Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Működik az égetőm és sikerült az első picemet felprogramozni(pic18f2550), így mehet pk 2-be.
Ez jó hír, (bár nem ebbe a topicba vártam.), örülök, hogy sikerült!
Hali!
Írtam egy nagyon egyszerű megszakító rutint. A megszakítás az RB0 lefutó élére történik. Ezután beállítok egy uzemallapot byte-ot, és szeretnék a fő programomba visszatérni ahol egy végtelen ciklusban vizsgálom az uzemallapot tartalmat és e szerint hívogatok meg különböző fv-eket. Ez viszont nem történik meg, valamiért a megszakításban marad a program.
Az megszakításokat így állítottam, be ha esetleg ez számít valamit
Segítségeteket előre is köszönöm! üdv: Fitt
Törölni kell a megszakításjelző bitet(INT0IF). A megszakításban sem az RB0-t kell vizsgálni, hanem az INT0IF-et. Megjegyzéskén még annyi, hogy a prell mentesítésről gondoskodni kell, ha nyomógombról van szó.
Elméletileg sikerült, mert ki tudtam olvasni. Egy kérdés: a PIC-et ha végeztem a programozással akkor csak ki húzom vagy valami "spec" eltávolítása van. (Figyeltem hogy ne legyen bekapcsolva a Vdd és a Vpp)
Csak kihúzod, semmi extra.
Ha kiolvasta, akkor össze is hasonlította és kiírta, hogy egyforma a tartalom, nem? (zöld volt minden?)
Sziasztok!
Vettem pár PIC16F1823-at, de sem PICKIT2-vel, sem MPLAB-al nem tudom programozni. A PICKIT2 programmer nem ismeri fel, nincs is a listán, de egy doksiban a támogatott chipek közt megtaláltam. Az új MPLAB hallani sem akar ennél a chip-nél a PICKIT2-ről. Ezek szerint ez nem fog menni. Csak ezért nem vennék egy 3-as verziót. Valami ötlet?
Köszönöm Watt !!
Milyen oktondi vagyok , de mindig átsiklottam a probléma felett.
A PICKit2 saját kezelőprogramjának 2.61-es verziójával elvileg tudod programozni. Közvetlenül MPLAB alól sajnos nincs támogatva.
A verzió 2.61, de sajnos nem ismeri fel az IC-t. A listáról sem választható.
Remélem a tok tápfesz úgy helyes, ahogy a doksiban írják. (1:+5V, 14:GND) Nem csatlakozás probléma van, mert más típussal, a szükséges módosításokkal működik.
Ez a típus nincs a listában sajnos. Elvileg fel lehet venni. Hp41C már vett fel új típusokat korábban, keress rá(PIC miértek), ha jól emlékszem le is írta hogyan, de ha nem akkor biztosan elárulja!
Az az erdekes, hogy a listaban ott latom. De mintha azt irna, hogy ez a 2.61-es alkalmazas ugyan, de a 2.62.3-as eszkoz tarral. Tehat valoszinuleg azt kellene letolteni es hasznalni.
Találtam néhány tuningolt PICKIT2-t de más néven fut. Megvan a hozzávaló oprendszer is, de persze nem hex, nem ugyanaz a hardver, így semmit sem tudok vele kezdeni.
MEGVAN!
A PK2DeviceFile.dat fájlt nem a PICKIT2-be kell beégetni, elég csak az installált mappába másolni a régi helyett... NAGYON köszönöm mindenkinek az inspirációt és a segítséget! És persze BUÉK!
Én úgy értettem, hogy a 2.61-es program listájában nem láttam a gépemen. Ezek szerint csendben fejlesztgetik, szerencsére!
Kicsit megkavart, hogy a korábbi fejlesztések másik PK. oprendszer letöltésével voltak elérhetők.
Üdv mindenkinek.
Lenne egy kérdésem PICKIT2-vel kapcsolatban. Már egy ideje használom gond nélkül most a következőket produkálja,16f628A szeretnék égetni de nem megy olvasás törlés megy írásnál viszont hibát ir ki már a legelején,sajnos a program íráshoz nem értek elméletileg a program jó. Kipróbáltam laptopon asztali gépen a feszültségek megvannak a pic körül nincs semmi a 10láb földre kötve program frissítéseket megcsináltam végső ötlet ként letöltöttem pár HEX et amik 628a-ra voltak írva és itt jött a meglepetés ha a HEX valami kisebb állomány akkor hibátlanul beégeti ha nagyobb akkor nem. Találkozott már valaki hasonlóval? Idézet: Triviális eset, ha szimplán nem fér bele. Meg kell nézni az utolsó címet.„ha a HEX valami kisebb állomány akkor hibátlanul beégeti ha nagyobb akkor nem.” De jó volna látni a hibajezést is! Legjobb volna a PICkit2 saját kezelő programjának a képernyőképét lementeni.
Köszi a gyors választ.
A program egy 1 csöves nixi progija amit láttam működés közben így gondolom belekel férnie a vfd-s változatot még sikerült sokadszorra beírni de most már azt sem írja be. Csináltam 2 képet megpróbáltam felrakni remélem sikerült. Kép: Hivatkozás A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu url=http://kepfeltoltes.hu/view/110106/pickit22_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép: Hivatkozás[/url] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Idézet: Igen, ha pl. nincs ott a megfelelő kondenzátor (100 nF kerámia) a VDD és VSS lábak között.„ha a HEX valami kisebb állomány akkor hibátlanul beégeti ha nagyobb akkor nem. Találkozott már valaki hasonlóval?” Más tippem most nincs.
Köszönet
Isten vagy kivettem a pipát és elsőre jó lett. Eddig 2 napom ment rá erre a pipára. Elárulnád nekem hogy ez mit csinál mármint a fast programming? Idézet: Pedig a dohányzáskáros az egészségre. „Eddig 2 napom ment rá erre a pipára.”
Az égetés sebességét befolyásolja. Néhány 16F-et nem lehet rendesen programozni bizonyos sebességnél gyorsabban, márpedig a PK2 eléggé gyors! Aztán függ a sikeresség az áramkörtől is. Én pont most futottam bele egy 16F627A-nál. Két 627A és egy 628A közül az egyik 627A-t nem tudtam beégetni. A pipa volt a megoldás. Azóta se tettem vissza, mert alig érezhető a teljes égetési folyamaton a lassulás, de azért ha méri az ember, akkor 1-2 sec-el tovább tart, de függ a kód méretétől is, hogy észrevehető-e.
Sziasztok!!!
Tudna valaki nekem esetleg 16c711 hez valamilyen tartalmat küldeni valaki? (kipróbálás céljából!!!) Előre is nagyon köszönöm!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |