más Net Name-t adok neki. Talán így érthető hogy mi a problémám.

Most az az egy árva gumivonal akadályoz?
Attól még működni fog amit csinálsz.
Akár ki is kapcsolhatod, hogy ne lásd.

Idézet:
„Elméletileg a szerkesztőnek tudnia kéne, hogy a két shield láb ugyan az (pl.GND)”

Még elméletileg sem mert az sch jelen két pin van amihez a board rajzon két PAD kell. Akkor lenne igaz amit mondasz, ha lenne olyan pin aminek mindkét oldala pin, és két PAD neve is megegyezhetne. De ilyen nincs
(#) BlackStar válasza niedziela hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Nem az az egy gumivonal akadályoz. Az elméleti megoldást keresem hogy hogyan lehet megoldani és használni a shield lábas alkatrészeket helyesen.. A kép az csak egy minta hogy mire gondolok.

Értem, akkor kösd be így

gnd.gif

(#) BlackStar válasza niedziela hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Most már kezd letisztulni hogy hogyan kell használni. Csak sajnos míg a fém palást egyik lába GND addig a palást másik csak GND1. Mert ha azt is GND-nek nevezem akkor marad a gumipók Több fémházas alkatrésznél már elég zavaró lehet a sok GNDX vagy a gumikötél. Ezért szerettem volna kideríteni, hogy esetleg hogyan lehet ezt megoldani.

kep.png

Akkor lenne ez így jó, ha teli GND-t használsz mert ott ezek megoldódnak.

Amit próbálsz azt azért nem lehet, mert egy PIN-hez kellene két PAD hozzárendelni, amit nem lehet.

pin_pad.gif

Következő: »»   208 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem