Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
mindegyikre számoltam, 126-150l ig volt mind a 150l-es konkrétan a HA-20 1544-484-es volt.
+néztem Bassbox Pro 6-tal. 484-es zárt ládát szereti, 86,7 literrel, csillapítás nélkül (reflexhez tényleg 150 liter kellene). Ha teszel a láda belső 2 oldalára csillapító anyagot, akkor elég neki a 80 liter, és ha vastagon bevonod a láda teljes belső falát, akkor 62 liter is megteszi . Max 107dB nyom, f3=84,5Hz körül alakul.
Na én most kaptam egy hangszórót 40cm sal srp sorozat 4050-es. Ennek kellene nekem valamilyen jó doboz mélyládának lehetőleg reflex doboz. AMűszaki adtok itt van lehet hogy nagy kamu az egész de azé kérek segítségeket. Nagyon megköszönném ha valaki kiszámolná nekem hogy hány liter meg ilyesmit.
Üdv.:Gábor488
Sziasztok! Egy philps minhifi hangfal rgasztott műanyag előlapját hogyan lehetne sérülésmentesen leoperálni?
Kedves audiofil kollégák!
Előre bocsájtom, hogy nem igen értek a különböző speckó erősítőkhöz, és saját hangfalaim is amiket építettem standard méretű szobába valók. Hangrendszeremből összesen két hangfalnak van reflex cső a hátában, az is gyári. Erősítőm is Denon gyári. Azért tisztázom hogy nem vagyok audiofil, hogy tudjátok mire kell számítanotok... Az én világom (mint már láthattátok) a digitális technika. A következőre lenne szükségem. Egy kb 80L méretű szubvó. Kizárólag csak mélyet kell kiadnia. Egyszer építettem egy alul áteresztő szűrőt, az tök jó lesz bele. Trafónak természetesen toroidot gondoltam, és valami egyszerű kis TDA akárhányas végfokot. Teljesítmény jobban számít, mint hogy valami kifogástalan hangú csoda erősítő kelljen. Ne torzítson be nagy kivezérlésnél. Egy ilyen hangfal tervezéséhez kérnék segítséget. Először is milyen IC-s végfokot javasoltok hozzá, (vagy talán esetleg van parlagon 6 csatornára elegendő Quad 405-öm az is megfelelő lenne ha rábólintotok). A WinISD programot még annó használtam, de úgy gondolom ha valamelyikőtök épített már hasonló kaliberű mélynyomót akkor tud adni hozzá rajzot. Persze egyben kérdezném mi az a hangszóró típus amit megfelelőnek tartotok a célra. Én eddig M.N.C hangszórókat használtam, meg voltam velük elégedve. Az ok az, hogy félig szabadtéri félig házon belüli használatra kellene a mostani helyett valami kis izmosabb. Szükséges wattszámról fingom sincs, de egy 30 centis hangszóró elkellene bele. Összegezve.: Bevált ilyen méretű doboz, reflexcsővel. A hozzá méretben passzoló hangszóró és a hozzá való erősítő teljesítmény. Sokat segítenétek vele! Üdv. Topi.
Hátha vmit segít SAL hangcuccokhoz egy kis útmutató van benne pár mélyláda
![]()
Tudom, ezt ismerem... De max 35L nekem kevés...
![]()
Bemész a a használtbútorboltba, veszel egy jó nagy méretű kocka formájú szekrény szerüséget, beleteszed a hangszórót.
Erősítő: legyen a VF3, vagy ha kevés akkor a VF2 8 omost vegyél. Aki most ![]() Végfokok 4 db VF3.
Hagyjál már a f*szságokkal Müszi.
Bocs de ezt tőled már vagy harmadszorra olvasom. Ez hülyeség, Te abból építkezel amiből akarsz, de én minőségi subwót akarok készíteni, és nem a dobozolással van bajom. Ha elolvastad mit akarok, akkor nem írtad volna a fenti hozzászólást. Már elég volt, hogy mindenkit le akartál beszélni a nyák gyártásról, mert feltaláltad a parketta lapba fúrkált hülyeséget...
Topi!
Hangszórót tudsz választani innen, Van M.N.C-jük is, és nagyon olcsón! Tudom ajánlani. :yes: Mondjuk msn-en ne keresd őket, mert ott elég személytelenek, és nem segítenek.. ![]() ![]()
A cím gondolom a http://prodigyaudio.fw.hu/ akart lenni. Erre ma már rábuktam mikor olvasgattam a totyikokat...
Köszönöm, megnézem. Karcagról egy 10 kilós hangszóró mennyiért jönne fel? Mert erre nem találtam infót.
10Kg? Hát nem tom, sztem olyan 1500 Ft környékén van. De ha megnézed a mindenkori postai díjszabásukat, megtudhatod! Vagy felhívod őket.. Sztem tudják már, biztos van benne rutinjuk!
![]()
Na szóval. Elővettem az agyamat és számolgattam, noh meg nézelődtem.
Találtam egy sub erősítőt: Kép Sub erősítő 2 1 csatornás Frekvencia: 37Hz - 190Hz Torzítás: 0,09% Teljesítmény: 80 W Impedancia: 8 ohm Kód: 39690 Bruttó: 8.970,00 Ft 4E a toroid, egy ezres a borda, egy ezres az összes alkatrész költség (TDA IC, szűrő rész, csatlakozók, potik). Plusz fedlap fém (nahjó azt találok rá) A vége az, hogy én galád módon úgygondolom 8E-ért nem sok. Kb 6E-be kerülne nekem. 2E megtakarítás meg nem sok. Míg ezzel vesződnék, annyi idő alatt többet keresek meg... ![]() Mi a véleményetek erről a subról? Elvileg az a 80W 8Ohm-on annyira nem rossz... Vagy mégis? Idézet: „Mondjuk msn-en ne keresd őket, mert ott elég személytelenek, és nem segítenek..” Te kérdeztél rosszul biztos ![]() Én Janival jól kijövök ![]() ![]() proaudio.fw.hu üdv ![]() Idézet: „Elvileg az a 80W 8Ohm-on annyira nem rossz...” mi van a 230-as vezeték felet(képen) 80W az áramfelvétel eleve nem lehet 80W -os ![]() biztos tda7294 van benne, szal az ~60W - postacsomag: 20kg -ig 730ft, HA otp-n utalod a pénzt. üdv ![]()
Vagy ez?
Beépíthető szuberősítő (SUB 100) Igaz, ez kb 3* annyiba kerül. De viszont ennek 210W-os a tápja, tehát elvileg még akár a 100W-ot tényleg tudhatja. Nekem a következőket kéne tudnia. Vonal és magas szintű Bemenet. Auto kikapcs egy opció, de nem feltétlen fontos. Vágást és hangerőt illene állítani, és a fázistolás sem lenne rossz.
Áhh... Kizárt. 50W-os toroid 250W-ot vesz fel? Ilyet azért még nem láttam...
Egy kis off...
Nah, nekem nem sikerült érdeklődnöm náluk.. Akkor megkérdezhetnéd nekem, hogy árulnak-e még 1,5"-os lengőtekercset kb. olyan 60-80 w-os hangszóróhoz. Pontosan LB 30 cm-es hangszóróhoz kellene. Összerakni össze tudom, csak nincs kedvem csévetestet csinálni, meg tekergetni, méricskélni.. Jah, és ha árulnak, akkor mennyibe kerülne.
Közben kiderült hogy cégünknek több mint 50%-os kedvezménye van a somogyinál, tehát a 22E-es 100W-os suberősítő csak 12 pénzbe kerül. Tehát azt hiszem e mellett fogok dönteni. Az M.N.C-ben igazad van. ha 80W-ot vesz fel, akkor jóval kissebb a zenei telj.
De úgy néz ki, hogy ez tényleg 100W-os erősítő 210W-os teljesítmény felvétellet. Most írtam egyik audiofil ismerősömnek. Ebben bizony nem TDA7294-es végfok van (van nyomtatott szerzívkönyve hozzá). Szabi, valamivel nagyon kevered. Szóval már csak a hangszóró, láda és annak belső kialakítása a kérdés, ebben várnék okos emberek tanácsait. Figyelembe véve ezt a végfok panelt. Ez lesz a hátában. Idézet: „Szabi, valamivel nagyon kevered.” nem, de nekem 8.. kérdezd meg dBase-t, dB_Thunder. 30cmes új hangszóró, 5 ezer valamennyi-> hangszoro.net tipus: HA31 üdv :pias:
30cm hangszóró 4700 valamennyi Ft. Prodigyaudio
![]()
És bevállaljak egy M.N.C-t? Nekem bevált mindegyik, de itt az oldalon sokan szidták már...
Na a vége ez lett.:
SUB 100 végfok És egy WRC 12 Autós szubláda Ebben pont az a hangszóró van amit Te linkeltél be fentebb! Én is ezt találtam a legjobbnak! Holnap megjön, akkor megírom mi a helyzet. Megnéztem a WRC 12-t, és tömérdek hely van benne, vagyis fogom, dekopírral kivágom a hátát / szemből nézve a jobb oldalát és bele teszem a végfokok. Pont nincs útban a reflexcsöveknek! Összeírtam egy papíron minden árat és az jött ki, hogy faanyag nélkül mindennel (sarok, hangszóró, reflexcsövek, kárpit, rács) Kb egy 10-es. És a WRC 12-t meg 9 990-ért megveszem összeszerelve, totál készen. És az általam építősre a 10re még rájönne a faanyag, ami kb egy 3-4E körül lenne. Ráadásul ez a hangszóró 4 ohmos, ami subnál előnyösebb... Tudom, most megköveztek, hogy hogy mertem subwót venni darabokban és nem csináltam kb 3x ennyiért... ![]() Köszönöm minden segítséget, hamarosan jelentkezem!
Ha vártál volna még egy kicsit...
Na mindegy, Lehet jobban járszezzel a wrc-vel, nem tudom. De az tény, hogy a SAL-tól az M.N.C jobb. Nagyobb az érzékenysége, sokkal jobb a ragasztóanyag, amivel összerakják, stb... Sorolhatnám még.. De ez a WRC sztem ha szépen szól, megfelel neked!
Hy all!
Szeretném ezt a kapcsolást megépiteni: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_ateresz...o.html Valaki megépitette ezt a kapcsolást? Valaki tudna abban segiteni ,hogy a kapcsolási rajzon van egy 22 Kohm-os pot méter, ami ha jol látom nem sima pot méter. Valaki megtudná mondani mi a neve ennek a pot méternek? Mi a külömbség a TL064 és a TL062 között azon kivül hogy az elöbbinek 2x annyi lába van! Elöre is köszönök mindent! |
Bejelentkezés
Hirdetés |