Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Jók azok a vasak. Én bontani szoktam. Enyémek nem szépek, nem is akarom kirakni. Lesz rajta trefótakaró.
Köszi szépen Mayky!
Arról beszélünk amit a Loctal Projechez adtál nekem és ami így is lett megtekerve (3 primer közé 2 szekunder)?
Sok összehasonlítási alapom nincs de nagyon meg vagyok velük elégedve :yes:
Köszi. Szép munka. Módosítottam én is a nyákot és nem töltöm ki földdel. A csillagpont meg inkább nálam a sasszira kerül majd.
Úgy is jó lesz a dolog, az a lényeg hogy egy helyen találkozzanak a földpontok.
Igen, az lesz majd a 6P14P-6C3P SE kimenője.
Amit meg adtál két darab (talán Tavasz TV képkimenő) vasat arra majd fleta (Ő még nem tudja) pödör valamit PCL86 SE-hez. Sajnos muszály csinálnom egy nyákos EZ80/81-es 2xEM84-es "x-ray" csövest.
Teljesen látható lesz minden alkatrész, csak az alja nem mert a forrasztásaimra nem mindíg vagyok büszke, bár ha elég nagyok a forrszemek... Abból a négyzetes perforált lemezből lesz a szép íves doboza (CIROKL még nem tudja) amiből neked is készült a trafótakaród.
Kicsit módosult a kapcsolás a Piccolo 2-nél. Nekem így nagyon tetszik a hangja. A tápfesz 260-270V lesz. RC szűrések lesznek a segédrács és az előfok számára.
hétfőn jártam az Urbánnál 6e5p-ért. Akkor ott az asztalon volt egy papírdobozos Vacuumschmelze SM102b és ha jól emlékszik, akkor direkt ajánlgatta csöveshez. Talán 9500Ft. körül.
Volt ott SM74 -is jobbra a polcon nagyon olcsón !
PCL86 pp -hez tökéletes .
Ez az olcsó ez mit jelent? És az hogy "volt" azt is jelenti, hogy ott van még?
Nem szorosan a csöves erősítő építéséhez tartozik de ha a szmájlit nézed akkor igen még ott van és az ára 3E /db, ja hétfőn voltam én is ott a csöveknek szép áruk van de vannak olcsó pénzért is .
Békés, boldog karácsonyt, és 300B PPP-ben gazdag új évet kivánok minden csövesnek, és moderátornak! :zavart1:
Idézet: „..300B PPP-ben gazdag..” Most ötleted adtál! Nagyon Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Újévet Kívánok Minden Csövesnek!
1db vagy 2db ugyanolyan? db ár volt?
És már kimenőnek volt tekerve? vagy hálótrafó? Ennyiért én inább tekertetnék itt a fórumon komplett rendes kimenőtrafót. Mayky-vel vagy Fleta-val.
Kellemes karácsonyt mindeniknek ! Sok szép ajándékban gazdag szép napot .
' darab ára volt és nagyon gyönyörű példány volt még élőben olyat sosem láttam , krómozott bilincsek , keretek ,csavarok egyszóval gyönyörű ! Csak a 4 szegmens, cséve , bilincs csavar, keret .
SRPP !
?és: Ha nem a szokásos helyről csatolom ki a jelet (felső tag katód) egy működő SRPP nél, hanem az alsó trióda anódból akkor létezik, hogy nagyobb erősítést kapok, de a kimenő impedancia sokkal nagyobb (rosszabb) Viszont nagyobb erősítésű fokozatként fog működni az egész mintha egy sima 100-200k ra dolgozna csak az alsó trióda? Megpróbálnám, de tele egy cd projectel az asztal, és most ugrott be. Azért lenne jó mert egy szál 6sz19p meghajtása nem is olyan nagy feladat impedancia oldalról nézve, viszont kegyetlen nagy amplitúdó kell neki.
Bocs a késői válaszért, csak nem igazán volt időm előkotorni a terveket. Most megtaláltam, 10cm2-es vasra készült a kimenő, 1870 menetes primerrel és 88 menetes szekunderrel, ami 8 Ohm-ra illeszt. Ha jól látom, akkor 3,5k-s Ra-val lett számolva a kimenő.
Használja valaki anódfeszültség késleltetésre ezt a kapcsolást? Bevált?
Igen ez a DJhans kapcsolása és tökéletes , bár én még ettől is egyszerűbbet használok .
Szia. Amit te használsz, fel tudnád tölteni? Köszönöm!
Ez szinte semmi alkatrészből tevődik össze és széles határok között lehet vele játszani .
Tényleg egyszerű kapcsolás. Köszönöm szépen! Boldog karácsonyt!
Tényleg egyszerűbb, de 6,3V AC-m van a mostani táptrafón, viszont 12V DC-t nem tudok belőle előállítani olyan könnyen. Ha bevált Djhansnak akkor megépítem és kipróbálom.
Ez is megy 6,3 -ról ami DC -.ben 8 ,ez csupán a relé típusától és a feszültség adatától függ semmi mástól nem .
Helló !
Ahogy néztem a kapcs. rajzokat, MKT és MKP kondenzátorokat szoktak ált. használni erősítőknél. Láttam olyat viszont, hogy FKP. Az audió dolgokhoz annyira nem passzol ? Miben különbözik a másikaktól ? Boldog Karácsonyt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |