Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Miért nem akarsz kettőt egymásra tenni?
Tegyél egy próbát pausszal! (egy réteg)
Nekem jobban bevált mint a fólia, nem beszélve arról, hogy jelentősen olcsóbb. Ha egy pár percig nitróhígító főlé teszed még jobb. István
A pausz egyébként tényleg nem rossz, de hajlamos a nyúlásra, ilyen pici nyáknál nem gáz, de nagyobbnál elég durva különbségeke is lehetnek.
Nyomda! Mindenhol van. Mindenhol ugyan úgy dolgoznak. Megcsinálják a négy színt aluból (ugyan úgy rezisztállják, levilágítják és marják mint mi a nyákot. És utána azzal nyomtatnak. Ugyan úgy fóliát használnak mint mi, csak ott egy 5000dpi feletti lézerrel alakítják ki a maszkot, csak a z a különbség, hogy amíg a lézer és a tinta additív módszer, azaz festéket tesz oda ahol sötétebb (többet vagy kevesebbet mi mennyit tud), addig a nyomdai szubsztraktív, ott vesz ki a feketéből ahol átlátszónak kell lenni. Ebből kifolyólag a nyomdai fekete az koromfekete átlátszatlan, (videómon meg lehet nézni) minden más módszer ennél csak gyengébb lehet. Két fóliát egymásra rakni meg irgalmatlan nehéz, mivel a lézer kicsit nyúlik, a tintásnak meg túl nagyok a pöttyei. Sajnos a pausz is nyúlik, bár egyszer a mérnöki irodánktól kaptam olyat ami nem nyúlt, ezt külön ki is hangsúlyozták, és az tényleg jobb volt.
Hát az enyém jó "vastag" próbáltam kis erővel nyujtani egyet de nem nagyon ment.Akkor ez jó lesz?
Tized-milliméteres nagyságrendről van szó az A4 méretre vetítve, de lehet hogy inkább a lézernyomtató papírtovábbítása csúszik egy kicsit, ami nyomtatófüggő.
Nagyméretű kis lábtávolságú SMD-nél lehet zavaró!
A véleményem az, hogy akár tintasugaras, akár lézer eljárással történik a nyák film készítése, bizony-bizony kelleni fog a két réteg. Ahogy Gulasoft írta, kicsi nyák esetében nem probléma, mert a két nyomat közötti különbséget el lehet csalni, illetve a fólia közel azonos mértékben nyúlik meg. Én teljesen át álltam a nyomdai nyákfilmre. Az elég egy rétegben és nagyon profi. A nyomdában egyébként levilágítást kell kérni fóliára.
Üdv!
Arról nem beszélve, hogy havi egy két nyák esetén sokkal olcsóbb a nyomda, mint lézert venni, papírt, vagy fóliát venni, szórakozni a két réteggel.
Leadod, és kapod a kész egy rétegű filmet. A kökinél egy a 4-es 360Ft.
Rendben meggyőztetek a nyomdás dologról bár ezt a pausz papírost mindenképpen kipróbálom.
Mi a nyomda neve pontosan? Tudom hogy valahol írtad de most hirtelen nem találom.
Szervusz!
Nekem eddig még mindig elég volt egy réteg pausz, igaz csak HP lézert használok. A nyomda biztos jó dolog, de sokan élnek kisebb településen ahol nem biztos, hogy a szomszéd utcában találni egy nyomdát, ami nyák filmet is vállal... Ha nem csak hobbiból kellene, akkor biztos keresnék nyomdát! István
Nekem sem a szomszéd utcában van. Kocsival cirka 15-20 perc, vagy ha arra kerülök haza akkor gyalog kökitől 10 perc.
Persze a puszta közepén lehet hogy nincs nyomda, minden közepes városban van, csak keresni kell. Email címe mindnek van, elküldöd, és maikor kész érte mész. Ez a Duotonerepro-nál is így megy, ráadásul mint kiderült sima pdf-ből is tudnak inverz pdf-et csinálni, csak jelezni kell a levélben nekik (lehetőleg nagyon erősen), mert ugye a dry fóliához inverz pdf kell. (ott fehér ahol marad a vezeték) Az ilyet pl tintasugarassal vagy pausszal festékpazarlás megcsinálni, ráadásul a tintás pauszos a sok festéktől elázik és tuti nyúlik.
Ez nem jelenthet problémát, mivel nálunk sincs. Veszprémben van, de érdekes megkötéseik vannak. Neten érdeklődni kell. Nem reklám - én pl. a chroma - top-nál rendeltem már többször. Gyors, postáznak, akár utánvéttel is. Ez a legkényelmesebb, ha éppen nem tudsz melóból elmenni, stb.
Maga a levilágítás is olcsóbb. Összességében picivel drágább, mint ami "helyben" lenne, de nem megy el vele a drága idő.
Szia.
Ha küldök nekik egy pdf-ben nyákrajzot, mondjuk A4 méretben, akkor abból egy filmet csak a honlapon jelzett árért készítenek?
A4-es oldal 240,- Ft + áfa. Plusz 1.000,- Ft posta, stb - úgy, hogy utánvéttel kértem. Feladástól számítva, másnapra kézben volt.
Sok esetben lehet szerencséje az embernek is, mert másik levilágítással együtt még éppen odafér a másik mellé, stb. Ilyenkor kedvezőbb lehet az ár. Érdemes telefonon egyeztetni. PDF-ben jó a forrás, csak figyelni kell tényleg arra, nehogy keveredés legyen negatív - pozitív levilágítással kapcsolatban.
Köszi, ki fogom próbálni.
Igazad van. Más lehet minden vastagsággal.Kipróbálom,hogy milyen lesz(puding próbája az evés),és ha jó más probléma nem lehet,ugye?És akkor két réteget használok.És nem lehet lemosni róla a festéket acetonnal,hogy lehessen rá újat nyomtatni?Ha nem akkor lehet többször levilágítani vele?
Fotómaszknak az a lényege, hogy egyszer elkészíted és felhasználhatod bármikor. Leírtam már.
Hát jó..De nem nagyon értettem:
Idézet: Köszi akkor elraktározom ezeket.És azt is belehet állítani,hogy hova nyomtassa.Így ha kicsik a nyákok akár 5-10-et is nyomtathatok egyre. „Ha jó jó,ha nem nem,úgy marad.”
Úgy értettem az a mondatot, hogy akár jó lesz, akár rossz lesz a maszk nyomtatva, nem tudsz már variálni rajta. Ergo nem lemosható, amit kérdeztél.
Sárgarézlemezt marattatok már vaskloriddal? Kipróbáltam, jobban viszi mint a vöröset. A képeken látható mélység ~0,35-0,4mm. Kb 3/4 óra alatt szobahőmérsékleten.
Nem rossz ötlet!
Pont ezen gondolkoztam, hogy a saját logómat hogy lehetne legyártani itthon. Viszont akkor már jó lenne, ha fekete festéket tennék a barázdákba, és akkor látszana is szépen. A gond az, hogy nem tudom hogy kellene csinálni, és a réz névtáblások hogy szokták, és mivel. Aki látott ilyet, vagy tudja. Írja már meg nekem légyszi. Köszi
Bekened az egészet festékkel,utána pedig egy gumival le tudod húzni a maradékot.A a mélyedésekben benne marad a festék.A maradékot le lehet törölni hígítós ronggyal.
Elkészült az én laminálóm is, Attilla86 ötletét átdolgozva ATMEGA8-ra. Programot a kapu48 barátom írta, mert nekem túl bonyolult még a menü rendszer megírása. Az előlap egy kicsit nem szép lett, de már nem ragasztok rá másik fóliát. A képeken látszik a mechanikai megoldás is, mely egy kidobott PC-táp doboza. Lehet látni lyukakat a fűtőbetét alatt, melynek az a feladata, ha végzett a panellel, akkor bekapcsolja a PC-tápon levő ventillátort, és gyorsabban lehűti a fűtőbetétet. Lehet látni egy réz lemezt (nyákot) a hátsó részen, melynek feladata a nagyobb panelek leesését akadályozza meg, mert a motor előre-hátra megy automatikusan. Látni lehet a mikrokapcsolót is, mely azt figyeli, hogy bent van a panel, vagy nincs bent. Elég macerás volt beállítani, de ennél egyszerűbben nem tudtam. Remélem találtok benne használható részeket.
és még pár kép
Jó látni az egyre több megoldást, nekem csak az az érdekes, hogy mindenki elhagyja a burkolatot. Azzal pedig alacsonyabb hőfokon lehet dolgozni mert előmelegszik a panel. Lényeg az, hogy a végeredmény szép legyen maratás után, a többi már csak fantázia kérdése.
Kíváncsi lennék kinek mennyit bír a laminálója javítás nélkül. (nekem túl van a 400 panelen de eddig még semmi baja)
Jól néz ki.
Az eredeti motor van rajta?
Az eredeti motor 230V -os és csak egy irányba forog.
Most kaptam szét egy lapszkennert, remélem jó lesz hozzá a motorja. Áttétel is van rajta, talán összejön vele. De előbb laminálót kell beszerezni ha végre lesz a tacskóban.
Sziasztok!
Az első NYÁK-ot csinálom (ugyanis ezt hozta a Jézuka ), és előhívás után csak a NYÁK középső részén jelennek meg a vonalak, a szélein meg nem hív elő semmit. Ez mitől van? Üdv: Balázs |
Bejelentkezés
Hirdetés |