Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   200 / 489
(#) nurseboy hozzászólása Dec 23, 2010 /
 
Müködik az órám. Most kicsit ismerkednék a programozással is.

Ha a gombok funkcióit akarom megváltoztatni, akkor azt a propeller kontrollerének progjamjában kell?
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Lehet a belevaló nem jó! Próbáld másikkal!
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Szia. Igen a propeller forrásban lévő key asm állományban tudod átirni a távirányítóhoz a kívánt parancsot.. Nem a távirányítót írjuk az órához hanem az órát a távirányítóhoz így akár 16 óra ia vezérelhető teljes utasításkészlettel egymástól függetlenül egy távirányítóval! Mellékelem a távirányító által kibocsájtott jelek/gombok ,lapok szerint..
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Hirtelen 4,7K akadt a kezembe. Az órajel így jobban hasonlít a szinusz hoz. De továbbra se működik, bekapcsoláskor csak a külső led villog, távirányítón (watson univerzális) végignyomkodtam az összes gombot, de semmi. Milyen felhúzó ellenállást érdemes még kipróbálni? 1206 os ból még 2,2k van itthon.
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Jó lesz a 2K2 is. Nincs ott semmi baj szerintem csak ha nem tudod távirányítani akkor az RTC-be sem íródik be semmi így nem működhet Ki kell kapcsolni a címfigyelést!
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Rendben kipróbálom. A távirányítás működik, csak ez egy watson univerzális irányító, nem tudom melyik gomb aktiválja a külső kört, ha jól emlékszem ez írja be az RTC be az időt, de ha tévedek javíts ki.
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Szia. Igen a külső kör ki be kapcsolása után a következő percváltáskor ír be az RTC.. Amíg nem tudod ezt kapcsolni nem lesz beírva semmilyen beállítás sem az idő!!
(#) patexati hozzászólása Dec 24, 2010 /
 
Sziasztok! Aki megépítette a 886 SMD órát annak lenne egy kis javítanivaló rajt a hőszenzornál mivel a GND és az ALERT fel lett cserélve a tervben de egyszerű a megoldás rá össze kell forrasztani a két lábat egymással így mindkettő GND-re kerül.. Működik két órámon teszteltem. Működik a hibás bekötéssel is bár lehet a hőmérése nem teljesen pontos úgy..

886.GIF
    
(#) H2opok hozzászólása Dec 24, 2010 /
 
Sziasztok.
Ezúton is szeretnétk Boldog karácsonyt kívánni,minden jelenlegi és jövőbeli propeller tulajdonosnak!!!
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Szia. Itt a következő probléma, a bázis nem hajlandó lekapcsolni a motort. A stabkockát már cseréltem. Picet újraprogramoztam nem egyszer. De ahogy tápot kap forog a motor. Szóval a Forgórészt az asztalon próbálgatom labortápról. Lehet emiatt se megy?
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Szia! A fordulatot tudod szabályozni? Távirányítóval ki lehet kapcsolni? Van olyan fordítás is melyben "pörgetve ébred" a bázis magyarul ha bedugod elindul nem kell neki parancsot adni..
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Szia. Sokáig jó volt olyan sw van bent ami ha áramot kap a motor áll és távirányító bekapcsolás parancsra indul el. Egyszer mikor felkapcsoltam a 230 at így indult és azóta nem reagál. A fesz. stab kimenetén feszültségét a potival tudom változtatni. A pic 10 es lábán bekapcsolás követően folyamatosan kint van az 5V valami úgy 90% kitöltéssel. Távirányítóra nem reagál.
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Nincs egy másik kontrollered mivel megnézed? Lehet a portja rossz..
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
De van. Megpróbálhatom, de néztem a tekercs kitöltését se emeli meg, egyáltalán nem reagál a távirányítóra a bázis. Megpróbálom visszaírni az eredeti programot. Csak ez időbe telik nincs fent semmi program hozzá. Majd jelentkezem az eredménnyel.
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
A címfigyelést ki kell kapcsolni lehet rossz címmel van fordítva azért nem reagál.. Milyen távi??
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Egy univerzális Watson. Már régóta fennáll ez a hiba is. Akkor is az rtc vel szenvedtem, lekapcsoltam a főtápot, vissza és már így indult. Szóval az egyik pillanatban jó volt a másikban már nem jelenség. Most szedem mplabot meg ilyesmit, a fordításhoz.
(#) nurseboy hozzászólása Dec 24, 2010 /
 
Áldott békés ünnepeket kívánok minden hobbielektronistának.

Jelentem elkészült a 886-os propeller órám és csodásan müködik. Igaz 2. nekifutásra sikerült.

Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, de főleg Patexatinak és H41C- nek a propeller óra profiainak akik nélkül nem sikerült volna elkészíteni.

Üdv. mindenkinek: nurseboy
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Én ezt nem értem. Lefordítottam újra azzal a verzióval amit eddig is használtam. Most nagy nehezen eltudom indítani, megnöveli a kitöltést is. De ha nyomok valamit a távon egyszerűen megáll a bázis mintha sleep parancsot kapna. Lehet a távirányító a rossz de borzasztó nehéz bekapcsolni. Mintha gyorsan egymás után küldené ki a parancsot, mert a trafóból halk kattanás hallatszik. Mintha indulna de meg is áll.
(#) patexati válasza Kocska hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Szia! Nem lehet,hogy túl nagy a kitöltés és az lerántja a főtápot nem lesz megfelelő feszültség a kontrollernek így kikapcsol? Tekercset lekötve is nézd meg mit csinál!
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Szia. Nem tudom sleep módban 0x05, működés közben 0x0D a kitöltés, ez elvileg nem lehet sok. Most egyszerűen be se tudom kapcsolni ha nyomkodom a power gombot hallani hogy kattan egyet a motor, vagy a trafó. De vicces most próbáltam, megint magától forog a motor.... Ami még jobb a propelleren sincs kijelzés.... a külső ledek sem villognak...
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Ezt végképp nem értem, Próbáltam cserélni 7805 tettem a pic + gnd lába közé közvetlen egy 100nF kondenzátort. De semmi, viszont ha pickit2 ről adok neki tápot, akkor szépen változik az állapot a pic 10 es lábán, a kitöltést is növeli, csökkenti a fet gate lábán. Megpróbálom amit mondtál, lekötöm a tekercset.
(#) Kocska válasza patexati hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Bázis problémája megoldva. Ránéztem szkóppal a pic tápjára, hát nemvolt szép. Lekötöttem a tekercset, megszűnt a zavar. Az volt a gond hogy IRF640 volt bent, nem si tudom miért tettem bele egy beleillő alkatrészt megoldódott a probléma. Mivel a távirányítóm meghalt rendeltem egy URC22B - 12, amint megjön folytatódhat a javítás.
(#) kly hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
halihó

Ma megírtam az új óra menüjét , vége a millió gombos távirányítóknak,videót felraktam bár elég ratyi.
új képek a DC DC converterről!

hagytam a HDD alapra szerelést , helyette inkább keményfával kisérletezek

Bővebben: Link
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Szia! Nagyon jó lett A nyáktekercses verzióval milyen eredményeid lettek?? Ezt milyen frekin hajtod milyen áttétellel?
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
szia

köszönöm szépen

Nyáktrafó működőképes lett de nekem most elsőre kevésnek bizonyult.A 27 MHz adó 4 watt körüli amit csináltam (12V os szofita égő fél fényerővel ég róla) , persze ez még a primer körön, túloldalra ennek csak kb a fele érkezett meg.
Félsikernek mondanám. Annyi látszik a kísérletből ,hogy a teljesítmény kb 50%-a vihető így át a rotorra, tehát nekem egy 10-12 Watttos adót kell építeni hogy elérjem amit akarok. jelenleg nincs hozzá alkatrészem ,de ez lesz a végleges megoldás mivel semmilyen melegedéssel nem találkoztam , max langyi lett a végtranyó.

ahhoz hogy a szoftware-t most tudjam feljeszteni csináltam egy 2x100/100 mentes tekercset ezzel hajtom 2 FET-el ellenütemben 30khz körül. nem is elég . minimál fényerővel 15 lednél többen nem gyujthatok ki mert leesik a fesz és lefagy a led driver , nincs mese ide 5watt kell hogy stabilan menjen. a DC DC nek is kell minimum 8 volt, hogy működjöm. csóri PIC is is beszív 300mA körül egymagában.

a jelenlegi légrafós megoldás csak a fejlesztésre jó.
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Ma végre tudtam csinálni normális videót.
Ha minden jól megy holnap szaladni is fog a lovacskám
A MENÜ már időbeállításra használható !

Feltettem a mostani HEX-es is ha valaki kedvet kapna.

Bővebben: Link
(#) vicsys válasza kly hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
403- Forbidden
(#) kly válasza vicsys hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
mi az IP címed? megnézem miért kaptad
(#) nurseboy válasza kly hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
szintén! 403
(#) nurseboy hozzászólása Dec 27, 2010 /
 
Hello!

Egy utolsó kérdés:

A dobozolásnál eléggé el lett dugva a bázis TSOP-ja. Ugye ki lehet vezetni pár centire vezetékkel?
Következő: »»   200 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem