Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CCS PIC Compiler
Sziasztok!
A következő a helyzet: PICKIT3-al MPLAB-ba programoznék egy PIC16F628A-s mikrovezérlőt. Mikor programoznék a következő hibaüzenet jelenik meg: The following memory regions failed to program correctly: Program Memory Address: 00000000 Expected Value: 00002804 Received Value: 00000000 Programming failed Tud valaki segíteni hogy mi lehet a gond? Én arra gyanakszom hogy az IC tönkre ment. Mert az IC egy hangulat lámpa RGB LED-jének a vezérlését oldotta meg, de két drót leszakadt a LED-ről és hiába forrasztottam vissza nem működik. Ezért akarom újra programozni az IC-t hátha jó lesz. Ja meg még egy infó ha a target megkapja a tápot akkor a képen látható üzenet jelenik meg.
Mekkora az emailed tárkapacitása? Kb 30MB a 4.114 verzió mérete. A CCS fiuk nagyon belehuztak a fejlesztésbe. Ha nem fér bele, akkor küldjél egy linket, ahova fel lehet tölteni.
sysy
Nagy valószínűséggel kiszált belőle a működtető füst...
Béke poraira. (vagy leszakadt az égető madzag valamelyik drótja) sysy
Nincs látható nyom az IC-n és nem is melegszik. De szerintem is annyi neki
Szia!
Én is egy ugyan ilyen kijelzőt próbálok életre kelteni, az egyik fórumtársunktól vettem pár hónapja, sajnos eddig nem sok sikerrel. Melyik vezérlő libraryt használod? Eddig többet is találtam, de egyikkel sem sikerült életre keltenem.
A bekötés stimmel? Én azzal szívtam meg 2x is. Utána már megyeget.
Csatolom a mintát. Sok sikert!
Köszönöm szépen!
Most éppen a bekötést nézem át, hátha ott van a gond. Ha mindent rendben találok, kipróbálom a kódot!
Sziasztok!
Egy 16F690-el szeretnék lcd-t hajtani. A LCD.C-t nem igazán sikerült átvariálnom, mert a portok nem igazán azonosak. Találtam itt egy flex_lcd.c fájlt, azzal próbálkozok, de nem sikerül lefordítani. Erre a sorra jelez hibát:
Erre kérnék egy kis segítséget. Ja, hiba:*** Error 128 "flex_lcd.c" Line 20(1,42): A #DEVICE required before this line Előre is köszönöm!
Ez nem a flex_lcd hibája, csak még nem tudja milyen kontrollert használsz. Egyszerűen csak az include-ok sorrendjét kell megváltoztatni, hogy előbb (a legelső) legyen a 16F690 és csak aztán a flex_lcd.
Próbáld meg értelmezni is a hibaüzenetet, nem csak konstatálni hogy hiba van oszt jónapot! "Erre a sorra jelez hibát" Mindamellett a hibaüzenetben a Line 20 azt jelenti hogy a 20. program sort véli hibásnak. Ha nem ez volna a hiba, az 1-7 programsorral amit bemásoltál nem mennénk nagyon messzire... W
Bocs! A script számozza a sorokat, benéztem!
Igen, ami itt az első sor, az az eredetiben a 20. . Természetesen az első a forrásban a proci def. Ezért nem (sem) igen értem. És persze a tapasztalat hiánya Mellékelem a forrásokat. Sok értelme most még nincs a proginak, az lcd használatot szeretném kicsit tanulgatni.
Közben találtam egy hozzászólást erről a hibáról, sajnos csak az mplab-ccs gondról szól. Ez a száma: 633554 nem tudom, hogy kell belinkelni rendesen. És azt sem, hogy ilyenkor mi a szokás, kezdjek ott érdeklődni, vagy maradjak itt.
Erdekes nekem siman lefordul MPLAB alatt. Nagyon kiherelted a FLEX_LCD.C-t. Inkabb hagyd benne a kommenteket. Aznem art senkinek. Nem tudom mi bajod van de nalam mukodik a szimulatorban.
Hát fogalmam nincs, ez nálam első szóra gond nélkül lefordul eltekintve két teljesen indokolt warningtól.
Köszi! Tehát a nálam telepített cucc lesz a gond. A figyelmeztetést azt tudom. Egy ledet villogtattam ezzel a mainnal, és az maradt benne. ám amikor beincludoltam a flex_lcd-t megbolondult. A megjegyzéseket nem én szedtem ki, így töltöttem le innen, csak egy sort tettem bele, de az is ki van kommentezve.
Nos, kipróbáltam a ccs ide-vel. Simán fordul. Mit szúrhatok el az mplab-ban?
A fordito eleresi utvonalat esetleg. Nekem MPLAB alatt siman fordult.
Ha kiveszem az lcd-hez tartocó dolgokat, és egy ledet villogtatok, az simán megy. A források egy könyvtárban vannak.
Mondjuk most kipróbáltam rendesen a ccsc-vel fordított hexet, nem működik, bár gondolom portok nincsenek megfelelően configolva, de most inkább az mplab érdekel, az menjen előbb.
Hali
Nekem ezzel a "flex_lcd.c"-vel tobb projektem mukodik. Persze mas-mas konfiguracioban. 16F676, 16F684, 16F690, 16F887, 18F2320, 18F4431 MPLAB alatt. Meg egyik sem sirt. Nezd meg a MPLAB beallitasait. A CCS forditohoz szukseges egy MPLAB plugin, ami letoltheto a CCS oldalarol. Ennek a futtatasa utan lehet az MPLB IDE-ben hasznalni a CCS forditot. Ja a WDT-t kapcsold ki!
Hali
Probald ki ezt. A CCS alatt nem feltetlen kell a portokat inicializalni, mert a a TRIS mozgatasa a port irasa es olvasasa elott automatikusan megtortenik. Persze lehet hasznalni az inicializalast, es ezt a tulajdonsagot felul lehet biralni a "#use fast_io(A)" es tarsai preprocesszor utasitassal. Akkor viszont neked kell bizgetni a TRISTATE regisztereket.
Köszi!
Idő közben letöltöttem a plugint, de nem lett jobb, majd töröltem a project fájlokat, a forrást lecseréltem egy másik flex_lcd-re, (amiben jóval több a comment ), és amit vissza küldtel arra a maint. Most fordul mint akinek kötelező. Igaz az lcd-n semmi nem jelenik meg. Egy pickit2-höz kapott low pin count demon probálkozok amúgy. Az lcd jónak tűnik, legalább is egy 18F4550-es próbapanelon megy. Igaz az c18-al lett írva. Ja, igen: új project készült. Remélem a config bitek, és az oszci beállítás az jó, ezzel mindig gondom van.
Hopp! És meg van egy hiba, hátha más is bele fut: bele akartam nézni a flex_lcd-be, de nem volt ott a fájl listában ezért felvettem, rögtön nem fordult! Töröltem, ment is.
Szervusz!
Nem tudom honnan vetted azt az init stringet, de nekem ezzel mennek az LCD-k. (egy bájttal több) int8 const LCD_INIT_STRING[5] = { 0x20 | (lcd_type << 2), // Func set: 4-bit, 2 lines, 5x8 dots 0x08, 0xc, // Display on 1, // Clear display 6 // Increment cursor }; De lehet a Tied is jó... István>>
Szia! Benne volt a fájlban amit leszedtem. Kipróbáltam amit írtál. Sajnos úgy sincs semmi az lcd-n. Igaz az előzőkhöz képest változtak a dolgok, ezért inkább újra felteszem.Hátha van valami ötlet, legalább merre induljak.
Köszönöm mindenkinek!
Minden Ok.! Köszi a segítséget mindenkinek! Természetesen én voltam a "szemfületlen" Használtam az r/w-t, és commentnek hagytam.
Köszönöm még egyszer a segítségeteket!
Ha közös mappában vannak ne <> kacsacsőrök között legyen a flex include-olva.
Így add meg neki:
Tehát a kacsacsőr akkor kell, ha másfelé kell keresnie? Valamelyik megadott elérési útvonalon? Jól értelmezem?
A kacsacsőrnél, nálam a CCS mappájából szeretnél betölteni. Ha idézőjelet adok meg, akkor a project mappából tölti be, elsődlegesen.
- Nem kellene a portokat beállítani? set_tris_a (0bxxxxxxxx); stb.
- Az lcd_putc() csak egy karakter kiírására való! Stringhez még írni kell egy rutint. - Az LCD R/W vezetéke be van kötve? Látom, hogy igen! - Ellenőrizted az LCD bekötést, kontrasztot próbáltad állítani?. Keress egy működő programot, és abból indulj ki, ha nem vagy biztos magadban. könnyebb az indulás, bátrabban lehet kísérletezni, ha nem működik, csak vissza kell állni a kiindulási állapotra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |