Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   25 / 193
(#) icserny válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Igen, ez már hihetően hangzik. Viszont a fűtőbetét hőfokfüggése a fűtőszál öregedésével változik (ilyen tapasztalatról ebben a hozzászólásban is olvashattunk), úgyhogy máris kihúztam a kívánságlistámról.
(#) p_istvan válasza icserny hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Az hogy ki mit "érez" az szubjektív: lehet hogy más összetételű ónra váltott, vagy pl ólommentessel forrasztott nyákon akar javítani, a nyák előkészítése rosszabb, vagy egyszerűen csak a megszépítő emlékezet csalja meg.
De ha tényleg változik is az ellenállása a kerámiabetétnek a hőstressztől, az nem sem biztos, hogy baj, ha a százalékos változás ugyanaz marad. Csak hidegen is meg kell mérni néha az ellenállást az elektronikának.
Persze én sem ismerem a konkrét állomást, de egy nagyon hasonlót használok egy éve, igaz nem túl intenzíven, de én nem tapasztaltam változást.
De ez sem igazán releváns vélemény, valódi mérési eredmények nélkül.
(#) madazg77 hozzászólása Nov 24, 2010 /

Sziasztok.

Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Proskit 6PK-976ESD-NA típusú forrasztó állomásom. Az a bajom vele, hogy hossz irányban lötyög a forrasztó csúcs a fűtő betéten. Egyszer szét szettem mert vettem hozzá egy másmilyen formályu hegyet. Azóta van ez a jelenség. Nem vettem észre, hogy valami távtartó kiesett volna belőle. Hogyan van rögzítve a hegy?

Üdv.
(#) embraced hozzászólása Nov 24, 2010 /

Sziasztok! Venni szeretnék egy forrasztóállomást és ki is néztem magamnak egyet. Bővebben: Link 5.-ik oldalon az utolsó 16.990Ft-ért.Mi a vélemény róla?Vagy tudok használtan weller ws-80-at 30.000-ért pákával.Mitévőlegyek?
(#) Orbán József válasza embraced hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Hali!
Mire kell a páka, ez az első szempont, milyen munkákat végzel, mik lehetnek a későbbi igényeid.
Szerintem fontos szempont az alkatrész utánpótlás lehetősége, betét és hegy.
Aztán a céljaidnak vannak-e megfelelő hegyek, smd-hez, kiforrasztáshoz.
3-4 féle ajánlott a majdnem teljes palettához, nekem ez a tapasztalatom.
Egyébként, ha van minden ilyesmi hozzá, én ezt az olcsóbbat céloznám meg.
(#) joetaylor válasza embraced hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Ha a WS-80 egyenlő egy PU-80 + WSP-80 kombinációval és nincs nagyon lelakva akkor vedd azt. Bár volt itt az aprókban hasonló 20-25ért. Illetve volt még WDD-81V az is jó pákához (6000 körül van egy WSP80 páka használtan). Ebay-en lehet túrni analóg Weller állomásokat gombokért. Sajnos a hegyeket a pákához már nem lehet ennyire olcsón megúszni.
(#) peti16biro hozzászólása Nov 27, 2010 /

Heló mindenkinek!
Forrasztót akarok venni,de milyet?
Pákát vagy pisztolyt?
(#) Orbán József válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

A pisztolyt ajánlom.
(#) Nagy Tamás válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Szia !Az nagyban függ hogy mit szeretnél forrasztani.
Jó ha van a háznál ez is -az is.
(#) solti_imre válasza embraced hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Az általad belinkeltet nem ismerem, de kb. 25 éve használok egy eller T3000-es pákát - el nem cserélném semmire!
(#) Hercooles hozzászólása Nov 30, 2010 /

sziasztok!

Lehet kicsit off: egy Fahrenheit állomással amatőrködöm. Vásároltam nagyon vékony hegyet hozzá, hogy alaplapról kondenzátort tudjak cserélni, ám valahogy nem jön össze a dolog. Nem tudja felmelegíteni rendesen a "forrasztást",ha maximumra tekerem kormosodik a páka hegye a cin pedig nem szétfolyik rajta, hanem lepattog. Vastag bumszli heggyel minden rendben.

Ha megérett az idő a cserére mit tudnátok ajánlani, mi lenne a következő lépés? Akár használtan is, néha van egy-két ilyen munka, szóval sok pénzt nem fektetnék be igazán. Köszi a választ.
(#) Orbán József válasza Hercooles hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Szia!
Tudd meg, nagyon vékony hegyhez nincsenek varázspákák. A fiam szintén az általam is használt vérprofi japán állomással dolgozik (80W) és az alaplapi (sokrétegű) nyák-on a kondicseréket bizony majdnem maximális hőfokon és vastag heggyel végzi. Intenzív hőátadásra van szükség és ehhez keresztmetszet kell a pákabetétnél is. Szóval nem az állomásoddal van gond, hanem a réztömbszerű forrasztani valóval.
Ha percekig ragacsolsz egy kis heggyel, akár a nyák is meghibásodhat.
(#) joetaylor válasza Hercooles hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Minél vékonyabb heggyel szeretnél dolgozni annál jobban csökken a beszerezhető pákák száma. Persze egyre drágábbak is lesznek. Ha biztos hőmérsékletet akarsz egy nagyon vékony hegyen akkor ahhoz hozzá kell kalibrálni a pákát is. Ehhez egy alacsony hőterhelésű /remélem ez a jó kifejezés/ hőmérséklet mérőre is szükséged lesz.
Forrasztási problémát okozhat még, hogy az alaplap néhány területén hőelvezetési (és egyébb) céllal nagy felületű vezetősávokat raknak és ezek elvezetik a hőt a forrasztandó pontból. Ez ellen előmelegítéssel tudsz sikeresen fellépni.
(#) Szalai5656 válasza Orbán József hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Sziasztok.
Egy kérdés?
Szerintetek ez mennyit ér?
Bővebben: Link
Sajnos ennyit nem biztos hogy rá tudok szánni.
Üdv.
(#) appme válasza Szalai5656 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Nekem 50-et - appmester fedőnéven...
(#) SzervízMacska válasza appme hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Aztán jól srófoljátok fel az árat, nehogy óccsó legyen!
Azt a tegnapi 25-öt jobban megérte volna...
(#) Szalai5656 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Sajnos a 25ér még nem adták volna (utána néztem új ára csak az állomásnak brutto 300€). Azt hittem tudok pénzt spórolni, ha ezt megveszem, és eladom a JBC AD2950-emet minden cuccával, mert nem használom ki. De úgy néz ki elég lesz nekem egy weller .
Köszi szépen!
(#) SzervízMacska válasza Szalai5656 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Látod, ezért nem célszerű netes licitekrôl a fórumon diskurálni. Te sem jársz jól, meg aki föléd ígér, az sem... Ha van isten, rákínálnak még 10-20 ezret.
(#) Szalai5656 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Így utólag úgysem tudtam volna még 25öt sem adni érte. Már vettem is egy olcsó lestrapált wellert, az én céljaimra tökéletes. Már csak a JBCre kell vevőt keresni.
Köszi szépen.
BUÉK
(#) dpeti hozzászólása Dec 31, 2010 /

Láttam pár hozzászólással ezelőtt weller monitorrol screenshotot. Az az usb modul amit árulnak kiegészítőként a wd1-hez (wd1m-be bele is van építve) az csak egy soros-usb konverter, vagy van rajta más is?
(#) icserny válasza icserny hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Végül egy Aoyue 936 forrasztóállomás mellett döntöttem, ez újonnan 9000 Ft volt. Meglepetésre egy tartalék fűtőbetétet is kaptam vele. A póthegyeket Magyarországon elég drágán árulják, így arról lemondtam (ha nagyon kell, majd E-bay útján...)

Ma követtem el vele életem első TSOP16 beforrasztását.
(#) baloghzoli1 válasza icserny hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia
Mintha az én pákám is ilyen lenne,még a csatlakozója is.5 polusú Tuchel?Bővebben: Link
(#) icserny válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Valóban, kísérteties a hasonlóság! A csatlakozó is azonos. Az enyémnek viszont kisebb a fűtőteljesítménye (35 W). De ez lehet, hogy csak betét kérdése.

Mellesleg a Toolcraft analóg állomás (ST-50A) volt még, ami tetszett volna. Ezek szerint nem sokat veszítettem...
(#) gcsaba hozzászólása Jan 3, 2011 /

Sziasztok!

Ismerősöm kérdezné, hogy minden Magnastat Weller pákába ugyan az a forrasztó csúcs való e? Azért érdekelné, mert van sok hegye és most akar hozzá pákát venni.
Előre is köszi!

Csaba
(#) icserny válasza gcsaba hozzászólására (») Jan 3, 2011 / 1

Innen úgy tűnik, hogy igen (PT sorozatú hegyek) - már amennyire a "minden Magnastat" a TCP-24, TCP-12, TCP-48, TCP-S és FE-50M pákákat jelenti. A T3001-hez viszont másfajta (ET) hegy kell.
(#) gcsaba válasza icserny hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Köszönöm szépen! Nekem ez nem sokat mondott, de havernak igen. Állítólag így nyugodt szívvel veszi meg a kiszemelt pákát.

Köszi még egyszer!
(#) whalaky hozzászólása Jan 3, 2011 /

BUÉK mindenkinek!
Van egy fahrenheit 28002-es forrasztóállomásom, de az SMD hegyem bizony lassan elfogy, és ehhez a típushoz már nem tudom beszerezni.
Azt szeretném megtudni, hogy valaki tud-e olyan pákát (pl. 28003 ??? ) ami beszerezhető (ha lehet emberi áron) kapható hozzá hegy minél nagyobb választékban, bár elsősorban az SMD érdekes, és gond nélkül csatlakoztatható a forrasztóállomáshoz. Sajnos az állomás pontos paraméterei nincsenek meg, most keresem (nem nagy sikerrel) bár gondolom a fahrenheit pákák túl sokban nem térnek el egymástól... vagy mégis??
Így ránézésre semmi extrát nem találok rajta, bár nem tudom a többi milyen.
Csatoltam pár képet róla, esetleg ha valakinek még van ilyen használható állapotú pákahegye vevő lennék rá.
(#) qvasz2 válasza whalaky hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szerintem keresgess még, ez nem egy ismeretlen márka, biztosan lehet még találni:
vagy:
(#) whalaky válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Köszi, ezeket én is megtaláltam, de ezek a hegyek nagyon durvák, inkább alkalmasak bádogos munkához mint SMD hez. Ezek egy TQFP lábait hármasával forrasztanák. Ezek több helyen is vannak, de ami nekem kéne az nincs.
(#) Dudus válasza whalaky hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szokás dolga, én a szélesebb heggyel szeretek SMD-t forrasztani. A tűszerű hegyekkel max. javítok.

Nézd meg ezt a videót, érdemes!
Következő: »»   25 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem