Fórum témák
» Több friss téma |
Ez tényleg nagyon szép.Öszintén gratulálok.
És számold még hozzá a mágneseket is
Ha csak ennyibe kerülne,MINDENKINEK ugyan ilyen generátora lenne!
Azt tudom hogy egy mágnes 2 ezer forint felett van. Én csak arra a részére értettem hogy az nem volt drága
Elsö látásra valoban nagyon elönyösnek Látszik.De ne feledd,a nagyon lassú szélnek nagyon kicsi az energia tartalma,(a szél nyomatéka a sebesség négyzetével nő,de ugyanigy csökken is).Ebböl kovetkezik hogy a nagyon lassu,pár méter per sekundumu szélnek olyan kicsi az energia tartalma,hogy lényegiben,a már pörgö generátort is befékezi még a csekély terhelés is.Ennek egy másik vetülete,hogy emiatt a szélturbina méreteit nagyon meg kell növelni,hogy számottevő energiát termeljen.(a befogott energia a turbina által lefedett felülettel arányos).
Egy mágnes 950.-Ft.
Ez azért erősen típus és méret függő. Bővebben: Link
Na itt jön képbe a légmagos generátor!
Gyakorlatilag 0 + ellenállást kell leküzdenie a szélnek. Már a legkisebb szélben is forog. Igaz hogy ekkor még csak néhány vattot termel,de ha van rajta egy ügyes vezérlő,akkor az is hasznosítva van.
Szia barret.
Tudod, hogy valamit valamiért. Jó, és működő generátort néhány forintból nem lehet építeni.
a szél nyomatéka a sebesség négyzetével nő
Biztos vagy ebben lehar?
Ez majd minden valamire való,erre vonatkozó, táblázatban benne van,és a tapasztalatom is ezt mutatja.Tehát biztos.
Sajnos tudom,itt vagyunk MEGSZIVATVA!
A mágnes drága,a napelem drága,az akkumulátor drága! Elveszik az emberek kedvét az olcsó energia előállításától...
Kitaláltam egy nagyon egyszetű nyomatékvezérlést a géphez
Egy relét kötök az áram útjába. A relé tekercsét párhuzamosan kötöm,a negativot direktbe,a pozitívot a lejövőről a relé kapcsolja. Megvárja míg felpörög a rotor,és ha behúz a relé,akkor jön le a töltőáram Ha nincs nagy szél,akkor is termelget. Mert nagyobb terhelés mellett nem tud a rotor felpörögni,hogy értékelhető feszültség jöjjön le. Evvel a megoldással ha szakaszosan is,de kis szélben is tölt valamit Jó kis eszmefuttatás volt...
A képletben "v" a harmadik hatványával szerepel!
Nem is olyan hülyeség így megoldani
Jó ötletet adtál Barret
Bővebben: Link
Én erre gondoltam! Ha olyan generátort akarsz készíteni amivel áramot is lehet termelni, akkor nem olcsó a mágnes
És ha a generátor feszültsége meghaladja a jelfogó tekercs feszültségét? Akkor mi lesz?
Áramot nem csak azokkal lehet termelni amikre te gondoltál. Az enyémek átm. 40x5mm méretűek. .
Természetesen nem csak azzal. Ezzel csak azt szerettem volna szemléltetni hogy nem feltétlen 950 Ft 1 db mágnes!
( persze annyiért is lehet kapni)
Nem tudja,mert illeszteni kell.
És ha meghúz,akkor a terhelés lecsökkenti a feszt. Amúgy meg egy 12v-os relé már 6-8v-on meghúz,és 15-18 v-ot huzamosan bír...
Most csináltam,0,2 külömbségtől átbillen,és állítható
Ebből sem lesz semmi... De működik,és 2 mp késéssel kapcsol
Van egy 300W-os kis gyári turbinkám, Így a működéssel már van tapasztalatom viszont van egy vaskeretem ami kb 1m/1,8m ebbe akarok egy 800W-os generátort.
Vajon lehet.
Ekkora rotor átméröből nehezen lehet kihozni 800 watt ot. A generátor megvan vagy még el kell készíteni?
Szia
Egy kis segítség a költség hatékony szélerőműhöz Az unió minden évben ,minden tagálamának ad erre támogatást 25%-ot amit pályáztatással lehet elérni. A Fundamenta lakás kassza álami támogatása harminc százalék amit erre a célra is fel lehet használni. Csak annyit kérnek , hogy legyen egy terv dokumentáció hozzá ,amit egy műszaki végzős egyetemista is meg tud csinálni, lényegébe apró pénzért. Esetleg ha van gyári rajz az a legjobb. Üdv.........Kalandor
Olyan kérdésem lenne hogy milyen hatással van a generátor teljesítményére hogyha például kissebb mágnest használok a generátornál de abból többet, esetlegesen ahol csak a Hugh Piggott-nál a kicsinél ugye 1 mágneses tárcsa lap van és én 2 öt teszek csak kissebb mágnesekkel. És mit jelent az hogy N42 minőségű például??
Szia.
Egy okos gondolat a függőleges rotoru szélerőmű A leghatékonyabb és legbiztonságosabb erőműnek számít. 1.5 szeresen több energiát termel mint vízszintestengejű a lapát kerekes változata. Árban is jóval ólcsobban ki lehet hozni Kevesebb a fentartási költsége mert rengeteg fölösleges alkatrészek nélkűl lehet kivitelezni. Lényegébem csak egy dinamó van meghajtva közvetlenül a rotor tengelyről Fecsúton van egy proto tipus ami már készen van és termel. Dr Györgyi Viktor mérnök úr tervezte és kivitelezte. Az MTV2-őn volt egy riport vele : Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |