Fórum témák
» Több friss téma |
Neked a bemenő jelet kel szabályoznod mert a kimenőt nem nagyon tudod.
Milyen végfokod les? Házi vagy gyári?
Majd egy házi TDA2003 ha összejön vagy 2030-as
Hali! Előerősítőnek LM1036-ot ajánlok, ezen van mély-magas, balance és hangerőszabályzás. Kicsi 9V -os trafó elég hozzá, ami egyenirányítva pufferelve kb. olyan 13-14V lesz, puffernek 1000uF+100nF használj. Ezt inkább KIT-be vedd meg itt.
Tetszik Ha működik majd a végfokom akkor lehet megveszem vagy megpróbálom megépíteni, de ez még csak kíváncsiság képp volt
Mielőtt megrendelnéd az előerősítőt, és még nem rendelted meg a végerősítő alkatrészeit vegyél DIP20 tokot mert ha véletlenül kifingik az LM1036 akkor nem kell kiforrasztani csak a tokban kicserélni.
Megvolt minden mármint a végfokomhoz csak az nem jött össze Azért próbálok majd egy tda 2003-ast.
Ez tényleg egyszerűbb mint a 2030. Egy kalappal hozzá. . De ajánlok egy egyszerű tranzisztorosat is, mellékelem a kapcsirajzot. 2 tranyó, 2 ellenálás és 3 kondi kell hozzá. Az első két kondi értéke 100µF a harmadiké 2200uF, az ellenállásoké 4,7k, tápfesz 24V, de lehet 12V-ról is csak akkor nagyon torzít.
Ez nem egy A-osztályú? Mert akkor hűteni is kel majd nem picit.
és ez mennyit tud? na meg milyen tranzisztort kell rárakni?
Mondjuk 2SC4512(NPN) és 2SA1726(PNP jó bele.
ez hány W tud kb?
Hú kb 5-10W lehet szerintem.
Akkor már inkább ez: Bővebben: Link
De, az egy A-osztályú, és igen, rendesen kell hűteni, de egy sikertelenség után sikeres erősítőépítés erőt ad az embernek!
David 3g: Ha már itt tartunk, akkor még egyszerűbbek ezek: Bővebben: Link A legelső A-osztályú FET-es a legegyszerűbb, azt hiszem ott meg lehet tanulni a "nagyon alapokat" . A TDA2030A-hoz nem árt már nyákot készíteni. Az ráér még számodra, de hidd el, az sem nagy ördöngösség, csak ki kell tartani. Én is TDA2030-al kezdtem, sok fejtörést okozott, tegnap pedig összedobtam egy saját tervezésű riasztót, úgyhogy hajrá, a végén feltalálsz valamit!
értem és a minősége azért rosszabb mint az IC.é nem ?
Köszi szépen Annyira megelégednék ha összetudnák rakni egy tda2003-at Aztán meg szeretnék belöle egy párat csinálni és bele dobozba.
Az A-osztályúról annyit érdemes tudnod,hogy nagyon-nagyon fűt de gyönyörű a hangja! Ezerszer szebb mint egy IC-s!
Akkor már tetszik , jah és ahogy nézegetem sokkal egyszerűbb is. Lehet hogy inkább próbálkozom ilyennel. A nagy fűtését aszt nagy bordával vagy kisebb borda és hűtő ventilátorral lehet kompenzálni nem?
Igen így lehet. Nagy borda és passzív hűtés vagy kis borda és aktív hűtés!
Engem tuti meggyilkolnak mert én vezetek félre mindenkit más témára. Előre is bocsánat de ez a sok segítség nagyon jól esett. Már csak azon izgulok hogy a boltban legyenek tranyok is
köszönöm szépen Most már nagyon érdekel a tranzisztor.
Sziasztok ! TDA 2030hoz létezik IC Foglalat ?
Persze,ha csinálsz!
Veszel egy sima IC foglalatot és úgy vágod,hogy meg legyen 5láb és kész.Én anno így csináltam mikor bontottam és tesztelni kellet őket.
Ilyenre gondoltam én is . Elméletileg tehát akkor a láb keresztmetszete olyan mint a többi ic nek
Kb igen. Én így csináltam,csak érdemes drágább foglalatot venni amin lyuk van és nem a kis téglalap.
Ha jól gondolom hosszába ketté vágtad , és eltoltad a két furat sort, úgy hogy ki adja az öt láb ki osztást . Az első 3sor , és a két hátsó láb távolság egyezni fog ha jól gondolom.
Én feldaraboltam aztán megcsiszoltam és úgy beforrasztottam majd bele az IC.
Sziasztok ! Tudnátok ajánlani valami jó tollat panel rajzoláshoz ?Idáig én nem túl bonyolult kapcsolásaimhoz lakfilcet használtam de nem valami stabil. Van úgy néha megkezdi a vasklorid a rajzolt részt is . Ha tudnátok ajánlani valami jó cső toll, vagy lakfilc típust azt megköszönném. Az volna jó ha valami csomagküldővel ezt meglehetne oldani . Köszi szépen a segítségéteket!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |