Fórum témák
» Több friss téma |
Ja azt nem tudtam hogy ilyen nagy távra kell mondjuk nekem még lenne egy ötletem, ami a nyomtatókban van (tintasugarasra gondolok) gumiszalag azzal még a mozgatását meglehetne oldani, csak nem biztos hogy olyan pontos lenne...
Bővebben: Link
A motornak az a dolga, hogy fütyüljön.
Tapasztalatból mondtam, nem hasra ütésre. 2m/perccel számolva 1km, nem 1500. De ez a dolga. A fém meg ugyebár jó hővezető. Nem lenne gond. A danamid anya meg kopik, ez természetes. De nem egy hónap alatt fog elkopni! Automatára kell csinálni, vagy állíthatóra. És hobbyról van szó, nem ipari gépről. Nem fog napi 8 órát menni!
A bordás szíj nem járható út, mert ekkora távon szerintem nincs nyomaték tartása. (erőltetéstől nyúlik a szíj) viszont , ha áttételbe raknám az jó lehet.
Mármint a motor és a tengely közé.
Régi számítógép (P II-es) táppal lehet működtetni a vezérlő panelt? (ha jól emlékszem 300W-os táp)
Szia!
Ha miskolci vagy akkor menj be a DIGÉP-be. A kapunál megkérdezed a biztonságit, hogy van-e cég odabent, ami ezzel foglalkozik. Nagy valószínűséggel elküld majd valahova a gyárterületen belül. Nem árt ha megjegyzed az utat amerre mentél. Már többször jártam bent. A DIGÉP nem összekeverendő a régi LKM-el. Tehát a Gábor Áron Szakközépiskola környékén keresd, nem fogod eltéveszteni. Ott megkeresed a főnököt, és érdeklődsz egy ár után. Rengeteg jó esztergályos van odabent, találkoztam már velük, de személyesen nem ismerem őket. Nem veszíthetsz semmit vele, maximum azt mondják, hogy csak cégeknek gyártanak.
Szerintem igen!
Sokan használják a a PC tápot, még meghajtó áramnak is hídba kötve.
Szia.
Köszi a tippet, megpróbálom hátha sikerül és olcsó is lesz)
Üdv Mindenkinek!
Végigolvastam ezt a topikot, és találtam is mindenféle szépségeket, de egy dologban bizonytalan maradtam. Épített-e már valaki közületek bipoláris motorokhoz is vezérlőt? Unipolárissal tele a web, bipolárisra meg csak a céláramköröket látom mindenütt. A TB6560-nal már meg is barátkoznék, mert az a 3,5 Amper már valami, de azzal is csak gyári késztermékeket látok. Nem tudtok véletlenül valami kipróbált, házilag is megépíthető kapcsolási rajzot? (Bonyolultság nem gond, áramkörépítést nem most kezdem, csak CNC-ben vagyok még kopasz.) Természetesen a 6560-hoz nem ragaszkodom, de 3,8 Amperesek a motorjaim, tehát a google-ös 500ma-es, meg 2 A-es cuccok nem az igaziak. Nyilván nem várom, hogy komplett megoldást adjatok ingyen a kezembe (mert akkor hol marad a hobby rész), csak ha mód van rá, akkor valami kipróbált kapcsolással ügyködnék. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.: zmol
Szia! Én bipoláris motorokat tudtam bontani. Bővebben: Link Motoronként kettő darab H-híd kell. Ezt egy cél IC-vel intézem majd. Bővebben: Link Egyenlőre csak a terv, a megvalósítás még várat.
Céláramkörös a legjobb megoldás szerintem. Külső fetessel bármekkora áramot áthajthatsz a motorokon!
Külső feteset keress!
Hello
Sir-Nyeteg-nek igaza van, keress cél IC-t. Nekem is van hasonló teljesítményü motorom. Én jelenleg az MC3479P IC-vel tervezem a meghajtót megoldani. Sajnos nem sikerült beszereznem A3986 IC-t ami microsteppet is tudna. Még a nyák tervezésnél tartok igy eredményről nem tudok beszámolni.
Van pár ilyen IC-m. De gondolom már késő
Nem késő, egy MC-t vettem kisérlrtezni a RET-től. Az A3986 érdekelne. A HobbiCNC forumon volt eladó de lemaradtam róla. Egy kis marógépet tervezgetek amivel előlapokat tudnák kimunkálni, és kissebb alkatrészeket marni.
Írok mailt!
Köszönöm mindenkinek!
Meggyőztetek a cél IC-ről. Külső FET-est baráti áron nem találtam, de hajlok a TB6560-ra, mert az 3,5 Amperes, az meg már jó is lehet a 3,8-as motorokhoz, legfeljebb nem sütöm meg a tekercseket teljesen. Végül találtam egy kivitelezhető készletet itt: Bővebben: Link Ebből négyet meghajtok pl. ezzel Bővebben: Link (Ugyanrról az oldalról.) Próbálta már ezt a verziót valaki? Ha nem, akkor majd leírom a tapasztalataimat. Üdv.: Zoli
Az én vezérlőm is jól müükszik. Látok némi hasonlóságot.
"Váuuu!" ahogy a művelt amerikai mondaná
Sokkal összeszedettebbnek tűnik, mint az én linkemen lévő. Jól sejtem, hogy ez arról a jó régen általad belinkelt orosz nyelvű oldalról való? Kapcs. rajza alapján működhet a TB6560-as bipolárissal is. Egyetlen bajom, hogy nincs Sprint Layout-om, csak Eagle-öm, ezért a nyákrajzot, meg a beültetést ott nem tudom megnyitni. Nincs meg neked véletlenül a két utóbbi doksi Eagle-ben, vagy esetleg pdf-ben?
Töltsd le a Sprint Layout-ot. Ennyi
OK, a letöltés még nem nagy művészet, de az egy ingyenes, kulcsmentes cucc?
*** A nem kívánt rész törölve ! köb ..
Demo is elég létező fájl megnyitására tudtommal. Legalábbis régen elég volt. És gondolom nem tervezni akarsz benne...
Igazad van, kipróbálom. Remélem, hogy nyomtatni enged majd, de valahogy azt már megoldom.
Atombaró! Nyomtatni is enged a demó verzió, így minden rendben.
Mindezek fényében Vaszil vezérlőjét jelölöm meg megépítésre a pminmo.com-os TB6560 kártyákkal. Köszönöm mindenkinek az itt leírtakat. Kellemes ünnepeket!
gulasoft figyelmébe ajánlanám:
www.MiniBee.tk Új bipoláris léptetőmotor vezérlőm. Step-dir, 35V@2A, 1A-ig hűtőborda nélkül is megy, fokozatmentesen szabályozható áram. Egész-fél-negyed-nyolcad-tizenhatod mikrolépés, tartóáram, hővédelem. 20*30mm! Mondtam én hogy jó karácsony lesz ez!
Szia!
A belinkelt interface Kapcsolás nálam prímán működik!
Nagyon tetszik a MiniBee! Hűtőbordát hogy raksz rá?
Nem rossz ez. Az egyedüli, ami zavar kissé, hogy magyar fejlesztésként írják. Márpedig én ezt kétlem, mert a közepén egy feltehetően nagyon nem magyar származású és fejlesztésű IC figyel, amit körberaktak az adatlapban is feltehetően szereplő ajánlott alkatrészekkel. Semmi extra, úgymond a gyártó minta-alkalmazása.
Ettől függetlenül Boldog Karácsonyt és tudd sokáig hibamentesen használni!
Bocsi, saját fejlesztésű nyákom, amit szintén nyákgyártónál készült, és saját elrendezés, tápszűrés, megvalósítás, saját ötletek és megoldások
Hűtés: egyik megoldás: hűtőbordából kimarok egy profilt ami a megfelelő pontokon helyet hagy a hagyományos alkatrész lábaknak, ill szabad padeknek. másik megoldás: hővezető kétoldalas ragasztó. Utóbbi egyszerűbb, előző tartósabb.
Hozzávetőleges árat tudsz e mondani, mennyibe fog kerülni?
Mint tudjuk ez nem az apróhirdetés részleg, de van egy irányelvem a hobbi vezérlőkre, ami 5000ft/ tengely.
Az árképzés még nem pontos, mérlegelni kell még pár dolgot, főként a mellé adott kellékek, azokkal való munka, és a mennyiségi kedvezményt, de a legfontosabb a kereslet! De mindenképpen ez alatt maradok, ha törik, ha szakad |
Bejelentkezés
Hirdetés |