Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   527 / 1385
(#) Sir-Nyeteg válasza koczka hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Miért nem akarsz kettőt egymásra tenni?
(#) p_istvan válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Tegyél egy próbát pausszal! (egy réteg)
Nekem jobban bevált mint a fólia, nem beszélve arról, hogy jelentősen olcsóbb.
Ha egy pár percig nitróhígító főlé teszed még jobb.
István
(#) gulasoft válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
A pausz egyébként tényleg nem rossz, de hajlamos a nyúlásra, ilyen pici nyáknál nem gáz, de nagyobbnál elég durva különbségeke is lehetnek.
Nyomda! Mindenhol van. Mindenhol ugyan úgy dolgoznak.
Megcsinálják a négy színt aluból (ugyan úgy rezisztállják, levilágítják és marják mint mi a nyákot. És utána azzal nyomtatnak. Ugyan úgy fóliát használnak mint mi, csak ott egy 5000dpi feletti lézerrel alakítják ki a maszkot, csak a z a különbség, hogy amíg a lézer és a tinta additív módszer, azaz festéket tesz oda ahol sötétebb (többet vagy kevesebbet mi mennyit tud), addig a nyomdai szubsztraktív, ott vesz ki a feketéből ahol átlátszónak kell lenni. Ebből kifolyólag a nyomdai fekete az koromfekete átlátszatlan, (videómon meg lehet nézni) minden más módszer ennél csak gyengébb lehet.
Két fóliát egymásra rakni meg irgalmatlan nehéz, mivel a lézer kicsit nyúlik, a tintásnak meg túl nagyok a pöttyei. Sajnos a pausz is nyúlik, bár egyszer a mérnöki irodánktól kaptam olyat ami nem nyúlt, ezt külön ki is hangsúlyozták, és az tényleg jobb volt.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Hát az enyém jó "vastag" próbáltam kis erővel nyujtani egyet de nem nagyon ment.Akkor ez jó lesz?
(#) p_istvan válasza pcroland hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Tized-milliméteres nagyságrendről van szó az A4 méretre vetítve, de lehet hogy inkább a lézernyomtató papírtovábbítása csúszik egy kicsit, ami nyomtatófüggő.
Nagyméretű kis lábtávolságú SMD-nél lehet zavaró!
(#) Zoli_bácsi válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
A véleményem az, hogy akár tintasugaras, akár lézer eljárással történik a nyák film készítése, bizony-bizony kelleni fog a két réteg. Ahogy Gulasoft írta, kicsi nyák esetében nem probléma, mert a két nyomat közötti különbséget el lehet csalni, illetve a fólia közel azonos mértékben nyúlik meg. Én teljesen át álltam a nyomdai nyákfilmre. Az elég egy rétegben és nagyon profi. A nyomdában egyébként levilágítást kell kérni fóliára.

Üdv!
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Arról nem beszélve, hogy havi egy két nyák esetén sokkal olcsóbb a nyomda, mint lézert venni, papírt, vagy fóliát venni, szórakozni a két réteggel.
Leadod, és kapod a kész egy rétegű filmet. A kökinél egy a 4-es 360Ft.
(#) koczka válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Rendben meggyőztetek a nyomdás dologról bár ezt a pausz papírost mindenképpen kipróbálom.
Mi a nyomda neve pontosan? Tudom hogy valahol írtad de most hirtelen nem találom.
(#) p_istvan válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Szervusz!
Nekem eddig még mindig elég volt egy réteg pausz, igaz csak HP lézert használok. A nyomda biztos jó dolog, de sokan élnek kisebb településen ahol nem biztos, hogy a szomszéd utcában találni egy nyomdát, ami nyák filmet is vállal...
Ha nem csak hobbiból kellene, akkor biztos keresnék nyomdát!
István
(#) gulasoft válasza koczka hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Duotonerepro
(#) gulasoft válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Nekem sem a szomszéd utcában van. Kocsival cirka 15-20 perc, vagy ha arra kerülök haza akkor gyalog kökitől 10 perc.
Persze a puszta közepén lehet hogy nincs nyomda, minden közepes városban van, csak keresni kell. Email címe mindnek van, elküldöd, és maikor kész érte mész.
Ez a Duotonerepro-nál is így megy, ráadásul mint kiderült sima pdf-ből is tudnak inverz pdf-et csinálni, csak jelezni kell a levélben nekik (lehetőleg nagyon erősen), mert ugye a dry fóliához inverz pdf kell. (ott fehér ahol marad a vezeték) Az ilyet pl tintasugarassal vagy pausszal festékpazarlás megcsinálni, ráadásul a tintás pauszos a sok festéktől elázik és tuti nyúlik.
(#) albinolynx válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Ez nem jelenthet problémát, mivel nálunk sincs. Veszprémben van, de érdekes megkötéseik vannak. Neten érdeklődni kell. Nem reklám - én pl. a chroma - top-nál rendeltem már többször. Gyors, postáznak, akár utánvéttel is. Ez a legkényelmesebb, ha éppen nem tudsz melóból elmenni, stb.
Maga a levilágítás is olcsóbb. Összességében picivel drágább, mint ami "helyben" lenne, de nem megy el vele a drága idő.
(#) mex válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Szia.
Ha küldök nekik egy pdf-ben nyákrajzot, mondjuk A4 méretben, akkor abból egy filmet csak a honlapon jelzett árért készítenek?
(#) albinolynx válasza mex hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
A4-es oldal 240,- Ft + áfa. Plusz 1.000,- Ft posta, stb - úgy, hogy utánvéttel kértem. Feladástól számítva, másnapra kézben volt.
Sok esetben lehet szerencséje az embernek is, mert másik levilágítással együtt még éppen odafér a másik mellé, stb. Ilyenkor kedvezőbb lehet az ár. Érdemes telefonon egyeztetni.

PDF-ben jó a forrás, csak figyelni kell tényleg arra, nehogy keveredés legyen negatív - pozitív levilágítással kapcsolatban.
(#) mex válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Köszi, ki fogom próbálni.
(#) pcroland válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Igazad van. Más lehet minden vastagsággal.Kipróbálom,hogy milyen lesz(puding próbája az evés),és ha jó más probléma nem lehet,ugye?És akkor két réteget használok.És nem lehet lemosni róla a festéket acetonnal,hogy lehessen rá újat nyomtatni?Ha nem akkor lehet többször levilágítani vele?
(#) albinolynx válasza pcroland hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Fotómaszknak az a lényege, hogy egyszer elkészíted és felhasználhatod bármikor. Leírtam már.
(#) pcroland válasza albinolynx hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Hát jó..De nem nagyon értettem:
Idézet:
„Ha jó jó,ha nem nem,úgy marad.”
Köszi akkor elraktározom ezeket.És azt is belehet állítani,hogy hova nyomtassa.Így ha kicsik a nyákok akár 5-10-et is nyomtathatok egyre.
(#) albinolynx válasza pcroland hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Úgy értettem az a mondatot, hogy akár jó lesz, akár rossz lesz a maszk nyomtatva, nem tudsz már variálni rajta. Ergo nem lemosható, amit kérdeztél.
(#) mex hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Sárgarézlemezt marattatok már vaskloriddal? Kipróbáltam, jobban viszi mint a vöröset. A képeken látható mélység ~0,35-0,4mm. Kb 3/4 óra alatt szobahőmérsékleten.
(#) emmzolee válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Nem rossz ötlet!

Pont ezen gondolkoztam, hogy a saját logómat hogy lehetne legyártani itthon.
Viszont akkor már jó lenne, ha fekete festéket tennék a barázdákba, és akkor látszana is szépen. A gond az, hogy nem tudom hogy kellene csinálni, és a réz névtáblások hogy szokták, és mivel.

Aki látott ilyet, vagy tudja. Írja már meg nekem légyszi.

Köszi
(#) Sir-Nyeteg válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
(#) BarnaPili válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Bekened az egészet festékkel,utána pedig egy gumival le tudod húzni a maradékot.A a mélyedésekben benne marad a festék.A maradékot le lehet törölni hígítós ronggyal.
(#) elektromos hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Elkészült az én laminálóm is, Attilla86 ötletét átdolgozva ATMEGA8-ra. Programot a kapu48 barátom írta, mert nekem túl bonyolult még a menü rendszer megírása. Az előlap egy kicsit nem szép lett, de már nem ragasztok rá másik fóliát. A képeken látszik a mechanikai megoldás is, mely egy kidobott PC-táp doboza. Lehet látni lyukakat a fűtőbetét alatt, melynek az a feladata, ha végzett a panellel, akkor bekapcsolja a PC-tápon levő ventillátort, és gyorsabban lehűti a fűtőbetétet. Lehet látni egy réz lemezt (nyákot) a hátsó részen, melynek feladata a nagyobb panelek leesését akadályozza meg, mert a motor előre-hátra megy automatikusan. Látni lehet a mikrokapcsolót is, mely azt figyeli, hogy bent van a panel, vagy nincs bent. Elég macerás volt beállítani, de ennél egyszerűbben nem tudtam. Remélem találtok benne használható részeket.
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
és még pár kép
(#) Zozi85 válasza elektromos hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Jó látni az egyre több megoldást, nekem csak az az érdekes, hogy mindenki elhagyja a burkolatot. Azzal pedig alacsonyabb hőfokon lehet dolgozni mert előmelegszik a panel. Lényeg az, hogy a végeredmény szép legyen maratás után, a többi már csak fantázia kérdése.

Kíváncsi lennék kinek mennyit bír a laminálója javítás nélkül. (nekem túl van a 400 panelen de eddig még semmi baja)
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Jól néz ki.

Az eredeti motor van rajta?
(#) slogan válasza shield hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Az eredeti motor 230V -os és csak egy irányba forog.
(#) shield válasza slogan hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Most kaptam szét egy lapszkennert, remélem jó lesz hozzá a motorja. Áttétel is van rajta, talán összejön vele. De előbb laminálót kell beszerezni ha végre lesz a tacskóban.
(#) Balaa16 hozzászólása Dec 26, 2010 /
 
Sziasztok!
Az első NYÁK-ot csinálom (ugyanis ezt hozta a Jézuka ), és előhívás után csak a NYÁK középső részén jelennek meg a vonalak, a szélein meg nem hív elő semmit. Ez mitől van?
Üdv: Balázs
Következő: »»   527 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem