Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 138
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Valami a programban nem kerek nálam, mert én semmi állítási lehetőséget nem lelek benn. Az 1.7.0.1 verzióju van nekem. Én alaplapi LPT portos gépekről járatnám. A poelscan gond nélkül működik róla.
(#) epyn válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Nekem a régi verziós van 1.6.8
Ha jóltudom és ezt Norm is irta,az LPT támogatást elvette a beta 1.7.01 verzióból,ezért nem működik vele együtt.
Ettől független a popel még működhet és működik is ha Te mondod.
Beállitást pedig lehet találni az 1.7ben is,file fejléc alatt,de csak az FSX hardware-t ismeri fel.

Kerestem régebbi verziót is, de nem találtam sehol. Az1.7 csak tényleg az FSX-el akar működni, ha nem engedem feltelepülni, akkor is azt keresi. A popel 3.1 és régebbi verziói is gond nélkül mennek, de abba elég macerás normális ábrát találni.

ha gondolod,PM-ben megmutatom honnét szedheted le az 1.6.8 install-t
(#) Noo válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Egy fórumtársunk oldalán fent van.
NLS 1.6.7
(#) szlaci001 válasza Noo hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Meg is van. Hát van amit jól vetít, van amit elég gyéren. Küzdök de valami lesz belőle! Köszi a linket!

sajnos elég hardware függő,gyengusz gépen nem teljesit
q9550+3GB ram-nál már nincs vele gondom,a leggyorsabb amit kiirt 51kpps volt,de a párhuzamos port lassúsága miatt ezt lehetetlen lenne meg is jeleniteni.
Be kell érni a maximum 18-20kilóval,még akkor is ha GSI vagy CamTec scannereid is vannak
(#) telectro hozzászólása Dec 27, 2010 /

Hú, de beindult a téma....

Én most a tükrökkel akadtam el.
Nekem csak a dvd fejből kiszedett dichro tükrök vannak.
Ezek olyan picikék, hogy ha beleteszem az állító szerkezetbe akkor 45 fok mellet az átmenő sugárba bele ér a a szerkezet széle.

Hogyan oldottátok meg a tükrök állíthatóságát ?
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Ugyanúgy,ahogy Te is.Éppenhogy ki nem lóg a szélén a sugár.
Bár nekem d=20mm gyári dichróm van az RGY-hez,a kékkel én is gondban leszek
Asus fejekben találsz 5*11mm tükröt,de mást is megpróbálhatsz
(#) szlaci001 hozzászólása Dec 27, 2010 / 1

A mai küzdelem "gyümölcse". Nálam a tükör a teszt kedvéért sima műanyag lapra felgőzölt alu vagy ezüst, így akkorát vágtam amekkora kell. De csak a tesztekig marad ez!
(#) telectro válasza epyn hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Hiszen nem is láttad, hogy oldottam meg és azt mondod, hogy ugyanúgy ?

Tényleg nem tudom,bocsánat.
Nekem 3D-s kengyeleim vannak,mikromenettel és nagyon kezesek,de ezt már emlitettem.Enélkül gyötrelem a szinkeverés,visszatartott lélegzet,tűvel piszkálgatni a tükröket,előre-hátra,kicsit balra,mégtöbbet jobbra,ááá,ki akar az őrületbe kergülni?

Jó lesz ez!
DIY galvóktól elég szép.
megmondom őszintén,rosszabra számitottam,de szerencsére tévedtem
Hogy érted hogy műanyagra felgőzőlt fém?Csak nem Te csináltad?
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Én kb 3-4 órát szórakoztam vele, amíg tökéletes nem lett az RGY lasershow-m, csak az a baj, hogy az DC motoros...
Szeretnék most egy komolyabbat is építeni.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

3-4óra :bummafejbe:
az első használható sárga sugarammal 1 hétig
küzdöttem,az ami stabilan úgy is maradt.Igaz utána már tapasztaltam és minden könnyebben ment.
Volt léptetőmotoros scanner+a teljes vezérlése,ezzel használtam és saját épitésű blankolás a vörös/zöld lézerekhez,ami a scannervezérlőből kapta a jelet.Látványos volt,a maga módján.gyönyörűszép RGY látványt csinált és nagyon kicsibe sikerült megcsinálnom.
El lett adva,kellett minden pénz az új fejlesztéshez.

Akad még mit csiszolni rajta. 11 ig türhető, de utána elkezed torzítani, nem bírják a motorok a tempót. Én a motorokon levő tükrökre gondoltam, de látom másról van szó. Én egy szebb időket látott gyári négy ablakos RG-ből nyertem ki a tükröket a sugár egyesítéséhez. Ja tükröt még nem gyártok.

