Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   684 / 2517
(#) bereczk.jans válasza bereczk.jans hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Megpróbálok kevesebbet netezni, néhány félbehagyott projektet befejezni a felszabaduló idő alatt Pl 15-20W-s JLH "AB" végfok, egy régi fejhallgató erősítő panel újraélesztését - minőségi feljavítását-, Jlh füles erősítő összerakását új panelon, dobozolási feladatokat elvégezni. Jó munkát! BUÉK!
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

2darab EL34 -el MAX 60 WATT
(#) bereczk.jans válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Nem látom a képek között. 4csatornás mono készülékek voltak. 1992,93-ban vettük. Jack-s és szimmetrikus Canon bemeneti aljzatokkal, csatornánként rugós viszhangosító és mély-magas hangszínszabályozókkal rendelkeztek.
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Nem 4db az? Úgy láttam, meg a kimenő / hálózatiról saccográfoltam, de jobban megnézve tényleg, viszont rendesen túl van méretezve a vasak, mondjuk ez lenne a normális szerintem, van benne anyag, nem csájna művek.
(#) Doncso válasza totya694 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szépek nagyon, gratulálok hozzá.
(#) totya694 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

40/55W van a Dynacord-ra írva.
Elég jó súlyban van és az isgaz,hogy Kínai cuccok sem kaptak benne helyet.A csövekre rakodott/égett porból arra lehet következtetni,hogy nagyon rég óta együtt vannak(még az is lehet eredetiek)
Sajnos a Suprem nevezetű gitár erősítőmről nem sok leírást találtam :no:
De a belseje is magáért beszél(szinte por sem volt benne)
Az eBay-on találtam egy hasonló eladott Suprem erősítőt de ott "csak" 2xECC83-as csövet említettek(míg az enyémben 4db ECC83 található)
(#) Doncso válasza totya694 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Tényleg makulátlan.
(#) Alkotó válasza agressiv hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ez így totál butaság. Egy jobb hatásfokú hangszóró, hangosabban szól adott teljesítményről mint egy rosszab hatásfokú, de mi köze ennek az ELÉG-hez. Erről csak akkor lehetne nyilatkozni, ha tudnánk mekkora helyiségben, milyen igényeknek kell megfelelni. Ez éppen olyan botorság önmagában, mint mikor valaki azt hiszi egyetlen darab 2x200W-os erősítővel lehet manapság discozni.
(#) agressiv válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Csak arról ment a téma, hogy mivel lehet őrületbe kergetni a falu lakóit és arra már elég, nem koncertről volt szó, de ha elolvastad volna az előzményenek akkor egyértelmű lett volna.

Na, végre elkaptam ezt a nem is tudom minen nevezzem, képzeld el, kicseréltem a rossz BD140-et, majd utolsó ellenőrzések, stb, bekapcs, közbe nyugalmi mérés, el is endult a gép, protect ledek kialudtak, szépen, na gondoltam minden ok, ekkor hirtelen a clip ledek villogni kezdtek, majd protect ledek be és hello, na mondom dejó, méregettem, semmi, látszólag minden ok, méregetek már lassan 4 órája, minden alkatrész ok, elkók cserélve és akkor is 3.4v a kimeneten, nem tudtam rájönni mi van vele, na erre véletlenül rámértem a tápra a panelon, hát hiányzik az egyik táp, pedig a biztosíték jó, ahha, igen, a bizti háza eltört, és látszólag rendbe volt, pedig nem, na javítom, óó minden oké, protect led kialszik, nyugalmi rendbe, szóval valószínű ez volt az ideiglenes recsegés oka, még kell tréningezzek a jelkábelen és a potin, mert nem adja tovább a jelet, de az már bagatell.
Üdv. D.
(#) emersys hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok, Kellemes Új évet mindenkinek.!
Egy olyan problémát szeretnék megvilágítás alá helyezni ami számomra kicsit érthetetlen mert eddig működött..
Egy illesztésről lenne szó ami az elő és végfok összehangolása.
az előfok dc15v ról megy egy lm1036 ic-s kapcsolás, nem egy rossz hangú cucc am.
Légyege hogy csináltam egy stabilizált áramkört a részére ami egy 18v-os 25w-os trafó ból áll, az áramkör tud dc18 dc15 -ot előállítani, stab ic-s megoldással és egy váltó 12v-is szerepel a kimenetei közt, a stab ic in és gnd lábait hidegítettem, továbbá egyenirányítás után 6800UF kondi van és, közvetlen a bemenet ahol érkezik a trafó secunder ága is hidegítve van egy bipoláris kondival,.. és eddig nem volt búgó feszem de most megérkezett.. mert ha egy 18v-os laptop táppal hajtom az előfokot akkor makulátlan a hang.
Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek hogy állítsak elő egy ilyen stabilizált áramkört ami 18v váltóból lead, 18,15dc-t és 12v-ac-t.
Enyémmel nem tudom mi lett, lehet a stab ic rakoncátlankodik.
Köszi előre is
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ha már szét vagy szedve ne feled a pogácsákat megnézni , tud ám kellemetlenkedni az is -!
(#) totya694 válasza emersys hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Terheld meg egy picit(pl 12V 5-10W-os izzó) és közben mérjél feszültséget...
(#) Robi85 hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok.

Van nekem egy TDA8567Q IC-vel felépitett erősitőm. Keresztapámnak szeretném megcsinálni a mühelyébe, csak nemtudom, hogy hogyan oldjam meg azt hogy szóljon mind a 4 hangszóró róla, de csak 1db kazettás deck lenne rákötve. Hogyan lehetne a bemeneteket összekötni? Egyáltalán megoldható ez?

Boldog Új Évet minden kedves fórum társamnak!!

Hát, így látszólag azok rendben vannak, de azért megtiszítom őket, nem tart semeddig. Azért volt pár pillanat, amikor azt mondtam, hogy feladom, és ezt nem lehet megjavítani.
(#) Hx-2 válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Kozositsd a bemeneteket.
(#) Robi85 válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Semmi más nemkell, csak kössem össze a 1-es és 2-est egymással, illetve ugynaigy a 3-4-et?
(#) szamóca válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 1, 2011 / 1

A 10-11 és a 13-14 lábakat egy-egy 10kohmos soros ellenállaton keresztül kösd össze, így kapsz két jobb, ill. két bal csatornát.
(#) Hx-2 válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

En a 10-13 es a 11-14 -et kotnem ossze
(#) szamóca válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Én a közös féltápfesz ref. pont alapján inkább nem.
(#) Robi85 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Köszönöm szépen mindegyőtök segitségét. Mindjárt ki is próbálom.
(#) nikolatesla válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Hali!
Ez Lenne az?
(#) Robi85 válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

(#) szamóca válasza Srajmund hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Akkor akár azt is megépíthetted volna.
(#) Srajmund válasza szamóca hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Húú köszi, ez tetszik Gondolkodóba estem.
(#) agressiv válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Idézet:
„na erre véletlenül rámértem a tápra a panelon, hát hiányzik az egyik táp, pedig a biztosíték jó, ahha, igen, a bizti háza eltört, és látszólag rendbe volt, pedig nem”

Ezért nem rakok soha DC-re biztosítékot, mert az 100%. hogy több gondot okoz mint amennyit megelőz.
Ha tönkremegy a végfokban valami apróság és leveri az egyik tápon a biztosítékot, akkor kiakad a végfok az egyik irányba és teljesen tönkre megy az egész, ezért kell az AC-re a biztosíték főleg, hogy a legtöbb hangfalvédő árramkör azt figyeli és ha megszünik az AC akkor is lekapcsolja a hangszórókat, mégha nicns is DC a kimeneten.
(#) nikolatesla válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Köszi! Bár ennél át kellene tervezni a panelt a hűtés miatt.
(#) szamóca válasza agressiv hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Azért én ezeket még egyszer átgondolnám.
(#) CIROKL válasza Srajmund hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Jó lenne még tudni az eredeti áramgenerátorokat is ?
Gábor :google:
(#) bakos13gab válasza szamóca hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ezt honnan szerezted? Én csak olyat láttam, amin nem voltak adatok csak a struktúra.
Amúgy elég közönséges alkatrészekből épül fel.
Következő: »»   684 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem