Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben köszönöm szépen! A "Two-way asymmetric" milyen diodából csináljam? Még had kérdezem meg a rajzon a 0,1 -es kondinak mi pontosan a neve ? milyen kondi az ?
![]()
A 0,1µF-os (100nF) kondenzátor kerámiakondenzátor. Egyenirányítónak pedig használj diódahidat (Graetz). Ez elég erős és nehéz tönkretenni.
köszönöm szépen a válaszokat ( mindenkinek )
![]() ![]()
A helyedben en egy LM386-ossal kezdenem, utana egy TDA2003. Es ha egy kis "rutint" szerzel csinalj egy nagyobbat. A panelt meg meg kell tanulni ahhoz meg gyakorlas kell!
Most én is kérdeznék tőletek valamit ha az előbb a táp egységről volt szó. Én vill.szerelő vagyok nem ez a szak területem , de mostanában egyre jobban keltik fel a figyelmem ezek a dolgok . Nem rég építettem egy TDA2030Hídkapcsolást véleményem szerint jól működik egész hangosan szól . Amit nem értek a tápokkal kapcsolatban ,pl. ehez a kapcsoláshoz 12-18volt feszültséget kér . És vannak olyan kapcsolások amelyekhez +12volt, és -12volt van írva. Ha jól írom ezek a táp egységek közép nullás GND kivezetéssel vannak ellátva. Elméletileg ha én erre a kapcsolásra 24voltot kötök sima gratz dióda híd és puffer kondi után az ugyan az az volna ? Itt ezen a kapcsoláson nem látom például hogy kérné a táp egység közép nullás ki vezetését tehát erre gondolok :http://bsselektronika.hu/index.php?id=34
A "közép nulla" az a test. Kis téglalapokkal van a rajzon jelölve. Ezeket mind össze kell kötni egymással, és a szimmetrikus táp középpontjával.
Nem müködik :S 12V -os 1,5 A. táprol recseg
24V -ról meg elfüstölt megint
Mondtam en hogy ne egy +/- tapossal kezd! Igy sok penzedbe es csalodasba fog kerulni!
de a táp után otvan a greatz híd hogy biztos eggyen legyen az egész
Egy képet mutass már az erősítődről. Valamit nagyon elkötsz.
Biztosan rosszuk tervezték meg az IC-t 1977-ben és azért nem működik.
![]()
Na legalább mosolygom
![]()
A kimenetre kötöd a tápfeszültséget, a hangszórót meg valahová máshova, a +- felcserélése stb...
A +VCC-re kötöm a tápfeszültséget és a és a 2200 kondi után a hangszorot.
Tudom már reménytelen eset vagyok számotokra
![]() ![]()
Beépítetted a pufferkondenzátort a Graetz után?
igen. 4700 mikrofarát és 25V-os de amugy úgy halkabban recseg mintha nem lenne a puffer kondi.
Nem tudnál nekem mutatni egy összeszerelt darabot ? Nyákon? alulról?
Egy másfajta rajzolási felfogás: Bővebben: Link
Ennyi hetest! Biztosan szerencsés leszek jövőre
![]()
A bemeneti pontot (Vin) kösd le a testre (negatív tápfeszültség). Ha úgy is brummog, akkor a táplálással van gond, vagy gerjed. Azért egy képet dobhatnál, úgy könnyebb lenne véleményt mondani.
Amikor búg, akkor mekkora a tápfeszültség?
ez 12V/24V táp és 12V-ról kötöm greatz hídon keresztül az 5. lábra
|
Bejelentkezés
Hirdetés |