A terelőtükrökre gondoltam.
Idővel,ha lesz türelmed kedved,bizonyosan sikerül javitani,ugyanúgy mint DjAtis-nak is,ő nem adja fel
Én belefáradtam,meg időm is nagyon kevés van,ezért kivágtam mindent és az egyszerübb megoldást választottam.Ezzel kb éveket spóroltam meg és ezt tanácsolom mindenkinek,aki DIY galvózik

Na ilyen a tákolmányom.
Ennek a közepén csücsül az a 6*5 mm-es dichro tükör és olyan kicsike, hogy a zöld sugár már beleér a csavarba mikor 45 fokba állítom.

100_4724.JPG

Értem.
Nekem nem ér bele,egyáltalán.
A zöldet tükrözöm a vörös átmegy.
Ha a képedet nézzük,akkor a zöld sugár pontosan az ellenkező oldalról esik be a tükröződő bevonatra,a vörös pedig "hátulról" jön.Szinte semmi esélye hogy elakadjon bármelyik sugár.

Így nehéz egy képről meg itt kopogtatva megmutatni, hogy mi a probléma...
Na mind1 próbálok más elven működő állítható tükröket készíteni.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Hmmm
Megpróbálhatnád az állitó csavarokat nem a sugár tengelyének sikjába tenni.
Mondjuk a sarkokba,bár ezen nincs sarok.A nyilást is növelhetnéd.Ahogy kivánja a szerkezet.
Nem tudok erre jobbat tanácsolni,mint le kell koppintani egy gyárit,vagy egy profi épitő munkáját
(#) Szebence válasza telectro hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Én úgy csináltam, hogy mind a két lézeremnek és a dichro-nak + a motoroknak úgy csináltattam alu tartót, hogy a nyaláb középpontja 20mm-re legyen attól a síktól, amire felfogatom. Figyelembe vettem, hogy a zöld modul átmérője nagyobb mint a pirosé, így ezt is belekalkuláltam a tervezésbe. A dicro-t meg egyszerűen úgy oldottam meg, hogy egy téglatestet csináltattam tartónak 18mm magas, van bene egy mm mély nút, ami olyan széles mint a dicro, ide van beletéve és odaragasztva, de csak oda pöttyintve teljesen fix-re. És a 45 fokot meg úgy állítom be, hogy a tartó, csak 1 ponton van rögzítve, így magát a tartóját állítom be 45 fokos szögbe és meghúztam erősen. 1 év elteltével sem kellett még utánállítanom.

Beszéltünk már erről,először a gumibak feszitést alkalmaztam,ez csak átmenetileg volt jó,mert pl másnapra már több mm-t mozdult ki a közös térfogatból az egyik sugár.Mindenképp acélrugó feszitést használj,ez stabil marad,amig el nem állitod.Vegyél finommenetes elemeket,ha tudsz
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Aa az egyik tengelyen fixen van (nútban ül a lapka)az nagyon megneheziti a dolgot,Tökéletes egysikba kell állitani az összes sugarat,horizontálisan.
Viszont annyival kisebb az elállitódás lehetősége.Ezt ki nem próbáltam,de mostmár feleleges is,mert jól bevált "kinematic mount"-jaim vannak.

Az egészben az a szép,hogy nagyon sok és változatos módon lehet megoldani.A lényeg mindig a stabilitás legyen.
(#) szlaci001 válasza telectro hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szerintem próbáld ki így. Talán elfér a sugár.

01.GIF

(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Zsolt!
Próbáltad egyesiteni a kék lézereket?
PBS kockán próbáld meg,nekem mind tükrözött,mind átengedett.Valószinűleg veszek mégegy diódát ,kicsit megemeljük a teljesitményt,mondjuk 2W fölé(RGB 2W)
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Azért ma este csak sikerült előállitanom egy szép fehér lézersugarat.
Nagyon fényes és meleg is,a veszteségeket számitva közelithet az 1W optikaihoz.
Kézzel rezgetve a tükröt,egyedül a kék ami egy kicsit kilátszik.Azt hiszem ez nem gond.
Sajnáltam is szétszedni.Egy két dolog még azért vissza van,amig stabilra meg lesz csinálva.
(#) dB_Thunder válasza epyn hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Én majd szeretnék képeket látni róla !
(#) epyn válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

szivesen,bár nincs dsc-m,csak webcam,egyáltalán nem adja vissza azt ami a valóság,de készithetek.Csak újra rá kell szánnom pár órát amig összeállitom
Következő: »»   66 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem