Fórum témák
» Több friss téma |
mik a feltételek? mert sokféle van.
Szia!
Olyan kéne ami 7 szegmenses kijelzővel vagy DMC16230ny-ly folyadékkristályos kijelzővel mehessen ,de a legolcsóbb a 7 szegmenses kijelző. Az lenne a legjobb szerintem hogy elkezd mondjuk 5 perctől visszaszámlálni (lehetőleg állítható legyen) és amikor a végéhez ér akkor lejátszik az alkalomhoz illő dallamot(ezt meg lehet oldali egy zenélős képeslappal)még akár kilóghat pár vezeték is aminél ha az egyiket elvágjuk akkor pl.:felgyorsul a számolás,stb. Esetleg még az lenne jobb ,hogy amikor odaadjuk mint ajándék egy merev falú dobozban ,akkor mikor kiveszi a dobozból az ajándékozott a bedobozolt elektronikát akkor működésbe hoz egy végálláskapcsolót ami felébreszti az áramkört. Beállítani meg szerintem a leg jobb lenne mondjuk Com Portal vagy gombokal még esetleg USB-vel is PL.:Cikk de esetleg valami olcsóbb PIC-el.
Ha az olcsóságra mész, meg a látványra. 7 szegmensest ajánlanám, PIC-el. meg rövidzáras beállítással (dip kapcsolók). Gondolom tréfálkozásra használnád...Mert bombát nem kéne indítani vele )))
A hatás kedvéért pittyegést is tennék bele. A beállítást le kellene egyszerűsíteni. 1. a programba írni, honnan induljon. 2. x érték közül (ezt előre definiálnánk) kiválasztani 1-et. 3. óra perc másodperc beállítással. 4. csak a percet lehetne állítani (DIP kapcsolóval) (256 percet lehetne beállítani) hirtelen ezek jutottak eszembe. A nyák mérete még kérdés....
Valami ilyesmi...? Bővebben: Link
Inkább valami ilyesmit:Bővebben: Link
Persze ,hogy vicc.
Az a lényeg ,hogy 7 szegmenses kijelzővel legyen,visszaszámoljon és a számlálás végén adjon egy jelet az mindegy hogy folyamatos vagy kell hozzá időzítő.Az meg csak plusz lenne hogyha piggyegne a számolásnál vagy kilógható vezeték lenne amit hogyha elvágunk felgyorsul stb.
Sziasztok Eltudnátok küldeni a két videó közül az egyik kapcsolását és a többi doksit.
Köszi. Sürgős lenne mert karácsonyig tesztelve elkéne küldeni. Nekem az is jó hogyha az elsőt elküldöd!
Mihez lesz, bombához?
ICM(?) 7217, azt hiszem ez atipusa amit ilyenekre használtam, fel, le számlálás, 4 digitnyi LED meghajtóval, kódkapit rárakhatsz,kezdő, vagy végállásbeállításhoz...
Sziasztok!
Nekem egy olyan időzítő kellene amit helyben be lehet állítani, lenne rajta 4 hétszegmenses led kijelző és minden másodpercnél pittyegne egyet amíg lejár. És ha lejárt lead egy jelet.
Eggyel feljebb olvasd el.
Jo tudom , de én fafej vagyok az ilyenekhez. A lényeg az lenne hogy beütünk egy számot és megnyomunk egy gombot és elkezd visszaszámlálni. Olyan áprilisi tréfának kellene (bomba) . Jól jönne kapcsolási rajz.
Szia!
Szerintem az is jó lenne ,hogyha 3 gomb lenne amivel fel,le,valamint indítás-stop domb lenne . Valaki aki ért ehez az igazán megtervezhetné és aztán ha nem akarja megépíteni akkor egy szimulátorban letesztelhetjük. Vagy ha valaki talál valami jobbat akkor legyen szíves felrakni. Összefoglalva az lenne a lényeg ,hogy: -Visszaszámláljon. - 0-nál adjon egy jelet. -Be lehessen állítani az időt. -Lehetőleg 7 szegmenses kijelzőkkel működjön. -Számlálás közben pittyegjen. -Végül a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb legyen. Már régóta szeretnének a fórumban agy ilyet szerintem. Köszönettel:a fórumosok! (szerintem mindenki nevében mondhatom)
Szerintem jobban nézne ki ha be lehetne írni egy számot és onnan számolna vissza. Szerintem.
Igen szerintem is!
De így könnyebb a kapcsolást megtervezni és ha kell programozni is. De nekem mindegy.Ez az én véleményem. (Nem akarok vitatkozni csak azért írtam mert a te fajtádhoz nehezebb kapcsolást találni.) De itt egy Link ezt COM portal lehet programozni. Ennél az a baj ,hogy drága a kijelző miatt. Ha valaki ért hozzá akkor esetleg megszerkeszthetné a programot úgy hogy pár 7 szegmensessel ,igy egyszerűbb lenne a program és ezáltal több hely marathatna a PIC-ben így elférne a gombokhoz való hely.(Mint a te ötletedben) Zorán
Köszi
Üdv!
Ha a méret nem számít, én csináltam egy ilyet fényképező elsütéshez. Ez még többet is tud... itt megnézheted a képét.
Szia!
Ezek közül melyik olyan ,hogy ad ki kapcsolójelet mert annak kellenének a Fájlai. Zorán
Szia!
Ez visszaszámol vagy csak számot ír ki? Zorán Nem ütjük az entert feleslegesen, köszi, köb..
Hello
nekem egy olyan időzítő kellene amit helyben be lehet állítani, lenne rajta 4 hétszegmenses led kijelző és minden másodpercnél pittyegne egyet amíg lejár. És ha lejárt lead egy jelet ami áramot ad egy fogyasztonak.
Szia!
Ha sikerül szerezni ilyet akkor elküldenéd négyszíves?
Boldog új évet!
Szia!
Én nem nagyaon értek hozzá ezért ha valaki tudna érthető leirást adni azt megköszönném. Boldog Uj Évet.
Kapcsolást vagy a funciók leírását?
Mind a kettőt, meg hogy milyen alkatrészek kellenek hozzá.
köszi
Szia!
Nekem is az kéne.
visszaszámol természetesen, meg a setup (dip kapcsoló) szerint ujraindul, vagy megáll, esetleg más bemenő paramétert is fogadhat.
Sziasztok! Egy kapcsolásra lenne szükségem. Mielőtt furcsán néznétek, egy játékhoz lesz, és csupán hatásvadász kellék lesz.
Szóval összeszedtem, hogy is kellene működnie a countdown-timernek. Kettő funkciót írok, de az első a legfontosabb. Remélem nem sokkal bonyolultabb a másik sem. Egy kétállású kapcsolóval lehetne állítani miként működjön. Ami közös: 7 szegmenses kijelzőkön jelzi a hátralévő időt. Óra, perc, másodperc. Ha lejár az idő egy relét kell behúznia az áramkörnek. Kell körülbelül 10 kivezetés ( gyors csatlakozókon ). Mindegyik szakadásra lép ( nyitó nyomógomb, vagy ha elvágják a kábelt ). Az egyik megszakítja és leállítja a számolást, nem történik semmi, a többi pedig azonnal lenullázza a számlálót, és behúzza relét. 1. Beállítok rajta egy időtartamot ( pl 30sec, vagy 60min ). Egy nyomógombot lenyomva csippan egyet egy kis hangszóró, majd a gombot felengedve elindul a számláló lefele. A csipogás nem fontos, annyi szerepe van, hogy amikor a kész számlálóra ráteszem a tetőt ( amivel lenyomom a gombot ) legyen egy jel, hogy készenlétben van. FONTOS! Az működésre ne legyen hatással, ha többször nyomogatom a gombot, vagyis egyszer elindul, akkor mindenképp visszaszámol, ha csak meg nem szakítják. 2. Szintén beállítok egy időtartamot, majd megnyomom a start gombot és elindul a számlálás lefele. Az 1. pontban szereplő fedél-gomb semmilyen hatással nincs az áramkörre. ( Speciel ilyenkor ki is lehet iktatni azt a gombot ) Előre is köszönöm aki segíteni tud! Vendégem egy tálca sörre, ha sikerül! |
Bejelentkezés
Hirdetés |