Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   38 / 115
(#) benny válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Ja azt nem tudtam hogy ilyen nagy távra kell mondjuk nekem még lenne egy ötletem, ami a nyomtatókban van (tintasugarasra gondolok) gumiszalag azzal még a mozgatását meglehetne oldani, csak nem biztos hogy olyan pontos lenne...

Bővebben: Link
(#) Sir-Nyeteg válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

A motornak az a dolga, hogy fütyüljön.
Tapasztalatból mondtam, nem hasra ütésre.
2m/perccel számolva 1km, nem 1500. De ez a dolga. A fém meg ugyebár jó hővezető. Nem lenne gond. A danamid anya meg kopik, ez természetes. De nem egy hónap alatt fog elkopni!
Automatára kell csinálni, vagy állíthatóra. És hobbyról van szó, nem ipari gépről. Nem fog napi 8 órát menni!
(#) vaszil29 válasza benny hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

A bordás szíj nem járható út, mert ekkora távon szerintem nincs nyomaték tartása. (erőltetéstől nyúlik a szíj) viszont , ha áttételbe raknám az jó lehet.
Mármint a motor és a tengely közé.
(#) Stewe válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

A bordásszíj nem nyúlik.
(#) benny hozzászólása Dec 19, 2010 /

Régi számítógép (P II-es) táppal lehet működtetni a vezérlő panelt? (ha jól emlékszem 300W-os táp)
(#) alkesz24 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!

Ha miskolci vagy akkor menj be a DIGÉP-be. A kapunál megkérdezed a biztonságit, hogy van-e cég odabent, ami ezzel foglalkozik. Nagy valószínűséggel elküld majd valahova a gyárterületen belül.
Nem árt ha megjegyzed az utat amerre mentél. Már többször jártam bent. A DIGÉP nem összekeverendő a régi LKM-el. Tehát a Gábor Áron Szakközépiskola környékén keresd, nem fogod eltéveszteni.
Ott megkeresed a főnököt, és érdeklődsz egy ár után.
Rengeteg jó esztergályos van odabent, találkoztam már velük, de személyesen nem ismerem őket.

Nem veszíthetsz semmit vele, maximum azt mondják, hogy csak cégeknek gyártanak.
(#) vaszil29 válasza benny hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szerintem igen!
Sokan használják a a PC tápot, még meghajtó áramnak is hídba kötve.
(#) frecsko válasza alkesz24 hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Szia.
Köszi a tippet, megpróbálom hátha sikerül és olcsó is lesz)
(#) zmol hozzászólása Dec 20, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Végigolvastam ezt a topikot, és találtam is mindenféle szépségeket, de egy dologban bizonytalan maradtam.

Épített-e már valaki közületek bipoláris motorokhoz is vezérlőt?
Unipolárissal tele a web, bipolárisra meg csak a céláramköröket látom mindenütt. A TB6560-nal már meg is barátkoznék, mert az a 3,5 Amper már valami, de azzal is csak gyári késztermékeket látok.
Nem tudtok véletlenül valami kipróbált, házilag is megépíthető kapcsolási rajzot? (Bonyolultság nem gond, áramkörépítést nem most kezdem, csak CNC-ben vagyok még kopasz.)

Természetesen a 6560-hoz nem ragaszkodom, de 3,8 Amperesek a motorjaim, tehát a google-ös 500ma-es, meg 2 A-es cuccok nem az igaziak.

Nyilván nem várom, hogy komplett megoldást adjatok ingyen a kezembe (mert akkor hol marad a hobby rész), csak ha mód van rá, akkor valami kipróbált kapcsolással ügyködnék.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.: zmol
(#) Action2K válasza zmol hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Szia! Én bipoláris motorokat tudtam bontani. Bővebben: Link Motoronként kettő darab H-híd kell. Ezt egy cél IC-vel intézem majd. Bővebben: Link Egyenlőre csak a terv, a megvalósítás még várat.
(#) Sir-Nyeteg válasza zmol hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Céláramkörös a legjobb megoldás szerintem. Külső fetessel bármekkora áramot áthajthatsz a motorokon!
Külső feteset keress!
(#) frank tibor válasza zmol hozzászólására (») Dec 20, 2010 / 1

Hello
Sir-Nyeteg-nek igaza van, keress cél IC-t.
Nekem is van hasonló teljesítményü motorom. Én jelenleg az MC3479P IC-vel tervezem a meghajtót megoldani. Sajnos nem sikerült beszereznem A3986 IC-t ami microsteppet is tudna. Még a nyák tervezésnél tartok igy eredményről nem tudok beszámolni.
(#) Sir-Nyeteg válasza frank tibor hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Van pár ilyen IC-m. De gondolom már késő
(#) frank tibor válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Nem késő, egy MC-t vettem kisérlrtezni a RET-től. Az A3986 érdekelne. A HobbiCNC forumon volt eladó de lemaradtam róla. Egy kis marógépet tervezgetek amivel előlapokat tudnák kimunkálni, és kissebb alkatrészeket marni.
(#) Sir-Nyeteg válasza frank tibor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Írok mailt!
(#) zmol válasza frank tibor hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Köszönöm mindenkinek!

Meggyőztetek a cél IC-ről. Külső FET-est baráti áron nem találtam, de hajlok a TB6560-ra, mert az 3,5 Amperes, az meg már jó is lehet a 3,8-as motorokhoz, legfeljebb nem sütöm meg a tekercseket teljesen.
Végül találtam egy kivitelezhető készletet itt: Bővebben: Link
Ebből négyet meghajtok pl. ezzel Bővebben: Link (Ugyanrról az oldalról.)

Próbálta már ezt a verziót valaki?
Ha nem, akkor majd leírom a tapasztalataimat.

Üdv.:
Zoli
(#) vaszil29 válasza zmol hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Az én vezérlőm is jól müükszik. Látok némi hasonlóságot.
(#) zmol válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

"Váuuu!" ahogy a művelt amerikai mondaná
Sokkal összeszedettebbnek tűnik, mint az én linkemen lévő.

Jól sejtem, hogy ez arról a jó régen általad belinkelt orosz nyelvű oldalról való? Kapcs. rajza alapján működhet a TB6560-as bipolárissal is.
Egyetlen bajom, hogy nincs Sprint Layout-om, csak Eagle-öm, ezért a nyákrajzot, meg a beültetést ott nem tudom megnyitni. Nincs meg neked véletlenül a két utóbbi doksi Eagle-ben, vagy esetleg pdf-ben?
(#) Sir-Nyeteg válasza zmol hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Töltsd le a Sprint Layout-ot. Ennyi
(#) zmol válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

OK, a letöltés még nem nagy művészet, de az egy ingyenes, kulcsmentes cucc?

*** A nem kívánt rész törölve ! köb ..
(#) Sir-Nyeteg válasza zmol hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Demo is elég létező fájl megnyitására tudtommal. Legalábbis régen elég volt. És gondolom nem tervezni akarsz benne...
(#) zmol válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Igazad van, kipróbálom. Remélem, hogy nyomtatni enged majd, de valahogy azt már megoldom.
(#) zmol válasza zmol hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Atombaró! Nyomtatni is enged a demó verzió, így minden rendben.

Mindezek fényében Vaszil vezérlőjét jelölöm meg megépítésre a pminmo.com-os TB6560 kártyákkal.

Köszönöm mindenkinek az itt leírtakat.

Kellemes ünnepeket!
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Dec 23, 2010 /

gulasoft figyelmébe ajánlanám:
www.MiniBee.tk
Új bipoláris léptetőmotor vezérlőm.
Step-dir, 35V@2A, 1A-ig hűtőborda nélkül is megy, fokozatmentesen szabályozható áram.
Egész-fél-negyed-nyolcad-tizenhatod mikrolépés, tartóáram, hővédelem.
20*30mm!
Mondtam én hogy jó karácsony lesz ez!
(#) mutatvanyos válasza zmol hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Szia!

A belinkelt interface Kapcsolás nálam prímán működik!
(#) mutatvanyos válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Nagyon tetszik a MiniBee! Hűtőbordát hogy raksz rá?
(#) Norberto válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Nem rossz ez. Az egyedüli, ami zavar kissé, hogy magyar fejlesztésként írják. Márpedig én ezt kétlem, mert a közepén egy feltehetően nagyon nem magyar származású és fejlesztésű IC figyel, amit körberaktak az adatlapban is feltehetően szereplő ajánlott alkatrészekkel. Semmi extra, úgymond a gyártó minta-alkalmazása.

Ettől függetlenül Boldog Karácsonyt és tudd sokáig hibamentesen használni!
(#) Sir-Nyeteg válasza Norberto hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Bocsi, saját fejlesztésű nyákom, amit szintén nyákgyártónál készült, és saját elrendezés, tápszűrés, megvalósítás, saját ötletek és megoldások

Hűtés:
egyik megoldás: hűtőbordából kimarok egy profilt ami a megfelelő pontokon helyet hagy a hagyományos alkatrész lábaknak, ill szabad padeknek.
másik megoldás: hővezető kétoldalas ragasztó.
Utóbbi egyszerűbb, előző tartósabb.
(#) mutatvanyos válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Hozzávetőleges árat tudsz e mondani, mennyibe fog kerülni?
(#) Sir-Nyeteg válasza mutatvanyos hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Mint tudjuk ez nem az apróhirdetés részleg, de van egy irányelvem a hobbi vezérlőkre, ami 5000ft/ tengely.
Az árképzés még nem pontos, mérlegelni kell még pár dolgot, főként a mellé adott kellékek, azokkal való munka, és a mennyiségi kedvezményt, de a legfontosabb a kereslet! De mindenképpen ez alatt maradok, ha törik, ha szakad
Következő: »»   38 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem