Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 313
(#) Cs.Csaby válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

És egy 14" monitorba csak egy másik 14" csövei építhetők be? Típus lényeges?

Köszi: Csaba
(#) bbalazs_ válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

A cso hossza lenyeges, a behelyezes miatt.
A tipus annyibol lenyeges, hogy a cso vege egyenes vagy 90 fokos kikepzesu. Ha barkacsolsz, akkor mindegy, csak ezen regebbi monitorok csoveinek a cserejehez meg az egesz kepernyot szet kell boritani (foliak sorrendje es helye fontos!), mert a muanyagban vannak. Es elegge serulekenyek, mert nincsenek femsinben. NAGYON ovatosan kell oket kiszedni, mert ceruzabel vastagsaguak es elroppannak az elso komolyabb feszitesre.

A 14-esek kozul sok egycsoves volt, mert notebook panelt hasznaltak. A 15*osok mar ketcsovesek voltak altalaban.
(#) Cs.Csaby válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Köszönöm válaszod!

Üdv: Csaba
(#) komisa hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok MÁGUSOK

Van egy LG lcd monitorom és három napja különös dolgokat müvel
Este kikapcsolom ahogy szoktam .de reggel bekapcsolásnál csak pislant egyet a készenléti de nem indul mintha áramot sem kapna
Ezért lekötöm a gépről és egy másik monitort használok semmi gond jo minden .
délben megprobáltam visszarakni az LG -t de semmi
halott este hatkor megint visszatettem és csodák csodája müködik rendesen
másnap reggel kezdődött minden előröl és így megy harmadik napja ,hogy létezik az ,hogy csak este hat után müködik???
Valakinek hasonlo problémája volt már?
Ilyet én még nem láttam
Várom az ötleteket és a jotanácsokat mit lehet a gond?

Előre is köszönöm sziasztok
(#) bbalazs_ válasza komisa hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szerintem homersekletfuggo valami, ami meg eppen elindul, a masik lehetoseg a feszultsegingadozas.
De mindenkeppen hibas.
Kiprobalhatod foldelt/nem foldelt konnektorban.
Mas lakasaban mit csinal?

Szerintem a tapban valami a veget jarja.
(#) mugab válasza komisa hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

A primer trafó kivezetésen a forrasztást nézd meg jól...
(#) kadarist válasza komisa hozzászólására (») Dec 15, 2010 / 1

Elektrolitkondenzátor kiszáradás! Az esti melegben magához tér a kondi.
(#) komisa válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Köszi a segítséget!

Két kondit cseréltem ki és eddig még jo.
Igaz 16v 1000 helyett csak 25v 1000 -em volt itthon
remélem ez nem okoz majd gubancot.

Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget.
(#) szsolti76 hozzászólása Dec 17, 2010 /

Üdv mindenkinek!

egy apró kérdés:
Lcd monitor, valószínű páralecsapódás miatt áram alá
helyezéskor pukkant egy nagyot, illetve elég büdös szagot éreztem. Azóta se kép se hang.
Mi romolhatott el? JAvítható? ha igen kb mennyiért?
Segítséget köszönöm
(#) bbalazs_ válasza szsolti76 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Egy elko pukkant egyet a tapban. Nem pára, no para
Minden javithato - sot, ez valoszinuleg meg rentabilis is.
A kondi mellett lehet, hogy felvezeto is csattant, szerintem az alkatreszkoltseg ugy 2e lehet. Ha csak a kondi, az par szazas.
(#) mcg válasza szsolti76 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Csatlakozom bbalazshoz, valószínű, hogy csak a kapcsoló üzemű tápegységed ment tönkre a monitorban. A legközvetlenebb nagyteljesítményű és nagyobb feszültségen üzemelő áramkörök csak ott taláhatók, amelyek jobban érzékenyek a párára. A se kép se hang ilyenkor a jobbik eset (azaz nem megy a táp, így nincs fals feszültség alatt a monitor többi digitális elektronikája sem)...
Feladat: táppanelt kiszerelni és tüzetesebb szemrevétel és műszeres ellenőrzés alá vetni, rajta a szükséges alkatrészcseréket elvégzni, visszaszerelés előtt ellenőrizni a működését...
(#) szsolti76 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Köszönöm a gyors válaszokat
Már javítás alatt
Kellemes ünnepet mindenkinek
(#) Mather hozzászólása Dec 25, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Lcd- tv-m és egyszer csak megjelent egy vékony függőleges piros csík a képen. A szalagkábel nyomkodására sem tűnik el. Mi lehet a baj??
(#) dzso80 hozzászólása Dec 26, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Samsung 226BW monitorom, ami azt műveli, hogy a gép bekapcsolása után, kb 5-20percig nincs rajta kép, még az OSD menü se jelenik meg, majd gondol egyet (egy ideig mintha néha alig észrevehetően villogna a kép) és azután megjelenik a kép és tökéletesen működik. Ha hosszabb időre ki van kapcsolva a gép és nem kap áramot se, akkor kezdődik elölről ugyanez.
Egyébként ha csak a monitort kapcsolom ki, a gép megy akkor azonnal visszajön a kép bekapcsoláskor (bár már itt is volt hogy kellet neki pár másodperc).
Lehet, hogy hőmérséklet függő a dolog, mert mikor melegebb van a szobában mintha hamarabb észhez térne.(De ezt még nem teszteltem rendesen, szóval klinikailag nincs igazolva. )

Ahogy böngésztem a fórumot, a többiek hibáira írt válaszok alapján, azt sejtem, hogy talán itt is kondi hiba lehet???
Ha szerintetek is ez a gyíkja, akkor, ezek normál kondik, tehát neki merjek fogni a kicserélésüknek (persze előbb akkor vennem kell hozzá, és mire figyeljek van valami típus ami jobb vagy elég ha a megfelelő volt-farrad értékeket nézni), vagy ilyen smd cuccos és, mezei forrasztóknak, mint én vagyok, nem ajánlott berhelni.

Gari már nincs rajta, szóval ha Pesten (8ker) szervizbe viszem mibe fájhat ez? (kicsit attól parázok, hogy rámondják a legdrágább alkatrészre, hogy az a szar és fizetek 2-5 ezer forint helyet 15-öt).

Szóval ha szerintetek is kondi baja van mit javasoltok mit nézzek meg rajta még esetleg, illetve hozzáfogjak-e.
(#) kadarist válasza dzso80 hozzászólására (») Dec 26, 2010 / 1

Szia!
Szedd szét és cseréld ki legalább a púpos elektrolitkondenzátorokat. Itt a fiatal hölgy bevezet a púpos kondik megtalálásának és kicserélésének fortélyaiba. Ajánlatos ugyanakkora kapacitású és feszültségtűrésű típust beépíteni. Lehet nagyobb feszültségűt és kapacitásút is beépíteni, de arra ügyelj, hogy mechanikailag elférjen az új. 105°C-os típusokat használj.
(#) kutyaütő hozzászólása Dec 27, 2010 /

Szevasztok! Gaba tipusú LCD monitoromban megszünt a háttérvilágítás, új fénycsövek kellenének hozzá. A csöveken HT2G felírat van. Ha valaki tudna segíteni, hogy hol lehet ilyent beszerezni. Előre is köszönöm.

Esetlegesen ha valaki tudna javasolni helyette valamilyen LED-es megoldást ami nem túlságosan bonyolult, és beépíthető a fénycsövek helyére azt is szívesen venném.
(#) kadarist válasza kutyaütő hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia!
Itt kapsz fénycsövet.
(#) kutyaütő válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Köszönöm, sajnos nincs ez a típus.
(#) kadarist válasza kutyaütő hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Nem kell típus szerint választani. Ezeknél a hossz meg az átmérő számít.
(#) kralikandras válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Üdv. SZerintetek hol lehet komplett meghajtópanelt kapni?
(#) kadarist válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Fénycsőinverter panel is van: Bővebben: Link
(#) kralikandras válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

kÖSZÖNÖM.
(#) kutyaütő válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Köszönöm de nekem olyan van ami dupla csöves 3 vezetékkel. Ilyent nem találtam sehol. :no:
(#) Venusfan hozzászólása Dec 28, 2010 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy miro lcd monitorom, ami a következőt produkálja:
Bekapcs. után kb 8-10 percig megy rendesen, majd elkezd villogni a kép, eltűnik visszajön, majd teljesen kikapcsol, és ha áramtalanítom és visszadugom, akkor sem reagál semmire, már be sem kapcsol, 3-4 nap pihi után ugyanez a jelenség.
Én a táp íc-re tippelnék (uc3842b) 8 lábú íc, de ilyet nem találtam csak uc 3843b-t láttam a neten, kérdés hogy helyettesíthetem e azzal, vagy ha nem akkor mivel lehet?
Vagy esetleg mi lehet a baja ha nem ic-s?
Köszi előre is aki segít.
Pár kép a tápról

http://kephost.hu/image-42B9_4D19D988.jpg
http://kephost.hu/image-E52B_4D19D988.jpg
http://kephost.hu/image-9B9D_4D19D988.jpg
http://kephost.hu/image-40E5_4D19D988.jpg
(#) bbarna válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Forraszd át először-bőséges flux használata mellett-az összes forrasztási pontot a táp panel forr.oldalán.
(#) Venusfan válasza bbarna hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Üdv!
Megcsináltam de ugyanúgy semmi de szép is lett volna ha ez használ...
(#) pipi válasza Venusfan hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Nem hinném hogy kontroller probléma, de a hqvideoban, kapsz 3842/43-at is, ha jól emlékszem a 43 alacsonyabb tápról is működik, lásd adatlap.
Kéne méricskélni mi van a pufferkondin, mi van a 3842táplábán (az itt lévő elkót helyből cserélném).
Mikor "nem kapcsolbe" a tápok megvannak egyáltalán? Nem lehet, hogy az lcd panel vezérlő elektronika/proci melegszik el?

Ez pech! Az elektronika egyébként nem az a terület, ahol az első próbálkozás meghozza a sikert! Az átforrasztással a hő miatt esetlegesen fellépő átmeneti ellenállás növekedést szüntetted meg, amennyiben alaposan csináltad. A pusztulás előtt álló kondik is okozhatnak hibát, de ellenkező előjellel. Azaz megnő az átfolyó áram. A kondik cseréje sem segít,akkor a trafó is lehet menetzárlatos, amit a megnövő üzemi hőmérséklet hoz elő.
(#) Venusfan válasza bbarna hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Azért gondolom hogy ic, mert terhelés nélkül megy a táp, konkrétan izzóval ki lett próbálva, 3 óra normális üzemelés után meguntam hogy nem kapcsol ki, és nem áll le, ebböl gondolom hogy amikor felveszi azt a kb 2 ampert amit használ a monitor, akkor a terhelés miatt lövi ki valamiért.

A táp izzós próbájánál akkor nem voltak a CCFL csövek rákötve?
Következő: »»   25 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem